O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

CO NOSÍTE V LÉTĚ (MEZI LIDI)? PDF Tisk E-mail
Čtvrtek, 24 červenec 2014
Když se tak dívám po ulicích, respektive po lidech, kteří se přes den na ulicích vyskytují, všímám si, co mají na sobě. Mluvím především o ženách a navíc těch pracujících, produktivního věku. Hodně jich chodí v  lehčích kalhotách, tričku a batoh na zádech. Další skupina, (žen) nosí dlouhé sukně... Překvapivě jich je dost.

 

 

 

 

 

 

   Dlouhé sukně, dlouhé šaty, případně takové ty divné široké kalhoty, co mají rozkrok někde u kolen a u kotníků jsou na mašli, nebo kalhotové sukně... Jednoduše cokoliv širokého, plandavého, v čem je dobře ve vedru.  

 

   A pak je poslední skupina těch, které chodí nejspíš v jednom a tom samém celý rok, jen na podzim přidají bundu... Tedy nějakou blíže neurčitelnou sukni či kalhoty, triko a navrch "něco". Takové ty šedé myšky. 

 

    Jsou vedra, je dusno, málokde je v obchodech klimatizace. V těch velkých snad, ale také to není ještě všude. A lidé se potí a potí... Však se taky každoročně diskutuje na téma puchu v dopravních prostředcích, kde je to občas nad únosnou mez. Za dusna se totiž náš pot obtížně odpařuje do vzduchu (ten už je zkrátka tak plný vody, že další už přijímá neochotně) a nám zůstává na těle, respektive vsakuje se do blůz, košilí, trik, lepí se na tělo - a hlavně nevábně páchne.

 

     Je to tedy docela problém - co na sebe, pokud chcete alespoň po dobu pracovní doby vypadat dobře a přitom je venku stále kolem třicítky?

Co dělat, pokud z vás při rychlejším pohybu "leje" pot? 

 

- používáte deodoranty?

 

- převlékáte se v práci?

 

- neřešíte to?

 

 

AGÁTA

 

      

 

 

 

Komentáře (30)add feed
Ty kalhoty? na fotce jsou hrozné, to bych na sebe nevzala. U nás se takovým říká nasrávačky... : Myška
1) používám antiperspirant hned ráno po osprchování, vydrží v pohodě ten den, pak taky parfém, to až se obleču
2) v práci se nepřevlékám, sedím u PC, máme klimatizaci, do práce jezdím autem, tak cca cesta 15 minut po páté hodině ranní, kdy ještě vedro většinou není
3) co neřešíme? Vedro, hygienu, převlékání?
červenec 24, 2014 23:52
aaa módní peklo dorazilo na kudlu :-) : mura1
jsem si říkala po prvních třech větách. ale sekla jsem se, vono je to vo smradu, nikoli hadrech

1) ano
2) ano (neb je to vyžadováno)
3) smradlavý trička neřeším, když chodíme po horách. batoh má omezenou kapacitu, já omezenou nosnost, tudíž mám trička pochodová a pak triko na převlečení.

jinak já se naštěstí potím jen velmi málo, a to i v horku nebo při fyzické námaze.

