O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

DOPISY - "TO JÍDLO, TO NÁM DÁVÁ..." PDF Tisk E-mail
Středa, 26 září 2007

Každý, kdo držel alespoň jednou nízkokalorickou redukční dietu ví, že se v prvním období obvykle dostaví určité výsledky, ale nikdy se nepodaří je stabilizovat. A co je horší, v četných případech nakonec zjistíme, že jsme celkově přibrali. Vysvětlení je prosté: Lidský organismus je totiž obdařen pudem sebezáchovy, který začíná působit pokaždé, kdy dojde k ohrožení restriktivního typu.

 

 

 

 

     Redukce energetického přísunu trvala určitou dobu. Organismus tak nejprve přizpůsobí spotřebu přísunu, a pak ho pud sebezáchovy povede k tomu, aby ušetřil například 300 kalorií a doplnil si tak rezervy... Nesmíme zapomenout na to, že strádání spojené s hladomory a jinými obdobími nedostatku nepatří ještě do příliš vzdálené minulosti. Vzpomínka na ně je sice ukryta v nevědomé paměti, ale při sebemenším poplachu se znovu vynoří. Lidský organismus je totiž obdařen stejným pudem sebezáchovy jako pes, který si kosti zahrabává i tehdy, kdy umírá otec hlady. Ano, živočich veden pudem sebezáchovy si vytváří zásoby vždy právě tehdy, když má hlad.

 

     Už dávno se ví, že se obezita u žen projevuje - stejně jako u mužů - zbytněním každé tukové buňky, ale navíc - a to je pro ně specifické - zvýšením počtu těchto buněk. Nejhorší je, že s touto skutečností už nelze nic dělat. Studie dokázaly, že ženský organismus uplatňuje pud sebezáchovy a začne vyrábět nové tukové buňky (hyperplazie) především v případě omezování výživy (redukční dieta).

 

 

 

 

    

 

     Víš, Danielo, k něčemu ty skromnější časy byly, nebyli jsme rozmazlení, podávali jsme výkony i ve skromných podmínkách.  Dnes jsme strašně rozmlsaní, rozežraní,  už nevíme co by...

 

     Včera jsem večer v osm cestou z kanceláře udělala dvoutýdenní nákup v Tescu, jela se mnou dcera, byla ve škole a pak v práci do šesti. Samé jídlo, čtyři a půl tisíce. Bio tohle, bio tamto, nejlepší šunka z nabídky, kuřecí řízky ze selských kuřat a vepřová panenka, mandarinky a rajčata, řapíkatý celer a pažitka (teď, v lednu?), před lety nemyslitelné...atd. atd.

     A pak stojíme před ledničkou a nevíme, na co máme chuť, na to ne, na to taky ne...

 

     Doma jsme mívali máslo, marmeládu z rybízu a krabičku taveného sýra, sádlo, jablka.  Když byl hlad, dlabali jsme, když byla jen mlsná, smůla :-) Uměli jsme improvizovat, nepatlali jsme se v nepodstatnostech.

 

     Současnost mi připadá jako starý Řím... degenerujeme...

 

bb

 

 

 

