O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

TRVALÝ POBYT A DLUHY PDF Tisk E-mail
Čtvrtek, 05 březen 2015
Dobrý den, potřeboval bych urgentně poradit. Syn má půjčku a dluží na splátkách. Potřeboval bych ho co nejrychleji odhlásit z trvalého bydliště, jelikož hrozili vymáháním. Mám dům na vesnici s vlastním obecním úřadem. Předem děkuji, PEPA

 

 

 

O D P O V Ě Ď :

 

 

Milý Pepo,

 

     všechno se to odvíjí od toho, jak dalece se můžete se svým synkem domluvit. Je totiž potřeba, aby se opravdu rychle odhlásil z trvalého pobytu na OÚ. A - pokud možno i odstěhoval, a rozhodně tam nebyl vídán. Protože exekutor nejprve jde tam, kde má provinilec trvalý pobyt, posléze tam, kde ho opravdu najde - a věřte, že většinou ho najde... Takže i když bydlí někde nehlášen, pokud se exekutor dozví, že tam bydlí, tak i pokud tam opravdu nic nemá, exekutor tam oblepí všechno, co má nějakou cenu. Bohužel...

 

    Každopádně by synek měl co nejdříve obejít své věřitele a snažit se s nimi dohodnout. Nějaký ten splátkový kalendář atd. To vše - všechny rady - se najde na internetu. Pokud tedy bude s tím odhlášením souhlasit, naklušte oba na OÚ a ať se urychleně odhlásí. Pokud nebude, budete tam muset jít sám, prohlásit, že tam syn nebydlí, nemá tam věci a ani se tam nezdržuje. Dále, pokud by se vám podařilo sehnat spojení na jeho věřitele, tak jim oznámit, že syn u vás nebydlí atd. atd. A že tedy v žádném případě nemůžete zodpovídat za jeho dluhy.

 

    Když tak se ještě ozvěte...

 

d@niela

 

 

Komentáře (4)add feed
... : PEPA_autor
Rozhodně zde nebydlí, jen má trvalé bydliště. Problémem asi bude, že je trvale v zahraničí, kde má svou práci. Přesto má nějaké problémy, sem tam nemoc a špatně se mu to potom splácí. Každopádně stačí zajím na obecní úřad a SÁM to vyřídit? To by bylo nejlepší.
březen 05, 2015 21:55
... : Ňuňinka
Doneste na obecní úřad písemnou žádost o zrušení trvalého pobytu - normální dopis, žádný formulář na to není třeba.

Například: "Jako majitel nemovitosti žádám o zrušení trvalého pobytu svého syna Josefa Nováka, datum narození 1.1.1989, na adrese Nová ulice 12, Horní Dolní. Josef Novák na této adrese nepobývá od roku 2005, což dokládám prohlášením sousedů - viz příloha. S pozdravem Karel Novák, nar. 1.1.1960, Nová ulice 12, Horní Dolní."

Plus příloha: "Potvrzuji, že pan Josef Novák, nar. 1.1.1989, se od roku 2005 nezdržuje na adrese Nová ulice 12, Horní Dolní. Žiji v bezprostředním sousedství a v posledních 10 letech jsem ho tu neviděl. Pavel Soused, Nová ulice 13, Horní Dolní." Pokud to potvrdí více sousedů, tím lépe.

Od žádosti i příloh si udělejte kopii a nechte si na ní na obecním úřadě potvrdit převzetí. (To potom můžete ukazovat exekutorům, aspoň něco budete mít v ruce.)

Úřad pak zahájí správní řízení, ve kterém rozhodne, jestli TP zruší nebo ne - v zásadě by musel při zamítnutí odůvodnit, proč ho neruší, takže ho asi zruší.
Ale je to práce, takže se může stát, že se úřednice na ObÚ bude kroutit a vykládat, že to si musí přehlásit syn sám. Nemusí.

březen 06, 2015 10:47
Případnou poštu pro syna : Ňuňinka
vracejte pošťačce (na poštu), ať to pošle zpět s razítkem "odstěhoval se".
Samozřejmě Vám nic nebrání přečíst si adresu na obálce a zkusit odesílatele kontaktovat a informovat ho o stavu věcí.

Pokud by se k vám exekutoři přímo cpali, informujte je o zrušení TP, trvejte na asistenci policie a na tom, aby v záznamu policie byla informace, že exekutoři byli informováni o probíhajícím řízení o zrušení TP a o prohlášeních sousedů.

Oni můžou vniknout tam, kde se důvodně domnívají, že dlužník bydlí a měli by to zakládat právě na trvalém pobytu, informacích sousedů, popiskách na schránce/zvonku apod. Lze se jim soudně bránit a už pár soudů takhle prohráli (a tuším, že někdo kvůli tomu přišel i o licenci). Ale je to samozřejmě na dlouhé lokte, prevence je lepší.

(Takže mu taky zrušte nápis na schránce a zvonku samozřejmě.)
březen 06, 2015 10:57
... : PEPA_autor
děkuji, moc jste mi pomohli smilies/smiley.gif
březen 07, 2015 12:01
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]