O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

KRTEČEK FOR PREZIDENT PDF Tisk E-mail
Středa, 26 listopad 2014

Ve víru házených vajec a akademických debat o tom, zda náš prezident mluví spíš jako kanál nebo spíš jako žumpa, spousta lidí nejspíš ani nezaregistrovala jednu zcela zásadní událost: totiž, že Miloš Zeman vystoupil v čínské televizi společně s Krtečkem.

 

 

 

     

 

      Dvojici našich českých hrdinů tak zhlédlo několik stovek miliónů Číňanů a většina z nich nejspíš ani nepoznala, který z těch dvou je český prezident, což je nakonec dobře, protože Krteček reprezentuje naši zemi mnohem lépe než Miloš Zeman, neboť nepije, nekouří, recykluje starší vozidla a pomáhá zvířátkům. Navíc toho na rozdíl od Miloše Zemana mnoho nenamluví; ostatně soudím, že i prezidentovi by občas prospělo omezit svou slovní zásobu na „haló“, „jéé“ a „jejda“.

 

      Vystoupení českého prezidenta v čínské televizi mělo svůj důvod: výroba večerníčků s Krtečkem se totiž přesouvá z Čech do Číny, takže zatímco zahradníci celého světa se snaží krtků spíš zbavit, my budeme Krtky do Čech dovážet. Mě to ani nepřekvapuje – nakonec, od té doby, co jsem v německém obchodě kupoval anglicky pojmenovanou českou vlajku vyrobenou v Číně, mě nepřekvapí prakticky nic. Přesto mám obavy z toho, jak se teď hrdina mého dětství asi změní.

 

Podle mě existují dvě základní možnosti:

 

  • Číňané začnou chrlit laciného Krtečka s malou životností, jemuž při chůzi sem tam upadne nožička nebo očičko a jehož rýč se ulomí při prvním použití, protože bude vyrobený z levného smradlavého plastu, aneb

 

  • si díky čínské dravosti a technologickému náskoku Krteček udrží konkurenční výhodu i při stávající ceně, neboť získá řadu nových skvělých vlastností a funkcí: například bude oproti konkurenci dvakrát roztomilejší, jedenapůlkrát veselejší a navíc bude mít i satelitní navigaci, NFC a HDMI.

 

 

      Celkem jasno mám naopak v tom, jak se bude vyvíjet děj budoucího seriálu. Vzhledem k tomu, že má v některém z příštích dílů vystupovat i panda, bude to muset vypadat nějak takhle:

 

     Krteček společně s Pandou a Myškou provedou anexi technologicky zaostalého Hraboše, jehož noru propojí se svými (již dávno společnými) pelíšky. Zatímco upravují Hrabošovo obydlí podle svého, zastane se Hraboše Zajíček. Ten je proto uvržen do temné, vlhké jámy, kde trpí hladem a nemocemi. Následně zvířátka za společného zpěvu vybudují továrnu, v níž pod vedením Pandy vyrábějí od raného svítání do hluboké noci čokoládové zajíčky, které si oblíbí zvířátka až na sousedním palouce. Zajíček sám se v dalších dílech už neobjeví.

 

 

      Myslím, že dovoz Krtečka z Číny je jen začátek. Jsem si jistý, že naše hitparády už brzy zaplaví laciné čínské kapely, k nerozeznání podobné od těch našich: od Patakultu a Olympionicu přes Mig 22 až třeba po Lidi Midi nebo Baba Tojs. A nevím, jestli by se levné asijské konkurence náhodou neměli bát i naši herci a spisovatelé.

 

     A vůbec, proč bychom nemohli z Číny dovážet i svou politickou reprezentaci? Začít bychom mohli třeba hned prezidentem. Takový český prezident z Číny by díky technologickému náskoku uměl zvládat za stejné peníze mnohem více funkcí. Jistě, je tu riziko, že si z Číny pořídíme místo opravdického prezidenta jen jeho zručnou napodobeninu. Takový falešný prezident by byl nejspíš pěkný šmejd, který by nepracoval vždycky tak, jak bychom to od prezidenta očekávali, ale na to jsme v Čechách koneckonců zvyklí.

 

     Takže bychom na tom jedině vydělali – rozdíl by byl jen v tom, že náš nový čínský prezident by byl mnohem lacinější a za poradce by měl pandu.

 

 

JAN FLAŠKA,
autor se bojí čínských fejetonistů
 
 
 

 

Komentáře (14)add feed
Ha, ha….. : Mikin
moc povedene. smilies/cheesy.gif
Ja jsem nahodou ten rozhovor v cinske statni televizi videl a nestacil jsem zasnout. Zasnul i cinsky pan interwiuk, ktery se zdal byti v nekterych chvilich az zaskocen tim, jak je ten tlusty pan naproti nemu servilni. Jak podleza, jak vrti pokorne ocaskem, i kdyz je prezidentem demokraticke a nezavisle zeme, ktera je navic clenem NATO.
Pripojuji se proto k navrhu pana Flasky na dovoz prezidenta z Ciny. A nemusime dlouho hledat.
Ten interwiuk vypada mnohem lepe nez soudruh Zeman. Jeho anglictina je nesrovnatelne lepsi, neni oplzly, neni podlezavy, nekymaci se ze strany na stranu a ma smysl pro humor.
Ceskou republiku by podle me tento kultivovany a zdvorily clovek reprezentoval zajiste mnohem lepe, nez pan Zeman.
A to ze je Asiat by nemelo zase tak moc vadit. Jen se podivejte, kolik zoufalcu volilo Okamuru...

