O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

LEGRACE NA PLACE - NELÍTEJTE ZPOCENÍ PDF Tisk E-mail
Čtvrtek, 16 říjen 2014
Kontroly pasažérů kvůli ebole začnou od úterý 21. října 8:00 na letištích v Praze, Karlových Varech, Pardubicích, Ostravě a Brně. Cestující z mezinárodních letů vyplní příletové karty. Kdo z cestujících by se tímto postupem odmítl řídit, hrozí mu finanční postih. (A co pak? Pustěj ho? Nebo zatknou?)  Zpřísnění kontrol na letištích kvůli epidemii eboly schválila ve středu bezpečnostní rada státu.

 

 

 

 


 

  • Student, který v sobotu přiletěl na ruzyňské letiště z Lisabonu a vyhledal reklamační oddělení, protože nenašel zavazadlo, se prý podle tamější pracovnice potil... Ta se lekla, myslela, že má příznaky eboly, okamžitě  kontaktovala bezpečnostní dispečink a ten policii. On sice mezitím odešel, ale dostihli ho na až Hlavním nádraží, jehož část poté uzavřeli. Odvezli ho na Bulovku, on se dobrovolně nechal vyšetřit a tak byl poté propuštěn a mohl se vrátit na nádraží.  Velvyslankyně Ghany v Praze si chce oficiálně stěžovat.   

    

 

     Tak si říkám:

 

     pracovnice reklamačního oddělení zburcovala bezpečáky i policii, ale stejně jim zmizel a našli ho až na Hlavním nádraží... Panebože, kdyby tu ebolu fakt měl - co lidí mohl během té cesty z letiště na Hlavák nakazit? Šíří se dotykem, takže vše, čeho by se případně celou tou cestou dotkl, bylo smrtelně nebezpečné. No, opravdu jsme připraveni na všechno... Jak je možné, že jim utekl?

 

d@niela

 

 

Komentáře (10)add feed
Mě hlavně překvapila drzost paní velvyslankyně Ghany. : mamča
Že v Africe řádí Ebola, jí jistě neuniklo, stejně tak studentovi. Jestliže pracovnice reklamací upozornila studenta, že má vyhledat lékaře a nechat se vyšetřit, tak to nemyslela jako nějakou buzeraci nebo nedej Pánbůh rasismus, ale měla obavu před zavlečením choroby. Že se na to student vykašlal a musel být "odchycen", to považuji za hazardérství. I v zájmu samotného studenta bylo, nechat se vyšetřit, protože čím dřív se na nemoc přijde, tím větší je šance na uzdravení.
Paní velvyslankyni bych oficiálně poslala tam co slunce nesvítí, a na letištích a asi i na nádražích (to tedy nevím jak) zavedla kontrolu cestujících, kteří přijíždějí z rizikových oblastí.
Pro lidi, co se nehodlají podrobit kontrolám, bych zavedla sankce. Např. návrat šupem do země původu.
říjen 17, 2014 09:00
Dani : mia I
trocha černého humoru - tak jsem byla v Praze úterý odpoledne, středa a nastoupil do tramvaje bezdomovec , ten byl horší než ebola. Přestože nebyl špinavej, to co se od něho šířilo zabíjelo všechno živé kolem. Tolikrát jsem v tý Praze byla ale tohle se mi ještě nestalo. Lituju Vás Pražáci. Pak už nějaká paní dala echo řidiči a ten ho nechal i s batůžky a flaškou piva vystoupit.
říjen 17, 2014 09:09
je mi jich sice taky líto, : d@niela
ale proto se snažím nic moc na nic nesahat. Ale - stejně se člověk neubrání - tramvaj cukne - chytneš se. A teď si představte, že by tam jen před chvílí cestoval "zpocenej student"...

