O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

KDO SI CO PAMATUJE? PDF Tisk E-mail
Úterý, 25 únor 2014

Při nesouhlasu s EU nejde o souhlas s Ruskem. Jde o důkaz zachování si paměti. Kdo si pamatuje východní blok a vše, co přinášel, ten prostě se současným Bruselem souhlasit nemůže. Z tohoto východiska nelze vyjmout ani dění na Ukrajině. Komentáře k dění na Ukrajině, které nepodléhají jedinému správnému vidění zla a dobra, daly prostor nové nálepce „Putinovec“.

 

 

 

 

      Kdo je proti Bruselu, ten je zkrátka s Moskvou. Kdo odmítá kroky Evropské unie ve věci podpory demonstrantů a ukrajinské tzv. opozice, ten prý podporuje Rusko a jeho politiku, které cílem je mocensky posílit v Evropě. A proti roztahovačnému Rusku je potřeba bojovat. Prý.

      Když se u nás podíváme na průzkumy veřejného mínění ve věci podpory EU, nevyjímaje otázku přijetí eura, pak je pro europeisty zdánlivou vodou na mlýn fakt, že Bruselu věří především mladí, vysokoškolsky vzdělaní lidé, netrpící hmotnou nouzí. Jsou to ovšem právě ti, kteří zpravidla na vlastní kůži nepoznali důsledky existence komunistického bloku, přičemž v lepším případě už v roce 1989 byli na světě a tahali alespoň kačera. Dostudovali za veřejné peníze, přičemž přes skutečnost, že jejich vzdělání v mnohdy nepotřebných a neuplatnitelných oborech jim zaplatili z daní jiní, byli a jsou udržováni v politicky korektním dezinformačním vakuu, že to bylo studium bezplatné.

 

     Dnes je většina z nich buď ve veřejném sektoru přisátá na veřejných penězích, uhnízděná v tzv. neziskovkách, se kterými se roztrhl pytel, případně v zaměstnání vzniklém z dotačních titulů EU. Absence osobních zkušeností, které mají právě ti, kteří jsou starší a mnohdy kvůli minulému režimu nedosáhli na vzdělání, se stala základem jejich podpory Bruselu. Oni totiž tu starou Moskvu nezažili a nemají s čím porovnávat.

     Východní blok byl tvořen státy, které byly fakticky nezávislé, přestože ideologicky táhly za jeden provaz. Hospodářské propojení těchto států bylo založeno na centrálním plánování a vzájemném přerozdělování výdobytků a na politických doporučeních z Moskvy, které se staly základem k přijetí v členských státech. Existovalo jediné správné vidění světa a jiné nebylo připuštěno. Nomenklaturní kádry byly víc, než občané. Skutečná ideová opozice neexistovala.

 

     Existovala Národní fronta, ve které politické strany razily jedinou správnou cestu. To byla stará Moskva, CCCP a její satelity v různých obdobách, doba studené války.

     Evropská unie je tvořena státy, které jsou dnes paradoxně méně fakticky nezávislé, než tomu bylo dřív. A táhnou za jeden ideologický provaz. Hospodářské propojení těchto států je založeno na centrálním plánování, kvótách a neférových dotacích. Z pouhých doporučení Bruselu, která se také stala pod taktovkou nové Národní fronty europeistů napříč politickými stranami základem k jejich přijetí v členských státech, se oproti staré Moskvě staly v mnoha případech nařízení, která nelze nepřijmout bez hrozby sankce. Vážení, to nebylo ani za RVHP. Opět existuje jediné správné vidění světa a „kdo nejde s námi, jde proti nám“. A politici jsou opět víc, než občané.

     Studená válka je však už dávno pryč. Rusko už není CCCP a stará politbyra v Moskvě už neexistují. Co neexistují, ono je to dokonce tak, že v Rusku nemají komunisté a socialisté zdaleka takovou sílu, jakou mají ti v Bruselu a v přidružených satelitech. Rusko založilo svou novou existenci na obchodu, nikoli na komunistických či socialistických doktrínách, díky čemuž je společně s Brazílií, Indií, Čínou a Jižní Afrikou dost před námi. Absolutním pokrytectvím je pak skutečnost, že zatímco kritizujeme úroveň tzv. lidských práv v Rusku a Číně, jezdí tam západní politici na koberec, když potřebují prodat svoje státní dluhopisy, prsící se přitom tím, že u nás jsme na tom s tzv. lidskými právy líp.

     Být proti zásahům Evropské unie na Ukrajině ani zdaleka neznamená být podporovatelem Ruska. Je to jen důkaz toho, že ještě existují lidé, kteří mají paměť, mají s čím porovnávat a vědí, že být s Bruselem nebo s Moskvou je jen cestou z deště pod okap.

