O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

JSEM ISLAMOFOB PDF Tisk E-mail
Úterý, 29 červenec 2014
Výsledek obrázku pro VLADIMÍR KROUPAAno, jsem islamofob a nehodlám se s tím tajit. Význam tohoto slova totiž naprosto vyjadřuje můj postoj k hodnotám, na kterých je založena kultura země, v níž žiju… Asi bych měl nejprve uvést, jak popis slova „islamofob“ vyjadřuje jeho definice, se kterou se já osobně ztotožňuji.

 

 

 

 

 

 

 

     „Islamofobie je neologizmus označující obavy z islámu, vytvoření negativních názorů vůči muslimům, které nejčastěji způsobuje nechuť muslimů k integraci do evropské společnosti. Často souvisí s polemikou o některých svobodách a právech v islámském světě, které jsou v rozporu se základními právy a svobodami evropské kultury, zejména nerovnost práv muže a ženy, v životě i u soudu. Poukazuje, že rozpor není pouhým odlišným výkladem koránu a sunny, ale že je opravdu jeho obsahem. Islamofobie se projevuje znepokojením."

 

     Ano, znepokojení, přesně to v souvislosti s debatou o islámu cítím. Na jedné, bohužel té menší misce vah, jsou názory určité skupiny muslimů, které bych označil jako umírněné, názory, které mají dost velikou naději na pochopení - jak moje, tak doufám, že i spousty dalších lidí. Jde o přístup k životu muslimů, kteří chápou, že smyslem života není rozdávat zmar a smrt, ale naopak, rozdávat porozumění, věnovat se své práci, která je ku prospěchu celku. Starat se o to, aby člověk byl dobrým sousedem a aby žil v míru.

 

     Jak už jsem naznačil, takové lidi mám rád, a je mi úplně jedno, jakou vyznávají víru; tací jsou v mém srdci vítáni. Což se ale bohužel nedá říci o druhé misce vah, na kterou je každodenně přikládáno něco, co nehodlám ve svém názoru tolerovat.

 

     Nehodlám se smířit s tím, že v zemi, kde moji předkové celá staletí budovali určitý státní a právní systém, by měl být tento narušen něčím, co těmto hodnotám naprosto odporuje. Každý den jsme svědky zvěrstev, která byla spáchána ve jménu víry, a bohužel, nejdrtivější podíl na takových událostech mají právě stoupenci islámu. To je fakt, který nikdo rozumný nemůže přehlížet. Konec konců sami strůjci takového násilí by byli asi velmi neradi, aby jejich skutky byly přehlíženy. Vždyť oni je páchají právě proto, aby se zviditelnili, aby ukázali, jak je jejich víra natolik silná, že jim dovoluje páchat věci, které od svých nepřátel (a to jsme my, západní civilizace),  lze očekávat jen stěží.

 

     Ujasněme si určité pojmy, podle pravidel a zákonů v naší zemi přeci – násilí JE špatné, vraždění JE špatné, násilné nucení druhé lidské bytosti žít podle pravidel, která potlačují osobní svobodu jednotlivce JE špatné, vynucování si politických a náboženských výhod v zemích, kde tyto nejsou podloženy ani tradicí, ani zákonem JE špatné. Potlačování vědy, vývoje a pokroku na úkor víry JE špatné. Mohl bych asi pokračovat dlouho…

 

      Všechny tyto aspekty v sobě nese právě příliv muslimů do Evropy. Ve Skandinávských zemích, ve Velké Británii, v Belgii, ve Francii, tam všude vidíme výsledky ustupování tradiční evropské kultury kultuře islámské. Bohužel ze stále většího a většího vlivu islámu na aspekty běžného života v těchto zemích nejsou vidět prakticky žádné výhody, v drtivé většině jde jen o zatěžování státních orgánů, sociálních programů, a problémy běžných lidí, které si zatím my, v naší zemi, ani neumíme představit.

 

     My u nás v této době řešíme hlavně otázky ekonomické, politické, řešíme problémy soužití mezi některými již staletí u nás žijícími minoritami. Bohužel, nejsme moc úspěšní ani v jedné otázce, stačí se podívat okolo sebe. Je opravdu tak zarážející, že se najdou lidé, ke kterým se počítám i já, kteří nechtějí navíc ke všem těmto problémům řešit ještě otázky prosazování cizí víry, a problémů, v celém světě s ní spojené…?

 

     Ano, pokud ten, kdo je znepokojen hrozbou, že k nám přichází někdo, kdo všude ve světě podkopává tradiční hodnoty hostitelských zemí, je nazýván „islamofob“, pak jím jsem. A doufám, že takových lidí jako jsem já, bude co nejvíce. V zájmu našich dětí. Chci, aby se moje děti učily o své zemi, o svých kořenech, aby měly právo rozhodovat o svém životě, práci, o své svobodě. Proto jsem asi v očích některých – „islamofob“…

 

 

VLADIMÍR KROUPA

 

 

 

Komentáře (104)add feed
To já jsem taky "islamofob". pane Kroupo, napsal jste to skvěle. : Myška
Co říkáte tomuto -
http://www.blesk.cz/clanek/zpravy-udalosti/265608/muslimska-divka-v-usti-neodmaturovala-otec-obvinil-ucitele-z-rasismu.html

červenec 29, 2014 20:02
Doufám, : Krakonoš
že všichni islamofobové zakládají stabilní rodiny s min. 4 dětma, nerozváděj se a vedou k tomuhle stylu i svoje děti. Je to totiž jedinej způsob, jak vpád jakýkoli jiný kultury do Evorpy můžeme vodvrátit, všecko vostatní je jen mlácení prázdný slámy. A nedejte se mejlit - armáda ani jaderný zbraně nás nevochráněj. Nejsme totiž vochotný bojovat. Nejsme vochotný akceptovat, že ve válce umíraj lidi, dokonce i civilisti. Vlastníma vojákama, který právě proti tomu nejhoršímu z islámský kultury bojujou už dnes, pohrdáme a nadáváme jim do žoldáků, který si smrt zasloužili.
Takže tak, milí islamofobové. smilies/wink.gif
červenec 29, 2014 22:26
Ach můj bože, už zase??!! Že vás to pořád ještě baví. :-/ : Sinix
Je pouze s podivem, že jsem zatím nenarazil na žádného muslima, který by mě nutil konvertovat k Islámu (nebo podle něj aspoň žít), zato neustále potkávám Čechy, kteří se chlubí svou xenofobií a neustále mi vnucují, že i já mám být xenofobní.

Myslím, že by si tito "pravdozvěstové" měli v první řadě ten Korán (popř. i Sunnu ) celou pečlivě přečíst, zamyslet se nad ním (resp. nad nimi), porovnat své dojmy s opravdovým muslimem a pak teprve něco hlásat. To, co tu neustále dokola čtu, jsou jen samé bláboly převzaté a překroucené z různých xenofobních a nacistických webů, hoaxů a neobjektivních zpráv - hlavně z bulváru.

Tudíž pro mě naprosto bezcenné.
červenec 30, 2014 09:10
Dost možná : Sinix
by některým pomohlo cestovat po světě, místo hltání TV Černá kronika (rozuměj TV Nova a Prima). Zjistili by, že většinou jsou tato mezikulturní soužití naprosto bezproblémů.
červenec 30, 2014 09:16
Tady ale vůbec nejde o to, co se píše v koránu. : Myška
Jde o to, jak se muslimové chovají v zemích, které jim poskytly domov. Nesnaží se přizpůsobit zvyklostem těchto zemí či aspoň je respektovat. Něco nemyslitelného, kdyby to bylo opačně.
Situace, kterou zažili všichni emgranti - to oni se museli přizpůsobit zemi, v které chtěli žít. Ne ta zem jim.

Ta causa toho učitele v Ústí hovoří sama za sebe.
červenec 30, 2014 09:22
Až to mnou otřáslo, Krakonoši... : d@niela
píšeš svým legráckovým stylem, ale obsah je nesmírně vážnej a pravdivej!
A protože pochybuju, že současná mládež bude ochotna si pořídit víc jak dvě děti, nezahýbat, nerozvádět se pro každou hloupost, atd., tak asi stará Evropa bude v krátké době úplně jiná...

A to, že lidi (někteří) mluvili špatně o těch mrtvých vojácích - asi to je tím, že se u nás vždycky všechno nesmírně (a nejen mediálně) přehání, ke škodě věci. To jako s hokejem, fotbalem, atd. Je mi opravdu těch mladých mužských, co už se nevrátili živí, líto. I když žádný bombastický funus je rodinám nevrátí.

Ale jen tak matně vzpomínám, že když ještě byla povinná vojna a byla ta velká vojenská cvičení, tak se přímo plánovalo, kolik vojáků při tom "zařve". A to byl hluboký mír... Už to mnou tenkrát hluboce otřáslo.
Nevzpomínám si, že by se pak každému z nich dělaly oficiální velkopohřby. Ale je jiná doba... Tihle byli dobrovolníci, ti dřívější, obyčejní vojáci, tenkrát na vojnu museli, ti nemohli ovlivnit absolutně nic. Ale třeba je to jinak... Škoda je jich všech.

Tak si myslím, že islám je jako rostlina bolševník, která se k nám dostala z Turecka, Iránu a Iráku jako zajímavá. A nyní jde jen o to, jak ji usměrnit, protože už vyhubit nejde - už se tu totálně aklimatizovala...
červenec 30, 2014 09:29
. : toulavej
Mě tedy napadá i jinej a lepší způsob odvrácení vpádu jiný kultury do Evropy, kterou místní domorodci nechtějí – prostě sem nebude povoleno pod nejrůznějšími záminkami lákat a přivážet jinokulturní cizince jakýmikoliv organizacemi, kteří se nezaváží respektovat naše zvyky a dodržovat zákony, nebude jim tu povolen trvalý pobyt a v případě problémů s nimi budou okamžitě deportováni do původní vlasti. Pokud tedy existují státní hranice. Češi nemají černé svědomí s koloniemi, takže nemusí přivírat oči nad nepřizpůsobivými etniky, jako třeba Francouzi nebo Angličani, ani nemají tak prázdnou zem, jako Norové nebo Švédové . . .
červenec 30, 2014 09:34
Ach jo, Myško, : Sinix
pleju len, pleju len... Vypni se, chvíli poslouchej a přemýšlej.