Komentáře (41)add feed
... : bb
ha ! smilies/smiley.gif

září 26, 2007 11:33
dovolím si malý rozšiřující dodatek :) : bb
Daniela ten výňatek použila příhodně k článku o jídle, jinak tu rozmlsanost současnosti vztahu na všechno - nic nám není dost, nestačí nám strávit půl života doma s blízkými, prožívat vztahy, držet tradice, hledáme - náhradní ? - prožitky. Cestování, jazyky, oslavy všeho, ať už to pochází od slovanů nebo do keltů, šikne se i halloween a valentýn, jen když bude párty, blbosti v krabičkách za fůru peněz, přitroublé smsky a maily, co vytlačí slzu do oka.
září 26, 2007 11:48
... : bb
Adrenalinové zážitky, nestačí v pohorkách na Šumavu, lépe nechat se vynést v kyslíkovém stanu na Everest. Atp. Vše v XL balení.
září 26, 2007 11:49
předpokládám BB, : alena tečkovaná
že tyto řádky píšeš v tibetském klášteře, kde žiješ z duchovna a hrstky rýže denně smilies/grin.gif smilies/grin.gif smilies/grin.gif
září 26, 2007 12:14
... : bb
ne, proč?
září 26, 2007 12:17
... : ivanka
bb, super!!!
září 26, 2007 12:32
... : Luciáš
Pořád jsme na to lépe než zvířata. Včera mi máti nakrmila psinu asi půlkou balíčku piškotů, vraceli jsme se přes park a potkali paní s jezevčíkem. Začuchala piškoty v její kapse a začala čumět jak to umí jenom kokr. Kdybych ji nepřipla na vodítko a neodtáhla, krmí se tam dodnes...
září 26, 2007 12:36
pamatuju si z detstvi : Jasmina
ze jsem snad do samosky musila kazdy den.Nakupy na 14dni dopredu neexistovalo.A jedlo se.
Chapu lidi,co si tyhle zasoby delaji-usetri cas a pak,i ja mam strasnou nechut chodit do samosky,v tech ohromnejch super tam clovek ztravi pul dne v uvozovkach,zvlast kdyz je obcas napadne prerovnavat zbozi,takze blbou mouku ci mliko hledam pul hodiny. Ale ta plna lednice!!!
Vzdadu je kus nacatyho sejra,na kterej se zapomene...no stava se mi to taky,skoda ze nemohu mit slepice. A ted ten syndrom,-sama jsem ho poznala az v mych zacatcich v cizine.V periode,kdy v Cechach jsem byla placena tak mizerne,ze jsem jedla skoro denne chleba se sadlem,nekdy nebyl ani cukr a nahle za par dni ziju v cizi rodine,kde pracuju a mam tam volnou stravu u nich. Lednice narvana,ja rano vstanu,mam hlad,otevru lednici,vidim tu kvantitu a rozlicnost vseho a znechucene tu lednici zas zavru.Ac mam hlad - na nic tam nemam chut. Nechapala jsem,vlastne ani ted ten syndrom neumim logicky pochopit.
září 26, 2007 13:23
hele bb : Jasmina
nahodou,mne ten halloween bavi. ja si na okna vesim i pavoucky,deckam vyrabim kostymy a maluju jim gesichtiky,...proc ne? Proc si neudelat svatek?
září 26, 2007 13:25
já si v rozporu s obecným míněním myslím, že : alena tečkovaná
slavit by se mělo.Ať je to čí je to svátek. Je to svátek. A svátek je hezkej den, kdy děláte něco vyjímečného. Čím víc takových dní tím líp. A lidi by měli být poučený, proč a jak se každý svátek slaví. A lépe jest se svými sousedy slavit, než bojovat. Haloween je zkratka All halllow´s evening, čili večer všech svatých - tedy Dušičky. Ty známe všichni.Je to totiž původně evropský svátek, nikoli americký - fakt žádní Indiáni před Kolumbem dušičky neslavili.A proč nepřebírat jiné hezké zvyky - vánoční stromeček taky není originál český výmysl - a doma ho má každý. Jo viděla jsem v obchodě "Tohleto a tamto" krásný malinký svítící dýničky na baterky do okna (řetěz) - až tak budu mít cestu, tak si je pořídím.
září 26, 2007 13:58
bb, naprosto s tebou souhlasím : Míša šíša
Ale to máš těžké. Až naše děti budou mít své děti, budou jim zase na oplátku líčit, jak ony dříve žily oproti nim skromně. Vzpomínám na moji babičku, jak říkávala, jací jsme rozmlsaní a zhýčkaní, a že by na nás byla potřeba válka. Prostě hranice se posunují, a pokud nedojde k nějaké apokalypse, půjde to stále dál a dál.
září 26, 2007 14:05
myslím, že jsme stále ještě : alena tečkovaná
v kulturním šoku - od doby, kdy byly v krámech pouze fronty a místo na nákup se chodilo na lov a když jsme něco "objevili" tak jsme to kupovali po rancích, aby bylo i pro sousedy a pro příbuzné, a ti zase sháněli pro nás. Dneska jsou všude haldy všeho a my jsme jako ten zlatokop z povídky od Jacka Londona, co umíral na Aljašce hlady a co ho loď v poslední chvíli zachránila. Ač bylo na té lodi spousta jídla, nemohl si pomoci, kradl další a schovával si ho všude, do kapes, pod matraci - prostě, kde bylo místo.Bylo to silnější než on. My jsme na tom teď stejně. Než si zvykneme - tak si holt budeme "dělat zásoby". Časem nás to přejde....je to psychický a musí to odeznít.
září 26, 2007 14:15
jo Aleno T : Jasmina
sice to neprehanim ale taky si rada obcas koupim roztomilou ****,treba dyni.udelam si radost jak maly decko.
září 26, 2007 14:17
já miluju tyhle volovinky : alena tečkovaná
třeba mám ráda takový ty reklamní hrníčky, mám jich spoustu, v práci mám na krávu hrnek drogerie Teta - s tetou mě baví svět! Po létech unifikace, kdy všichni měli stejný hrnky - v osmdesátých letech pouze čínských - je to jak balzám na duši. A ZADARMO!!!!! smilies/grin.gif smilies/grin.gif smilies/grin.gif smilies/grin.gif
září 26, 2007 14:26
jo, každej má radost z něčeho, : ivanka
já zas se podobné věci snažím urychleně dávat dál...
září 26, 2007 14:49
no Ty aspon hrnky : Jasmina
ani zarytejsi realista Te nemuze narknout ze zbytecneho vyhazovani smilies/grin.gif
Ted moje dcera sbira okridlene vily a draky,nu ikdyz je to seriova vyroba,je to fakt roztomily.A ja si jeji vily davam ke kytkam do kvetinace.Ja zase rada koupim male umele ptacky,maji prave peri a jsou jak zivi.To vse je na prosvetlene chodbe,kde jsou kytky a tak tam budujeme pohadkovou risi.A pritom vsechno zacalo tim,ze jsme tyto malickosti dostavali od pratel jako pozornost.
září 26, 2007 16:57
Jasmíno : AlenaT
já ještě sbírám kuchařky, recepty, kočičky - jako obrázky, různé předměty s kočičkami a knihy o kočkách, detektivky Sue Graftonové, Ed Mc.Bainaa knihy spisovatelky Lilian Jackson Braunové, která píše hlavně o kočkách
září 26, 2007 20:24
Ivanko, kdybys nějaké chtěla vyhodit : AlenaT
tak já si je ráda vezmu - dostaneš za ně jabka. smilies/grin.gif smilies/grin.gif smilies/grin.gif
září 26, 2007 20:25
Jabka? Při letošní neúrodě? : Míša šíša
Manžel dokáže sníst tak tunu jablek během měsíce. Když nás teď média zahltila zprávami, že letos jablka nejsou a tudíž výrazně stoupne jejich cena, začala jsem přemýšlet o tom, že je začnu vyrábět z plastelíny. Myslíte, že to pozná?