 

     Být proti jednostranným zásahům Bruselu na Ukrajině je jen důkazem toho, že si někteří z nás ještě pamatují důsledky jednostranných zásahů Moskvy z doby dřívější. V tomto případě nejde o příklon k jedné či druhé straně, ale o princip.

 

     Princip nepatřit nikomu, který bych tak přál nejen Ukrajině, ale především nám samotným.

 

FRANTIŠEK MATĚJKA

 

 

 

 

Komentáře (114)add feed
... : Mikin
No, ja tedy zadnej velkej zastance E.U. nejsem, ale srovnavat ji s komunistickym blokem je naprosty nesmysl. Nejvetsi a hlavni rozdil je v individualni svobode obcanu. V tom, ze lidi mohou cestovat, vyjadrovat svobodne sve nazory a hlavne - volit. Pokud si budou i nadale volit coby sve zastupce levicaky, bude Evropa prevazne levicova.
Porad mnohem lepsi nez zit v Putinove polodiktature a stokrat lepsi nez komunisticky koncentrak.
únor 25, 2014 22:05
.. : kolemjdoucí
V tom, ze lidi mohou cestovat, vyjadrovat svobodne sve nazory a hlavne - volit

Trochu problém je v tom, že nám tu docela přibývá lidí, kteří by všechny tyto vymoženosti rádi vyměnili za to mít kde pracovat nebo kde bydlet. Což se ovšem těžko vysvětluje člověku, který jede dobrovolně a za své peníze do Bangladéše.
únor 25, 2014 22:44
"Princip nepatřit nikomu, který bych tak přál nejen Ukrajině, ale především nám samotným." : Myška
Taky bych si to přála.

únor 25, 2014 22:46
No tak dokud : Krakonoš
vojska EU nevstoupěj v noci na území UA, tak je ten článek trochu vo hov**. A Rusko že je před náma? Založilo svou existenci na vobchodu? S čím vlastně ten průmyslovej a technologickej gigant vobchoduje? Jasně, suroviny. A dál? A jak moc jsou z toho bohatý vobyčejný ruský lidi? Pane bože, tady je další zamilovanej do krásný mladý demokracie na východě. Jaký vomezení konkrétně naší výroby plynuly z našeho členství v RVHP, vo tom docela hezky pojednává třeba cyklus Zašlapané projekty, takže kecy vo tom, co za RVHP nebylo, jsou fakt jen pitomý kecy. Nesměli jsme vyrobit ani normální auto.
Do EU máme všichni ve všech zemích možnost volit lidi, který nemaj potřebu se přizdisrá*sky hrbit přen nejrůznějšíma nesmyslama - tak je volme. (Jak praví Mikin, když si tam volíme všeliaký sociálinženýry, tak se pak těžko divit.) EU máme možnost změnit k vobrazu svýmu, když nebudem blbci a naši spoluvobčani v evropskejch zemích též. Nakonec, zcela extrémně - pokud chce ČR z EU vystoupit, má možnost. Počitám, že z RVHP vystoupit nešlo. Nechť si lid zvolí takovou reprezentaci, která vystoupení připraví a vystoupí. Nechť si lid zvolí třeba Okamuru a ten pak na to téma může udělat svý voblíbený referendum. Následovat může referendum vo znovuzavedení trestu smrti. A další. Nedávno jsem zrovna přemejšlel vo tom, jak by to tu vypadalo, kdyby ve všech zásadních votázkách v průběhu historie dycky rozhodl lid v referendu. Jestli by českej národ ještě vůbec existoval... No nic.

únor 25, 2014 23:40
... : Sinix
Studená válka je však už dávno pryč. Rusko už není CCCP a stará politbyra v Moskvě už neexistují. Co neexistují, ono je to dokonce tak, že v Rusku nemají komunisté a socialisté zdaleka takovou sílu, jakou mají ti v Bruselu a v přidružených satelitech.


A proto jsou v Rusku u moci dva kágébáci non plus ultra. Rusko už sice oficiálně není komunistické, ale v politické linii Sovětského svazu pokračují vesele dál. Dění na Ukrajině je toho zářným příkladem. Stačí sledovat, jak se vyjadřují vrcholní ruští představitelé.

To byste se divili, jaký vliv tam stále ještě mají komunisté. Kolik lidí tam stále ještě oplakává Sovětský svaz, nebo dokonce Stalina.

Ach jo. Jen by mě zajímalo, proč si někteří lidé tak vehementně myslí, že právě oni jsou ti povolaní něco "moudrého" sdělovat národu. smilies/undecided.gif
***
únor 26, 2014 00:54
Krakonoči, souhlas. : Sinix
Jen dodám, že ač jsem demokrat, myslím, že jsou věci, do kterých by prostý lid kecat neměl. Přímá volba prezidenta to jasně ukázala.