Já zatím neměl problém s žádným muslimem. Nesnažili se mě ani předělat, ani okrást, ani zabít, ani nic jiného. Vždy se ke mně chovali slušně a v pohodě jsme si spolu popovídali. Zato neustále narážím na "bílé Čechy", kteří do mě vrážejí na chodníku, na přechodu mě nepustí, na bílé české šílené cyklisty, bezohledné kuřáky, kteří si naprosto klidně stoupnou k dítěti a zapálí si - ať si dítě zakouří atd. atd.

Čoveče Myško, zatím narážím spíš na bílé Čechy, kteří nerespektují ani základy slušného chování - norem, které jsme jako společnost sami přijali, než na problémové muslimy.
červenec 30, 2014 09:37
Sinixi, na co narážíš ty, a jak to bereš, je mi fakt fuk. Už mockrát jsme se zde přesvědčili, že se v náhledu na tuto problematiku neshodneme. : Myška
Víš, nikdy jsem nepotkala medvěda, a tudíž mi nikdy nic neudělal. Přesto ze zkušeností druhých vím, že je nebezpečný a že je při setkání s ním vysoká pravděpodobnost, že na mne zaútočí. Tedy, nemusím vše zažít na vlastní kůži...

Srovnáváš nesrovnatelné, Sinixi.
červenec 30, 2014 09:46
Sinixi, : Petronila
Děkuji za hlas rozumu.

Logicke je, ze většina muslimu jsou úplne normální lidi jako my, co chtějí akorát v klidu žít se svýma rodina ma.

Ovsem to lidem, kteri jsou hrdi na to, ze někoho nemají radi, nevysvetlis.
červenec 30, 2014 09:47
Hm, : Sinix
hlavně, že lidi a medvědi jsou srovnatelní, Myško. Fakt dobré. Možná bys měla místo hltání Blesku, Novy a Primy občas kouknout třeba na ČT1. Reportérka tam vyprávěla, jak cestovala po Afghánistánu a jak ji tam lidé vítali a hostili. Zakončila to tím, že je jí ale jasné, že spoustě lidem nevysvětlí, že drtivá většina Afghánců jsou naprosto normální lidé.

No nic; souhlasím s ní. Je mi jasné, že ani zdejší xenofobní fórum nemám šanci přesvědčit, takže končím.
červenec 30, 2014 09:54
No právě, Petronilo. : Sinix
Zas a znovu mě udivuje, čím vším jsou lidi schopni se chlubit a předkládat to jako svou obrovskou zásluhu a přednost.

Holt je to snazší, než se na problémem zamyslet víc do hloubky, či dokonce vyvinout aktivitu a sám si shánět informace z více stran. Nedávno jsem četl článek, jak lidi nebaví myslet... smilies/wink.gif
červenec 30, 2014 10:05
Sinixi, a reportérka respektovala tamní zvyky nebo chtěla, aby se místní lidi přizpůsobili jí? : Myška
Medvěd byl příklad. Vím, že jsi to pochopil...

Tohle fakt nemá cenu.
červenec 30, 2014 10:06
Jakou zásluhu a přednost? : Myška
Můžeš to vysvětlit, Sinixi?
červenec 30, 2014 10:08
Myško, : Sinix
to je to jediné, co sis z toho vzala?

Máš pravdu, nemá. :-
***
červenec 30, 2014 10:09
Sinixi, : Myška
odpovíš mi na otázku z 10:08?
červenec 30, 2014 10:18
Mysko, : Petronila
Patrně to, ze je nekdo schopen chlubit sr tim, ze je islamofob.
červenec 30, 2014 11:03
Aha, dneska je tu natvrdlost v kurzu... : Myška
To je nadsázka, proto je slovo islamofob v uvozovkách.
červenec 30, 2014 11:10
Proč takový : Ketrin
příjemný a v podstatě nekonfliktní web jako kudlanka dává prostor těmhle hloupým a nenávistným článkům, to je mi záhadou. Jako by jich nebylo dost všude možně jinde.
Ke Krakonošovi jako téměř vždy není co dodat.
červenec 30, 2014 11:15
Na tisíckrát ověřené skutečnosti názor mít nelze. : Gottfried
Ty zkrátka takové jsou. Můžete mít vlastní odlišný názor na číslo pí, ale je předem špatný. Pí je 3,14159265.... a s tím nehnete. V Británii, Francii, Holandsku, ale i ve Skandinávii nedělají muslimové nic než binec. Natahují ruku pro státní podpory, otravují obyvatelstvo hlukem, špínou, vnucují vlastní zvyky jiným a řekněme si na rovinu, co dobrého umějí. Co dovedou vyrobit muslimské země, prosím? A jakže je to s jejich pohledem na obecná lidská práva, která všichni chcete mít? Takže článek pana Kroupy není štvavý. Jen upozorňuje, k čemu v Evropě zákonitě dojde. Až práskne první pořádná bomba v Praze, budete mluvit jinat. Tedy nebudete. Zalezete do škvír a budete potichounku. Je nejvyšší čas, aby k tomu došlo. Jinak se myslící lidi nevzbudí
červenec 30, 2014 11:45
Jak se chováte na návštěvě? : d@niela
Neodsuzuju žádný národ, žádnou rasu - odsuzuju jen špatné lidské chování.

A tak se chci zeptat: jak se vy chováte, když někam přijdete (přijedete) na návštěvu? Nebo - kdybyste nešťastnou situací přišli o střechu nad hlavou (záplavy, výbuch plynu atd.)a někdo vás pozval, abyste zatím bydleli u nich?

Také byste se rozhodli vehementně prosazovat svoje "domácí zvyky", požadovat, aby vám umožnili žít podle těch vašich a nechtěli se přizpůsobit zvykům jejich? Představte si to... Budete jim přepínat televizi, protože "tohle se vám nelíbí", budete požadovat, aby vařili to, co chutná vám, házet odpadky na zem, chtít na nich, aby tolerovali, že "vy jste doma zvyklí chodit nazí"...

No, nebudu si už vymejšlet další hrůzy. Věřím, že absolutní většina lidí by za poskytnutí azylu, natož za poskytnutí nového domova byla nesmírně vděčná a nesnažila se až militantně prosazovat to svoje.

Jednoduše, koho chleba jíš, toho píseň zpívej a hlavně - buď rád, že jsou na světě i lidé hodní, kteří se podělí. Ale to bylo už mnohokrát napsáno, jenže ti, jichž se to týká, se vám jen vysmějí... A je to zase jen "házení hrachu na zeď".
(Zbožňuju přísloví, tu starou vyzkoušenou moudrost)
červenec 30, 2014 11:48
Ketrin, jsem naopak moc ráda, že se na Kudlance dá slušně diskutovat. : d@niela
Na rozdíl od jiných webů se tu drtivou většinou opravdu nepíše vulgárně a lidé se tu vzájemně nenapadají. A stejně tak mi dělá radost, že i když se někdy do pře dostanou, tak to probíhá opravdu slušnou formou. Dá se říct, že se tu lidi chovaj, jako kdyby seděli u jednoho stolu, s úctou k ostatním.

Tak proč zavírat oči i nad tím, co se kolem nás děje?
Jak velký rozdíl je mezi hloupou ženskou, hulvátem manželem, spratkem synem či dcerou a lidmi, kteří k nám byli pozváni?

Když se tu vzájemně učíme a radíme si, jak se chovat v komplikovaných vztazích, proč si nepsat i o tom, respektive o těch, kteří se nechovají slušně? Nikdy nikdo - alespoň tady v Čechách, nešikanoval ty, kteří se začlenili, pracují, chodí do škol. Ani jim nikdo nebrání vyznávat svou víru... Stali se prostě jedněmi z nás, ne?

červenec 30, 2014 11:59
asi dáváme stejným slovům jiný význam, Ketrin, : toulavej
protože já nevidím na tom článku nic hloupého ani nenávistného.

Na idnes je článek o maturitě islámské studentky v Čechách, která si stěžuje, že učitel v křesťanské Evropě, v Čechách s křesťanskými kořeny, upřednostňuje křesťanství před islámem :-) - ta holka se evidentně zbláznila. Je zcela NORMÁLNÍ, že ve společnosti s křesťanskou tradicí (vánoce, velikonoce, kostely, křty, pohřby a svatby v kostele) má mít křesťanství přednost před ostatními náboženstvími - ani v islámských zemích tomu není jinak, i tam má islám 100% přednost, včetně oblečení žen :-). Zatím co v Jižním Sudánu odsoudil legální soud ženu za přeběhnutí ke křesťanství k smrti a rodí s řetězy na nohou, v křesťanství je něco takového nemyslitelné. To je malý příklad tolerantnosti různých náboženství. A místo, aby úřady sdělily studentce, že v tomto si nemá proč stěžovat, dají učiteli výtku. Kde to jsme . . .
červenec 30, 2014 12:03
Svatá prostato, : strejda
a to se mám snad schovávat za lež a říkat, že miluji islám, cikány a jiné hegemony, diktující nám svůj životní styl či devastaci všeho, kudy projdou? Že jsem tolerantní k jejich středověkému způsobu myšlení a chování? Vždyť islám, tato zvrácenost, se dá vykládat několika způsoby a vždy tak, aby se výklad hodil momentálně té které vládnoucí bandě. Když se rozpínají, jsou mírumilovní, když jsou u moci, vraždí ve jménu kohosi imaginárního.


