O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

VOMYDLÍKY PDF Tisk E-mail
Čtvrtek, 29 leden 2015
Blepta, žbleptanina, soplovina, blems.... Jak jsem zjistila, je to jen pár z mnoha názvů doma robené mýdloviny. Jednoduše vzniklé z rozvařených zbytečků toaletního mýdla. Nevím jak vy, nejspíš je vyhazujete, já schraňuju. Tedy – už ne tak moc jako dříve, kdy jsem měla pračku-vířivku. Ta tohle brala – ostatně se tehdy i strouhané mýdlo na jemné prádlo prodávalo, pamatujete?

 

 

 

 


 

     Nedávno jsem dokonce někde na netu četla, že se vzniklá kluzko-slizká hmota znovu používá, protože je méně agresivní pro alergickou kůži.

 

     Má, už poměrně chronická lenost, mi doposud bránila, abych nápad přenesla v praxi, takže zbytečky jsem rozvařila až před pár dny, čímž jsem docílila jemného mycího prostředku.

 

       Při té příležitosti bych se chtěla vás všech zeptat, zda „vomydlíky“ (jé, jak moc se mi ten název líbí), schraňujete, či z domácnosti exkomunikujete? A pokud nevyhazujete, zda a jak využíváte?

 

 

d@niela

 

 

 

 

 

Komentáře (25)add feed
vomydlík, hezké :) : bb2.
Mýdlové zbytky skoro nemáme, používáme tekuté mýdlo v dávkovačích. Akorát v garáži a prádelně, kde se smývá hrubá špína zvenku, ze zahrady atp., je tuhé mýdlo. Když zbude to, co už nejde normálně mydlit v rukou, tak na to přimáčknu houbičku, se kterou myju umyvadla, vany, a umyju s tím právě tu vanu v prádelně, výlevku v garáži atd.
Na mytí umyvadel a van v domě používáme stejným způsobem marseillské mýdlo. Nepoškrábe povrchy, dobře čistí, hezky voní. Kvůli té vůni používám na mytí podlah Sidolux marseillské mýdlo.

Takže kdyby mi zbyly vomydlíky :-), domyla bych s nima něco doma.
Na strouhané mýdlo na praní si pamatuju. Rozpouštěla jsem ho v kyblíčku s teplou vodou a lila i do horem plněné automatky, tehdy proslulé Tatramatky Rodeo.
leden 29, 2015 18:30
Taky : Ivča
jsem minimydélka dojížděla v pračce... Dnes se tuhým mýdlem doma myjí jen synové ( dosud jsem nepochopila proč, na vaně stojí i sprchový gel...) a většinou ho vymydlí do posledního kousku. Pokud drobínek zbyde, vyhodím ho. Je to fakt jen drobeček...
leden 29, 2015 19:53
Nepoužívám tuhé mýdlo. : Myška
Jen tekuté.
leden 29, 2015 20:26
Vomydlíci : Krakonoš
neprodukujem, kvůli tekutýmu mejdlu. Myslim si, že tekutý mejdlo maj ve voblibě hlavně dámy, páč to líp v koupelně vypadá, nedělá to binec a tak. Já se přizpůsobil, ale - a proto asi taky Ivčini synové - tuhý mejdlo je z hlediska mytí lepší. Líp mydlí, když je potřeba fakt namydlit, a hlavně jde daleko líp a rychlejc spláchnout z kůže a zdaleka tak nevysušuje - je po něm lepší pocit. Jenže se někde musí válet, no.
V dobách tuhejch jsme mejdlo vymydlili do mrtě a tu mrť pak vyhodili. V dobách ještě dávnějších dávala moje máma tuhý mejdlo do takový plastový síťky zavěšený na baterii, takže vomydlík nevznikl - mejdlo bylo vymydlený až do stavu "lehce namydlená síťka", nebo se přilepilo k novýmu do síťky vloženýmu. smilies/smiley.gif
leden 29, 2015 20:55
Síťky jsme měli : Ivča
většinou ve škole...Nikdy jsem k tomu nenašla vztah..ani k magnetům, co se do mýdla vtlačovaly a mýdlo pak viselo přimagnetovaný na držáčku u umyvadla... Oboje mi jako dítěti přišlo strašně pitomý a ošklivý... Doma jsme měli mýdlo položený na umyvadle na děrovaný mističce, aby vysychalo a nepatlalo se... smilies/kiss.gif
leden 29, 2015 22:19
vomydlíky vyrábíme, : mura1
páč tuhý mejdlo máme. já tekutý nerada a nádobky na něj mi pijou krev :-) zbytečně překáží na umyvadle. na tuhý mejdlo používám odjakživa magnet. mističky mi taky pijou krev. omydlík z magnetu upustím do výlevky, on se tam časem rozpustí.
leden 29, 2015 22:27
jo, a to se je ilustračním obrázku : lakomá barka
žádnej omydlík není. to je ještě pěknej kus mejdla :-)
leden 29, 2015 22:29
... to, co je na ilustračním... : lakomá barka
koukám, že jsem spořivá i na ty písmena
leden 29, 2015 22:31
... : mia I
mýdlo máme tekutý i tuhý. Jen tuhý mýdlo dělá mastné umyvadlo s ulpívající nečistotou, čistícího prostředku se pak stejně spotřebuje víc.