Věci kolem EU jsou další takovou záležitostí. Vždyť i kdybychom z EU vystoupili, co by se pro nás změnilo?? Vzhledem k tomu, že s EU obchodujeme, tak nic. Stejně bychom museli dodržovat vše, co si vymyslí, jen bychom neměli žádnou možnost to jakkoli ovlivnit. Ale umím si představit, že až tu nějaký politik prohlásí, že chce vystoupit z EU, tak mu spousta primitivů zatleská.

Tož tak.
únor 26, 2014 01:01
Sinixi, : Mikin
ono se uplne staci podivat na tohle video. http://www.youtube.com/watch?v=UjeW74XcAvc
Prvnich 20 minut prehlidky rudych vojsk na Rudem namesti uplne postaci. Pokud se tedy nechces poblit.
Tech rudych hvezd, srpu, kladiv, rudych vlajek. Tech generalissimu v cepicich velikosti fotbaloveho hriste. Te nabubrelosti, Leninovych radu a patosu.....
Predstavte si, zeby neco takoveho usporadali v Nemecku i s hakovymi krizi a nacistickymi pochody.....
Nejlepsi je, ze kdyz se generalove i byvaly kegebak (ktereho Euridika i cesti komuniste laskyplne nazyvaji Vladimirem Vladimirovicem) navzajem oslovuji slovem "tovarysc", televizni kanal Russia Today to proste neprelozi.
A to vse se odehrava hned vedle mauzolea masoveho vraha V.I.Lenina. Ruska vlada se uz nekolikrat zminila o tom, ze tu mrsinu nekde zakope, ale jeste se k tomu nejak nedostala.
Soucasne ruske propagande muze verit jen uplny dement.
únor 26, 2014 04:19
No právě, Mikine. : Sinix
Právě proto, že si pamatuji, co dokáží Rusové, Ukrajincům přeji, aby se jim reformy povedly a zdárně vstoupili do EU. smilies/smiley.gif
únor 26, 2014 06:12
Nepatřit (k) nikomu, Myško, : Sinix
si v dnešním globalizovaném světě může dovolit skutečně málokdo. A pokud si mám vybrat mezi EU a Ruskem, tak i přes ten přebujelý úřednický aparát volím EU. Věz, že izolace by nám nijak neprospěla.

Taky nesouhlasím se vším, co EU dělá, ale pořád je to ještě demokratická instituce - na rozdíl od Ruska.
únor 26, 2014 07:00
Ha ha, : Ketrin
Pamatuju si dost, abych mohla říct, že to je blábol pomýleného provokatéra a grafomana.
Blbé ale je, že někteří méně funkčně gramotní mladí -a možná ne jen mladí - na tyhle kydy, když se jim hrnou do hlavy dostatečně dlouho, můžou skočit.
únor 26, 2014 07:10
To já taky vím, Sinixi, že je to utopie. : Myška
A i tak si to přát můžu, ne?
Nikdy to nenastane...
únor 26, 2014 07:27
Naprostý souhlas s autorem : Euridika
Ale tady to budete mít těžké.
Taky pmatuju RVHP a jednotnou stranickou linii, která se musela držet.
Jednou byl terorista přítel, podruhé nepřítel.

Po 24 letech jsem pochopila, že takhle to mají i USA a západní evropské státy.
Když Francouzi nemohli vyvážet na Blízký východ zbraně, protože nebyl zájem, rozesrali spolu s EU všechny země (ty se z té přemíry "demokracie" ještě nevzpamatovaly) a začali dodávat teroristům.

Tomu se říká "vývoz demokracie".

Kdo si ještě dělá iluze, je bloud.

Rusko už dávno není bolševická země, což mnozí nepochopili.
Jde o čistě kapitalistický a bezohledný systém, řízený autokratem.
Ještě jsem neviděla bolševika, který by podporoval církve tak jako Putin.
Doba se změnila a minulost (ani Putinova) nehraje žádnou roli.
únor 26, 2014 07:36
Ketrin : Euridika
Kdybys byla schopná si z toho aspoň něco vzít, namísto abys to šmahem odmítla.
Ale na to jsi příliš zabedněná.
On neříká, že je PUtin světec.
Ani že to kdysi bylo skvělé.
Ale upozorňuje na bolševika v Bruselu a na nebezpečnou podobnost obou systému (RVHP-socialismus, EU - socialismus).


Má taky svatou pravdu v tom, že velká část mladých je hloupá, protože nečte a nezajímá se o politiku, tudíž také velmi manipulovatelná.
Mladí neznají historii, ani tu nedávnou, nedokážou vidět tudíž věci v kontextu dějin.
Pokud s nimi rodiče doma o těchto věcech nemluví, zemřou v blažené nevědomosti.
Nakrmí je propagandou ČT nebo iDěs.

únor 26, 2014 07:41
Mikin : Euridika
Ty jako vděčný emigrantík, budeš všem "západním demokratům" lízat klidně i boty.