Sinixi, Sinixi, ty hlavo dubová... :-)

Ty nás nabádáš k tomu, abychom si něco přečetli? To nemyslíš vážně. O jejich cílené hegemonii?...To, co se tu o moru, zvoucím se islám, vyskytuje, je pořád strašně málo. Osvěta je nutná, aby se - pokud je ještě čas - zabránilo velkému zlu. Je třeba mnohem větší osvěty, aby to probudilo i takové zabedněnce, jakým jsi např. ty. Ale hlavně ty, kteří jsou u moci a kteří rozhodují za nás. Už by se konečně mělo (ve všech západních státech) protimuslimskými zákony zabránit tomuto zhoubnému plíživému ovládání nemuslimského světa.
To, jak se mnozí vyznavači islámu chovají, to nejsou žvásty, hoaxy, bláboly ani bulvární výplody. Oni si tu pomalu začínají už i diktovat. Třeba pod rouškou nařčení z antiislamismu. Hostééééé... ? To už dávno nejsou hosté. Takoví už uzráli na vyhoštění.
Moje dcera, která létala právě do těchto krásných, ale dnes už skoro neexistujících a tímto morem mnoha tváří a výkladu zničených zemí, by mohla vyprávět. Jak se celá ženská posádka musela přizpůsobovat té jejich přiblblé zvůli v halení se... Jak se museli chovat v hotelích, na veřejnosti. Aby nezavdali příčinu... Konečně teď létá do civilizovaných států a nemusí se podrobovat té jejich zvůli a dívat se na uslintané a primitivní chlapy.
Sinixi, nevěřím, že jsi takový lidumil. Ty budeš spíše tzv. oponentem ze zásady, že?. :-)

A pro Petronilu – přál bych Ti, aby ses musela jednou přizpůsobovat té jejich nelogice a zlu.
A když už tu mluvíš o lásce, nemám rád ještě cikány. A nebudu polopatit. smilies/smiley.gif Ale výjimky existují... smilies/grin.gif smilies/grin.gif smilies/grin.gif
červenec 30, 2014 12:34
Já jsem taky rád, že diskutujeme i vo nepříjemnejch a nejednoznačnejch věcech. : Krakonoš
A tak zde můžu, aniž bych kolegu Gottfrieda vosobně napadl či dehonestoval, vyjádřit myšlénku, že je se svým PÍ vedle jak ta jedle. Výrok
"V Británii, Francii, Holandsku, ale i ve Skandinávii nedělají muslimové nic než binec"
můžu snadno vyvrátit svým tvrzením: Za dobu svýho pobytu v Británii jsem se stýkal především s muslimskou komunitou, protože můj nejlepší kamarád byl emigrant z Kuwaitu. Byli to lidi se středoškolským nebo vysokoškolským vzděláním, všichni pracovali (často na zajímavejch pozicích - projektant mostů, lékař, vysokoškolskej profesor), za ženy měli buď děvčata ze svejch původních zemí, nebo britský konvertitky k islámu, žili úplně normální evropskej život, jen se jinak modlili a na talíři měli něco jinýho, než běžnej Brit. Bylo by dobrý si ujasnit, kolik lidí v Evropě je muslimskýho vyznání a jaký procento z nich "dělá bordel a jenom natahuje ruku po dávkách". Takže ten citovanej výrok je nepravdivej - a tedy blbej. smilies/wink.gif
No a k podstatě problému se taky přiblížil toulavej, když pravil:
A místo, aby úřady sdělily studentce, že v tomto si nemá proč stěžovat, dají učiteli výtku.

Je to totiž naše vlastní idiocie, nekulturnost, neschopnost stát si za svou kulturou a mít svoje pevný zásady, co otvírá dveře pro nejrůznější zneužívání našeho systému a vokopávání našich hodnot. Protože my se umíme vohánět křesťanskejma hodnotama jen a pouze při střetu s nějakým tím přepjatým islamistou (a to ještě jen v internetovejch diskusích), jinak si na křesťanskou víru s chutí a nenávistí plivneme taky (viz jenom hnusný debaty vokolo církevních restitucí), naše rodina a morálka jsou v rozvratu, nadpoloviční většina společnosti buď káže vodu a chlemtá víno, nebo už ani žádnou vodu radši nekáže a rovnou se v tom víně válí... Sociální systémy jsou nastavený jako "držhubný" pro velmi širokou masu voličů, nikoli jako opravdu poslední záchranná síť pro ty skutečně nejubožejší, takže jsou houfně zneužívaný lidma všech ras a náboženství (včetně atheistů smilies/grin.gif), což činí z Evropy zemi zaslíbenou pro netáhla z celýho světa. A pak bych si ještě dovolil zmínit zdánlivě nesouvisející levičácký pojetí příčin blahobytu Západu a humanitární pomoci třetímu světu: Zlej bílej kapitalistickej muž je bohatej proto, že vydrancoval bohatství ubohejch černoušků (a dalších lidí z rozvojovejch zemí). A teď musí mít krutý pocity viny a posílat jim tam prachy. (Kolik jen našich spoluvobčanů s tímhle paradigmatem souhlasí!) Samozřejmě, že voni tam na druhým břehu uměj číst a vo tomhle všem velmi dobře věděj. Takže se cejtěj se svou nataženou rukou naprosto voprávněný, vždyť my sami jim tím říkáme, že jsme je vlastně vokradli, že můžeme za jejich chudobu. A tak si jedou vzít do Evropy to, na co maj podle týhle teze nárok. Teze, která se zrodila v evropskejch hlavách!
Sami si ty svý větve, na kterejch s vypětím sil balancujeme, podřezáváme. Nepotřebujem k tomu ani jednoho islamistickýho teroristu. Takže Evropa by především měla změnit sama sebe a jít ke svejm kořenům, hledat svou ztracenou kulturu a morálku, pak může bejt schopná vodolávat nejrůznějším tlakům. Jedině civilizace s jasnejma zásadama, se silnou a početnou rodinou, která se dostane z demografický pasti, se v tomhle prostoru může udržet další stovky let. Naše civilizace v současný podobě to není - a vina není na Muslimech. smilies/smiley.gif
červenec 30, 2014 12:37
Krakonoši, : Myška
a kdy jsi v UK pobýval?
červenec 30, 2014 12:40
V polovině : Krakonoš
devadesátejch.
červenec 30, 2014 12:51
Díky, Krakonoši. : Myška
Nemyslíš, že se za těch cca dvacet let leccos změnilo?
červenec 30, 2014 12:58
Napadáš lidi z důvodu vlastní nevědomosti Krakonoši : Táta
V Británii bylo krásně, když všude byli jen Angličani. S kolika muslimy ses setkával? S dvaceti? S tisíci asi ne. A je jich tam k miliónu. Takže žádné mlácení slámy a skutečná čísla sem. Tvoje tvrzení je jako anketa v televizi, kdy se zeptají pěti lidí na názor a národ potom řekne: dyť to říkali i v TV.
V klidné Skandinávii jsou z nich na prášky, jenže podle tamních zákonů musí dostat bydlení zdarma. V Evropě se politici bojí cokoli proti nim podniknout a hlupáci to přejímají s tím, že multikulti je náramná švanda. A víš co? Pokud nejsi xenofobní, vem si je domů. Stát býval něco jako uzavřená rodina, na světě bylo hezky a život nějak normálně běžel. Dnes není normální nic. Zápaďáci ovládli obchod a dostali nás do kolen, jen aby si nahrabali, protože mají sami málo. Co nezničili, dodělali šikmoocí. Chci být v České republice s Čechy a toleruji návštěvy. Kdo nectí zákony a dobré mravy, může tu být, ale výhradně za katrem.

P.S. ještě že sem zavítají lidi myslící. Děkuji vám
červenec 30, 2014 13:07
Myško, : Krakonoš
změnilo? V Islámu? Nemyslím. Náboženství se tak rychle nevyvíjí, aby v něm mohlo dojít za dvacet let k nějaký zásadní změně. smilies/grin.gif
V Evropě? V jejích zákonech, jejím smýšlení, hodnotách? Změnilo, hodně. Ale to nebyl Islám, kdo to změnil. smilies/wink.gif
Táto, nevšim jsem si, že bych kohokoli napadal, takže bys mi nemusel stát za odpověď (protože používáš diskusní podpásovky), ale přesto odpovím:
Stát býval něco jako uzavřená rodina, na světě bylo hezky a život nějak normálně běžel.
Tenhle výrok vo českým státu platí tak maximálně na padesátý léta minulýho století, jinak naše území nikdy "národně čistý" nebylo. Takže máš smůlu, ale tu krásnou idylu "Čechy Čechům" už tu nejspíš nikdy nezažiješ. (Já zas doufám, že nezažiju nějaký ty padesátý...).
Kdo nectí zákony a dobré mravy, může tu být, ale výhradně za katrem.
To je taky moc pěkná myšlénka, ale prostým dotazem na ředitelství vězeňský služby bys patrně zjistil, že náš stát nemá tolik prostředků, aby vybudoval věznice dejme tomu pro 50% svejch vobyvatel - na který se citovanej výrok vztahuje (a to jsem ještě velkej voptimista). smilies/grin.gif smilies/wink.gif
červenec 30, 2014 13:30
Všimni si, Táto, :-) : strejda
kam Tě Krakonoš svou odpovědí hodlá zařadit. Cítíš to a čteš mezi jeho řádky. Kdo nečůrá s ním a s jeho názorem, čůrá proti němu...a jemu podobným. On sem plete padesárá léta a hodlá z tebe udělat zavilého komouše. Srandista. smilies/grin.gif
červenec 30, 2014 13:37
Krakonoši, díky benevolenci států Evropy, které ochotně přijímaly běžence z islámských zemí, jsme tam (Evropa) kde jsme. : Myška
Takže vlastně za dobrotu na žebrotu. A protože si za to můžeme sami, tak bychom se měli pokusit to napravit (celá Evropa). Nebo tu jednou bude nějaký pěkný islámský stát evropský. Se všemi vymoženostmi, které korán nařizuje nebo nenařizuje, ale které muslimové vyžadují, či budou vyžadovat. Máš dcery, přál bys jim život jaký žijí muslimské ženy?
červenec 30, 2014 13:48
Rád tě vidim, : Krakonoš
po dlouhý době, strejdo! smilies/cheesy.gif
Myško:
Máš dcery, přál bys jim život jaký žijí muslimské ženy?