klimatizace na pracovišti mi rve žíly. holky to furt točej na 17 stupňů, usilovně větraj, nezavíraj dveře a při odchodu nevypínaj. jednou jim od těch ovladačů ztratím baterky :-)
červenec 25, 2014 08:05
... : katka *
vedro nesnáším...ale co se dá dělat v létě, že jo...
takže 1. používám antiperspiranty (někdy i vícekrát denně)
2. v práci se nepřevlíkám - nepropotím, chodím v lehkých věcech (dlouhá sukně, tričko), v práci převážně sedím, klima tu není, tak větrám cca do 10h pak zavřu a nepustím horko dovnitř, používám klasický větrák. Doma nosím lehké krátké šaty a občas mokrý hadr přes ramena... Nejsem plavkový typ (postava), tak ani na zahradě v plavkách nechodím...
červenec 25, 2014 08:44
... : monika k.
Hlavně by měl být každký soudný, vedro nevedro, zima nezima - denně koukám na mou "předdůchodovou" koleyni v extra mini šatech ještě kolikrát se spuštěným ramínkem a vyčesanými vlasy nahoru a říkám si - než toto tak si raději vezmu rolák smilies/grin.gif smilies/grin.gif smilies/grin.gif
červenec 25, 2014 12:14
... : katka *
A kvůli tomu, že tobě se to nelíbí, ona se bude pařit v kožichu, ne?
ve firmách je určitý dresscode, tak nosím co je potřeba... ale ve volném čase si můžu nosit co chci a co si o tom myslí někdo jiný mi může být buřt...
smilies/sad.gif
červenec 25, 2014 12:28
monika k. : mamča
Když jsem byla mladá a štíhlá, tak jsem taky razila takové radikální názory, že by se měl každý oblékat s vkusem a s ohledem na své proporce.
Pak mi maminka řekla : "I tlustým je horko, možná víc než tobě."
A tak ponechávám na každém, co si na sebe oblékne.
Horko je všem, a špeky nebo celulitida se nedají schovat v oblečení. To by musela dotyčná "předdůchodkyně" chodit zahalená v prostěradle. smilies/cheesy.gif
červenec 25, 2014 12:42
A co máte : Lotka
proti 3/4 kalhotům? Mě to jako módní peklo nepřipadá. Naopak jsou v létě velice vzdušné a příjemné.
červenec 25, 2014 13:13
... : monika k.
Ach jo, já jsem ale vůbec nepsala, že je tlustá.... Bylo to k tématu trochu jinak, já vím, ale vzala jsem to jako všeobecně o oblíkání, tož tak, no....
červenec 25, 2014 13:28
Proti tříčtvťákům nic, Lotko, : Myška
ale "kalhoty" na obrázku bych si neoblékla. Nelíbí se mi ten rozkrok buhví kde.
červenec 25, 2014 13:31
to sice jo, : mura1
Horko je všem, a špeky nebo celulitida se nedají schovat v oblečení.

nicméně není nutno se narvat do o 2 čísla menších kalhot, z kterejch často jako bonus kouká napoloviční většina tang a tričko taky nemusí bejt tak děsně průhledný, že si můžu přečíst značku podprsenky (zrovna jedno takový jsem včera potkala na dámě 55 ) či mít výstřih, který se s podprsenkou zcela míjí.
červenec 25, 2014 13:49
mura1 : mamča
smilies/cheesy.gif Vždycky když vidím něco podobného co popisuješ, tak mi to vykouzlí úsměv na tváři.
Přebujelé sebevědomí je hrozná nemoc... smilies/grin.gif
červenec 25, 2014 13:54
Myško : mia I
ani se Ti nedivím. V těch na obrázku by si mohli udělat ptáci hnízdo a ještě by tam zbylo místo . smilies/grin.gif
červenec 25, 2014 14:04
dámy nad 50 : Ketrin
Přebujelé sebevědomí mně to spíš přijde jako bezohlednost. Proč se mám vjednomkuse koukat na to, jak někomu (i chlapům!) leze pr.el z kalhot.
Každý má snad doma zrcadlo a nějakou soudnost. Pár let dozadu jsem přestala nosit ramínkové šaty a délku jsem prodloužila těsně ke kolenům, protože... už to zkrátka není ono, i když nemám nadváhu.
červenec 25, 2014 14:33
Myško, : Míša 2
tyhlety kalhoty s rozkrokem proklatě nízko se na letošních Colours přímo pod názvem "nasrávačky" prodávaly smilies/smiley.gif. A musím říct, že holkám docela slušely, a to i těm s ne zrovna dokonalou postavou.
Jinak deodoranty používám, taky parfém, ale v létě méně sladký a jemnější, než po zbytek roku. V práci se převlékám jedině tehdy, když náhodou jedu na kole, jinak není nutno, mám to kousek a pracuju na zámku, v létě je tam příjemný chládek, takže nějaké pocení řešit nemusím.
červenec 25, 2014 15:23
Ketrin, : monika k.
díky za komentář, ty jedna z mála jsi pochopila o co mi šlo... smilies/wink.gifKolegyně je hubená, ale až takové ty poscvrkané nohy až skoro ke kalhotkám když se předkloní jen taky "super" pohled. To co nosí je pěkné ale tak na mladé kočky a před důchodem bych byla trochu decentnější a ne přímo extrémní smilies/wink.gif
červenec 25, 2014 15:33
Mně je úplně jedno, co kdo nosí. : Myška
Když si připadá dobře, je to jeho věc. Nikdo mě na něj koukat nenutí.
červenec 25, 2014 15:43
nedbalá elegance : kolemjdoucí

