O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

BÁBRLINKY A DĚDKOVÉ PDF Tisk E-mail
Neděle, 19 říjen 2014
Přejít na obsah
BÁBRLINKY A DĚDKOVÉ
Strana 2

 

 

 

 

 

 

     Co si s tím počít?

 

    Nikdy jsme přece netrávili celé dny sami dva,  spolu jen tak doma. Starali jsme se o děti, dělali s nimi po večerech úkoly, řešili jejich problémy v pubertě, vydělávali na jejich studium, budovali chaty a chalupy, měli přátele a koníčky. Ale především jsme velkou část dnů trávili v práci. Být jen tak spolu s partnerem či partnerkou celé dny, to neznáme. A pak někdy opravdu až po mnoha letech soužití koukáme, co se to vedle nás vlastně vylíhlo.  Věk má totiž i své stinné stránky. Často stačí, že většina vlastností se s postupujícím věkem zvýrazňuje. Nevěřte tomu, že z poněkud cholerického muže bude ke stáru dobromyslný méďa, kterého nic nerozhází. Mnohem pravděpodobněji z něj bude zlostný stařík. Umocnit se může i žárlivost a podobné vztahové a individuální lahůdky.

  

     Ano, s přibývajícím věkem se výrazněji projevují vlastnosti. Neplatí, že po třiceti a víceletém partnerství jsme jeden na druhého tak zvyklí, že se nemůžeme překvapit. Pravda je taková, že každá vlastnost či zvyk, který nám na partnerovi či partnerce trošku vadil, případně připadal roztomile zvláštní, časem naroste do obludných rozměrů a začne nás rozčilovat.

 

     Všechny rozdíly mezi mužem a ženou se ve stáří prohlubují. Žena chce něco řešit a mluvit, muž ne. Při hádce muž odchází. Ideální je, když má kam. Do garáže, do dílny, když má nějakého koníčka. Mnohem horší je, když nemá kam jít. Starší muže vidíte často na procházkách v přírodě, naopak starší ženy častěji chodí po nákupních centrech, koukají do výloh. To muži přímo nesnášejí, zatímco ženy nesnášejí procházky v lese.

 

 

 

     Když v penzi chodí každý sám, kde to má rád, je to ideální. Potíž je v tom, že muži si pod pojmem spokojený život v penzi představují něco jiného než ženy. Z mužů, kteří  byli  úspěšní v práci a zábavní ve společnosti, se ke stáru stávají morousové. Nemůžou za to. Může za to jejich hormon testosteron, který s přibývajícími lety ubývá. A to se projevuje tak, že muži jsou podráždění, nemluvní, nespokojení. Partnerky, ba celé rodiny se diví, proč sedí celé dny  v dílně, v garáži, zavření v pokoji nebo jsou tři hodiny na procházce. Když se jich někdo zeptá, jestli nejsou nemocní, je zle.

 

     Stárnoucí muž si zásadně nepřipouští, že by mohl být nemocný. O mužském stárnutí se v posledních letech mezi lékaři mluví víc než o stárnutí žen. Jeden z mýtů o stárnutí je, že se s ním ženy vyrovnávají hůř. V době, kdy se jde do penze, to rozhodně neplatí. Žena má totiž i v důchodu co dělat. Stále nakupuje, plní pračku, vaří, pomáhá s vnoučaty. Nepřemýšlí o tom, na rozdíl od mužů, jak to v jejím bývalém zaměstnání ještě může bez ní fungovat...

 

 

 

 

     Na internetu se dají na stránkách určených střední a starší generaci najít rady, jak se připravit na manželství v penzi. Otázkou je, zda tento typ rad k něčemu je. Většina oslovených penzistů se shodla, že ne.

 

 

 

 

 (z internetu)

Komentáře (6)add feed
Některé myšlenky v článku jsou přinejmenším úsměvné. : Myška
Třeba to o těch mužských procházkách v lese a ženském courání po obchodních centrech. Ve skutečnosti většina chlapů celý život nerada nakupuje, akorát když chodili do práce tak se bylo nač vymluvit, aby je ta jejich do kšeftů netahala... A ženy? Ty co nakupovaly rády celý život, chodily "šopovat", tak to budou dělat stále, nebo alespoň koukat do výloh. A ty které tohle nemusely a radši šly do lesa, to budou mít stejně i v důchodu. Když zdraví dovolí.