Jde opět o to, jaký muslimský ženy. Když vezmu modely rodin svejch muslimskejch přátel, tak ano - přál bych jim život v rodině s hodně dětma, s chlapem, pro kterýho je ta rodina a děti na prvním místě, s chlapem, kterej tu rodinu nevopustí a žije pro ni celej život. Přál bych jim takovej život, pokud by po takovým životě toužily. Myslím, že moje dcera po rodině ani manželství (zatím) netouží. Má kolem sebe příliš mnoho vosudů českejch žen a českejch rodin (jejich rozpady, nevěry, tahačky vo alimenty, živoření za pár šupů a věčnej stres jestli bude na to či ono...), takže typicky česká modifikace evropskýho pojetí rodiny a života ženy v ní jí jaksi nepřipadá úplně atraktivní.smilies/wink.gif Jako bonus - jeji vlastní matka je pro rodinnej život zcela nevybavená. smilies/grin.gif
červenec 30, 2014 14:19
Krakonosi : Alena P-H
Dik ze jses ☺
Do slova a do pismene s tebou souhlasim a me osobni zkusenosti jsou podobne tvym.
červenec 30, 2014 14:21
Krakonoši, jistě, jakou jinou odpověď jsem vlastně měla čekat, že? : Myška
... život v rodině s hodně dětma, s chlapem, pro kterýho je ta rodina a děti na prvním místě, s chlapem, kterej tu rodinu nevopustí a žije pro ni celej život. ... Ty máš pocit, že něco takového zajistí pouze muslim? Kde je zmíněna podřízenost muži, nemožnost se pohybovat na veřejnosti sama, rozhodovat o sobě a další svobody, které máme (A ano, jednou z těch svobod je i to, nežít s někým, s kým si přestanu rozumět). A které možná kdysi respektovali tví muslimští přátelé v UK před dvaceti lety. Možná respektovali proto, že nežili ve své zemi...
Myslíš, že kdyby tu byl islámský stát, že by si tvá dcera mohla rozhodovat o sobě sama? Tak jak to dělá dnes?

Ad její matka - prostě sis špatně vybral, stejně jako fůra těch nešťastníků a nešťastnic, co sem píšou o rady...
červenec 30, 2014 15:29
Ale no tak, Myško, : Krakonoš
nepřekrucuj. Já jsem nikdy nikde nenapsal, "že něco takového zajistí pouze muslim". Já tu jenom polemizuju s názorem, že islám je apriori zlo (pro spoustu mejch spoluvobčanů lze za slovo "islám" dosadit spojení "jakákoli víra v Boha") a že muslimové jsou jeden každej hrozbou pro Evropu a neměli by v Evropě žít. To je názor, se kterým nesouhlasím a se kterým tu vedu polemiku, nic jinýho mi laskavě nepodsouvej.
Napíšu to ještě jinak:
Jsem "řidičofob". Došel jsem ke svojí fóbii důsledným zkoumáním statistik a zjistil, že nejvíc zla, materiálních škod, bolesti, utrpení a mrtvejch působěj po Evropě řidiči motorovejch vozidel. Mnohem víc než všichni muslimové včetně teroristů dohromady. A tak se stavím do čela myšlenky, že tenhle zhoubnej jev, totiž řízení automobilu, je nutný jednou a provždy vypráskat za hranice slušný civilizovaný Evropy.
Jak se ti líbil předchozí vodstavec? Nelíbil? Přijde ti debilní, demagogickej? To jsem rád. smilies/grin.gif
červenec 30, 2014 16:01
P.S. : Krakonoš
Nikdo tu nevobhajuje Islamismus - náboženstvým vovládanej totalitní stát, ze kterýho maj hrůzu i muslimové v těch zemích, kde dnes zuřej vobčanský muslimsko-muslimský války. Jenže pro vás je muslim jako muslim, jak jednoduchý...
červenec 30, 2014 16:03
sorry za tu hrubku : Krakonoš
smilies/grin.gif, člověk se vobčas tím nespisovným psaním nechá strhnout smilies/grin.gif
červenec 30, 2014 16:04
Krakonoši, : Sinix
děkuji. To je přesně ono. smilies/smiley.gif
červenec 30, 2014 16:27
Sinix, : yta
ziji v USA, kde se maji tavit kultury. Mylis se, jestli tvrdis, ze kulturni rozdily nezpusobuji zde v ziti problemy. Ziji ve velice kosmopolitnim miste a kultury se tady vzajemne od sebe bohuzel separuji, zadne "taveni" tu nevidim. Jiste, mam zname mezi Hispanci, Cinany, Izraelci, atd., ale nejsou to pratele, vztahy jsou limitovne prave temi kulturnimi rozdily a necitime se k sobe tak blizko, jako kdyz jsem tady s nekym z Cech.
Ma dcera je Americanka, byla vychovavana v duchu "objimani" cizich kultur a presto ma kamarady hlavne z rad bilych. Jak rada se kdysi chtela kamaradit s jednou Korejkou ze skoly, ale prave kulturni rozdily ze strany Korejky to neumoznily. Na zdejsi californske high school jsem byla svedkem, jak se deti ruznych ras od sebe separuji, cerni s cernymi, Hispanci, Asiate a bili jsou separovani, zadnou mix skupinu deti po skole tady nevidis. Na high school tady ta separace ras zacina, je prirozene hledat u tech druhych to, co mame spolecneho, to nas spojuje, nez rozdilneho. Rozdilne kutury jsou zajimave, ale pro ty rozdily se nemuze citit s nimi blizko.
červenec 30, 2014 16:47
krakonoši, sinixi, : Petronila
nemám dnes moc času přispívat, ale děkuji za hlas zdravého rozumu.


červenec 30, 2014 17:08
V této diskuzi je všechno jiné, jen ne demokratické smýšlení : Johana
Asi proto, že poslední demokracie tu byla někdy v 1938 a zdejší neznalí protagonisté si ji vysvětlují po svém, ve stylu: všichni mě poslouchejte, protože jedině já tu blbečkům předkládám perly, jediné a pravé. Všechno ostatní je shit. Je to stejně plodná diskuze jako kolem čs zabitých žoldáků, kterou ČRo rychle zastavil, poněvadž se nelíbil přístup daňových poplatníků, jenž nezapadal do povolené lajny.
Očekávala bych trochu slušnosti aspoň k majitelce webu, jejíž první věta byla jediná správná.
červenec 30, 2014 17:16
Krakonosi a vy ostatni, : yta
zijete v ceskych realiich a tak netusite, co je jeden muslim kolem vas a desitky tisic muslimu kolem vas. To je jako v Kalifornii s Mexiky. Jeden dva Mexici nejsou problem, ale kdyz jich je kolem tebe do sta tisicu, to uz je o necem jinem. Ty kultury kdyz jsou ve vetsine na urcitem uzemi a ne v mensine, tak se chovaji uplne jinak, nepratelsky. Spolcuji se a zacinaji si prosazovat sve zajmy. Kdyz jsou ve vetsine, tak uz se prestavaji ASIMILOVAT, ale zacinaji SI RAZIT SVE ZAJMY NA UKOR DRUHYCH
červenec 30, 2014 17:27
yto, : Sinix
víš, ve spojitosti s USA jsem si vybavil jeden vtip:

Telefonát z Washingtonu do Moskvy:
"Dobrý den, za jak dlouho si u vás průměrný dělník vydělá na auto?"
Chvíli ticho.
"Vy zase tlučete černochy."

To, že máte černošského prezidenta, neznamená, že u vás není rasismus. Černoši a Indiáni tam mají leckdy postavení našich Romů. Ale jistě, všude je něco. Dokonalý stát neexistuje. Nicméně stále trvám na tom, co tu píši od samého začátku a co tak krásně napsal Krakonoš.
červenec 30, 2014 17:27
Hmmm... : Krakonoš
Počujte, Johano. A čo si vy predstavujete pod takým slovom 'demokratický'?
Třeba to, že kdo má jinej názor než ty, bude držet hubu a do diskuse se radši nezapojí? Moc jsem ten tvůj výkřik nepochopil, zatím tady nikdo pravidla slušnýho chování přes názorový rozpory neporušil. Nikdo nikomu nebrání v publikaci zase jeho "perel". Tak se přestaň vztekat a radši napiš nějakej komentář. smilies/wink.gif
červenec 30, 2014 17:54
Myslím, že debata je - jak se to říkávávalo? : d@niela
"plodná a diskutující setrvávají v přátelském ovzduší". smilies/wink.gif
Jsem přesvědčená, že by hodně webů mohlo Kudle závidět - minimálně to, že se tu dá docela dobře diskutovat, i když se zde setkávají lidé poměrně odlišných názorů.