červenec 26, 2014 06:50
Mne je naopak : Petronila
Přebujely sebevědomí skoro sympatictejsi nez hyperkriticnost k sobe i ostatním.

A lepsi, kdyz se nekdo šílené oblika a je spokojenej, nez nekdo, kdo neustále slídí a kritizuje ty ostatní kolem sebe, aby patřičně vyniklo, jak je on skvělej a ti ostatní nemozni .
červenec 26, 2014 22:19
Hmm, Petronilo, : Iris
ale takhle nechodíš, že ne? smilies/wink.gif
červenec 27, 2014 16:23
Iris, : Petronila
Nechodím, protoze jsem v podstatě zbabělec, ale ne spatřuji v tom zadnou svoji zásluhu ani si nemyslim, ze by mne to činilo nejak lepsi. Nekdy tem "nevhodně oblečenym " závidím jejich odvahu.

Prala bych si žít v takove společnosti, kde bude každému srdečně jedno, co nosí ti druzí, a nebude na ne kvuli tomu plivat jedovate sliny (ted nemyslim Tebe, ale obecně).



červenec 27, 2014 21:53
Hyperkritičnost : Iris
možná není správná, přebujelé nekritické sebevědomí je ale druhý extrém a podle mne extrémy jsou vždy trochu problémem.Žijeme na téhle planetě jeden s druhým a tak alespoň bazální ohledy vůči druhému si musíme přinejmenším připustit, i když je samozřejmé, že už v hodnocení toho, co už je a co ještě není za hranicí (která také vlastně není pevně dána..)se neshodneme.
Já tuhle debatu nenavštívila, jen mne zaujala tahle fotka a musím říct Petronilo, že pohled na tohle - a není pravda, že se na to nemusím dívat, když to stojí se mnou ve frontě na jídlo - mi spolehlivě zkazí chuť, pokud mi to přímo nezvedne kufr...Lze předpokládat mimo jiné, že ta dáma je v tom zapařená, zpocená, klidně může smrdět a nevím, proč se mám na místě, které není ani nuda pláž ani zdravotnické zařízení, dívat někomu na nechutnou prdel a nechat si zajít chuť na jídlo?
Nejde o to, že jsou někteří lidé tlustí nebo nechutní,nemusí to být z jejich vůle, ale že jsou nekritičtí a sobečtí a v tom nevidím jen pozitiva. Protože takoví lidé, kteří nemají "záklopku", jsou všeho schopní a všeho schopní lidé většinou nekonají v souladu a pro dobro ostatních.
červenec 28, 2014 07:25
Přesně stejný výhled : Ketrin
jako je na fotce, jen ještě o něco víc a obohacený chlupatým porostem, jsem měla např.minulou sobotu na Colours of Ostrava, když jsme si šli dát kafe, pána při jeho rozměrech přehlédnout prostě nešlo.
Ale je to běžná věc, jak každý ví. Opravdu není nutné slídit (Petronila červenec 26, 2014 22:19).
Nejde mi do hlavy, že to těm lidem samotným nevadí.
Že mě něco takovýho nenaplňuje nadšením, znamená že plivu jedovaté sliny?
To teda zírám!
červenec 28, 2014 09:43
Iris, : Petronila
bazální ohledy na druhé podle mě spočívají v tom, že chodím umytá a nesmrdím.

