O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

TRVALÝ POBYT A JAK HO SKONČIT PDF Tisk E-mail
Středa, 11 červen 2014

Dnes tu máme několik téměř totožných dotazů na řešení TRVALÉHO POBYTU. Ono je to jednoduché i složité současně - jednoduché jak na to, a složité, jak to vybojovat na byrokracii.... Tak - jdeme na to: Dobrý den, prosím o radu, jak odebrat trvalé bydliště osobě v mém bytě, kterou tam již nechci a která se zde již delší dobu nevyskytuje? Děkuji,VÁCLAV

 

 

 

 

 

A další:

 

Dobrý den, nevím jak odhlásit manžela, který se mnou už  rok nebydlí - z trvalého bydliště z mého bytu, který je výhradně v mém osobním vlastnictví. Má svůj barák za Prahou a asi tam bydlí. A tak bych potřebovala vědět: můžu ho sama odhlásit? Děkuji, ALŽBĚTA

 

 

Do třetice všeho ouředního:

 

Prosím o radu, moje maminka bydlí sama v rodinném baráku a po rozvodě mé sestry tam zůstal bydlet i můj švagr asi 10 let. No a před 5 měsíci se odstěhoval k jiné ženě, ale my prý nemáme právo ho vystěhovat , protože tam stále má ještě nějaké věci a hlášené trvalé bydliště.  Máme nějakou možnost ho z baráku vystěhovat? Děkuji, LUDMILA  

 

 

 

 

 

O D P O V Ě Ď :

 

   Tady v Kudlance jsme se problémy s trvalým pobytem zabývali už mnohokrát - takže všem tazatelům - těmto i budoucím - vřele doporučuji si kliknout zde  a pak si pročíst nejen samotný článek, ale i velké množství článků přesně na toto téma, nalézajících se v levém dlouhém sloupci. Jistě si tam najdete něco, co se na váš případ bude přesně hodit. Ono totiž těch variant zase tolik není...

 

   Příjemné bádání a hledání, d@niela 

 

 

 

Komentáře (2)add feed
Pouze zajímavost. : Pepa Kouba
V Kanadě, pokud má občan řidičský průkaz a změní bydliště, zajde do pojišťovny aut a obdrží nový průkaz s novou adresou. To je vše.
Občanský průkaz není. Každý občan má plastikovou kartičku velikosti bankovních viz bez fotky se sociálním číslem. To je směrodatný doklad při nástupu do zaměstnání a na úřadech.
Další kartička je zdravotní pojištění. Zdravotní pojištění si platí každá občan sám, ne zaměstnavatel. V rodinách s dětmi je společné.
Pokud pronajímáte byt či dům, nájemce musí zaplatit první a poslední nájemné a zálohu na případné škody vzniklé během pronájmu.
Pokud nezaplatí každého prvního v měsíci, může majitel zaslat oznámení o zrušení nájemní smlouvy a nájemce se musí po obdržení do 14 dnů vystěhovat.
Takže zde nejsou žádné problémy na které jsou v tomto článku dotazy. Věci, pokud si je nájemce neodstěhuje se po roce stávají majetkem majitele domu či bytu.Pokud odmítne se vystěhovat, lze požádat o policejní asistenci. Žádné exekuce a jiné právní záležitosti nejsou.
červen 11, 2014 22:07
Musíte prokázat : babi
nejlépe se svědky,že osoba v bytě nebydlí a nemá tam žádné věci.Naši mladí koupili dům v dražbě.Až po letech,kdy bývalou majitelku stále někdo hledal,tak je napadlo,jestli tam ještě nemá trvalý pobyt.Na úřadě jim nechtěli říci,zda je tam ještě hlášená k trvalému pobytu.
Ale oni trvali na svém.Hlášená v jejich domě byla.Až za měsíc trvalý pobyt přešel na obecní úřad.Nedejte se.Byrokracie je obrovská,majitel bytu nebo domu je prosebníkem,úřady mají navrch.
červen 12, 2014 14:49
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]