Prostě fajn.
U mnoha diskuzí u vztahových problémů se to také celkem shádalo, ale když se podíváte, žádná diskuze není vulgární nebo vyloženě urážlivá. A většinou se to nakonec všechno nějak "vyčábří" smilies/wink.gif

červenec 30, 2014 18:04
Ten Islám, : Sidon
je jako fašismus, nacismus a komunismus dohromady. Všimněte si, že čím víc se v kdekteré zemi modlí, tím větší lejno mají. Islámu snad nejvíc škodí ti jeho vykladači - mulláhové, kteří si ho upravují podle sebe a podle svých potřeb. Vezměte pět mulláhů, jednoho z Maroka, jednoho z Egypta, jednoho z Iránu, jednoho z Malajsie a jednoho z Turecka, ti se mezi sebou nikdy neshodnou ve "správném" vyložení toho jejich sv. písma. Jsou dokonce i tací, kteří neumí číst psát. Islám je těžký a krutý středověk, se svými pravidly, tresty a postihy, neslučující se s dnešní sekularizovanou společnosti !
K Sinixovi, Petrolíně a jim podobných, nemám slov, z těch mám akorát úsměv na rtech.
smilies/smiley.gif
červenec 30, 2014 18:45
Já jen žasnu, : strejda
že ta plánovaná hegemonie ze strany muslimů nezajímá žádného politika. Tu a tam se objeví jiskřička v podobě soudního rozhodnutí (Francie) a to je vše.
Na tuto problematiku upozorňoval už koncem 20tého století americký politolog a historik Samuel Hungtington. Kdysi dávno jsem měl tu čest, dělat na jeho téma seminární práci. Pan profesor byl při zadání již tehdy prozíravý a snažil se, abychom neměli klapky na očích a vnímali blížící se nebezpečí.
Jen to hrozné 11. září bylo jistým střetem civilizací. Na jedné straně "hodný a mírumilovný islám" (že?) na druhé straně hnusný západ. Jedna islámská odnož, říkejme jí třeba radikální provedla to, co provedla. Je mi jedno, zda to ti tzv. hodní a mírumilovní muslimové odsuzují, v případě nadvlády islámu je to pak jedna pakáž táhnoucí za jeden provaz.
Hungtington upozorňoval i na další nebezpečí pro USA. Obrovská migrace Mexičanů a další. Moc málo lidí ho však vyslyšelo. Politici hrají stále pštrosí politiku a pokud jsou u koryt, nepouštějí se do horkých brambor, které raději přehazují nebo hlásají to zprofanované multi kulti, aby čůrali s momentálním trendem.
Odsuzuji mj i stavění mešit na neislámském území a jakékoli vycházení vstříc této komunitě, která ani neví, která její odnož je ta správná islámská. Celé je to postavené na vymytých mozcích a na určitém druhu fanatizmu, který je Evropě cizí.
červenec 30, 2014 18:48
Ještě jednou - : Sidon
http://www.youtube.com/watch?v=SbMnA3uO9As&feature=related

škoda, že k tomu není český překlad pro ty, co neumí anglicky.
červenec 30, 2014 19:06
.. : Nellina
červenec 30, 2014 19:13
... : Mikin
Ja se skrabu na hlave a driftuju nekde mezi Krakonosem, Sinixem a Sidonem.
Nejvic souhlasim asi s Krakonosem. Ja zadne zle muslimy na svych cestach nepotkal (krome tech, co me nechteli prodat pivo). smilies/sad.gif
Jenze kdyz tak vzpominam, tak treba se zenami se ferove nejedna ani v te tolerantni Malajsii. A jedina mensina ktera dela bordel v mem milovanem Thajsku je prave tech 3.8% muslimu……
Mam pocit, ze narozdil od jinych nabozenstvi ma Islam nejmensi schopnost zmeny. Ze ustrnul nekde ve stredoveku a ze prave to je duvod vsech tech problemu.
Jenze co s tim ?
Podle me je jedinou moznosti co nejlepsi vztah a podpora te mirumilovne vetsiny, ktera by si nejake zmeny asi prala. Ale zaroven i jasna pravidla pro vsechny. Vcetne pristehovalcu. A podpora tech, kteri bojuji se zbrani v ruce proti extremistum.
Da to spoustu prace, premysleni a penez. Jednoducha reseni existuji jen v hlavach jednoduchych lidi. smilies/sad.gif
červenec 30, 2014 20:10
Mikine, : Sinix
Mam pocit, ze narozdil od jinych nabozenstvi ma Islam nejmensi schopnost zmeny.


Už jsem to tu sice psal a hrozně moc mě nebaví se opakovat, ale to se ti opravdu jen zdá.

Když se podíváš na římskokatolickou církev, tak pravda; už nehlásají, že Země je placatá, ani že je středem vesmíru.

Ale když se podíváš na území a státy, kde má stále ještě silnou pozici, tak zjistíš:

1) Jak svým bojem proti antikoncepci a sexuální osvětě vyrábí v Africe a jižní Americe miliony HIV pozitivních dospělých a dětí,kteří mnohdy dříve než na AIDS umřou hlady,
2) V Polsku nutí 14 letou znásilněnou holku donosit dítě, protože Bůh to chce. Kromě toho tam fanatičtí lékaři podepisují, že nebudou léčit, protože když Bůh bude chtít, vyléčí pacienta sám.
3) Na Filipínách (také velice katolický stát) se stále ještě chodí za cizoložství do vězení. Byl tam případ, kdy manžel psychicky i fyzicky týral svou ženu. Ta od něj nakonec utekla, seznámila se s americkým turistou a začali spolu žít. Na Filipínách je rozvod prakticky nemožný. Jenomže ona s tím americkým turistou otěhotněla. Manžel (tyran) ji udal za cizoložství. Ženu zatkla policie. Nakonec ji na nátlak jeho a americké ambasády sice propustila, ale zakázali jim odcestovat. Když se dítě narodilo, úřady prohlásily, že je manželovo a že si s ním může dělat, co chce. Ona tam vysvětlovala, že u nich to znamená, opravdu všechno. Může ho dát k adopci, ale také i zabít. Nakonec se jim povedlo za pomocí úplatků a falešných dokladů uprchnout ze země, ale bylo to těsné.

Upozorňuji, že je to KATOLICKÁ země, tedy křesťanská.

Takže bych zase na ten Islám nesváděl úplně všechno.

červenec 30, 2014 21:44
... : Mikin
Sinixi jiste, ale to mluvis o katolicich kteri si narozdil treba od anglikanu davaji s reformami poradne nacas. Ale ani v jejich pripade se uz davno nekamenuje ci nenapichuje na kul.
Znovu to pisu - nase nadeje je v te muslimske vetsine, kterou tvori stejni lide jako vsude na svete, lide kteri nechteji poslouchat nejake fanatiky. A tady nam islamofobie nepomuze. Presne naopak…..
červenec 30, 2014 22:18
sidone, : Petronila
takže kdo si dovolí s tebou nesouhlasit a - myslím, že velmi slušně - vyjádřit jinej názor než máš ty, třeba že muslimové jsou taky lidi jako my a krom fanatiků mezi nima žijou i takoví, kteří chtějí úplně normálně jako my existovat, mít rodinu a nejdou primárně nikomu po krku, tak pro toho "máš jen úsměv na rtech" a nemůžeš mu přijít na jméno (toho, že nejsem "Petrolína" myslím zas není tak těžký si všimnout).

To jako že jedinej správnej názor je ten, že žádnej muslim není normální a všech je potřeba se bát? smilies/shocked.gif smilies/shocked.gif smilies/shocked.gif
červenec 30, 2014 22:30
Petronilo, : Sidon
já vím, že je mezi muslimy velká část těch, co jsou pokojní a nikoho nechtějí kamenovat, či rovnou vraždit, ale právě ta většina je ovládána těmi fanatiky, kteří nepřipouští žádné ohledy a shovívavost, tvrdě vyžadují to svoje učení a na nic jiného nepřistoupí. Ono je pak těžké rozlišovat, kdo je jenom pouhý věřící a kdo je ortodoxní islamista. Srovnávat islám s křeťanstvím je myslím pasé, v žádné křesťanské už se neupalují "čarodějnice" a nechodí na mučidla, tak, jak to ještě praktikují v islámských zemích. Tady jde hlavně o to, že se tihle lidé nastěhují do země, kde se jim očividně bude vést líp, než v jejich vlastní zemi, ale oni jsou tam nespkojení a vyžadují, aby se ostatní (domácí) řídili podle jejich zvyků a pravidel. Už toho bylo napsáno tolik, že je to opravdu jenom házením hrachu na stěnu, zmiňovat to stále dokola. Když se teda rozhodnu odejít do jiné země, tak se tam budu chovat tak, jako se chovají ostatní občané, kteří jsou tam doma. Už staří Římané říkali - když chceš žít v Ř
červenec 31, 2014 00:14
Nějak se mi to : Sidon
samo odeslalo. Takže - když chceš žít v Římě, tak se chovej, jako Říman. Jenže ono to těm přistěhovavším se muslimům nestačí, oni chtějí, všude kde jsou, všechny předělávat podle svého náboženství a vyžadují různé ústupky, kvůli jejich víře a zvykům. A to se mi pranic nelíbí. Jak vidno, nejsem sám a myslím, že to jednou špatně dopadne.
smilies/angry.gif
červenec 31, 2014 00:19
.. : kolemjdoucí
ono to těm přistěhovavším se muslimům nestačí, oni chtějí, všude kde jsou, všechny předělávat podle svého náboženství
samozřejmě, že to chtějí, proto jsou tady. Je to jejich základním posláním, dobýt a ovládnout. Zbraněmi to už (zatím) nedokážou, tak to zkouší (jak sami prohlašují) dělohami svých žen (a to úspěšně!). Kdo to nechápe je (při vší úctě ke kodexu Kudlanky) totální blbec.
červenec 31, 2014 06:39
Poděkování : Vladimír Kroupa
Dobrý den Vám všem. Děkuji Vám za diskusní příspěvky, ať už jsou jakékoliv. Víte, toto téma je natolik ožehavé, že není divu jistá polarizace názorů. Ale jedno je podle mého jisté - je třeba na toto téma mluvit, protože kdo mlčí dnes, ten nebude později vyslyšen vůbec... Přeji Vám všem krásný den.
červenec 31, 2014 09:26
No myslím, : Sinix
že v naší společnosti jsou ožehavější problémy než těch pár muslimů (kromě toho, část jich jsou Češi jako poleno).