Paní velvyslankyni se nedivím - víte, kolik oni asi mají studentů? A jednoho z nich si dovolili v Praze odlovit!(Však taky proto si přikryl obličej svou bundou, aby ho každej nepoznal... smilies/grin.gif)
říjen 17, 2014 09:59
d@niela : mamča
Budeš se divit, ale studentů z Ghany na všech VŠ v ČR je docela dost. Tisíce, možná i desetitisíce. Zejména si oblíbili lékařskou fakultu UK, ale i na ostatních VŠ studuje už několikátá generace. Ona totiž Ghana není nějaký shluk hliněných vesniček s šamanem v čele, ale docela vyspělá země, kde mají i vlastní vysoké školy a špičková pracoviště, kde provádějí i takové úkony, jako třeba transplantace srdce, apod. Jenže studium na těch jejich školách je dosti nákladná záležitost, kterou si nemůže dovolit každý.
U nás je to vyjde nejlevněji, a pokud absolvují kurs češtiny a jsou poté schopni studovat v českém jazyce, mají studium úplně zadarmo.
Už za minulého režimu u nás studovaly tisíce studentů z Ghany v rámci jakési "internacionální pomoci". Zvykli si tady, a studium v CR má u nich dobrý zvuk. Pár takových studentů jsme měli za sousedy v domě cca před 45ti lety.
říjen 17, 2014 11:42
Aha.... tak to jsem střelila "poněkud vedle"... : d@niela
Takže paní velvyslankyně měla nejspíš buď držet ústa, nebo se omluvit. V téhle situaci a době se student zachoval totálně nezodpovědně (že jim utekl) a měl by to rodeo zaplatit.
Ale stejně - tady je vidět, jak jednoduché by bylo díky jednomu nemocnému nakazit obrovské množství lidí...
říjen 17, 2014 11:50
Ach jóó. : Pepa.
Nejsem doktor, ale celé mi to připadá s Ebolou přehnané. Milion a sto tisíc lidí se zabije ročně v autech. Moc se o tom nemluví. Na chřipku skoro to samé. O malárii ani nemluvím. A tato nemoc doposud zvítězila nad osmi tisíci lidmi. Což je i tak smutné. Ale divme se. USA má na vir Eboly patent již od roku 2010

Dále k podpoře tvrzení tohoto výzkumu genetického inženýrství je, že americká vláda patentovala virus Eboly v roce 2010 a nyní nárokuje duševní vlastnictví práv nad všemi variantami Eboly. Patent číslo CA2741523A1 je možné zobrazit.
Jednou ze zásadně mylných informací je tvrzení, že virus se šíří pouze kontaktem s tělními tekutinami nemocného. To je „omyl“, který může stát život miliony nevinných lidí. Ve skutečnosti se virus může na krátké vzdálenosti samozřejmě šířit také vzduchem - kapénkovou infekcí, stejně jako běžné virózy. Nakažlivé mohou být i kontaminované povrchy, jako jsou kliky u dveří, klávesnice bankomatů a podobně.

Když se nemocný dotkne nějakého povrchu, může na něm zanechat virus, který přežívá minuty nebo dokonce celé hodiny, podle teploty a vlhkosti okolního vzduchu. Jiný člověk, který se tohoto povrchu dotkne a pak si náhodně sáhne na oči, nos nebo ústa, se také nakazí. Právě schopnost viru šířit se prostřednictvím kontaminovaných povrchů je důvodem, proč se v Africe mnoho lidí nakazí například v taxících. Veřejné dopravy se toto nebezpečí samozřejmě týká také. V tramvajích, autobusech, v metru, ale také v sanitkách, letadlech atd. může virus rovněž přežívat a nemoc se touto cestou může šířit lavinovitě.



říjen 17, 2014 13:17
Pepo, : Petronila
Jak si můžeš nechat patentovat nemoc?
říjen 17, 2014 14:52
nemoc si patentovat dát nemůžeš, : mura1
ale například rozklíčování DNA sekvence viru ano (můžeš i část DNA). takže tak nějak to bude asi i s ebolou (nechce se mi to hledat). Toto se stalo například u žloutenky C, takže testy prokazující protilátky proti této hepatitidě ještě donedávna byly násobně dražší než například testy na žloutenku B, HIV nebo syfilis. (všechno to jsou infekce, které se vyšetřují u dárců krve). neboť výrobce těch testů musel platit zržitelům patentu smilies/smiley.gif (naštěstí je to časově omezené, takže asi před půl rokem ten patent vypršel).
říjen 17, 2014 15:36
o infekčních nemocech nevím zhola nic, ale když je ebola tak vysoce virulentní, : bb2
nepřipadají mi obavy a povyk kolem toho přehnaný...?
říjen 17, 2014 23:51
... : deeres
Mě hlavně překvapila drzost paní velvyslankyně Ghany

Celej humbuk vznikl z toho, že onen ghanský student se po odlovení přikryl vlastní bundou černé barvy, tak, aby nebyl k poznání. Z toho ovšem vznikla fáma, že byl v Praze násilně odchycen a následně odvezen v černém igelitu a proto ta reakce ghanské velvyslankyně. Ale ani po vysvětlení celé situace, se jejich velvyslanectví neomluvilo, nebo alespoň jsem o tom nikde nečetla.
Opatření, která mají být přijata, snad od zítřka, se mně zdají mimo mísu. Kdo pasažéry donutí, aby mluvili pravdu? Na příkladu, zde zmíněného incidentu, je jasné, že pablbové jsou všude.
říjen 20, 2014 13:04
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]