Já nemusím být nikomu vděčná, protože nemám za co. Můžu si tedy dovolit svobodně kritizovat kohokoliv.


Rusové jsou ve svém patriotismu sice směšní, ale v závěru z toho my s naším "nevztahem" k vlastní zemi vyjdeme jako poražení.

Když už si bereš do úst Němce, tak bys měl podotknout, kam to dotáhli ve svém poválečném masochismu.
Dnes si v turecké části Berlína ani nedovolí vyvěsit vánoční symboly.
To jim tedy taky nezávidím.
únor 26, 2014 07:45
Co na to humanista Mikin? : Euridika
Teď to budete mít, pravdalásky, dost těžké.
Židi nebo hrdinní bijci za "demokracii"???



"Evropští Židé žádají Netanjahua o vyslání bezpečnostního personálu na Ukrajinu

Hlava prominentní evropské židovské organizace v úterý adresovala premiéru Netanjahuovi a ministru obrany Moše Jalonovi výzvu, aby neprodleně vyslali na Ukrajinu bezpečnostní personál, který by tam chránil židovské komunity. Ty se během politických nepokojů posledních týdnů staly terčem násilí."

- See more at: http://www.blisty.cz/art/72299.html#sthash.JKr5NuFX.dpuf

únor 26, 2014 07:50
Ale jistě, Myško. : Sinix
Přát si můžeš, co chceš, máme přece demokracii. Otázka je, k čemu ti to bude, chtít něco, co nikdy nemůžeš mít... smilies/wink.gif smilies/cheesy.gif
únor 26, 2014 08:12
... : Mikin
Jak pozoruji, video ruskych genaralissimu a Putina kteri se pred mauzoleem V.I.Lenina navzajem oslovuji "soudruhu" rudohnedou soudruzku Euridiku pekne rozdivocilo. smilies/grin.gif

únor 26, 2014 08:27
Sinixi, já to trochu posunu do jiné roviny - : Myška
ty sis nikdy nepřál něco, co se ti nemohlo a nemůže vyplnit? Neměl jsi žádné sny?
únor 26, 2014 08:42
Ano, Myško. : Sinix
Každý má sny. Nejdůležitější je včas poznat, které jsou reálné a které ne. Ty to poznáš, ale spousta lidí tolik soudnosti nemá a pak vznikají maléry...

Hezký den. smilies/smiley.gif

Mikine smilies/grin.gif
únor 26, 2014 08:58
Mikin : Euridika
Bolševik jsi tady jedině ty.
Na jednu stranu jsi absolutně nekritický k soudruhům z Brusele, na druhou podporuješ fašouny od Bandery na Ukrajině.
Vy máte všichni (pravdaláskaři) takové jednoduché vidění světa.
Kdo nejde s námi, jde proti nám, viď?
Kde už jsi to asi tak slyšel?


A kdo má ,nedej bože, jiný názor, je komouš a příznivec Putina.
To jste odkoukali od komoušů z padesátek a soudružka Šabatová to ještě lehce vylepší cenzurou.

Že to na Ukrajině půjde ode zdi ke zdi, to si můžeš být jistý.
Jsem moc zvědavá na tvoje vtipné průpovídky třeba za měsíc.
Ale ty svou chybu a mylný světonázor nikdy nepřiznáš, tím jsem si jistá.

únor 26, 2014 10:32
Souhlasím s Euridikou : Eliška61
většinou, a tady obzvlášť.
únor 26, 2014 10:55
To je sranda, : Ketrin
jak ta rozzuřená paní pořád polemizuje s tím, co nikdo neřekl.
Třeba že situace na Ukrajině je jednoduchá/černobílá, že EU je bezchybná a podobně.
No škoda, bývalo tu fajn čtení, teď už se pomalu bude dát číst akorát Fotřík.
únor 26, 2014 11:54
To víš, : Sinix
Ketrin. To jsou ti fanatici. Nepřemýšlejí, jen pořád dokola melou tu svoji demagogii. Jako by doufali, že když ji tu budou omílat dost dlouho, že ji nakonec přijmeme. Ve skutenbosti vůbec nesledují dění na vláknech, vidí jen to svoje, mají klapky na očích a jedou.

Jinak, jsem dobrej. smilies/grin.gif smilies/grin.gif V článku "Spoluvina Evropy" jsem sundal hned 2 nácky najednou! smilies/cool.gif smilies/grin.gif
únor 26, 2014 12:04
Co na to ojrokomsomolci? Vadí jen rudoch z východu ? To je dost nekozistentní názor. : Euridika
Pro zajímavost se podívejme na složení dnešní Barossovy Komise.


Deset ze dvaceti sedmi Evropských komisařů byli před pádem komunismu členy komunistických stran jejich zemí.