A diskuzi si rozhodně představuji jinak, než primitivní šíření nenávistných xenofobních článků převzatých z nacistických webů a černých kronik. Jak jsem již psal na začátku. Když hodláš o něčem psát, měl by sis o problému nejdřív něco zjistit. O Islámu nevíš vůbec nic, jen tu podporuješ nenávist.

Zdaleka není každý muslim terorista, ani není každý terorista muslim. Ani v nejmenším. O tom to není. Je to v jednotlivých lidech. Nebo byl snad Breivik muslim? A co ten Australan a Američan, co se vyhodili do povětří? Myslíš, že byli vychovávání k Islámu? Dost pochybuji.

Takže ne. Islámem to není. Bohužel magoři jsou všude na světě. Samozřejmě ve větších skupinách jich je víc než v menších, ale procentuálně je to přibližně stejně.

Znám pár muslimů osobně. Ani jeden se mě nesnažil přivést k Islámu a ani u jednoho jsem neviděl na těle pás s bombou. Jsou to úplně normální lidi jako my a když na sobě nemají turban, tak je ani nepoznáš.
červenec 31, 2014 11:08
Evropa : vlk
chcípne na neschopnost pojmenovat své nepřátele.
červenec 31, 2014 11:34
Sinix : mia I
když bych tedy vycházela z Tvé logiky věci tak v bývalé ČSSR taky nebyl každý komunista a přece to komunistům nezabránilo v tom konat politické procesy, zavírat lidi pro jejich přesvědčení. Nebo se pletu? V tom případě mi vyveď z omylu.
červenec 31, 2014 11:35
Mio, ano. Konečně to někdo (zdá se) pochopil. : Sinix
Dokonce i v Německu za vlády Hitlera nebyl zdaleka každý Němec nacista. Nacistů byla v Německu menšina. Přesto se Hitlerovi povedlo rozpoutat největší krveprolití všech dob.

Právě proto soudím každého člověka zvlášť podle toho, jak se chová přímo on, a neodsuzuji ho už dopředu na základě příslušnosti k nějaké skupině.
červenec 31, 2014 11:41
... : mia I
no myslela jsem to tak, že i když každý muslim není terorista, neznamená to, že odtud nemůže vzejít nějaké ohrožení. Což Ty jako bys nechtěl vidět.
červenec 31, 2014 11:44
stejně : vlk
jako byli rozumní a čestní komunisté, nacionální socialisté nebo jsou i normální vyznavači islámu, tak stejně komunismus zbudoval gulagy, fašismus WW2 a islám má za cíl porobil si Evropu a svět. Můžete s tím nesouhlasit, protestovat proti tomu, ale je to prd platné. Válka je už vedena plodnými lůny islámských žen, o to je ten boj marnější.
červenec 31, 2014 11:52
Mio. :-))) : Sinix
To jsou právě ti xenofobové.

V ohrožení můžeš být i když jen vylezeš z baráku. Někdy ani to ne... :-)))

Dobrá, teď vážně.

Svět se prostě mění. Vždy tomu tak bylo a bude. Přestaňme se konečně chovat jako malý zakomplexovaný věčně ublížený nárůdek. Jsme součástí tohoto světa, nejsme tu sami. Jakou roli tu budeme hrát, záleží jen na nás. Buď můžeme stát stranou a fňukat, jak nám všichni ubližují a vidět za každým rohem bubáka, nebo se přidáme k ostatním a mákneme, abychom ty změny ustáli co nejlépe a abychom si vydobili pozici partnerů.

Aby nás svět bral vážně a ne jen jako věčně nespokojené reptaly.

Bude to fuška, ale je to ta jediná správná cesta.
červenec 31, 2014 11:57
Vlku, sorry. : Sinix
Ale hloupě žvaníš.

To s těmi dělohami žen je taky spíš drb xenofobů, pochybuji, že tohle opravdu nějaký Arab prohlásil. A pokud ano, tak si myslím, že to spíš bude nějaký kec kohosi podobného našemu Zemanovi. Ten taky nejdřív žvaní a potom teprve (občas) přemýšlí.
červenec 31, 2014 12:03
:-) : vlk
koukněte, jak se vraždí šiíté a sunité, oboje vyznavači islámu, jenom kvůli jedné události, která se stala před více než tisícem let. Co pak asi mohou čekat od vyznavačů tohoto náboženství "nevěřící psi" a zvláště pak užiteční zaslepenci.
červenec 31, 2014 12:07
Každý komu se nelíbí rozpínavost islámu je xenofob. : Myška
Sinixi, jak jednoduché a krátkozraké vidění světa!
červenec 31, 2014 12:09
... : mia I
jasně takže podle toho co tu píšeš, ti kdo se kdysi báli Hitlera byli fňukalové, přece každý Němec nebyl fašista. Ti kdo se báli komunismu byli fňukalové poněvadž ne každý byl komunista. Aha, tak to jo. . Takže Ty Sinixi když se bojíš v debatách o cikánech nových stoupenců fašismu jsi vlastně také fňukal a to pak musíš na sobě zapracovat abys byl brán vážně??? Alespoň to tak z Tvého příspěvku vyplývá.
červenec 31, 2014 12:36
Myško, ano. : Sinix
Jiná věc je, že já žádnou "rozpínavost" Islámu, tak jak si ji zřejmě představuješ ty, nevidím. Já jen vidím migraci a promíchávání obyvatel a kultur. Nic nového pod Sluncem. Jak říkám, svět se (neustále) mění. Můžeme brečet, fňukat, litovat se podle libosti, ale nic s tím nenaděláme. Mnohem lepší je máknout, přizpůsobit se a vytěžit z toho maximum pro sebe.

No nic, tahle diskuze je pořád dokola a už mě to nebaví. Snazší je nadávat, nenávidět a házet všechny do jednoho pytle, než něco užitečného dělat. Takže nevidím smysl v této diskuzi pokračovat.
červenec 31, 2014 12:45
Sinixi, když ji nevidíš, to budeš asi slepý nebo spíš zaslepený. : Myška
Mám pocit, že v této diskuzi čteš něco jiného, jiná písmenka, protože tady nikdo nefńuká. Tak o čem to vlastně píšeš?

Tvoje představa, že všichni lidi se musí navzájem milovat je zcestná. Nikdy v historii to tak nebylo a nikdy nebude. I kdybyste ty a tobě názorově blízcí vylítli z kůže.

červenec 31, 2014 14:36
Už úplně naposled. : Sinix
Tyto články nejsou pravdivé. Buď pravdu překrucují do naprosto nesmyslných šílených mostních konstrukcí, nebo jsou zcela smyšlené. Jako např. ten hoax o tom, že Romové nemusí v lékárnách platit za recept a léky.

Účelem těchto článků je pouze budit a posilovat nenávist proti skupině obyvatel, na kterou se zaměřují - v tomto případě proti muslimům, to je vše.
červenec 31, 2014 15:29
.. : kolemjdoucí
pokud někdo slovy i činy budí a posiluje nenávist proti skupině obyvatel, tak jsou to zejména muslimové. Nepotřebuju čerpat z článků. Dohromady strávených šest let v těchto zemích snad stačí.
A to bylo v dobách, kdy tam ještě vládl klid a mír.
červenec 31, 2014 15:49
... : mia I
ano Sinixi. Ale netřeba se takových článků bát. Protože vycházíme-li z Tvé teorie, že nejsou všichni muslimové teroristé a netřeba se jich bát, nejsou ani všichni novináři a Evropané islamofobové. Tudíž, zbytečná panika ohledně nenávisti z Tvé strany Sinixi.
červenec 31, 2014 16:04
Sinixi : mia I
moc ráda bych věděla proč může být Tvůj strach oprávněný a legitimní , zatímco strach druhých a obavy druhých jsou tu napadány. Rozpínavost a arogance jsou vždycky zákeřné a nevyzpytatelné, ať jde v historii lidstva o kohokoliv. smilies/wink.gif
červenec 31, 2014 16:11
Ty si, Sinixi, fakt myslíš, že my, co tu máme jiný názor než ty, jsme nemyslící bytosti, které si nedokážou spočítat jedna a jedna. : Myška
Ty jsi tak strašně zaslepený tou svou multikulti teorií, úpornou snahou přesvědčit nás, že krychle je kulatá, že si říkám - proč?
červenec 31, 2014 16:46
Myško, : Sidon
on nechce přemýšlet, jemu stačí víra. Tak, jak to říká ten jejich Abu Imran v tom videoklipu, který jsem sem dal - červenec 30, 2014 19:06

Cituji toho Imrana :

" Democracy is the opposite of the islam - demokracia je opak islámu. Allah is the law - Allah je zákon. Democratic muslim is a nonsence it could not exist - demokratický muslim je nesmysl, je to protimluv. "

