O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

LEGRACE NA PLACE - NO COMMENT? PDF Tisk E-mail
Pátek, 29 srpen 2014

Děje se toho u nás hodně nového... Dnes tedy téma Teplice - lázeňské město. Naše lázeňství postihla krize. Je jasné, že chceme-li ekonomicky prosperovat, musíme i něco obětovat, v něčem se uskromnit, něco "spolknout". V Teplicích je plno Arabů, kteří tam kompenzují finanční ztráty. Přinášejí pracovní příležitosti a peníze. Mnoho lidi je ubytovává, pracuje pro ně.

 

 

 

 

 

      Bohužel, arabští návštěvníci nerespektují místní pravidla slušného chování. V tamějším parku stovky piknikujících lázeňských hostů po sobě nechávají hromady odpadků,  nechovají se tak, jak je v civilizované společnosti zvykem, v noci obtěžují místní hlukem. Náměstek primátora Hynek Hanza řekl, že žádné řešení této situace už nezná. „Nemám na to recept. Udělali jsme cizojazyčné informační tabule s doporučením, jak se chovat. Jednali jsme se zástupci Arabů, apelujeme na strážníky. Ale těmto lidem prostě chybí potřebné návyky."

 

    Věhlas teplických lázní mezi arabskou klientelou roste tak, že si v nedalekých Modlanech skoupili mnoho pozemků, a hodlají tam postavit domy, v nichž by trávili letní lázeňskou sezonu a o něž by se v ostatních měsících starali starousedlíci. „Arabové chtějí žít vedle sebe, ne každý zvlášť,“ vyjmenoval představitel teplické muslimské obce Marej Abbas důvody, proč si jeho krajané vybrali právě Modlany. „Jsou to milí, hodní a bohatí lidé, kteří utratí hodně peněz a postaví tam krásné vily, ve kterých chtějí žít dva tři měsíce v roce,“ řekl a dodal, že ve zbytku roku si místní lidé mohou údržbou opuštěných domků přivydělat. „Bude to dobré i pro vaše občany, můžou jim tam uklízet, sekat trávu,“ dodal. 

 

     A tak se začaly objevovat petiční archy proti uznání islámu v republice. A nejsou pouze v Teplicích, aktivisté už je rozšiřují do Dubí, Duchcova a také do Bíliny. Petice koluje i na internetu. Ústředí muslimských obcí se totiž ze všech sil snaží získat II. stupeň registrace, který by muslimům umožnil posílat své imámy do věznic, do armády (jako vojenské kaplany), směli by legálně zakládat vlastní školy, uzavírat sňatky atd. 

 

(zdroj: teplický deník)

 

Jaký je váš názor?

 

 

 

 

 

Komentáře (21)add feed
.. : kolemjdoucí
za současného stavu legislativy jsou v této "svobodné" zemi moje názory nepublikovatelné
srpen 29, 2014 16:09
tak mám pocit : micka
Tak mám pocit, že "po sobě nechávají hromady odpadků" už od nějaké ostře tolerované menšiny znám. :-D
srpen 29, 2014 19:50
Tak schvalne, : Lenka1
jsem zvedava, jestli se tu objevi Sinix. Sice minule fnukal a trucoval, ze jsme na nej osklivi a uz sem neprijde, ale tohle téma je pro nej velky lakadlo.... smilies/tongue.gif

Jinak, co se mého nazoru tyce - doma at se chovaji po jejich, pokud jsou tady, tak po nasem. Neexistuje, aby se hostitel prizpusoboval navsteve. Reseni je jednoduchy - pokuty, pokuty, pokuty, stejne jako je za porusovani predpisu dostavame my. Kecy toho saska Alrawiho jsou tragedie....
srpen 30, 2014 08:38
P.S. : Lenka1
"Pro VASE obcany?" WTF? Jestli se pan neciti soucasti tohohle naroda, tak at se sbali a tahne ke svým, kde nebude mit potrebu rozlisovat na "nase" a "vase" obcany.