Dva z nich byli členy KS Sovětského svazu (Estonec Siim Kallas a Lotyš Andris Piebalgs), dva byli členy Komunistické strany Československa (Čech Štefan Füle a Slovák Maroš Šefcovič), jeden byl členem Komunistické strany Jugoslavie (Slovinec Janez Potočnik), jedna komisařka byla členkou Komunistické strany Řecka (Maria Damanaki). Jeden byl členem Portugalské Maoistické strany (Předseda komise Barosso) a paní Ashtonová, komisařka pro zahraničí, byla členkou Sověty sponzorovaného "mírového hnutí"

Členem Komise je dokonce člen bývalého Nejvyššího Sovětu SSSR - Estonský komisař pro dopravu Siim Kallas.

V tomto světle se otázka často vyslovovaná například v souvislosti s vývojem na Ukrajině - Evropská Unie, nebo Putinovské Rusko? - zdá být velmi zjednodušená a nepříliš dobře položená.


únor 26, 2014 12:35
Sinix : Euridika
Ty někoho "sundal"?
Si dost fandíš, zoufalče.
Na mě nemáš.
únor 26, 2014 12:36
Nojo, : Lotka
tak asi taky končím se čtením. Bylo to tu fajn, nikdo nikoho nenapadal, osobní invektivy byly před příchodem Euridiky, pokud si dobře pamatuju, výjimkou. Pro mě to vždycky byly zajímavé a poučné diskuze, ale teď už to nemá smysl... smilies/sad.gif
únor 26, 2014 12:47
Hele, Euridiko, : Krakonoš
já mám pochopení pro lidi, který měli těžký dětství a mámu na prd, ale fakt si nejsem jistej, jestli tvý účinkování na Kudlance je ta nejefektivnější forma psychoterapie. Jestli bys to raději neměla zkusit s nějakým fakt dobrým vodborníkem.
únor 26, 2014 13:30
Krakonoši, : Sinix
touché smilies/grin.gif Vidíš? Mám ji, ještě bude chvíli kopat a kroutit se, ale už je out. smilies/cool.gif smilies/grin.gif
únor 26, 2014 13:43
... : Sinix
http://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/328751-rusky-prezident-putin-vyhlasil-pohotovost-vojsk.html

Pozor! Demokracie za dveřmi, taste zbraně! Co jiného čekat od Rusů, že?
únor 26, 2014 13:51
Sinixi, připadáš mi úplně stejný jak Euridika. : Myška
Akorát na opačné straně "barikády".
únor 26, 2014 13:58
Sinix : Milene
O co ti jde? Někoho sestřelit? Určitě se tady najdou lidi, kteří s Euridikou souhlasí, nevím proč by sem neměla chodit? Když tě nebaví s ní diskutovat, nepřesvědčíš ji o svém názoru, tak ať sem nechodí? smilies/angry.gif smilies/angry.gif
únor 26, 2014 14:03
Nesnáším nácky. : Sinix
Jinak, ona si začala. Začala nadávat. Vždy začne svým oponentům nadávat. Jestli se vám tohle líbí, tak mně ne. Znáte základní pravidlo diskuze: Kdo začne nadávat, končí.

Nic jiného jsem na mysli neměl. Howgh!
únor 26, 2014 14:17
Sinixi, jsi lhář. : Lenka1
Nadávat jsi začal první ty, už kdysi dávno. Docela by mě zajímalo, čím se živíš, protože taková koncentrace blbosti jako u tebe se hned tak nevidí. Tebe by měli vycpat nebo naložit do formaldehydu a ukazovat v muzeu jako výjimečný exponát.
únor 26, 2014 14:44
Lotka : Euridika
Nojo, sluníčkové děvče, život je boj.
Já ti zdarma poskytuju výcvik na existenci v realitě.
Tvá outlocitná duše se chvěje pod náporem mých necitlivých, xenofobních slov.

Krakonoš

Tak tos mě tedy utřel.
Kdybych něco na Kudlance říci nechtěla, tak to neřeknu.
Za prvé nevíš, jestli je to vůbec pravda, co když jsem si všechno vymyslela ,a za druhé jsi ubožák, pokud tyto privátní věci obracíš proti mě v diskusi, která se týká politického tématu.
Ty ses s těmi multikulturalistickými mozky hledal... smilies/grin.gif

Sinix

Ona si začala....
To je tak na úrovni mateřské školky.

Poslala jsem tě rovnou do oněch míst ( Lotka a jiné citlivé duše nečtou - přímo do prdele), páč ses trapně kasal, jak jsi mě "sestřelil".
Vždyť ty se můžeš svobodně vyslintávat jenom tady nebo v Respektu, protože všude jinde by s tebou vyběhli jak s horkým popelem.