Moje generace takové starosti mít nebude - půjdu do důchodu až mi bude 65 a 6 měsíců. Pokud se toho věku vůbec dožiju. Vlastně půjdu o deset let později než bych šla, kdyby platily hranice odchodu do důchodu jako za socáče.
říjen 19, 2014 21:39
přesně tak, tyhle "starosti" lidem brzy odpadnou, to se týká současných penzistů, co šli do penze v plné síle 55-60 let : bb2
Naše děti to bude mít ještě později, takže až v 72 polezo po lešeních nebo budou pobíhat mezi pacienty v nemocnici, nebudou mít určitě choutky na hádky, courání po OC nebo v lese ;-))

Moji rodiče courají po lesích společně a denně 2-4 hodiny, pokud to počasí jen trošku dovolí. Většinou donesou houby, které si uvaří k obědu, nebo nějaké přírodniny, ze kterých mamka vyrobí malou dekoraci do verandy, na terasu. V létě po cestě z lesa sbírá a pak suší různé byliny. Táta zase dalekohledem šmíruje ptáky.
Společně taky dělají na zahradě, máma zeleninu, bylinky, kytičky, táta stromy, keře, trávu a hrubší práce jako rytí.
Společně a často jezdí na návštěvy po příbuzných a známých, k nim taky pořád někdo jezdí, hodně využívají kulturní akce u nich v obci, pořádané různými spolky. Hlavně koncerty v kostele, na ty si potrpí máma a táta to přetrpí s ní, pak si zase doma pustí na gramci jazz a swing na starých vinylech, to zase přetrpí máma, ta radši Hegerku a Matušku.
A nakupují taky společně, případně táta podle seznamu, nebo mámě zavolá pro upřesnění, čímž ji vytáčí a dostane sprda :-)) Táta nakupuje bez problémů, ale nevyžívá se v tom, zato v různých hobby marketech nebo v knihkupectví, tam by mohl strávit den.
Když jde máma ke kadeřnici, táta má mejdan, jelikož si zajede s autem do svého servisu, kde mu udělají prohlídku, uvaří mu kafe a pokecá si se šéfem.
Vaří máma, zavařují společně, atd. Řekla bych, že si to docela užívají. Mamka šla do předčasného důchodu, a tak si užívá 20 let prázdnin.
Sama říká, že oni jsou ta generace důchodců, co nemá nač si stěžovat, protože ti další už na tom budou podstatně hůř.
říjen 20, 2014 00:31
v podstatě si myslím, : bb2
že pokud lidi vystačí s penzí a zdraví jim celkem slouží, až na nějaké snesitelné neduhy, tak by si měli najít nějakou činnost pro radost a užít si to, dokud to jde, nekazit si to nadáváním na kdeco a kdekoho. Kašlat na politiku, pokud se nechtějí aktivně zapojit, jinak si politikou nenechat kazit náladu, neposlouchat zprávy vyjma počasí, prostě být rádi že jsou rádi.
říjen 20, 2014 00:35
Hehe... : Ketrin
pokud jde o procházky přírodou/lesem tak já jsem asi chlap.
Máme s mužem na ty popisované hrůzy dostatečný trénink, protože spolu pracujeme. A v důchodu, pokud to bude takhle strašné, se seberu a odletím třeba na půl roku k synovi na Bali, což si teď nemůžu časově dovolit.
smilies/grin.gif
říjen 20, 2014 06:36
Ketrin : mamča
Vítej v klubu smilies/cheesy.gif
Taky se svým manželem pracuju celý život. Moc se nepereme... smilies/grin.gif
říjen 20, 2014 09:26
Asi nejlíp si rozumím : Ketrin
s kamarádkou, kde to mají také tak - rodinná firma a oba v ní. Vždycky se spolu hrozně nasmějeme, jiní nechápou.
Ono kdo to nezažil (20 a více let), neuvěří smilies/grin.gif
Myslím, že výhody převažují.
smilies/wink.gif
říjen 20, 2014 13:36
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy

 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]