A kolik že jablek to dáváš za jeden odporný firemní hrníček? smilies/grin.gif smilies/grin.gif smilies/grin.gif
září 27, 2007 09:09
no já mám těžkou nadúrodu : alena tečkovaná
nabízím je kdekomu - ale nikdo je nechce. Nejsou na dlouhé skladování, protože jsem děsně šťavnatá, ale tato jabka (červená jsem viděla prodávat u Čoga za pětadvacet korun za kilo. Bohužel jsou již všechna spadlá na zem, protože je neměl kdo otrhat. Vem si u Daniely kontakt a domluvíme se. Těch jablek za firemní hrníček dostaneš kolik budeš chtít, sousedka má krásná žlutá jabka a je na tom stejně-firemní hrníček nechce. Na balkoně mám prádelní koš jablek a pořád to nevypadá, že jsem z té zahrady nějaká jablka odklidila. Jo - ale podmínka je, že si je musíš sama nasbírat a odvézt. Já chodím o franc. holi a po nasbírání toho prádelního koše jsem se týden nebyla schopna pořádně hnout. Mimochodem, tato jabka jsou taky tvoje - bude-li hrníček obzvlášť pěkně vyvedený - moc by se mi líbil takovej ten modrej, co dávaj k Tšíbo lo kafé - jak tam ta slečna najde na talířku ten prstýnek.Ten chlápek, co jí ho dal vypadá jako řidič pan Kocourek, co jezdí Kníňákem (bus Praha-Nový Knín). smilies/grin.gif smilies/grin.gif smilies/grin.gif
září 27, 2007 09:43
jela bych hned : Jasmina
avsak by mne i 10kg jablek vyslo dost draho))az do Cech. Decka miluji muj strudl.
září 27, 2007 10:50
jasmína, alenaT, to si nerozumíme... : bb
proti svátkům vůbec nic, naopak, vítám každou příležitost se sejít s rodinou, příbuznými, přáteli, nachystat cokoli a tak, zrovna na ty Dušičky se - u nás na vsi - běžně nachystá byt, dům, jídlo jako na svátky, protože se sjedou příbuzní na hřbitovní rallye, a je to příležitost posedět, popovídat, ukázat fotky, poobědvat spolu