Já jsem, chlapče, v diskusích o politice(mimo Kudlu) zavedená a respektovaná značka.
Sem se chodím jenom občas kouknout jako do ZOO.
smilies/grin.gif smilies/grin.gif smilies/grin.gif
únor 26, 2014 14:56
Ja jsem si naopak soucasne dve diskuse vychutnala : Alena P-H
je zajimave pozorovat nektere jedince v akci. A uz vubec nevidim duvod vyhazovat Euridiku z Kudly. Jen at nas tu v te jeji ZOO akci navstevuje, je to takovy ten italsky naboj - a po vybuchu Etny se to zase na chvilicku sklidni. smilies/smiley.gif Jo a lidi se hazky odhalujou prave ve vasnivych vystupech ne pri psani o Tatkovi.
únor 26, 2014 15:18
To víte, vy dva náckové. : Sinix
Jen jste nepochopily jednu věc. Zvítězím pokaždé, když mi začnete nadávat. Od vás to beru jako lichotku, protože vidím, jak jsem vás trefil. Kasáš se tu, že jsi mě poslala do p****e. To není žádné umění. To umí každý. Kdybych byl jako ty, udělám to taky, ale nejsem. K něčemu takovému se nesnížím. Když dojdou argumenty, může se ještě začít nadávat.

Opět vy dvě potvrzujete výrok rakouského císařského místodržícího, hraběte Thuna: "Čech je buď hulvát, nebo líbá ruku." No jo, tak vyražte do knajpy 4. cenové skupiny ke svým soukmenovcům a bijte se v hruď, jak jste mi to nandaly, ubožačky. Nezapomeňte se pochlubit na Novinkách, to je fórum přesně pro vás.

Sbohem.
únor 26, 2014 15:23
ale ale.... : d@niela
smilies/grin.gif
Tak kde je ten olej, který se lije na rozbouřené vody?
----
Prosím obě strany, aby zmenšily kalibry svých nábojů, je přeci možné diskutovat a hájit "svou pravdu" i jemnějšími výrazy, ne?

dík smilies/wink.gif
únor 26, 2014 15:44
Sinixi, : Krakonoš
neděláš dobře, když to hrotíš. Z těch diskusí je dávno jasný, kdo je kdo, každej si svůj vobrázek už udělal a nějaký další posílání někam už to nevovlivní. Kdo v tuhle chvíli s E. souhlasí, ten těžko změní názor, i kdybys jí tu ještě tisíckrát řekl, že je nácek. Neber to tak, že ti chci radit, ale nechal bych to bejt. Říkávál jsem tomu "rádiovej klid", za Alenčinejch časů. Někdy je lepší mlčet a myslet si svý. Trollové se nesouhlasem energeticky živěj. Zvlášť takový ty hodně zavedený a respektovaný značky. smilies/wink.gif

Euridiko, tos mě špatně pochopila, já jsem nic nevobracel proti tobě. Já jsem ti dal vcelku přátelský doporučení, že bys možná mohla vyhledat nějakou skutečnou pomoc, protože to, co předvádíš tady, ti zjevně nepomáhá. Tak, jako to píšeme i jiným, kdo sem píšou. Nijak zle jsem to nemyslel. Ale nakonec to je tvoje věc, co se svým životem děláš, já ho zaplaťjehova s tebou sdílet nemusim. smilies/wink.gif
únor 26, 2014 16:39
Krakonoši, : Sinix
smilies/wink.gif
únor 26, 2014 17:00
... : Mikin
Krakonos ma pravdu. Ona ta diskusni fora odkud sem Euridika zavitala jsou plne lidi - sakra jak to rici slusne - lidi hrubeho zrna, takze ta dama na Kudle pusobi jako pest na oko.
Zajimavy je, ze ti "hrubozrnni" ktere jsem mel prilezitost poznat osobne jsou spis k politovani.... smilies/wink.gif
únor 26, 2014 19:47
Já radši ty "hrubozrnné", : Euridika
kteří jsou upřímní a na nic si nehrajou , nežli pokrytecké rádoby intelektuály
a přecitlivělé, křehké květinky, které se pýří při slově "prdel".

Ty jsi ,Sinixi, žalobníček, který vyprovokuje vádu nadávkami do rasistů a pak se farizejsky dovolává Daniely, aby názorového oponenta, na kterého argumentačně nemá (tvé příspěvky nejsou o faktech, ale emocích), zabanoval. Na to já opravdu nejsem zvyklá, pohybuju se v diskusích, kde jsou všichni dospělí a dospěle se taky chovají.


Mikine,

z každé tvé fotky čiší neskutečná arogance. Máš o sobě nesmírně vysoké mínění a je to vidět i z držení tvé hlavy.
Ani se Alence nedivím, že už sem radši nepíše. Taky bych s tebou nechtěla mít nic společného. Jste banda všeho schopných (udavačských) exotů.
Ještě že už se za názory neupaluje, a že takových dárečků znám minimálně.
Vždyť říkám - ZOO nebo spíš rezervace.


