O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

EVROPA PÁCHÁ SEBEVRAŽDU? PDF Tisk E-mail
Pondělí, 06 duben 2015
Přejít na obsah
EVROPA PÁCHÁ SEBEVRAŽDU?
Strana 2
Strana 3
Strana 4

 

 

 

 

 

 

Zde bych seřadil některé hodnoty západní civilizace, které se deformovaly:

 

1/ Svoboda se „povýšila“ na svévoli jednotlivce, zaměřenou proti jiným jednotlivcům a proti společnosti. Jediným cílem jsou peníze; přestal se sledovat skutečný cíl práce (důkazem je korupce ve veřejných službách, výroba nekvalitních potravin, snižování životnosti výrobků atd.).

 

2/ Občanská rovnost se deformovala do bezpodmínečné rovnosti muže a ženy, sexuálních orientací, ras, kultur. Rovnost se přeměnila v relativizaci hodnot a lidského chování. A hrůza - zodpovědný pracující člověk má stejnou hodnotu jako příživník.

 

3/ Demokracie nefunguje, protože lidé se neshodnou, přou se, nejsou schopni společně pracovat ve stranách na programech a nezištně se angažovat, od ostatních chtějí více než od sebe. Dav sebestředných individualistů se shodne pouze na jednoduchých záporných cílech (děkujeme odejděte, odstoupení vlády, prezidenta apod.).

 

4/ Individualismus se deformoval na „odloučení“ lidí, což znamená ztrátu občanské sounáležitosti, neustálé soudní spory a houšť nepřehledných zákonů. Funguje pouze soutěž řízená ziskem, která se promítá do všeho, včetně politiky, úřadů, veřejných funkcí atd.

 

5/ Tolerance se proměnila v ustupování zlu - včetně příživnictví a akceptování expanze násilnických etnik.

 

6/ Emancipace ženy téměř proměnila mateřství v nepotřebnou zátěž, překážející v kariéře a hédonickém životě.

 

7/ Vzdělání lidu skončilo devalvací diplomů a samotného obsahu vzdělání. Stalo se pouze nástrojem k dosažení osobního úspěchu, nikoliv ke kultivaci člověka jako společenského tvora. Dlouhodobé studování zbytečně opožďuje nástup do zaměstnání, nutný k založení rodiny.

 

8/ Materiální zabezpečení a snaha o lidskou radost skončily konzumismem a hédonismem, které jsou přednější než přirozené principy života – rodina, společnost, sounáležitost atd.

 

9/ Materiální rozvoj nekonečně expanduje, materiálně bohatý život vytváří zbytečné vyčerpávání zdrojů a znečištění životního prostředí

 

10/ Vyspělé zdravotnictví zachraňuje i děti, které čeká zcela předvídatelně nekvalitní život, a představují zátěž společnosti. Děti se plodí zcela zbytečně nepřirozenými způsoby. A na druhou stranu plodnost se snižuje nepřirozenými zásahy.

 

11/ Psychická manipulace reklam a politických propagací znečišťuje ideové prostředí, zabraňuje reálnému myšlení a blokuje hledání pravdy, nutné ke správným životním rozhodnutím. Většina lidí je zmanipulovaná a nepoužívá svůj úsudek. Jsou poté obětí těch, kteří propagace vytvářejí, cítí se téměř neustále podvedeni, ztrácí životní elán a hodnoty.

 

12/ Nekonečný růst technologií přivedl člověka k nepřirozenému životu bez práce a tím k psychosomatické degradaci a ke ztrátě důstojnosti a nezávislosti.

 

 

 



 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]