Sinixi, asi neumíš anglicky, tak si to nech aspoň někým přeložit. A takových "bojovníků" za uplatnění práva sharíi, v těchto hostitelských zemích, je jako hub po dešti.
Jo, a to o tom dobytí západního světa, dělohami muslimských žen, řekl sám Muamar Kaddáfí.
červenec 31, 2014 18:36
Jen tak na okraj, : Faidra
neexistuje nějaká jednotná islámská fronta, mnohé odnože mezi sebou mají kolikrát větší spory a rozpory než mnozí muslimové s jinověrci, a nejen proto na vznik nějakého islámského superstátu hledím skepticky.
Každopádně současná západní civilizace tady holt nebude věčně, přiznávám, že i mou vinou, protože se mi příliš nechce plodit ke svým dvěma batolatům další tři až čtyři, živit je, platit jim vzdělání, a u toho přemýšlet, zda se v dospělosti nepřipojí k zástupům, co nebudou mít co do huby.
Tak se omlouvám, no :-)
červenec 31, 2014 19:34
Tak něco pro odlehčení - : Myška
1. Jestli se živíte rafinováním heroinu, přitom ale máte morální námitky vůči alkoholu, asi jste muslim.
2. Pokud máte samopal za 3 tisíce dolarů a odpalovací zařízení raket za 5 tisíc, a přitom si nemůžete dovolit koupit boty, asi jste muslim.
3. Jestli máte víc manželek než zubů, asi jste muslim.
4. Jestli si utíráte zadek holou rukou, ale vepřové považujete za nečisté, asi jste muslim.
5. Jestli si myslíte, že vesty existují jen ve dvou provedeních - neprůstřelné a sebevražedné našlapané výbušninami s hřebíky a ložiskovými kuličkami, asi jste muslim.
6. Pokud si nemůžete vzpomenout na nikoho, komu jste ještě nevyhlásil džihád, asi jste muslim.
7. Jestli se domníváte, že televize je nebezpečná a přitom běžně v šatech nosíte výbušniny, asi jste muslim.
8. Pokud jste ohromen odhalením, že mobilní telefon může sloužit i k jinému účelu, než k odpálení bomb u silnic, asi jste uslim.
9. Jestliže nemáte nic proti ženám a myslíte si, že každý muž by měl vlastnit alespoň čtyři, asi jste muslim.
10. Jestliže shledáte, že toto vše, co tady říkám, je urážlivé či rasistické, a nepošlete to dál, asi jste muslim.


srpen 01, 2014 15:03
A ještě - : Myška
Muslimské záhady
Každý se diví, proč jsou muslimští teroristé schopni tak rychle spáchat sebevraždu:
- žádné Vánoce
- žádná televize
- žádné nahé ženy
- žádný fotbal
- žádné jídlo z vepřového masa
- žádné hot-dogy
- žádné burgry
- žádné pivo
- hadry jako šaty
- ručníky jako klobouky
- stále kvílící idiot na věži
- víc než jedna žena
- víc než jedna tchyně
- nesmíte se holit
- vaše žena se nesmí holit
- nesmíte smýt smrad osla
- vaříte na velbloudím trusu
- vaši ženu vám vybere někdo jiný
- vaše žena smrdí hůř než váš osel

Na to jim řeknou, že až zemřou, všechno se zlepší. Není to dobré a může to být i o hodně horší.

MUSLIMOVÉ NEJSOU ŠŤASTNÍ!
Nejsou šťastní v Gáze…
Nejsou šťastní v Egyptě…
Nejsou šťastní v Libyi…
Nejsou šťastní v Maroku…
Nejsou šťastní v Íránu…
Nejsou šťastní v Iráku…
Nejsou šťastní v Jemenu…
Nejsou šťastní v Afghánistánu…
Nejsou šťastní v Pákistánu…
Nejsou šťastní v Sýrii…
Nejsou šťastní v Libanonu

TAK, KDE VLASTNĚ JSOU ŠŤASTNÍ?
Jsou šťastní v USA
Jsou šťastní v Austrálii ...
Jsou šťastní v Kanadě ...
Jsou šťastní v Anglii ...
Jsou šťastní ve Francii ...
Jsou šťastní v Itálii ....
Jsou šťastní v Německu ...
Jsou šťastní ve Švédsku ....
Jsou šťastní v Norsku ...
Jsou šťastní v Holandsku ...
Jsou šťastní v Dánsku ...

V zásadě jsou šťastní v každé zemi, která není muslimská a nešťastní v každé zemi, která muslimská je!

A KOHO Z TOHO VINÍ?
Islám ne.
Nikoho z jeho vůdců.
Ani sami sebe.
VINÍ Z TOHO ZEMĚ, KDE JSOU ŠŤASTNÍ!

Chtějí měnit ty země tak, aby byly jako… ZEMĚ, Z KTERÝCH PŘIŠLI, A KDE BYLI NEŠŤASTNÍ!
Tady nelze vyjít z údivu... Jak, k čertu, mohou být tak pitomí? A my jim to, aby naše země přetvořili na islámské, dovolujeme.
Jsme demokrati anebo blbci?


To vše ke mně doputovalo z hloubi internetu.
srpen 01, 2014 15:06
Sinixi, : David X
tak se mi zdá, že se stavíš do role toho vzdělaného a vědoucího, který musí poučit ty zaostalé blbečky s iracionálními předsudky.

Několikrát jsi zmínil Korán a Sunnu (tj. hadísy): obojí jsem četl a můžu prohlásit, že se plně vyrovnají Mein Kampfu a ideologie, která je na nich založena, je zrůdná. Tolik nenávisti jako v těchto nepovedených plagiátech se jen tak nevidí.
Doporučuji tento web, zvláště pak statistiku vpravo: www.koranoislamu.cz

Ano, muslimové samotní mohou být vcelku milí lidé, ale ne díky islámu, nýbrž navzdory islámu.
Ti, kdo se dříve nebo později postaví do čela tohoto indiferentního lidského materiálu, vědí moc dobře, co je podstatou islámu a co se píše v Koránu - a budou se tím řídit.
Pak ti milí lidé v lepším případě ani neceknou, v tom horším se s větším či menším nadšením přidají.
srpen 01, 2014 16:28
Víte, co je na vás nejlegračnější, : Krakonoš
milí islamofobové? Že velká většina z vás nebude souhlasit s tímhle komentářem:
http://www.reflex.cz/clanek/komentare/58114/evropa-dela-osudovou-a-straslivou-chybu-kdyz-prestava-podporovat-izrael.html
Většina českejch islamofobů jsou totiž zároveň antisemiti (a taky "antiami", to už tak nějak patří k dobrýmu tónu smilies/wink.gif ).
Já, nijak překvapivě, s citovaným článkem souhlasím. I přes svou vobhajobu možnosti soužití se slušným muslimem pod jednou evropskou střechou.
srpen 02, 2014 01:06
Krakonoši, : Sinix
a víš, co je ještě legračnější?

http://zpravy.aktualne.cz/zahranici/svet-krici-arabske-zeme-mlci-hamas-je-pro-ne-horsi-izraele/r~13483f22189511e48c04002590604f2e/

Nakonec ti nenávidění a opovrhovaní muslimové mají víc rozumu, než pokrokový Západ. Islám se asi nemění, stejně jako křesťanství, ale muslimové ano.
srpen 02, 2014 08:21
Krakonoši, : Faidra
jakkoli Reflex v posledních letech více či méně ignoruju, s tímhle článkem se nedá nesouhlasit.
A jako Židovka a - navzdory tomu smilies/wink.gif - člověk souhlasím se zbytkem tvého komentáře.
srpen 02, 2014 10:03
Krakonošu, : Sidon
s tím Tvým - Já, nijak překvapivě, s citovaným článkem souhlasím. I přes svou vobhajobu možnosti soužití se slušným muslimem pod jednou evropskou střechou.


souhlasím taky, ovšem jenom bych rád věděl, jestli je taky "slušný" muslim i ten, který nechce uznávat zákony a zvyklosti hostitelské země a vyžaduje spoustu ústupků, kvůli své víře, přestože je to mnohdy v rozporu se zaběhlou praxí v té zemi, kde se usadil. Z velké přehršle vyberu například to, jak vyžadují, aby psi nebyli vpuštěni do vozidel MHD, protože pes je prý pro ně nečistý, přestože je to třeba cvičený pes, který vede slepce. Já si myslím, že je to jednání velice zpupné a arogantní a proto bych je hned za takové "vyskakování", hezky a pěkně usadil. Tolerance je dobrá vlastnost, ale nic se nesmí zneužívat. A když už se pak do té tolerance nevejdeme, tak budeme muset použít kopanec, to je mezinárodně uznávaná valuta.
smilies/cool.gif
srpen 02, 2014 16:53
Krakonoši, s článkem z tvého odkazu souhlasím. : Myška
Nejsem ani antisemi, ani antiami, zato "antiislami" a "antiromi"....
srpen 02, 2014 20:19
Sidone, : Krakonoš
s tím, cos napsal, souhlasím. Nechce-li uznávat zákony hostitelský země, nejni slušnej. Vadí-li mu pes v autobusu, může si založit islámskou přepravní společnost, kde prostě psi jezdit nebudou. Atd. Ale psal jsem už mockrát - to, jestli budeme nebo nebudeme ustupovat každýmu tlaku na zrušení našich zvyků, to záleží jen na nás. Když si zrušíme vánoční stromy na náměstích, je to debilita naše, nikoli muslimů, kterejm se ten strom nelíbí. Líbit se nemusí, může proti tomu i vyjádřit svůj názor. Ale tady doma si ho postavíme. Tak by to mělo bejt.
srpen 02, 2014 21:05
... : Mikin
Ale ze se nakonec, po vsech tech utrapach, vicemene domluvime ? Daniela by mela prevzit OSN…..
srpen 03, 2014 04:51
Tak tady ta stovka asi nepadne. : Sidon
Jo, Krakonoši, mělo by to tak bejt, jenže nevím proč to tak v mnoha případech a zemích není. Holandsko už od toho multi-kulti odstoupilo a jistě se přidají i další země, poněvadž se přesvědčily, že je to opravdu jen "utopistická" teorie. Já si jen nedovedu představit, že by se třeba do Saudské Arábie nastěhovalo několik stovek tisíc křsťanů a chtěli by tam provádět to samé, čeho se dožadují muslimové v západních zemích.
smilies/angry.gif