Krakonoš

Ty jsi takový venkovský mudřec říznutý pražskou kavárnou.
Ale vybíráš si divné kamarády.
smilies/grin.gif


Tak zas někdy.
Do ZOO se taky nechodí každý týden.
Zdravím všechny normální, nesnobské a nemultikulturní Kudlanky.
únor 26, 2014 20:47
... : Mikin
smilies/cool.gif
únor 26, 2014 21:07
Tak promiň, mami, : nenormální pravdoláskařskej multikulti Krakonoš
já si příště dám lepší pozor na to, s kym se kamarádim. smilies/cheesy.gif

Dneska jedem do zoo, do zoo, do zoo,
pojďte s námi do toho, do toho zoo.
Podívat se na slůně, na slůně, na slůně,
jestli nám snad nestůně, nestů-nestůně.
Opičky nás pobaví, pobaví, pobaví,
medvědi nás pozdraví, pozdraví ó jé!
Malý tygřík,kouká, kouká, kouká,
a přitom si mňouká, mńouká ó jé!
Papošek i kormorán, kormorán, kormorán,
všichni křičí do všech stran tralala ahoj!

Jinak chtěl jsem se podivat, jak vypadaj ty dospělácký diskuse, kde se schází vybraná společnost a spousta zavedenejch a respektovanejch značek, i zadal jsem gůglovi výraz "diskuse" a jméno naší hvězdy. To byla jízda! Mikine, neboj, tvoje arogance a přehnaný sebevědomí jsou jen velmi slaboučkým vodvárkem proti stopě, jakou za sebou některý zavedený a respektovaný značky na českým internetu zanechávaj. smilies/grin.gif smilies/cool.gif Ale jedno musím uznat - a klobouk dolů! Jinej by dávno lezl internetovejma kanálama a měnil nick pro jistotu 3x do měsíce, ale Euridika je konzistentní a hrdá. Všecka čest!
Tak zase někdy, zdraví pacient zdejší zoo: IÁ IÁ IÁÁÁÁÁ! smilies/cool.gif
únor 26, 2014 21:36
... : marty
Krakonoši, většinou s Tebou v tvých názorech souhlasím, dneska jsi se připojil k zabedněncům, ke kterým bych Tě nerada přiřadila.
Sinixi, nadáváním někomu do nácků si víc příznivců nezískáš a předhazováním soukromých problémů Euridiky, dokazuješ, že ti dochází pádné a věcné argumenty.
Mikin, jak jsem pochopila, žije v cizině, je happy, free a stále v programu USA versus CCCP.

Prosím, vysvětlete mi, proč ty západní země nedají jasně najevo svoje postoje k současné situaci v Rusku, popsali jste to dost barvitě? Vždyť ty dobré země přeci nemůžou tolerovat takovou diktaturu, nedodržování lidských práv..... Doufala jsem alespoň v bojkot olympiády, ale nic se nekonalo. Není to prostě proto, že je Rusko velmoc, se kterou se musí počítat, ať už se tam vyrábí cokoliv? Jakto, že si Rusko nechce nikdo rozzlobit, včetně jiných velmocí? Ukrajina je toho důkazem, pohybujeme se na tenkém ledě, na hraně....EU jí naslibovala, nalákala, ale zříká se zodpovědnosti. V Rusku už vyhlásili vojenskou pohotovost, aby případně chránili rusy žijící na Ukrajině. Bude mobilizovat i EU kvůli té proevropské části Ukrajiny?

Jak vidíte ideály jsou jedna věc a realita je věc druhá. Jedna věc je vykřikovat silná hesla a druhá věc je hájit totéž s nasazením vlastního života. A to je rozdíl mezi obyčejnými lidmi na Majdanu a politickými služebníčky v Bruselu.
únor 26, 2014 21:51
Krakonoši : Euridika
Nick Euridika používám jen pro blábolení o ničem a relax.
Třeba pro Kudlanku.


