O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

BACHA, BACHA... PDF Tisk E-mail
Středa, 25 únor 2015
Dostala jsem emila od nějakého Kurta. Já ale žádného Kurta neznám, takže jsem si hned pomyslela, že to bude v nejlepším případě omyl, v tom horším spam a nejhorším zavirovaná hnusná nákaza. Však ostatně u toho byla příloha... A předmět zněl tak napínavě: Vaše doklady omylem zaslané. Neotvírám přílohu, jen kuk na text:

 

 

 

 

 

Dobrý den.

Omlouvám se za nežádoucí obtěžování a přeposílám Vám vaše doklady a smlouvu které asi na můj email byly zaslané omylem.

Teda aspoň předpokládám že přeposílám správně jelikož Váš email byl uvedený ve smlouvě.

Veškeré Doklady a smlouvu odesílám přílohou stejně jak jsem to dostal.

Prosím o zjištění důvodu tohoto trapného omylu aby příště na můj email se nedostávali další zprávy obsahující nějakou citlivou informaci.

 

S pozdravem,

Kurt

+420 605 565 405+420 605 565 405

 

 

     A – pochopitelně – je u toho zazipovaná příloha... Tu ale neotevřu ani za stádo krav, babiččiny šperky nebo poslaneckou vejplatu  :). Přesto jsem zkusila alespoň to telefonní číslo – neexistuje, pochopitelně.No - a tak si připadám  jak v tom prastarém vtipu o chudáku manželovi, který viděl manželku s jiným v posteli, ale - oni byli přikryti. Takže – „ach, ta trapná nejistota...“ :-)))  - a teď tedy také nevím a nedozvím se, co to tam asi bylo... (V příloze zprávy je archivní soubor ZIP či RAR, ve kterém je další archivní soubor, a až v něm je teprve umístěn samotný soubor s virem.)

 

     Jak jsem mezitím zjistila, rozesílatelem je síť počítačů ovládaná neznámými útočníky (jak jinak, že?). Podvrženým odesílatelem je některé z nezvykle vyhlížejících křestních jmen jako Hugo, Alfons, Armin nebo Věnceslav, v mém případě Kurtík.

 

     Mail přesvědčuje sociálním inženýrstvím k tomu, aby příjemce otevřel přílohu a soubor s virem si spustil.  Podle zástupců Excella i v tomto případě platí, že spustitelné soubory neznámého původu v žádném případě nesmí být spouštěny.

 

     Ale že jim ten trik funguje, je vidět i na fb časopisu dTest, kteří  tam uvedli, že právě na tento trik naletěli... Podle komentářů pod příspěvkem je však zřejmé, že už naletěla i řada dalších lidí.

 

  A proto tedy: Lidé bděte, neznámé přílohy neotevírejte!!
d@niela
 
 

 

Komentáře (6)add feed
Jasně, : Michal
neotvírat. Mám přátele naučené aby do předmětu napsali jasně o co jde a s některými mám i domluvené heslo, které musí být jako předmět. To proti automatickému posílání virů za zavirovaného počítače. A víte, že už jsem jich pár dostal?

únor 26, 2015 09:37
..... : Nona
..... a ještě ke všemu Kurt píše s hrubkama..... smilies/wink.gif smilies/grin.gif
únor 26, 2015 10:39
Já jenom nechápu, co je to za lidi, kteří se takhle baví. : toulavej
Nebo jsou to jenom programátoři antivirových programů? Ale ani u nich to nechápu, rozesílat vědomě zlo. Co je to s lidma, copak je toho přirozenýho zla (smrt, nemoci, neštěstí) na světě málo?
únor 26, 2015 11:08
co nechápeš? : šídlo
zloději byli, jsou a budou....bohužel morální kodex není součástí genetické výbavy každého jedince
únor 26, 2015 12:14
toulavej : kolemjdoucí
oni se nebaví, oni tvrdě pracují. Tenhle mail totiž je jenom začátek. Pokud otevřeš přílohu (momochodem, je to *.zip.zip.exe s ikonou Wordu), tak jenom otevřeš dvířka pro instalaci dalšího programu, který si to stáhne z netu. Cílem je, jak jinak, ovládnout internetové bankovnictví, včetně ověřování přes mobil.
únor 26, 2015 14:08
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]