Islám , anebo Korán, potřebuje trošku "oprášit" a upustit od některých vyloženě nehumánních praktik, ale toho se asi v dohledné době nedočkáme, za takové "kacířství" se hned kamenuje, nebo řežou hlavy. Demokratický muslim, je oxymoron, jak to řekl ten bruselský Abu Imran, takže nás nečeká nic pěkného, pokud se takových fanatiků bude vyskytovat stále víc. Ty ovečky, které jsou "mírumilovné" a "lidumilné", ty se musí podřídit tomu, co jim říká ten jejich immám. V Hitlerovském Německu nebyli taky všichni nacisté, ale neměli šanci se vzepřít a pokud to udělali, šli do koncentráku. Takže třeba takoví Sinixové, by se měli snažit diskutovat a přesvědčovat ty fanatické fundamentalisty, kteří chtějí potřít demokraci, právo na vzdělání, rovnoprávmnost žen atd., a zavést tu jejich Šaríiu v zemích, kam se přistěhovali a které jim poskytly ubytování a prostředky k živobytí. Ale je to pořád jenom omílání toho samého. Já jen doufám ve zdravý, lidský rozum, že se jednou "naštve" a řekne DOST !!!
smilies/cool.gif
srpen 04, 2014 17:19
Dá se to zastavit? : Giota
Dovolím si připsat jednu myšlenku. Souhlasím s tím, že muslimové přicházejí do zemí křesťanských nebo post - křesťanských (tedy že už věřících je v zemi menšina, ale kultura národa má stale křesťanské kořeny a povědomí - např. i největší ateista slaví vánoce, a na dovolené obdivuje architekturu chrámů a katedrál...)a poté ji chtějí poislámštit.
Totéž dělala "naše" církev v Evropě, později v Africe a Americe,vždy křtili divochy a nutili jim svoji víru. Silou, násilím, protože věřili, že pohany kázáním o "jediném pravém Bohu" zachraňují od pekla. Teď teprve nám dochází, jak to bylo kruté k jejich původní víře... a nakonec, jako křesťané, žijí ty kultury dodnes, sice jinak, než by žily bez různých "věrozvěstů", ale už by se zpět vrátit nechtěly. I my příchod Cyrila a Metoděje dnes oslavujeme...
Možná prostě sledujeme začátek vlny, které se budeme bránit, abychom za 100-300-500 let splynuli v jedné islámské rodině?


srpen 05, 2014 09:31
Gioto, : Iris
do těchto debat se nerada pouštím, nepřipadám si v nich silná v kramflecích.Ale nezdá se mi, že křesťanské misie by užívaly sílu a násilí. Možná svou víru někomu nutili, ale ne silou.Mottem misionářů bylo a je:

Jděte ke všem národům a získávejte mi učedníky, křtěte je ve jméno Otce i Syna i Ducha svatého a učte je, aby zachovávali všecko, co jsem vám přikázal. (Mt 28,19n)


Křest není krvavá záležitost, tedy myslím. smilies/smiley.gif

srpen 05, 2014 10:03
Ale jistě, že mosionáři používali násilí, násilím křtili... sami se přímo násilí nedopouštěli, tedy většinou, ale měli k ruce vojáky... : Myška
Kdy? V Evropě na přelomu prvního tisíciletí...V Americe o pět století později...

Gioto, já se ale s poislámštěním Evropy smířit nehodlám. Chci, aby mé děti, vnuci, pravnuci, nežili jak ve středověku, v jedné islámské rodině. A snad to nechci sama. měli bychom se vzpamatovat, dokud je čas. To teda platí hlavně o politicích.

srpen 05, 2014 10:22
Oprava - : Myška
misionáři... smilies/wink.gif
srpen 05, 2014 10:23
Já neříkám, že to chci : Giota
To vůbec ne. Ale ti "pohané" kdysi se neubránili, protože misionářské hnutí souviselo se zabíráním Nového světa Evropskými velmocemi, proto bylo silnější než primitivní divoši, a navíc nebylo jen negativních jevů - přinášelo současně zdravotní osvětu, vzdělání, atd.
Islám tuto výhodu naštěstí nemá, nemohou nás dobýt násilím a vnutit nám své náboženství oslazením předáním technologického a jiného pokroku. Bohužel pokud se nebudeme bránit, plíživě mohou dosáhnout úspěchu metodou přistěhovatelství. Stačí mít hodně dětí a postupně zatlačit křesťany do početní menšiny, poté si zvolit své politiky a odhlasovat své zákony. A legálně - demokraticky - ovládnout jakoukoli zemi. Zmínila jsem, že to může trvat třeba 500 let, ale pokud si naše civilizace myslí, že stačí si pořídit jedno dítě, jen aby nedej Bože se rodina nemusela uskromňovat, budeme vymírat...
A ti, co nevymřou, se nakonec budou muset přizpůsobit novým pořádkům.


srpen 05, 2014 11:08
Gioto, : Myška
souhlasím. To je to - "dobytí dělohami jejich žen".
srpen 05, 2014 11:25
Myško, : Iris
jaké vojáky vysílala k násilným misiím katolická církev? Myslíš templáře?
srpen 05, 2014 13:30
Iris, misionáři nešli mezi pohany sami. : Myška
Měli sebou ozbrojence jednak na svou ochranu a taky na pomoc, protože pohané křesťanskou víru nepřijímali dobrovolně, natož nadšeně. Čí byli vojáci, totiž kdo je najal? Zřejmě ten, kdo měl zájem na ovládnutí území pohanů. A pod záminkou šíření křesťanství tak rozšiřoval své panství.
srpen 05, 2014 14:51
Myško, : Iris
už jsem se přiznala, že se nerada pouštím do debat, kde si příliš nejsem jista, takže nevím...ale myslím, že máš na mysli ty křižáky, tedy Templáře, o těch jediných vím, že měli zajistit bezpečnost - cituji

....pro zástupy poutníků z Evropy, putující z přístavu Jaffa do Jeruzaléma po jeho obsazení. Řád natolik zesílil, že se začal účastnit bitev, čímž se jeho původní poslání změnilo na ochranu celého nově založeného Jeruzalémského království proti nepřátelským muslimským sousedům.


Jestli se někdy nějací vojáci se zbraní v ruce podíleli na obracení pohanů na křesťanskou víru, byla to nejspíše politicko-mocenská záležitost..aha, což vlastně píšeš. Čili někdo měl zájem na nějakém území a použil k tomu tyhle prostředky.V minulých dobách byly státní věci spjaty s církevními velmi úzce.Navíc píšeš o prvním tisíciletí, no v minulosti se děly všelijaké věci.Jen některé ideologie ale působí strašidelně i dnes a o tom je tahle debata.My v naší společnosti bychom měli fandit křesťanství,zvláště pokud se označujeme za islamofobní.

srpen 05, 2014 15:28
Fandím křesťanství :-) : Giota
já jsem jen připomněla, že se historie ráda opakuje. A nic se nedá dát zpátky - američtí černoši se nevrátí do Afriky, potomci vystěhovalců do Evropy a Amerika nezůstane Indiánům. Podobně ač byla křesťanská víra rozšiřována i násilím, stalo se a Evropa je křesťanská a většina obou Amerik take a ti lidé by dnes už neměnili, už v tom po generace národy rostou a vyvíjejí se...
Země, které mám na mysli, se nedokázaly ubránit jiné víře a ta je pohltila. My bychom to mohli dokázat.Svět už je jiný a nevítězí jen síla. Nebo ano?


srpen 05, 2014 16:24
Gioto, : strejda
copak je to tak těžké odmítat jakékoli náboženství, jakoukoli víru, jakékoli vymývání mozků kýmkoli? A pokud je to nutné, třeba i silou? Pouze slaboch dokáže kývat na požadavky vymývačů mozků, uctívat Boha, Mohameda či jiné „pohádkové“ bytosti :-) a akceptovat s nimi návrat kamsi do středověku. Mnozí – třeba u nás stále ještě neškodní Jehovité, jsou tak neodbytní, vlezlí, vtíraví, že je nutné přistoupit k radikálnímu odmítnutí debaty s nimi. To je poznatek starý asi dva roky. Tehdy jsem musel zavolat na ženu s tím, aby mi hodila pušku. Bylo jich tu u vrat několik (oni občas dělají takové zátahy na blbé ovce, které je nutné osvětit...) a i přes mé neustálé odmítání a nezájem chtěli stále argumentovat tou svou naučenou hatmatilkou, že jsem musel být až hrubý. Jinak bych je asi od vrat nedostal. A s muslimy to bude časem podobné, ne-li horší. Oni začnou postupně na školách. Je to prostě mor...účinnou vakcínou je pouze deportace zpět do jejich domoviny s razítkem nežádoucí.
srpen 05, 2014 16:29
Iris, fandím křesťanství, stoprocentně. : Myška
Doba a místo o kterých píšu je - cca přelom prvního tisíciletí, oblast dnešního severovýchodního Německa a Polska. Tehdy tam žily slovanské kmeny vyznávající svá božstva. Na víru je obraceli i Češi - křížem a mečem. Po pokřesťanštění v oblasti sílil německý vliv, slovanské kmeny byly postupně asimilovány a z kmenů západních Slovanů zbyl maličký ostrůvek do dnešních dnů - Lužičtí Srbové severně od našich hranic v Německu v okolí města Budyšína (Bautzen). To jen tak pro zajímavost.

Další zajímavost - král železný a zlatý, Přemysl Otakar II. se zúčastnil tažení proti pohanským Prusům na sever Polska v roce 1254. Výprava nedopadla nijak slavně, ale zbyla na ni památka - hrad a město Královec, dnešní Kaliningrad. Takže ještě v polovině třinástého století nebyla Evropa zcela křesťanská.

srpen 05, 2014 17:37
Strejdo, : Myška
s poslední větou velmi souhlasím.

Ad jehovisti - už dlouho se u nás žádní neukázali a jsem ráda. Ale bylo období, tak před pěti lety, kdy se rojili často. Slušní, ale neodbytní. Tehdy jsem ocenila přítomnost velkého psa v bytě. Oni moc ne smilies/cheesy.gif smilies/cheesy.gif
srpen 05, 2014 17:41
Oprava - "třináctého" století. : Myška
A pak prý že tu stovku nedáme smilies/grin.gif smilies/grin.gif
srpen 05, 2014 17:50
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]