A nevycházím z údivu, jak lze z toho, že je někdo podle mého názoru nevhodně oblečen, odvodit, že to patrně bude všehoschopný škodič lidstvu. smilies/shocked.gif smilies/shocked.gif smilies/shocked.gif

Přesně tyhle odsudky a dovozování mi STRAŠNĚ vaděj - že si někdo z nevinného faktu, že jiný chodí špatně oblečen, dovodí spoustu věcí o jeho údajném charakteru, které z toho vůbec nevyplývají.

Myslím, Iris, že zdaleka největší škodiči lidstva chodívají čistě umytí a v bezvadných oblecích....
červenec 28, 2014 11:28
Petronilo, : Iris
připadáš mi jako chodící proklamace a velké myšlenky...

Samozřejmě máš pravdu o těch škodičích, co jsou perfektně oblečení.Ale zkus se prosím nedivit tomu, že někomu jinému připadá holá prdel na veřejnosti nepříjemná, ano?
červenec 28, 2014 14:01
Iris, : Petronila
A Ty mne zase jako chodici predsudek - to, ze je nekdo nevhodně oblecen, je jedna vec, ale dovozovat z toho, ze to jiste bude taky pěkný neřád, to mi prislo tedy uz hodne přes caru.
červenec 28, 2014 17:19
Petronilo, : Iris
vždycky vše co napíšu nějak extrémně vyložíš,asi si v tom libuješ.Za prvé, debaty o krátkých šatech a celulitidě jsem se nezúčastnila,lidé i blbě oblečení mi nevadí, kdoví, jestli se sama oblékám přijatelně. A k tomu obrázku jsem se vyjádřila jen přes Tebe a tvou nadšenou chválu přebujelého sebevědomí.Jen jsem napsala, že lidé, kterým je zásadně jedno, jak na jiné působí a je jim u zadele, co si ostatní myslí mohou být necitliví ke všemu a zásadně neuznávat nic.Že tato dáma musí být nutně neřád, to mne ani nenapadlo.

Přeji ti mnohá setkání s takovými lidmi, kéž obohatí tvůj život a učiní ho lepším, snad se s někým takovým nebudeš muset dělit třeba o sedadlo. Já jsem ráda po všech ošklivostech, které občas musím vidět ve své práci a nijak se jim nevyhýbám, nekomentuji a mám pro ně pochopení, když se budu setkávat s lidmi soudnými, ohleduplnými, slušnými a velmi ráda i s pěknými, kéž mi je odpuštěna taková neskromnost a rozmařilost smilies/smiley.gif

Pokud z toho patologicky vyvodíš, že jsem zaujatá proti některým rasám, národnostem, skupinám, zdravotně postiženým, slabým nebo ne svojí zásluhou nehezkým, tak si posluž,ale není to pravda.Je to asi tvoje potřeba hledat v mém psaní podobný smysl a bojovat proti všemu.

Nemám jen ráda burany, kteří si ve svém buranství libují a mají ho v programu jako životní styl navzdory jiným. Což nakonec ta dáma na snímku ani nemusí být, třeba jen z krajní nouze navlékla to co má, ale nevím, proč to rozebírat a hlavně proč nad tím vést filosofické úvahy o přebujelé kritičnosti a předsudcích nebo dokonce jí závidět, že se dokáže takhle krásně vystavit smilies/smiley.gif
červenec 28, 2014 20:34
... : mia I
na slečnu na obrázku se hodí tenhle výrok http://www.youtube.com/watch?v=6I2nu16sakM
červenec 28, 2014 20:58
Mio, : Iris
smilies/smiley.gif
Když nad tím přemýšlím, tohle bude asi nejkratší a možná nejstarší filmová hláška,která se dá najít,že?
červenec 28, 2014 21:01
... : mia I
asi jo , nevím
červenec 28, 2014 21:02
Mio, : Iris
ale je jedna z nejznámějších. Tuhle hlášku jsem slýchala už hodně dávno, ani jsem ještě neznala Hadimršku a už jsme tenhle pojem užívala také smilies/wink.gif
červenec 28, 2014 21:06
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]