O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

DEBATA O NEVĚŘE PDF Tisk E-mail
Středa, 27 srpen 2014
Měli jsme takovou debatu s manželem - o tom, co se děje u našich dlouholetých kamarádů. Muž hledal únik ze stereotypu a asi ho našel. Rozhodl se, že dva lidé jsou na sex málo, a tak střídá čas od času vztah ve dvou a vztah ve třech. Ona to ví a protože mu "nestačila", tak to toleruje. Trvá to víc jak dva roky.

 

 

 

 

 

 

 

      Nakonec ale i ona si našla partnera, ve 46 letech se zamilovala jak šestnáctka, a ten její  to ovšem u ní považuje za obrovskou nevěru, protože „on je přeci nemiluje“. On totiž jednoduše stále počítal s tím, že - třeba až za několik let - se jejich vztah vrátí zas jen k manželskému soužití.

 

     Můj muž  tvrdí, že v dnešní době není nevěra nic strašného, co by muselo vést ke krachu vztahu, naopak v některých případech prý vztah spíše upevní. Jako příklad uvádí některé své kolegy, kteří mají milenky, jejich manželky to nevědí a všichni jsou spokojení. Je to prý trend moderní doby.

 

     Já osobně to,  že se dneska nevěra bere jako něco přípustného, považuji akorát za alibismus nevěrníků. Jsem naopak až fanatický zastánce monogamie a zastávám názor, že nevěra vztah ničí, protože těžko mít důvěru ve svého partnera, když vás podvádí. Nevěra je něco, co bych sice možná dokázala odpustit, ale nevím, jestli zapomenout, a ve vztahu bych pak asi stejně nechtěla pokračovat.


     Ale uznávám, že řada lidí spolu přežívá jen kvůli majetku, hypotékám apod. a podle toho se k sobě i chovají. A kde není nevěra, bývá něco jiného. Třeba mou kamarádku psychicky týrá manžel (už několik let), okolí včetně její nejbližší rodiny to bagatelizuje, protože modřiny ani zpřelámané kosti nemá, takže se s tím nic dělat nebude. Ani nesmí... Ve hře je totiž společný dům, poměrně velká firma, tak běda běda, kdo by se opovážil, majetky se musí chránit předně.

 

     Nechápu to - lidi dneska akceptují už cokoli, rozčilují se spíš u televize, nad příběhy neznámých, ale v bezprostředním okolí jim podobné události většinou vůbec nevadí.

 

 

Tak by mne zajímal váš názor na nevěru:

pokud už vůbec odpouštět, tolerovat - tak kdy a proč?

 

Nebo jste i vy zastánci volného života v manželství?

 

 BLANKA

 

 

