O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

DOPISY - POHLED Z DRUHÉ STRANY - III. PDF Tisk E-mail
Středa, 10 říjen 2007

Přiznám se, že mě žádost o radu uvedla do rozpaků. (viz tento dopis: zde) Pokaždý mě zaskočí, když mě někdo žádá o radu, neboť mám utkvělý pocit, že lidé se radami řídí a tudíž je nezodpovědné radit jim nějaké hlouposti. Takže si z toho shluku písmen vyber to, co bude dávat smysl...

 

 

 

´    Svým dotazem jsi mě donutila k jedné věci; pročítat si zpátky články na Kudle. Mnohdy je to k smíchu, ale takovýmu tomu smutnýmu, co vy holky řešíte:

 

     má jinou, ale já ho stále miluju... chce sex ve třech... odchází ode mě, protože ji lituje. Nechci nijak snižovat "nosnice" takových dotazů, ale... co vlastně chtějí slyšet? Naději, že určitě bude líp a ON prohlédne a vrátí se (přestane zahýbat, přestane myslet na jiný...)? Radu, jak zázračně vše špatné mávnutím ruky v dobré obrátit? Počíst si v komentářích, že jiný jsou na tom ještě hůř?

 

     Obvykle taková tazatelka přednese svůj problém, sdělí k němu svůj postoj a pak se zeptá, co má dělat? Jak jí ... cinálfagot ,odpovědět slušně!  Ať udělá to, co si myslí, že je správný! Problém mnoha ženských netkví v tom, že o všem moc přemýšlí, to mnozí chlapi dělají taky. Potíž je v tom, že vy holky nevíte, co si počít s výsledkem takovýho přemýšlení. Upřímně ti řeknu, že kdyby moje manželka přišla s nápadem, aby se k našemu sexu přidal nějaký její známý, tak budu mít silný nutkání vrazit jí pár facek. A tolerovat nějakýho jejího milence? To už vyžaduje naprostou absenci sebeúcty.

 

     Zkusím něco z vlastní zkušenosti. Je to už mnoho let nazad, co jsem jako náctiletý tele chodil s jednou princeznou. Hezká, fajn,ale tak trochu ku.va. Docházelo mi to pomalu a těžce. Průser byl v tom, že jsem do ní byl zamilovanej. Dnes vím, že takovový cit nemá nic společnýho s láskou. Je to nemoc. Nemoc se má léčit, ne doufat, že se tak nějak ztratí sama od sebe.

 

     Chlap, kterej zahejbá nebo mydlí tu svoji, s tím nepřestane, i když to slíbí. Ženská, která po prvním panáku na firemním večírku dá prvnímu, co jen si rozepne poklupec, se s vysokou pravděpodobností nezmění. Vpodstatě se radikálně změnit nedokážeme, jen to podle potřeby slibujeme, tedy lžeme. A naše protějšky lžou samy sobě, že ten slib je pravda. Tentokrát už určitě!


     Proč jsou ženský přitahovány k lumpům a chlapi k (jak to napsat slušně...) divoškám? Proč to nefunguje a přesto to stále dokola opakujeme? Až tohle někdo plně zodpoví a vysvětlí, tak ho osobně navrhnu na Nobelovku. Co já vím, třeba za mír.
Možná neumíme komunikovat, snažit se svůj problém vyřešit. Možná nám schází schopnost při partnerském sporu ustoupit, byť jsme přesvědčeni o své pravdě. Schopnost "překřičet" je vnímána jako povahový klad a ochota k ústupkům vůči druhému, jako zbabělost (už žvaním jak letáček z manželské poradny, tak to povedu ke konci).

 

     Hotové instantní rady, které stačí vysypat, zalít horkou vodou a podávat při partnerských krizích, neexistují. Snad jen až budeme hledat viníky svých partnerských problémů, neměli bychom z vrozené skromnosti zapomínat na sebe.

 

Jón Kixx

 

 

Komentáře (9)add feed
Nejlepší "pohled z druhé strany", co tu dosud zazněl : Míša šíša
Stručně-krátce-výstižně.
říjen 10, 2007 11:26
no to ma pravdu : Jasmina
v tom ze prekricet je vnimano dnes jako klad.Kdysi,kdyz jsem na to mivala jeste chut jsem pozorovala v TV politicke,vedecke ci nabozenske diskuze. Vsichni predstavitele predstavovali vlastne inteligenci,ze.....no bylo to jak na trzisti.I ti,co by mozna radeji diskutovali byli nakonec donuceni zakricet,aby mohli vubec domluvit,aby je opozice nevzala za slovo a neotocila diskuzi uplne jinam. No a toto je i v mnohych manzelstvich. I v tom mym. Ale lepsi se to,mam dve taktiky,bud odhazim nebo bouchnu do stolu,aby mne nechal domluvit ze mam pravo taky na nazor. smilies/grin.gif
říjen 10, 2007 11:58
Hele, Jasmíno, : Krakonoš
já vůbec nevěřím tomu, že se ten Tvůj dostane ke slovu, takže nač bouchat do stolu? smilies/wink.gif
říjen 10, 2007 12:18
no teda : Jasmina
smilies/grin.gif smilies/grin.gif smilies/grin.gif smilies/grin.gif
říjen 10, 2007 12:38
já to chápu tak : kolemjdoucí
a už jsem se s tím názorem setkal vícekrát, že holky vlastně ani nečekají radu, ony se jenom potřebují svěřit, vypovídat. A když radu dostanou, tak ji stejně nepoužijí...kudlanky, opravte mne, pokud se mýlím.
říjen 10, 2007 13:54
jo opravuju : Jasmina
ne vsechny holky. Ja napr.kdyz se vykecavam,hledam pri tom reseni. Tak vyjimecna nejsem urcite jedina ani na svete,ani mezi Kudlanky. smilies/wink.gif
říjen 10, 2007 14:32
Kdyz voni chlapi : Ceskymo
si to tak nak vic promejslej sami v sobe, zatimco my zensky - presne jak psala Jasmina - si vic poresime, kdyz o problemu mluvime. A proto se obecne traduje, ze jsme ukecanejsi smilies/cheesy.gif Ale celkove mam pocit, ze zensky vic tapou, a je to pochopitelny, po 2000 letech muzsky "nadvlady", pojeti sveta, ve kterym "zenska neni clovek". To se dost zmenilo teprve v poslednich desitkach let, a ted se s tim nejak musime vyrovnat vsichni. A tak mame volebni pravo, svobodu a rovnopravnost, ale ani jedno pohlavi si s tim moc nevi rady...
říjen 10, 2007 18:02
Ceskymo : Jasmina
No jo,kdyz vono vubec s celou svobodou si nevime rady. Furt nekdo nekde remca.... smilies/grin.gif
říjen 10, 2007 21:00
Ergo kladívko : wendy
slušnej se nechá překřičet, takže u vesla jsou jak v manželství, tak v politice křiklouni-hlavouni. A můžete si to i zalít horkou vodou...
říjen 11, 2007 07:13
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]