Tohle jeho prereknuti jenom potvrzuje, jak se na nas doopravdy divaji.
srpen 30, 2014 08:41
... : mikin
Co delat v pripade, ze nekdo nedodrzuje pravidla ? Zjistit, jestli je opravdu porusuje a upozornit ho na jeho omyl. Ja se v Kanade odnaucil na vsechno nadavat a ustavicne si stezovat. V Thajsku jsem se zase odnaucil davat do pusy vidlicku a naucil se chovat uctive k socham Buddhy, mnichum a obrazum pana krale.
Pokud nekdo predpisy opakovane porusuje, nezbude nez zacit davat pokuty. Vono to lidem dojde, hlavne kdyz nekam jezdi pravidelne.
srpen 30, 2014 08:49
Lenko, : mikin
ja doufam, ze se Sinix nenechal odradit.
srpen 30, 2014 08:51
Postihy, : okatá
postihy a jedině a opět postihy. Aneb stokrát opakovaná věc umoří i osla. Obávám se ale, že v tomto případě budou první umořeni ti orgáni, kteří mají pomáhat a chránit (nás) :- Průser je, že cizinci mají možnost si u nás zakoupit pozemky... Mají pak výrazně usnadněnou situaci. Dost nerada bych se tady dočkala čehosi jako Česko islámské republiky... Myslím, že počet problematických menšin u nás rozhodně není potřeba navyšovat smilies/angry.gif A zrovna islám je dost agresivní záležitost.
srpen 31, 2014 13:30
slovo do pranice : Mikin
http://freidingerova.blog.idnes.cz/c/424316/Cizinec-turista-nebo-resident-Podle-Ceske-televize-zadny-rozdil.html
Ta dama se domniva, ze pokud se nasi turiste povaluji na plazich v Egypte nebo v Turecku v plavkach, nemeli bychom kritizovat odlisne chovani muslimskych turistu u nas. Hmmmmm......
smilies/tongue.gif
srpen 31, 2014 16:05
Celý svět by potřeboval takových vůdců! : Michal
Austrálie říká „NE“ už podruhé
Ona to udělala znovu. Nezřekla se svého stanoviska a člověk musí ocenit její víru a práva jejích krajanů. Jakoby jeden ucítil závan čerstvého vzduchu.
Jako předsedkyně australského kabinetu to opakovala po svém předchůdci v úřadě. Pravdivější slova, která řekla ona, nebyla žádným významným člověkem ještě vyslovené.
Vyžádalo si to od ní velkou odvahu – říct to, co řekla – říct to, aby to uslyšel svět.
Když se vláda zaměřila na radikály v úsilí, aby odvrátila potenciální teroristické útoky, tak jim bylo řečeno, aby odešli z Austrálie. Paní Gillardová zvlášť rozhněvala některé australské muslimy, když řekla, že podporovala špionážní agentury monitorující australské mešity.
Citáty z jejího prohlášení:
„Přistěhovalci, a ne Australané se musí přizpůsobit. Buď to akceptujete, nebo ne, ale potom ponesete důsledky. Jsem již unavená z obav našich lidí, jestli urážíme některé jednotlivce, nebo jejich kulturu. Od teroristických útoků na Bali zažíváme vzplanutí vlastenectví většiny Australanů.
„Naše kultura se vyvíjela po dobu dvou staletí bojů, zkoušek a vítězství milionů mužů a žen, kteří hledali svobodu.“
„Mluvíme převážně ANGLICKY“, ne španělsky, libanonsky, arabsky, čínsky, japonsky, rusky, nebo jakýmkoliv jiným jazykem. Proto, jestli se chcete stát součástí našeho společenství, naučte se tento jazyk!“
„Většina Australanů věří v Boha. To není křesťanské pravicové křídlo, politický tlak, ale fakt, protože křesťanští muži a ženy založili tento stát na křesťanských zásadách a je to jasně zdokumentované. A není to potřebné vystavovat na stěnách našich škol. Jestli vás uráží Bůh, potom vám navrhuji zvážit jiný kout světa jako svůj nový domov, protože Bůh je součástí naší kultury.“ „My budeme akceptovat vaši víru a nebudeme se ptát proč. Vše, co žádáme od vás, je, abyste akceptovali naši víru a žili s námi v souladu s mírovým spolužitím.
Toto je NAŠE KRAJINA, NAŠE ZEM A NÁŠ ŽIVOTNÍ STYL a my vám dáváme příležitost, abyste si to vše užívali. Ale jen co si začnete stěžovat, brečet a frflat na Naši ústavu, Naše závazky, Naši křesťanskou víru nebo Náš životní styl, potom vás vyzývám, abyste využili další výhodu velké australské svobody – PRÁVA ODEJÍT. Pokud tady nejste šťastní, potom ODEJDĚTE. Nebudeme vás nutit tady zůstat. Vy jste požádali, abyste tady mohli být. Takže akceptujte krajinu, pro kterou jste se rozhodli a která vás přijala.“
srpen 31, 2014 16:23
na okraj : bb2
"Pro VASE obcany?" WTF? Jestli se pan neciti soucasti tohohle naroda, tak at se sbali a tahne ke svým, kde nebude mit potrebu rozlisovat na "nase" a "vase" obcany.