Vomydlíky rozmočím v malé plastové krabičce a přidám , když namáčím silně znečistěné prádlo např. montérky. Někdy i poliju montérky tou rozmočenou směsí a vydrbu silonovým kartáčem. Vykálím a pak hodím do pračky. Zrovna tak pracovní ponožky načichlé z gumovek.
leden 29, 2015 22:38
vomydlíky : Skřetbabi
Ja si pamatuji mýdlové vločky a Korál,drobné modré válečky,krásně vonící.Zbytky mýdel nevyhazuji,rozpouštím je a používám na rušní praní,ale nic jako korál nevoní,jo a dětské pleny vyvařené ve vločkách,to nemělo chybu.
leden 29, 2015 23:04
no jo, mýdlové vločky : maja
A plenečky byly bílounké a voňavé, nejlíp, když se sišily venku
leden 30, 2015 07:04
oprava : maja
sušily
leden 30, 2015 07:04
zkoušela jsem být in : Inka kuk
a začala užívat tekutá mýdla, ale tak nějak mám ráda mýdla tuhá, máme je doma na nerezové drátěné mističce, nějak mi to nevadí, miska je čistá a vomydlýky omydlíme do kousíčku a ten pak přilepím na spodní stranu nového mýdla, takže vymydlujeme do mrtě :-)))
leden 30, 2015 07:57
My jsme Vomydlíkem mysleli něco úplně jiného : Roman X
Jako děti vzít čerstvý sníh a pěkně v něm něčí obličej vomydlit .... smilies/grin.gif
To byl náš vomydlík
leden 30, 2015 08:22
... : deeres
A vomydlík může být i krásný dárek pro učitelku, alespoň podle seriálu "My všichni školou povinní", akorát Gabriela Vránová si to tam nemyslela. smilies/grin.gif
Doma vomydlíky nepoužíváme, protože holka vyrábí mýdla sama a to mýdlo je trochu vláčnější a vypotřebuje se do mrtě. Základní hmota se sice dá uvařit i doma, ale já bych to při její šikovnosti také neriskovala, protože se používá louh, proto komponenty kupuje na netu. A na netu na to koupíte barvy i vůně. Hitem v dárcích pro známé na letošní Vánoce bylo pomerančové mýdlo s hřebíčkem a s bambuckým máslem, několik jsem jich ztopila a voní mně ve skříni.
leden 30, 2015 10:06
to byl můj oblíbený pohodičkový seriál, Deeres, když ho opakovali, byla jsem na první mateřské : bb2
Gabriela Vránová mi byla jako učitelka děsně nesympatická. Ona je mi ale v rolích většinou nesympatická, vždycky mi přišla nějaká přepjatá.
Zato v článcích, rozhovorech naopak, příjemná paní.
leden 30, 2015 16:12
vyváření plen, mýdlové vločky, vířivá pračka, máchání ve vaničce...černá můra : bb2
Nemohla jsem se dočkat automatky, na první várku jsem se dívala s kávou v ruce jak na večerníček. Bělost plen automatka a Titan nijak neponížily..a nebo jsem měla samou radostí zbělené vidění :-))
leden 30, 2015 16:13
dokonce jsem kvůli tomu nelenila : bb2
vézt pleny v kbelíku v koši pod kočárkem půl kilometru do bytu, kde byla automatka. V chalupě, kde jsme dočasně přebývali, by vyhodila elektriku v baráku.
leden 30, 2015 16:15
bb, : Iris
také si pamatuji, jak jsme ještě u našich nanosili židle do místnosti s první automatkou a koukali na to jak na televizi.Na radost z bílých plen vypraných pohádkově pohodlně v automatické pračce si také vzpomínám.Jednorázovky - pchá smilies/wink.gif