září 27, 2007 10:52
... : bb
strávit spolu čas a vnímat ho jako svátek. Dělali to tak už naši prarodiče a jejich příbuzní, my jezdili k nim, tak jsme to přirozeně převzali. Lidi ve městech to často ani nevnímali (před rozpoutáním bitvy město versus venkov předesílám, že jsem půl života strávila ve městě a půl na venkově),zašli prostě na hřbitov,zapálili svíčku. A sotva to k nám s otevřením hranic přišlo, rázem se ve městech slaví Halloween...dýněmi, maskami, strašáčky.
září 27, 2007 10:54
... : bb
Mně se prostě líbí víc staročeská verze Halloweenu, která funguje po generace - aspoň na tom venkově - a vede k setkávání lidí. Ta halloweenská vede spíš jen k výnosu obchodníků. Jako se mi víc zamlouvá česká verze vánoc, tak jak se postupně vyvíjela. Ne záplava sobů, santa clausů a kostkovaných punčoch. Dělá se kolem vánoc větší cirkus, kdekdo shání "dárečky" na vánoční pracovní párty, mám z toho všeho ale pocit, že jen hladce kloužeme po povrchu.
září 27, 2007 10:59
Míša šíšaš : bb
no to je fakt...babičce taky přišlo zhůvěřilé, když si rodiče jen tak k všednodenní večeři udělali jatýrka nebo tatarák a přitom v dětství večeřeli kyselo s chlebem smilies/smiley.gif
proto myslím, že k té akopalypse pomalu směřujeme, že se ta společnost rozloží zevnitř a zajde na to, aby zase vznikla nová, od počátku, vyvíjela se, a až dosáhne svého vrcholu, začne zase degenerovat..dokolečka dokola
K pobavení vyspělejší civilizace někde z vesmíru smilies/smiley.gif
září 27, 2007 11:02
já od mala dodržuju striktně jeden vánoční zvyk - : alena tečkovaná
pětadvacátého ráno zasednu k tlevizi, kde dávají spousty pohádek - a já si vezmu studeného smaženého kapra, k snídani, k pbědu, k čemukoli - a poslouchám ty pohádky, které jsem viděla stokrát - a jím toho kapra a připadám si jako v ráji. Kdysi dávno mě můj dědeček dával k čemukoli spoustu knížek - hlavně poučné a klasiky (chtěl ze mě mít učitelku) ale občas se tam mihla nějaká detektivka, Verneovka, nebo horror - tak jsem pohádky prostřídávala s četbou.To bylo blaho!!!! Takže studenej kapr a pohádky - to jsou moje svátky - i kdyby elektronické postříbřené jedličky zpíávaly , tancovaly i vyšívaly. smilies/grin.gif smilies/grin.gif smilies/grin.gif
září 27, 2007 11:18
bb : Jasmina
mne prekvapujes smilies/cheesy.gif,mela jsem za to ze souvislost biblickych slov s nasi spolecnosti zde nikoho nezajima))).
K haloweenu;obchod,ale prece i za dusicek si kvetinarstvi prislo na sve.My cesi jsme to slavivali s pietou,tise,s pokorou. Ja jsem to drive neslavila protoze nebyl na hrbitove jeste nikdo,na koho bych vzpominala.Ted jsem v cizine a vlastne je to poslednich cca par let,kdy zacinaji odchazet blizci v Cechach.Nejsem katolik a tak na hrobech nelpim,dle mne tam ti lide davno nejsou avsak ctim zvyky ostatnich.Nu a zde tedy Halloween je uz dlouhou dobu. Je to pohansky,keltsky svatek puvodem z Irska,je o tom pekna historka "Jack O Lanterne",maskovani ma svuj duvod,neni v tom smutek,plac ale podarovani.Priroda daruje sve plody a zivi daruji mrtvym a to vse za oslavy.Kdyz vzpomenes na stare slovany,kteri pri pohrbu se radovali,pili a hodovali,tak i mne ac je to k nevire je tento styl daleko sympatictejsi.Sama uz trvam predem aby se na mem pohrbu nebulelo,horsi je ze ja ani zadny pohreb nechci,jasne kdo by nechtel odejit na stari pekne doma mezi svymi ale prosim vesele a v radosti,smutku je preci kolem vzdycky dost.Nelibi se mi zas tak moc seslost rodiny o dusickach a poslouchat narky,videt plac(mnohokrat pouze hrany),ponura atmosfera.
září 27, 2007 11:26
Jasmíno : bb