zrovna tomu vůbec nedivím, kdyby pán řekl "naše občany", tak by se dozajista dočkal dotazů, leckdy plných ironie, co tím, wtf, myslí? to už si jako myslí, že jsme všichni arabové, nebo dokonce muslimové, nebo co?? Řekla bych, že i tady na Kudlance by se našlo několik lidí, které by to vysloveně urazilo :-))
Ani já bych v arabské (asijské, jiné) společnosti, i kdybych žila mezi Araby, asiaty atd. několik let, nejspíš nepoužila ve spojení s nimi zájmeno "naše". Leda mezi přáteli, kamarády, příbuznými, pak možná. Pokud by mne označili za svou občanku, neurazila bych se, brala bych to jako výraz toho, že mne přijali, byl by to pro mne pozitivní signál.
Ale při krátkodobých, i když třeba opakovaných, lázeňských pobytech, se to snad nedá takhle brát, ne? Ani když si tu koupí pozemek a postaví letní sídlo, tak se tu asi nebudou cítit "našimi" občany.

Jinak samozřejmě souhlas, ať se dodržují pravidla a přizpůsobují se našim normám a zvyklostem. Jsem ale pro podobně tolerantní přístup, jaký mají oni k nám u nich.

Nebo Vás snad někdo v Dubaji, v Abu Dhabí, v Monastiru, pokutoval za odhalenou šíji, holé paže, odhalená ramena? za to, že se koupete v bikinách? za to, že jdete po chodníku v topíku s odhaleným pupíkem a v minisukni s holými stehny? což je pro ně vrcholná nestoudnost. Pokud je něco pro ně už příliš, tak žádné pokuty, natož hrubé chování, naopak velmi zdvořilé upozornění, diskrétní chování, jemná žádost až prosba.

Pokud jde o úklid, ti co jezdí sem jsou pochopitelně bohatí, jinak by si to nemohli dovolit. Bohatí arabové po sobě neuklízejí, na to mají personál. Když přijede Evropan tam, ať už na dovolenou nebo pracovně, nemusí po sobě uklízet, od toho je hotelový a jiný personál.
Zažila jsem velmi prasecké Čechy, s velmi povýšeným chováním k těm "černým hubám", a reakcí bylo nanejvýš zdvořilé mlčení.

Takže jo, není proč trpět hrubost, neslušnost - to myslím obecně, nevím, zda se to týká zrovna Teplic, zatím jediné, co jsem četla, byly odpadky v parcích a hromadné rodinné piknikování, na což uzavřený chladný Čech není zvyklý, a na co není zvyklý, to je špatné. Takové věci jako večerní piknik a dlouhé večeře, to snese leda o dovolené v Řecku nebo Španělsku, že, tam je to ok.
Ale než jim teda zatneme tipec, ukliďme si před vlastním prahem.

Michale, s australskou političkou souhlas, i když arabských lázeňských hostů se to zrovna netýká. Oni nežádají, aby tu mohli zůstat, oni si tu draze platí dovolenou, lázně, tak jako my si to platíme u nich, jsou zdejšími hosty a přinášejí sem hodně peněz.

Arabové drží české lázně, některé, nad vodou, některé v podstatě zachránili, protože čeští pacienti na lázně nemají peníze, ze systému vzp se platí minimum, leckteré lázeňské domy musely zavřít.
Díky nim lázně fungují, zaměstnávají víc lidí, objednávají víc dodávek u subdodavatelů atd. atd. Vždycky je něco za něco.
srpen 31, 2014 17:10
jinak islám jako takový se nemusí u nás nijak oficiálně "uznávat" :) : bb2
to je náboženství a jeho vyznávání je zcela na svobodné vůli každého člověka, tak jako křesťanství. Víra v cokoli nepodléhá v ČR registraci nebo jiné formě oficiálního uznánísmilies/smiley.gif
Registrují se církve.

