O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

KOŘALA, NOTORIK, OŽRALA - JAK S NÍM? PDF Tisk E-mail
Středa, 29 říjen 2014
Přejít na obsah
KOŘALA, NOTORIK, OŽRALA - JAK S NÍM?
Strana 2
Život s alkoholikem. Život s těžkou koulí připoutanou k vaší noze. Život na houpačce. Život samotáře ve dvou.  Alkoholismus je to lékařská diagnóza nemoci, kterou si člověk přivodí sám, dobrovolně, protože mu ona neřest "chutná". Nikdy jsem ještě neslyšela, že by někdo užíval pelyněk, přepíjel se octem, případně ujedl suchým chlebem…

 

 

 

 

 

 

     Bohužel, tahle nejstarší metla lidstva je také nejvíc tolerovaná a omlouvaná. Spíš vyženeme kuřáka, než opilce – alkohol se většinou toleruje do totální devastace tolerujícího. Ale – tohle všechno všichni znáte, pochybuji, že existuje někdo, kdo ještě nepřišel do styku s pijanem (že má ta čeština ale výrazů, jistě si nejméně na pár dalších vzpomenete).

 

     Pokusím se vám napsat návod na soužití s někým, kdo mimo ono pití nemá mnoho jiných vad, ale předem ještě bych chtěla upozornit, že:

    

  • Pokud se seznámíte s někým, kdo tyhle dispozice má a nejste k němu už „osudově“ vázány – prchejte, nepoutejte se, nemá to cenu. Pokud někdo přestane pít, a opravdu už nezačne, je hoden být uznáván jako fantastická výjimka, potvrzené pravidlo. Nejspíš však budete mít kliku na ty normální, co v tom jedou, jedou, pojedou…. 

 

  • Pokud se stalo a jste už „jedna rodina“, rozvažujte alespoň vy hlavou střízlivou. To znamená – nerozčílenou, neběsnící, neuplakanou, neuzoufanou. Rozvažte si, než cokoliv uděláte, všechna pro i proti. Bohužel, jedinou jistotu nejspíš máte: že on bude pít i nadále, ať slibuje co slibuje. Takže si zvažte, jak dalece jste na sobě závislí, respektive vy na něm. Já vím, kolikrát je to otec, živitel rodiny; případně manžel, „jinak velmi milující“… Snažte si představit prognózu – pokud jí poměrně zdravě, pokud má dobrý kořínek, může stejným způsobem života klidně existovat i 50 let dalších. Vydržíte to i vy? Snášet všechny průvodní jevy? Těch 50 let? Stojí vám to skutečně za to?  

 

  • Nebudu se zmiňovat o totálních hrubcích, hádavcích, demoliční četě v jednom, o někom, kdo vám sebere poslední košili z těla, aby ji vyměnil za panáka… To snad nehodlá dobrovolně snášet žádná. A pokud ano, měla by být zbavena svéprávnosti.

  • Ale jsou situace, kdy je žena nejprve shovívavá, později stále věřící a doufající, ještě později rezignující, ta, která raději obětuje všechny své kontakty a myslí, že už je pro ni cesta jen jedna jediná – vydržet a nějak přežít.  

 

  • Nebo, což je stejně zlé, mladá manželka s malými dětmi, existenčně na onom alkoholikovi závislá. Ta si také říká, že přeci nemůže sebrat děti do náruče a odejít někam do světa… V takových případech  se    s n a d    dá s takovým člověkem žít,  dokážeme-li se přemoci a tvrdě (sama k sobě, a:

 


 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]