O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

ANABÁZE Z KOCOURKOVA PDF Tisk E-mail
Úterý, 25 září 2007
Přejít na obsah
ANABÁZE Z KOCOURKOVA
Strana 2
Strana 3
Strana 4

Přečetla jsem si na Kudlance článek „Nezáviděníhodný soused" a chtěla bych na něj zareagovat z pozice člověka, který se setkal s podobným problémem, aniž by se mu podařilo jej zdárně vyřešit. Bydlíme v malém městě (cca 10 tisíc obyvatel), víceméně na jeho konci v „klidné" oblasti.

 

 

 

     Za domem máme velkou zahradu s menším rybníkem, před domem téměř nevyužívanou silničku, naproti zahradu souseda bydlícího v domě opodál. Napravo park, asi o dvacet metrů dál stojí dva bytové domy obehnané vzrostlou zelení. Řeklo by se - oáza klidu. Ovšem nebýt toho, že nalevo od našeho domu zřídil majitel ve svém objektu diskotéku. Pro šťouraly podotýkám, že náš dům jsme začali stavět v době, kdy provoz diskotéky neexistoval a bylo zde plánováno zřízení jakési tržnice.

 

     Leč původní plány vzaly za své a najednou se z blízkého domu začínala ozývat dunící hudba a okolí zaplavili její příznivci ve věku, kdy by si snad měli hrát ještě s panenkami a autíčky. Nikdo nás o tomto záměru neinformoval, nebyla totiž ani provedena kolaudace objektu, neboť v dobách dávných tu diskotéka existovala a tudíž prostory byly pro daný účel vyhovující (nebylo nutné je nijak upravovat). Bydlení v této lokalitě je v současné době opravdu „mňamka", kterou si kromě naší rodiny pochopitelně užívají i obyvatelé v bytovkách, stojících v bezprostřední blízkosti tohoto zábavního centra. Jedná se o rodiny s malými dětmi, ve větší míře také důchodce, kteří pokud nemají to štěstí, že trpí stařeckou hluchotou, mají o víkendech vystaráno o bezesnou noc.

 

     Před pár lety jsme řešili hlučnost diskotéky jako takové. Okresní hygienická správa provedla měření hlučnosti, která byla zjištěna jako nadlimitní a provoz diskotéky měl být přerušen až do doby zřízení odhlučňovacích úprav. Následně mělo být provedeno další kontrolní měření. Diskotéka samozřejmě uzavřena nebyla (kdo taky dnes respektuje nařízení státních orgánů, že?). No ale budiž - provozovatelé alespoň projevili jakousi snahu, nějaké pofidérní úpravy provedli a hlučnost hudby byla víceméně snížena, alespoň na únosnou mez.

 

      Kontrolní měření pak bylo prováděno za reprodukce písniček Helenky Vondráčkové, přičemž intenzita jejího projevu není pochopitelně srovnatelná s produkcí, která se odvíjí na diskotéce standardně. Asi všichni víte o existenci zákona, že o měření hluku musí být provozovatel předem informován - tudíž není problém se na tuto záležitost připravit  a výsledky takového měření jsou pak zkreslené. Po návratu decibelové intenzity k původnímu stavu jsme opětovně kontaktovali Okresní hygienickou správu, provozovatel dostal pokutu (pokud si dobře vzpomínám, tak to bylo 20.000,- Kč) a vše zůstalo při starém. Znovu jsme oslovili OHS a ti nás se slovy „My už s tím nemůžeme nic dělat" odkázali na Krajskou hygienickou správu. Rozběhla se rozsáhlá korespondence - jak Okresní, tak Krajská hygiena si nás přehazovaly jako horký brambor, a kdyby nás to nepřestalo bavit, píšeme si bez valného výsledku dodnes.

 

 


 

     Ovšem to je pouze jedna strana mince....

 

 


 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]