A když je to tu o mýdlech - nedávno jsem poprvé koupila takové to mýdlo, které podle reklam dělá pleť hladkou a nevysušenou, začíná na D... I přes veškerou usilovnou snahu jsem ho nedokázala rozmydlit, jen jsem ho marně pořád mnula v dlaních a zbytečně namáčela a tak...nic. Jakoby prokluzovalo, ani bublina..Možná špatný kus.
Jinak u nás vomydlíky z magnetu.Úplně nejmenší kousek ale už mne vždycky nebaví a mám chuť s ním mrsknout do koše. Nakonec to udělám jako Inka, protože jsem šetřilka. smilies/smiley.gif
leden 30, 2015 17:37
jak můra k automatce přišla : mura1
to takhle jela můra do školy z krče do dejvic a na můstku přestupovala, a na tom můstku bylo elektro a za výlohou stála automatka. i nelenila můra, škrtla vyučování, vtrhla do krámu, na pračku nechala nalepit cedulku "rezervováno", nechala si vypsat bumážku "zakoupeno na novomanželskou půjčku", obratem namákla do spořitelny, nechala si bumážku potvrdit, obratem se vrátila do elektra a obdržela pračku :-)

novomanželská půjčka budiž pochválena. kdyby se totiž můra musela vrátit domů pro hotovost, tak by jí mezitím tu pračku prodali.

a pak spolu žily šťastně až do smrti (pračky) celých 15 let a čtvery pleny.
leden 30, 2015 18:23
... : bb2.
smilies/smiley.gif jojo, když ženská chce, i socialistickým trhem pohne
leden 30, 2015 19:10
Iris, : Bara
s mydlem od D... mam stejnou zkusenost, takze to bude asi normalka. Koupila jsem si konvalinkove, to tak nadherne voni.
leden 30, 2015 19:37
Baro, : Iris
..tak se k němu dá alespoň čichat, viď ? smilies/wink.gif
leden 30, 2015 19:54
... : marty
tekutému mýdlu jsem na chuť nepřišla. Zato si dopřávám mýdla luxusní jedné české značky M...f....ra, mají krájená z takových velkých mýdlových bábovek, favoritem je pivní. Po pivu. cítit není, krásně voní, ruce jsou vláčné a vydrží docela dlouho.
leden 31, 2015 20:12
marty : bb2.
miluju meruňky, takže jsem si pochopitelně velmi oblíbila meruňkovou edici této firmy M. Předloni měli předvánoční limitovanou meruňkovou sestavu, z ní mi tedy nejvíc vyhovoval meruňkový likér, vyzunkla jsem ho docela fofrem, moc malá lahvička to byla...-)
únor 02, 2015 01:22
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]