Komentáře (21)add feed
Tak mi přijde : Aknela
že manžel Blanky by si taky klidně rád někde vedle šoupnul nebo už šoupe.
srpen 28, 2014 06:51
Pro mne je nevěra nepřijatelná. : Myška
A odpustit ani tolerovat bych ji nemohla.
srpen 28, 2014 07:00
To jsou tako : Greta
plané úvahy. Nikdo tomu nezabrání a ošklíbat se nad okolím, co by mělo a nemělo, je pro mě trapné.
Jiná věc je umět domyslet, co ve vztahu způsobí nevěra. Zranění, dlouhodobou krizi důvěry, poničení intimity.
Ale myslím, že v dnešní době jsme všichni hodně za sebe, měli bychom se umět vyrovnat s různými věcmi a popírat sexuální pudy je také nesmysl. Takže řešení jsou různá a individuální. A závisí i na charakteru.
srpen 28, 2014 08:27
Přiznávám, : Lola
že já jsem nevěrná, ale v představách. Mě to pomůže a nikomu to neublíží.
Je totiž pravdou, že sex po 16ti letech soužití prostě není už jako dříve. A sexuální pud prostě nemůžu ze svého života vymazat, je mojí součástí, ať ho rozumem zpracovávám, jak chci. Dožaduje se občasného zpestření a zatím úspěšně odolávám, protože je mi jasný co by to mohlo v mém dlouhodobém vztahu způsobit. A mám ještě jednu zábranu - mám virus HPV, který má dnes sice skoro většina populace, ale mě to přesto krotí v tom, ho dál rozšiřovat. Prostě všechno zlé je pro něco jiného dobré. smilies/smiley.gif
srpen 28, 2014 08:45
mám s tím osobní bolestnou zkušenost : Pernella_
a mohu potvrdit, že nevěra vztah ničí až zničí. Ať už si nevěrník říká, co chce, o tom, jak to "s námi nemá co dělat" a že "je to přece jen o sexu". To si myslívají pánové, dokud se to neprovalí. A pak nestačí zírat, jakou škodu to v psychice obou zúčastněných natropí.
Jistě jsou výjimky, ale jsem přesvědčená, že většinou je nevěra pro vztah smrtelná.
srpen 28, 2014 08:57
... : Sandra.
Tak on i volný vztah, aby mohl fungovat, musí mít nějaká pravidla. Dohodnout se, kde přesně jsou ty hranice (byť jsou pro většinu ostatních už "za hranicí") a těch se držet. Neubližovat a nelhat. Pak se dá žít docela dobře i ve vztahu, kde si občas lidi šoupnou bokem.
srpen 28, 2014 09:07
vyrovnáním s různými věcmi : Greta
jsem měla na mysli přijetí toho, že vztahy se nám mohou rozpadat a je to součást života, ne selhání.
srpen 28, 2014 09:40
Nevěra : kim
je podvod, faleš, zrada, a ponížení partnera.
srpen 28, 2014 10:10
... : bb2
souhlas, Kim. Ale když si to předem dohodnou nějak tak, jak píše Sandra, tak nejde o nevěru, když zůstávají věrní tomu, co si dohodli a nepřeťápnou ty hranice a pravidla, o kterých Sandra mluví. Každý to má holt jinak. Jedna známá zase říká - trápím se jenom tím, co vím. Co nevím, tím se nezabývám. A jestli něco je, tak budu radši, když to nebudu vědět, dokud nebudu muset něco řešit. Tam teda není dohodnutý volný vztah, ale existuje jakási nepsaná dohoda, že kdyby něco, tak ona o tom radši nechce vědět, pokud to nebude nutné. Třeba kdyby se manžel osudově zaláskoval a chtěl jít za tou osudovkou. Což asi nehrozí, mají skoro čtyřicet let hezký vztah, on působí jako prototyp spokojeného vzorného otce rodiny a celá rodinka skvěle funguje a všichni jsou velmi spokojení. Brali se když jí bylo sotva osmnáct a on měl po vojně.
srpen 28, 2014 11:04
... : mia I
o nevěře se tu na Kudle už napsalo mnoho. Mne spíš znepokojuje to o čem se až tolik nepíše a co taky zaznívá v příspěvku - domácí násilí. Zrovna včera odešel od soudu jeden s doživotím za vraždu partnerky. Další kdysi rozřezal partnerku a ostatky v igelitové tašce našly děti harjící si u paneláku.. další byla třeba spisovatelka Simona M.

Ale téma se točí spíš kolem nevěry, tak vkládám jednu píseň , váže se k tématu https://www.youtube.com/watch?v=7dqSLiaKlJo
srpen 28, 2014 11:22
No výborně, : Takychlap
zase téma pro mě smilies/grin.gif
Jojo, podvod, faleš, zrada atd.... To my (teď nemluvím, aby mě někdo zase nenařknul, obecně za osazenstvo Kudlanky, ale za chlapi-nevěrníky)jaksi víme, že ten průser z toho hrozí, ale hmmm, když ono jo to někdy taaak lákavé...a když se to polovička nedozví (a my věříme, že se to podaří držet pod pokličkou), tak to vlastně nevadí.
A pak jsou i tací, co se "osudově" zamilujou, ženu (i s dětmi) opustí, odejdou za tou pravou Láskou - no fuj, tohle fakt většinou nechceme. To bychom si pak drbali hlavu, jací jsme volové...no navenek samozřejmě neee, to bychom dělali frajery smilies/smiley.gif