O tom, že
Ústředí muslimských obcí se totiž ze všech sil snaží získat II. stupeň registrace, který by muslimům umožnil posílat své imámy do věznic, do armády (jako vojenské kaplany), směli by legálně zakládat vlastní školy, uzavírat sňatky atd.

jsem se dozvěděla až tady a docela mě to překvapilo, měla jsem za to, že to tak dávno je :-)) Pokud vím, tak se to řešilo hned po sametu, že i tyhle církve budou mít plnohodnotné postavení u nás a stejná práva, jako křesťanské církve, ne?
Ostatně, muslimská náboženská obec tu existovala už před 2. SV, nevím odkdy, mrknu pak na net, ale určitě to nebylo pár měsíců a že by se tu nějak rozcapili a udělali z nás muslimy nebo své otroky, to se nestalo, ne?
Takže pokud to ještě není, tak na první nástřel si říkám proč ne, to ale jen proto, že já bych povolila skoro všechno všem, protože sama nesnáším jakékoli omezování, a když se třeba rozhodnu jednou navléct burku a modlit se k Alláhovi, nebude se mí líbit, pokud mi to někdo bude zakazovat nebo mě kvůli tomu napadat. Ale možná si řeknu, že podáš prst a zblajznou ruku, pak možná budu proti. Nevím, to musím promyslet. Až budu mít čas. Pokud to mezitím nezapomenu..:-) Je mi to totiž tak nějak šumák.
srpen 31, 2014 17:28
tak, v zájmu rovnováhy jsem prolítla net : bb2
a z tohoto článku (nedávám úmyslně prolinky, aby každý viděl dopředu, kam odkaz vede) http://sharia4czechia.com/2014/08/15/islamofobie-petice-proti-rozsireni-prav-islamu-v-cr/

kopíruji:
- Zmíněné ÚMO navazuje na činnost prvorepublikové Moslimské náboženské obce pro Československo s ústředím v Praze (MNO) založené roku 1934. Po útlumu oficilálního náboženského života v období komunistické diktatury byla muslimská komunita v ČR ujištěna novou demokratickou vládou v roce 1990, že “vláda bere na vědomí existenci muslimské obce a přiznává jí právo na plnoprávný náboženský život.”
-V případě přiznání zvláštních práv ÚMO by se změnilo jen to, že novomanželé nebudou muset chodit jak do mešity, tak na obecní úřad, ale bude stačit jen mešita ...Podobná situace je u církevních škol – česká muslimská komunita nemá v současnosti žádný plán na zakládání “církevní” školy (církev v islámu neexistuje, je to pojem křesťanský)...Mnohem praktičtějším a již fungujícím řešením je pro muslimy v ČR posílání dětí do soukromých školek a škol, nebo jejich zřizování, místo náročné registrace církevní školy. Stejně tak není zapotřebí žádné registrace k tomu, aby probíhala výuka islámu v komunitě, na speciálních přednáškách ve školách, při exkurzích apod. Totéž se týká výdávání tiskovin, knih, brožurek…
-petice nejen, že nesměřuje proti samotnému “působení muslimů v ČR”, jak by se mohlo na první pohled z její mediální prezentace mnoho lidí domýšlet… ale navíc petice směřuje proti něčemu, co sami muslimové nepovažují za nijak kritické a důležité. Petice vlastně bojuje proti domělému zlu a nebezpečí, jehož představu se snaží její organizátoři samotnou peticí vytvořit a bojuje tak proti větrným mlýnům...Nepodivujeme se tedy moc, že petici podepisují lidé v některých vesnicích, kde noha muslima nikdy nevkročila a lidé mají o islámské věrouce asi tolik znalostí, jako o Leopoldeovi Hilsnerovi.