tak jak popisuješ vnímám Halloween i já, ovlivněna četbou, filmy a vyprávěním kamarádky Kláry, která má půl příbuzenstva v Anglii a čtvrt v USA. A to se mi líbí. Tady "slaví" lidi Halloween a často vůbec nevědí oč jde, prostě taková taškařice, neznají souvislosti.
Souhlasím úplně s tebou, že dušičky by neměly být truchlohrou. Nemám ráda plačkování na pohřbech od lidí, kteří zaživa nemohli nebožtíkovi ani příjít na jménosmilies/smiley.gif
září 27, 2007 13:06
... : bb
Naše dušičky taky nejsou žádný teskný rozjímání, to si asi každý nechá pro svou soukromou chvilku při vzpomínání na ty, co už tu nejsou. Jinak to jsou dva-tři dny setkávání rodin, příbuzných, známých.
S tím veselým pohřbem se úplně ztotožňuju. Ale víš co? České (venkovské?) pohřby jsou takové. Vyprovodí nebožtíka na hřbitov nebo do krematoria, to je teda ta plačtivá černá část, kapela hraje tklivé písně.
září 27, 2007 13:09
... : bb
Ale už cestou ze hřbitova sundají muzikanti saka a lidi smutné obličeje, povolí kravaty, vyhrnou rukávy, utřou slzy a už se hraje vesele, nebožtíkovy oblíbené veselé písničky, vzpomíná na veselé historky z jeho života. Pak je hostina, které se nevím proč říká smuteční. Když umřela moje babička, kterou celá rodina milovala, tak na jejím pohřbu hrál a zpíval Jirka Schmitzer s Aljošou Okuněvem a vyprávěli takové historky, že jsme smíchy padali pod stůl. Bábince by se to velmi zamlouvalo, byla z Vysočiny a veselá smilies/smiley.gif
září 27, 2007 13:12
... : bb
(pro pořádek dodávám, že jsem nucena delší komentář kouskovat)
září 27, 2007 13:13
to jo bb : Jasmina
Tady vedi o co jde,protoze se uz deti o Halloweenu uceji ve skolach.Tedy,- puvodne se maskovalo za duchy,protoze se verilo ze mrtvi prichazeji mezi zive a kdo napr.mel nejake nepohody s mrtvym,tak aby nebyl poznan tim duchem.Nu a protoze keltove a vubec i germanci a slovane jsou narody bojovne,tak prakticky kazdy mel u nejakeho mrtveho vrub,proto se maskovali vsichni aby neylo poznat kdo je mrtvy a kdo je zivy. Myslim ze proto,jak kazdy videl duchy jinak,tak ruzne masky vypadaly strasidelne no a svyvojem se to nakonec zmenilo spise na svatek hororu.Co se tyce vanoc,tak moje deti vedi ze v Cechach chodi Jezisek,tady Pere Noel a v USA santa Klaus,nu ale oni uz vedi ze nakonec darky kupuji rodice.Fakt je ze kouzlo vanoc je v kelu. Snih uz v Belgii nepada,obchody jsou 2 mesice predem cele vanocni,no vem si ze zde uz skoro 14 dni maji v obchode cukrovi na Mikulase!! A kapra tady nesezenu :- akze ty nekonecne fronty u kadi se sitovkou a padesatikorunou v ruce jsou bohuzel pro mne nenavratne passe.No jo,jenze nejak fanfrnim ci co,manzel kupoval na vanoce aspon zive morske raky.Loni jsem jim podestlala na balkone a chodili jsme si s nima povidat az nastal Stedry den.Fnukali jsme tak ze se zarekl ze se na to priste vy*** a koupi raky uz uvarene)))Tak ani nevim,jestli bych dnes toho kapra dokazala majznout po hlave.Ale tehdy to bylo jaksi vse svatecnejsi,kouzelnejsi,to jo. Ad pohrby na vsi;-lide z vesnice jsou nase zijici kronika.nemelo by se jimy tak pohrdat.)))))
září 27, 2007 13:48
Já si : alena tečkovaná
vždycky nechávám kapra zabít, jen jednou jsem to neudělala. Měli jsme tehdy kocoura Minďáka, ten ty dva dny bydlel na pračce a neustále tu rybu pozoroval, děti chodily kapříka hladit. Nakonec jsem ho nedokázala zabít, tak jsem poprosila kamarádčina muže. On pak popíjel kafe a já naporcovala tu rybu a ty kousky začaly poskakovat. Děti začaly břečet, já taky. Tak jsem toho naporcovanýho kapra vrazila Ivaninýmu manželovi a šla do Máje koupit filé. Filé už neměli, ale měli rybí karbanátky s česnekem. Od těch dob nezabitého kapra nekoupím.