Jinak Sandro a BB2, tyhle "volné" vztahy s tzv. pravidly pravidelně dopadnou blbě. To má takhle nejdřív každej někoho jenom na sex a popovídání, pak se ale (často žena) zaláskuje a je to v pytli. A to pak ten chlap povídá - "ale vždyť jsme si slíbili, že se nikdo nezamiluje...." smilies/smiley.gif
srpen 28, 2014 11:29
nevěry se nezastávám, ale pokud už k ní dojde, tak by dotyčný partner měl udělat vše pro to, aby se to neprovalilo : mila1
takže takový trest za to, že jsem byl(a) nevěrná(ý) je to, že o tom s nikým nebudu mluvit. A i ty výčitky, které se dostaví, si vytrpím sám, sama. Největší svinstvo není nevěra sama (a může se to stát každému, idkyž mi na tomto foru budou skoro všichni tvrdit, že jim se to prostě stát nemůže), ale to, že pak přijdu za podvedeným partnerem a se zkroušeným obličejem se mu ke všemu přiznám a chci, aby mi odpustil..... Pak jde vztah zákonitě do háje. Kdežto, když už se mi to stane a holt jednorázovou nevěru spáchám (zdůraznuji jednorázovou, ne paralelní vztah), tak si to nechám pro sebe a budu se jen modlit, že se mi to stalo s člověkem, který to taky nemá potřebu vytrubovat do světa...
srpen 28, 2014 13:24
mila1 : mamča
"... že pak přijdu za podvedeným partnerem a se zkroušeným obličejem se mu ke všemu přiznám a chci, aby mi odpustil.....
Jo, to jsou ti největší pokrytci, co vlastně všechno své provinění přesměrují na toho druhého a ještě se tváří ctnostně, že nelže a že se ke všemu po pravdě přiznal/a.
Znám dokonce i takového vola, co nejen že manželce zahýbal, dokonce se jí snažil přesvědčit, že za to může vlastně sama. Málo se líčila, málo se mu sexuálně věnovala, Považte ! chodila doma v teplákách...
(No, měli spolu tři malé děti, takže chodit doma v korzetu a v botách na jehlách jaksi nešlo).
Nakonec otec rodiny odskotačil za "mladším masíčkem" a ještě na odchodu stačil manželku ujistit, že ona je ta silná, co to zvládne. Pak ještě přišel s nápadem, že by ho měla vyplatit ze společného družstevního bytu, ovšem v tržní hodnotě.
Kde by na to asi při třech dětech vzala ?
Naštěstí Pánbůh peče oplatky, takže mu tyhle sviňárny bohatě vynahradila manželka č. 2.
srpen 28, 2014 13:38
Ubozaka, : Lenka1
který tvrdi, ze nevera je normalni a trend dnesni doby, bych vykopla z postele, z bytu i ze života nadzvukovou rychlosti.
srpen 28, 2014 20:15
zivot je jen nahoda... : Nantaali1
Vdavala jsem se v 21. Ale od zacatku jsem nebyla jedina,ale vse se lepe tajilo, mobily neexistovaly, dopisy se daly posilat na poste restante,telefonovat se dalo v nejlepsim pripade z budky u nadrazi.po 7 letech manzelstvi se manzel zamiloval do jedne Anglicanky.Malem ho vyhodili z prsce kvuli telefonovani.ja jsem od nej odesla a on se za rok ke mne vratil.Pry jsem ta jedinna,se kterou chce zit.Mezi tim jsme si adoptovali 2 deti a a zivot plynul dal.Manzel jezdil pilne do lazni si odpocinout a ja jsen zatim vystudovala vysokou, starala se o deti praci a domacnost.Manzel mel soukromou firmu a hodne prace.Mazi tm vsim jsem onemocnela z pocatku jsem tomu nevenovala pozornost, myslela , ze jsem prepracovana ale po 8 letech jsem dostala diagnozu-parkinson.Nez jsem pochopila oo co se jedna ubehl nejaky ten rok(je to hruza, kterou manzel, dnes uz byvaly, dodnes nepochopil). K nasemu konecnemu rozchodu prispela uplna nahoda.Manzel a jeho pritel a jejich 2 nahodne pritelkyne z lazni preapali u me zname v Praze. Ja jsem ji nahodou volala a chtela jsem zamluvit nocleh pro me pratele. Ona byla na dovolene a tak jsem dostala k telefonu jeji dceru.Prestoze jsme se nikdy nevidely,tak jsme spolu kecaly o vsem moznem az ona mi najednou rekla, ze jsem u nich prespavala uz driv. Bylo to velke prekvapeni.Kdyz se manzel vratil, zaclo velke zapirani. Odesla jsem a vratit bych se uz nechtela.Pan werich mel pravdu- zivot je jen nahoda.
srpen 28, 2014 20:49
Nevěra může být začátek konce : Teta Ethel
a ne " něco normálního a v pohodě".
Netolerovat, nebagatelizovat a pokud ani to nepomůže, tak vyhodit, majetky nemajetky. Pro soužití se sobeckou sviní je škoda života.
srpen 28, 2014 21:08
Takychlap : bb2
tyhle "volné" vztahy s tzv. pravidly pravidelně dopadnou blbě