Takže opět mnoho povyku pro nic. Spojí se petice "proti islámu" s tím, že arabští lázeňští hosté nechávají odpadky v parku a pořádají tam do pozdních večerních hodin pikniky - a pravověrný Čech má zase o čem tlachat.


srpen 31, 2014 17:46
bb2, : Sidon
všechno je jinak ! A docela mě udivilo, že používáš tu berličku - "wtf", určitě víš, co to znamená.
smilies/wink.gif

Myslím, že ty odpadky a picknikování jsou jenom zástěrkou a hlavní důvod je dost silná xenofobie české společnosti a ten samotný islám, protože je to náboženství s fašisticko-nacistickými a komunistickými prvky. Ale to už se tady a všude jinde omílalo nesčetněkrát. Jinak absolutní souhlas s Michalem a s paní Gillard. Římané měli mnoho rčení, mezi jinými taky tohle - Když chceš žít v Římě, chovej se jako Říman !
smilies/cool.gif
srpen 31, 2014 19:28
Sidone, : bb2
to není berlička, nepoužívám ji, to jsem opět parafrázovala, tentokrát Lenku1 ;-)

Píšeš, že všechno je jinak, ale v podstatě jsi napsal stručně to, co já :-)
srpen 31, 2014 19:44
... : bb2
hlavní důvod je dost silná xenofobie české společnosti


Sidone, tím římským rčením by se měli řídit všichni všude, i Češi v zahraničí, arabové nám taky tolerují to, co u svých Římanů ve svém Římě nestrpí :-)
srpen 31, 2014 19:50
bb2, : Sidon
yes,yes, máš pravdu, zapomněl jsem to tam napsat a až po odeslání jsem si to uvědomil a Tys byla rychlejší.
smilies/smiley.gif
srpen 31, 2014 19:53
... : mikin
I ja souhlasim s tim, co sem dal Michal. Vsechno je to o toleranci a svobode nazoru. A tak si svobodne vyhrazuji pravo tolerovat jakekoliv nabozenstvi, ale netolerovat extremisty, kteri netoleruji mne.
září 01, 2014 03:29
Jedna perlička z netu: : deeres
MUSLIMOVÉ NEJSOU ŠŤASTNÍ !
Nejsou šťastní v Gáze...Nejsou šťastní v Egyptě...Nejsou šťastní v Libyi...Nejsou šťastní v Maroku...Nejsou šťastní v Íránu...Nejsou šťastní v Iráku...Nejsou šťastní v Jemenu...Nejsou šťastní v Afghánistánu...Nejsou šťastní v Pákistánu...Nejsou šťastní v Sýrii...
Nejsou šťastní v Libanonu

TAK, KDE JSOU ŠŤASTNÍ?

Jsou šťastní v USA...Jsou šťastní v Austrálii ...Jsou šťastní v Kanadě ....Jsou šťastní v Anglii ...Jsou šťastní ve Francii ....Jsou šťastní v Itálii ...Jsou šťastní v Německu ...
Jsou šťastní ve Švédsku ....Jsou šťastní v Norsku ...Jsou šťastní v Holandsku ....Jsou šťastní v Dánsku ...
V zásadě jsou šťastní v každé zemi, která není muslimská a nešťastní v každé zemi, která muslimská je!
A KOHO Z TOHO VINÍ?
Islám ne.
Nikoho z jeho vůdců.
Ani sami sebe.
VINÍ Z TOHO ZEMĚ, KDE JSOU ŠŤASTNÍ!
Chtějí měnit ty země tak, aby byli jako... ZEMĚ, Z KTERÝCH PŘIŠLI, A KDE BYLI NEŠŤASTNÍ!
Tady nelze vyjít z údivu...

září 02, 2014 12:01
deeres, na tom bude hodně pravdy : toulavej
:-)
září 02, 2014 17:10
... : bb2
vtipkuješ, toulavej?
září 02, 2014 18:02
Ůcta a respekt : skřet
Úcta a respekt poslední dobou upadá a já se ptám sama sebe,kdy to začalo.Jsem pravděpodobně idealistka,myslím si že když jsem někde na návštěvě,měla bych se chovat tak,abych nikoho neurazila,respektovat zákony státu v kterém jsem na návštěvě a měla bych je mít v úctě.Když jsem byla letos v Egiptě,málem mne ranila mrtvice,plná poušť odpadků!!!!!! Jestli jsou tyto národy zvyklé takto žít,nikdo jim to nebere ale mi jsme zvyklí žít jinak a každý návštěvník by to měl respektovat.Dost možná že jsme moc benevolentní a prodejní,za peníze si necháváme líbit ledacos,to ale vypovídá o dalších a dalších problémech s tímto spojených.Vidím jak se u nás chovají Holanďané,Němci,o Rusech ani nemluvě,to je kapitola sama pro sebe.Docela mne to štve,trochu hrdosti by nám prospělo a pomohlo.
říjen 14, 2014 21:06
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]