O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

ZPRÁVY? LEDA JEN TY DOBRÉ PDF Tisk E-mail
Středa, 17 září 2014
Jarka SedláčkováUž jste někdy zkusili nechat televizi vypnutou, zapomenout na noviny a nechat všechno jen tak plynout? Vykašlat se na politiku, myšlenky na to, co bude, vášnivé debaty o politicích a politické situaci? Já jo. A je to neskutečně příjemné! Prostě ráno zapnu notebook, vyřídím maily a pracuju, jak je potřeba.

 

 

 

 

 

 

 

     V pauzách kouknu na posty svých známých na G+ - někdy se zasměju, jindy vrtím hlavou. Večer randím nebo vařím nebo koukám na počítači na film/seriál nebo čtu nebo lelkuju nebo poslouchám svou oblíbenou hudbu nebo sedím s přáteli v kavárně/restauraci/baru.

 

     V noci spím, sním, miluju se, lelkuju, čtu……a někdy brousím na netu, hledám zajímavosti z oboru, bavím se se známými na Skype nebo Google Hangouts. Občas se podělím o pěknou muziku, zajímavý film nebo seriál, video, vtip nebo dobrou hlášku. Někdy diskutuju, někdy ne. I tak si troufám říct, že vím, co se ve světě děje. Neuteču tomu, protože lidé o tom mluví, píší, fotí, točí filmy.

 

     Od té doby, co jsem přestala sledovat politické dění a vlastně dění vůbec, ubylo vášnivých výměn názorů a přibyly zážitky. Zklidnila jsem se a více se usmívám. Ztratila jsem potřebu být pokládána za tu, „co je vždycky v obraze“ a stala jsem se tou, které je fuk, co je in a co je out. Určuju si to totiž sama.

 

     Momentálně u mě v žebříčku vede jídlo: začala jsem více vařit, v duchu svým minulých blogspotů víceméně zdravě a nesmírně mě baví si jídlo užívat. Třeba nedávno, když u mě byl můj skvělý přítel DM: uvařili jsme si cous-cous, dušené žampiony, umíchali salát…..a hodinu seděli u stolu, pomalu kousali každé sousto, blaženě přivírali oči a jediný zvuk, který v místnosti zazníval, bylo naše slastné: „Mmmmmmm….,“ případně veselé „Ňom ňom.“

 

     Nádhera!

 

    Kdybych byla lékařem, každému bych naordinovala dobré jídlo, vychutnávané v klidu, pohodě, s radostí a někým blízkým. A pak dobrou knihu nebo film. A samozřejmě hudbu. A blízké lidi kolem. Žádná televize, žádné noviny, žádné zprávy. A když, tak jen o dobrých lidech, zajímavých věcech, poutavých zážitcích a hezkých prožitcích. Ačkoli to tak možná nevypadá, je jich pořád hodně.

 

    Schválně, zkuste to taky… Nevrťte hlavou, anebo jo, klidně si myslete, že jsem magor, ťukejte si na čelo, nebo se mi smějte, mě se to nijak nedotkne. Ale vyzkoušejte to: aspoň na chvíli zavřete oči, zhluboka se nadechněte a myslete na něco, co vám dělá radost. Usmějte se a užijte si těch pár vteřin, kdy si uvědomujete, jak je vám fajn. …


    Večer to zkuste znovu, a zítra taky. Nechte televizi vypnutou – beztak byste nadávali, že nic nedávají, anebo ano, ale nestojí to za nic. Nekupujte si noviny, ale pořiďte si třeba knihu nebo cédéčko či dývko s hezkým filmem. Zavolejte někomu blízkému a zajděte si s ním popovídat. Třeba na dobrou kávu či večeři. Nebo si pozvěte hosty a uvařte něco skvostného.

 

     Pokud si i teď ťukáte na hlavu a myslíte si něco o bláznivé ženské, která nemá ani šajn o tom, jak důležitou práci děláte a jak velké starosti máte, nedá se nic dělat.

 

 

ROSEANNE

 

 

Komentáře (6)add feed
můj ty bože : mura1
vítej v americe
září 18, 2014 08:04
hurá! : carie
Už jsem se o tebe bála, tpořád koukám na blog do idnesu jestli píšeš a ty tady! smilies/smiley.gif
září 18, 2014 09:03
Bez televize je to fajn! : micka
Bez diskuse. Žádný křik a střelba v obýváku, žádný mizerný děšení večerních zpráv. Klídek, pohoda.
září 18, 2014 17:54
ač máme doma televize dvě, : Ivča
já sama si ji nezapínám... už před několika měsící mě přestal bavit umělý pozlátkový svět...A katastrofy velké i ty, co katastrofami nejsou, ale z kterých se při troše dobré vůle dá vyčarovat kus koláče sledovanosti... Čtu, maluju, hledám inspiraci pro svou práci v nekonečných dálavách internetu a je mi dobře. Což naprosto nechápe moje máma, co vyplňuje svůj nijak veselý a bohatý život vatou seriálů a životů pseudocelebrit...
září 18, 2014 18:02
jak píše mura : bb2
Už jste někdy zkusili nechat televizi vypnutou, zapomenout na noviny a nechat všechno jen tak plynout?
Jo, dělám to asi tak patnáct let.
Všechny války světa mne nechávají klidnou, protože o nich nevím, nebo nechci vědět, jelikož s nimi nic nezmůžu, ani kdyby mi generálové všech armád spali na rohožce. Tak proč se stresovat tím, že někde na Balkáně se to mele, když já těm ubohým lidem nemůžu pomoct a tím, že budu pravidelně sledovat tamní dění a hltat každou novinku o počtu obětí, sestřelených letadel a vypálených raket a o tom všem pak řádně diskutovat na netu, žádnou válku nevyhraju.
Proč se týrat přemýšlením o tom, kolik holčiček zabili úchylové, kolik babiček přejeli lordi voldemorti, kolik pejsků utrápila paní Množírnová, kolik lidí okradl pan Žeruprachy.

září 23, 2014 00:01
žiju stejně : Inka kuk
paráda ... říkám si zda to nejsou známky stárnutí ... dobré jídlo, pouze příjemné prožitky s příjemnými lidmi ... a jestli jo jsem všemi deseti za smilies/grin.gif smilies/grin.gif smilies/grin.gif ... jo život je takový jaký si ho uděláš ... a je krásný ...
září 23, 2014 20:36
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]