Dosud neznamy zaznam se soucasnym prezidentem:
https://www.youtube.com/watch?v=h9eWeyRiW88
listopad 27, 2014 03:30
A zas : Michal
má ten Mikin pravdu! smilies/kiss.gif To video je pěkné, děkuju.
listopad 27, 2014 08:27
Nic proti : Ketrin
panu Flaškovi - naopak - ale vše okolo prezidenta v současné době je taková tragédie, že už mi všechny ty vtípky, a že jich je, ani moc k smíchu nepřipadají.
I můj osmiletý labrador by si na tom Hradě počínal důstojněji.
smilies/angry.gif
listopad 27, 2014 14:51
Myslím, : Sidon
že je lepší si přečíst tento článek, než se "kochat" velmi amatérským a přiblblým videem, které sem vsunul rektonaut a přepólovaný "zaťatý politruk" Mikin. Ten český národ je pořád stejný, po Masarykovi házeli kamením, takže musel jezdit na univerzitu krytou bryčkou, ale to ještě nebyl prezidentem, jenom profesorem, jenže ČLOVĚK to byl stejný.


http://www.prvnizpravy.cz/sloupky/cinsky-klacek-na-zemana/
listopad 27, 2014 20:06
Sidonku, brzdi... : d@niela
nic proti, ale hádat se můžem elegantněji, nesnižuj se na úroveň našich představitelů :-)
listopad 27, 2014 20:45
:-D : Ivča
haló, jéé a jejda... Byl by roztomilej, strejda prezident...Dovedu si představit i jeho výrazy u těch slov...
listopad 27, 2014 20:47
... : Mikin
Vono je to hulvatstvi asi nakazlive i po rozhlasovych vlnach…….
A to srovnani - ja si nejak nedovedu predstavit prezidenta Masaryka jak se v opilosti potaci, mluvi sproste do radia a leze do zadnic komunistum.
Lepsi nez urazky a studium prirudlych webiku je podivat se primo na zmineny rozhovor. Na pana Zemana, cinskeho reportera i hrdinneho krtecka.
https://www.youtube.com/watch?v=LYA7rAqVrCs
listopad 27, 2014 22:31
Já jsem : Sidon
nesrovnával Masaryka se Zemanem, to určitě ani nejde, ale jenom jsem chtěl poznamenat, jaký je ten český národ, který asi nikdy nebude spokojený. Jinak Zemanův příznivec nejsem, akorát mi vadí to "vmněšování" velkých bratrů, ať už z té, či oné strany. A taky to, jak se vždycky najdou takoví, kteří se snaží vecpat některému z těch bratrů do análu.
listopad 28, 2014 08:34
... : Mikin
Je zrejme nad chapani jedincu kteri se cpou komunistickymi moudrostmi typu "Prvnich zprav", ze demokraticka zeme a jeji obcane mohou mit mezi ostatnimi demokratickymi zememi a obcany zcela normalni pratele a spojence. A tak se ve sve pitomosti zmuzou jen na urazky o vecpani do analu a "rektonautech".



listopad 28, 2014 09:21
... : deeres
A jestlipak jste se včera dívali na zprávy? Na to jaké "umělecké" dílo zakoupil pan Kalousek. Pěkné bylo zdůvodnění, proč tak učinil. Nikoliv proto, aby dehonestoval pana prezidenta, ale na protest proti jeho činům.
listopad 28, 2014 09:24
Je to marný, je to marný ! : Sidon
Pleju len, pleju len.
listopad 28, 2014 17:44
Přepólovaný politruk, : Lenka1
tak to je dobrý. smilies/grin.gif To budu používat, znám dost lidí, na který to sedí, jak p.....l na hrnec. Díky, Sidone.
listopad 29, 2014 13:32
Ale notak, Lenko1…... : Mikin
nerikej ze ten stary trik neznas. Na internetovych diskuzich ho pouziva kdekdo.
Staci zjistit, ze clovek se kterym nesouhlasis nema rad komunisty a nazvat ho "prepolovanym politrukem". Nebo vedet, ze respektuje demokracii a Spojene Staty a nazvat ho "rektonautem". I kdyz je treba rec o necem uplne jinem.
Tihle prirudli zoufalci by me mohli vytocit jen kdyby vymysleli neco opravdu originalniho…. smilies/wink.gif
listopad 30, 2014 04:44
Doporucuji : Mikin
k precteni. Ponekud vyssi uroven nez pan Zantovsky, ktery si ten Zemanuv rozhovor s krteckem podle vseho ani neposlechl.
http://www.pritomnost.cz/cz/spolecnost/779-prezident-a-chatrovresky
listopad 30, 2014 07:43
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]