září 27, 2007 14:52
Kudlanky, prosím Vás, nechte toho blbnutí s hubnutím. : strejda
Teď se tu sice mluví o žrádle, ale jak znám Danielu, vzápětí sem šoupne článek na tu nejzaručenější odtučňovací dietu a zase si budete huntovat organismus a nahvězdičkovávat své chuťové buňky.
Nění přes ženskou a k o r á t do ruky!
Už jsem konečně viděl i odstrašující reklamu na anorekcii modelek. Vezměte si to k srdci.
Děkuji za všechny muže.

září 27, 2007 15:15
jo do ruky : alena tečkovaná
na někoho - třeba na mě - bys musel mít pracnu velikosti menšího padáku
září 27, 2007 15:51
Míšo šíšo - chceš ta jabka nebo ne,? : alena tečkovaná
TE´d se mi přihlásil nějakej pán z Prahy a velmi je chce a hodlá se dostavit co nejdříve..jelikož jsi tu byla dřív, dala bych přednost tobě....ozvi se
září 27, 2007 15:53
Mikuláš : Lenka*
Mě ani tak nevadí příliv svátků nových, jako poameričtění svátků starých. Rozčiluje mě, že emericky pějícího Santu koupíte na každém rohu, ale o českého Mikuláše v bílém oblečku s křížkem prakticky nezavadíte. Santy zásadně nekupuju smilies/angry.gif
Osobně nedržím Velikonoce (snad až budou děti), považuju je za svátek vesnic, kde mají slípky na každém rohu. Rozdávat kupovaná vajíčka je mi jaksi k smíchu... smilies/kiss.gif
Halloween mě neoslovil, tudíž ho neslavím. Naopak na Valentina si vždy s přítelem uděláme krásný den jen pro sebe. K tomu držíme "výročí" začátku chození. (Jeho nápad. smilies/smiley.gif ) Líbáme se pod jmelím a pod rozkvetlou třešní (jednou měla asi půl metru, musel mě pod ní trošku zalomit. smilies/grin.gif ) A dárečky si dáváme průběžně po celý rok. Občas to proložíme i letníma Vánocema smilies/grin.gif A proč ne? smilies/wink.gif

Ps: teď mám opsat hezkej kód: "A opij". smilies/cheesy.gif
září 27, 2007 16:02
... : bb
kdepak, Danielo, o dietách se chce mluvit až na jaře, teď je období vydatných jídel, mas, ryb, hub, zvěřiny, domácích paštik, štrůdlů, vánočního cukroví, poutí a posvícení, zabíjaček, výlovů, prostě obžerství za účelem založení zimního sádlíčka, to neprorazíš :-)
září 27, 2007 17:09
... : bb
všimla sis dozajista, jak šikovně jsme odvedli řeč, i Halloween a Valentýn posloužily
září 27, 2007 17:11
Strejdo, : Ceskymo
dekuju, konecne nekdo normalni smilies/smiley.gif Taky uz jsem si vypestovala "love handles", vetsinou nesmyslnyma dietama... trvalo mi dlouho, nez mi doslo, ze primerena strava, rozumnej zivotni styl a par kilo navic je lepsi nez jakakoli dieta smilies/cheesy.gif smilies/cheesy.gif smilies/cheesy.gif smilies/grin.gif
září 29, 2007 18:17
Alenko puntíkovaná, : Míša šíša
omlouvám se, že reaguju až tak dlouho, ale na tuhle diskuzi jsem si klikla až dnes. Jsi hrozně hodná, ale tvoje jablíčka jsou pro mě jaksi z ruky. Díky moc, ale daruj je tomu pánovi. Stejně nemám modrý hrnek Tchibo smilies/smiley.gif
říjen 01, 2007 08:49
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]