Nevím, nemám zkušenost, ale tipuju, že blbě dopadnou volné vztahy, kde jeden z páru nebyl pro takový vztah nastavený a přistoupil na to jen proto,aby o partnera nepřišel. Pak se rozhodl,že když ten druhý, tak on taky a celé to skonční průšvihem, protože to neukočíruje a buď se zamiluje, nebo složí.
Když se dva dohodnou na tom, že jeden, zpravidla muž, potřebuje teda tu, řekněme, volnost, a partnerka to akceptuje, ale nenutí se do ničeho podobného, pokud sama nechce, a najde si ve vztahu něco, co je pro ni důležitější než absolutní manželova věrnost, pak to asi fungovat může docela dobře.
Pro mě by to nebylo, neměla bych sílu přistoupit od začátku na to, že ten, koho miluju a kdo tvrdí, že miluje mě, potřebuje ještě někoho dalšího. Ale věřím, že existuje někdo, kdo je tak nad věcí a je pro něj nedůležité, že manžel spí ještě s jinými ženami, když jí ten manžel jinak dává všechno ostatní - lásku, pozornost, péči, starost, a totéž i jejich dětem. Neznám, ale věřím, že to tak může být. Určitě to může fungovat. Že by v tom ty ženy byly šťastné, pokud nemají masochistické sklony, tomu nevěřím, což může plynout jen z mé neznalosti všech zákoutí lidské duše :-)
Fakt je, že se do toho neumím vžít, neumím si to představit jinak než jako ukázkovou lekci sebezapření. A fakt taky je, že když vidím oči takových žen, co jakože jsou spokojené s mnohoženstvím svého muže, tak mám pocit, že z toho nejsou kdovíjak odvázané. Třeba profláknuté dvě manželky Mudr. Ratha tak na mě působily.
srpen 28, 2014 22:06
Předevšim nechápu slovní spojení : Krakonoš
"volnej život v manželství". Zní mi to jako třeba "bejt pěkně v suchu pod vodou".
Monogamie je evidentně nesnesitelná a neuskutečnitelná pro značnou část společnosti. Vůbec ale nerozumím, proč si ta společnost neustále lže do kapsy a znovu a znovu vstupujou do manželství jedinci, který tam nemaj co dělat. Jsme většinoví bezvěrci, žijeme ve třetím tisíciletí, tak co nám brání vodmítnout manželství jako většinovej model soužití a přenechat ho těm z nás, kdo s tím modelem souhlasíme a vyhovuje nám? A zbytek společenstva nechť si žije ve svejch milostnejch en-úhelnících, nehraje na sebe vzájemně tu přiblblou a nedůstojnou falešnou hru na věěěěrnéééé míílovááánííí až za hrob. Ať si prostě nevěrníci svoje zaměření mrsknou na svůj fejsbůkovej profil - třeba: Hledám ženu a potřebuju jich většinou víc než jednu. A bude pokoj. smilies/grin.gif smilies/wink.gif Veškerý dramata z nevěr prameněj jenom ze sebeklamů a pokrytectví, se kterýma účelově lidi do vztahů lezou. Dnes už snad nejni nutný, aby do manželství vstupovali nevyzrálý poloděti bez zkušeností s partnerským vztahem, tak by si to lidi mohli trochu víc rozmejšlet.
Jinak že příroda nás nastavila nemonogamně, vo tom svědčej právě ty fantazie (viz Lola). Já je za nevěru nepovažuju a přeju je každýmu věrnýmu člověkovi, včetně sebe a svý ženy. smilies/grin.gif Monogamie je jenom určitá úroveň civilizovaný slupky, do který je zabalený zvíře v nás. Někdo to přijme, jinýmu to nevyhovuje, čím míň konvencema a totalitářským myšlením svázaná společnost, tím se víc těch, kterejm to nesedí, může projevit. Nic proti nim - když jsou votevřený a nehrajou na vostatní habaďůru.
No a konečně, nevěra akceptovaná, a v určitejch kruzích dokonce jaksi patřící k dobrýmu tónu, nejni nic novýho pod slunce ani záležitost posledních let. Historie se v tomhle neustále vopakuje. Aspoň tak plyne z nejrůznějších historickejch románů a filmů.
srpen 28, 2014 22:24
... : bb2
proč hrajou hru na manželství? protože na ten milostnej enúhelník je málo žen nastaveno, a tak se jim namluví láska až za hrob, věrná a nekonečná, někdo to ani nehraje, počátcích tomu asi věří i ten budoucí nevěrník, no a časem...bum
srpen 28, 2014 22:35
no dobře, : Krakonoš
protože na ten milostnej enúhelník je málo žen nastaveno
,
ale nějaký jsou. Tak by si je přece mohli normálně pučovat, když už jsou všichni tak free a nekonvenční, né? smilies/grin.gif smilies/wink.gif
srpen 28, 2014 23:41
... : bb2
to nejde, oni nechtěj žádné coury :-))
srpen 29, 2014 15:01
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]