únor 26, 2014 22:11
Ahoj Euridiko, : d@niela
já nikoho nebanuju a nikdo mě nemusí volat, jen jsem fakt chtěla trošku uklidnit váchně :-)))
únor 26, 2014 23:44
Marty, : Krakonoš
to už se mi tu mockrát stalo, že jsem někoho zklamal a von si mě vytrhl z památníčku smilies/wink.gif, s tim já nic moc nenadělám, píšu, jak to cejtim, ne abych měl početnej fanklub. A někdy se i nechám unýst a třeba i přestřelím, to nepopírám, však jsem jen člověk smilies/wink.gif. Každopádně ale slovo "relax" vnímám zjevně jinak než naše kolegyně, ale dost už.
Proč západní země nedaj jasně najevo? No protože politika. Nedaj jasně najevo nic ani Číně, která vo dimenzi víc než Rusko porušuje všecky myslitelný lidský i mezinárodní práva, která úspěšně zlikvidovala jednu celou (velmi inspirativní) kulturu a vraždí svý lidi bez nějakejch velkej výčitek. Vono, ať udělaj západní země, co udělaj, dycky to bude blbě. Když nebudou zasahovat nikde, budou nařčený ze zbabělosti a ustupování zlu. Když zasáhnou proti komukoli bez jadernýho arzenálu, budou (a jsou) vobviněný z vměšování, rozesí*ání, imperialismu. Když zasáhnou proti komukoli s jaderným arzenálem, budou vobviněný z rozpoutání jadernýho konfliktu, to je ta nejhorší možná varianta a do toho nikdo nepůjde. Ani kvůli Tibetu, ani kvůli Ukrajině. Kdysi západní země vodmítly rozpoutat válku kvůli územní celistvosti jistýho Československa. Argumenty na jeho rozdělení byly dost podobný těm dnešním na Ukrajině, nespokojený menšiny atd. Ta země měla velmi krátkou historii demokratickýho vývoje a vzbuzovala nedůvěru mezi částí tehdejších politiků. Ukrajina takovou historii nemá žádnou a důvěra v její schopnost demokratickýho vývoje je myslím ještě mnohem nižší. I pokud se podaří ji udržet celistvou a nezávislou na Rusku, je dost málo pravděpodobný, že se tam k moci dostanou nějaký féroví demokrati, navopak to tam bude ještě hodně těžký (mnohem těžší než u nás - a taky to tu nejni žádná p*del). Takže kvůli Ukrajině si nikdo pálit pracky nepůjde, zvlášť né proti jaderný velmoci, to je snad jasný. Asi by si měli vo dalším vosudu země udělat Ukrajinci referendum a pak to třeba rozdělit. Nakonec i v západní Evropě se k nějakýmu dělení států vobčas schyluje a nikdo se z toho nehroutí. Tož tak.
únor 26, 2014 23:58
... : bb2
Já jsem, chlapče, v diskusích o politice(mimo Kudlu) zavedená a respektovaná značka.

není to škoda (času, energie, života)? být "zavedenou" značkou v politických diskuzích na netfórech. Opakuju - ve žvanění o politice na internetu
Beru to samozřejmě podle sebe, čím jsem starší, tím jsou mi čas, energie, city, práce, odpočinek dražší.
únor 27, 2014 00:00
krakonoši, : mura
10 kladných bodů, žes v básni zmínil též papouška


únor 27, 2014 00:20
Ó děkuju! : Krakonoš
A hned uvádím na pravou míru - není to báseň a už vůbec né moje, je to text písničky, kterou jsme se učili někde na prvním stupni v hudebce. Vybavil se mi a dokonce jsem ho našel na netu, tak proč se nepodělit, že. Ale jak jsem tam četl toho papo(u)ška i s tím překlepem, to víš, že se mi hned vybavil tvůj zvěřinec. smilies/grin.gif
Co to má v tom pařátu?
únor 27, 2014 00:27
v pařátu : mura
má dřevěný kolečko
únor 27, 2014 00:50
Ahoj Marty, : Mikin
ano, jsem "happy a free". Jezismarja, to by bolo smutny, kdybych tady na Yukonu nebyl.
Rusko i kagebaka Putina se snazim vnimat bez predsudku. Ale kdyz vidim to video z Rudeho namesti na ktere jsem zde dal odkaz, otvira se me kudla v kapse. smilies/tongue.gif
Jinak - jsem rad ze neziju na Ukrajine. Nemaji to tam lehky. A jsem rovnez rad, ze se osobne nestykam s nikym, kdo vidi Ukrajince bojujici za svou nezavislost jako bandu fasistu.
Ten vecer kdyz dal Janukovic povel ke strelbe a vyslani obrnenych transporteru jsem nad temi demonstranty zlomil hul. Nejak si nedovedu predstavit co by se stalo, kdyby behem sametove revoluce Lidove milice postrilely 87 lidi. Nebo spis si to dovedu predstavit. Byl by konec revoluce. Na Ukrajine konec nebyl.
Takze nad statecnosti tech lidi sklanim svou sedivejici hlavu a preji jim hodne stesti.
Pokud najdu nejaky fond na podporu rodin obeti, i penizky poslu. Because, tears are not enough.....

únor 27, 2014 04:54
Nojo, : Sidon
holt je to tak, jak jsem očekával, když jsem napsal v diskuzi pod článkem V.Podrackého - Spoluvina Evropy, že se to tady bude "mydlit". Ani sám sem nehodlám přispět se svým názorem, neboť jsem jen třtina ve větru se klátící a člověk omylný. A za to mně má pak někdo osočovat ? Už dávno jsem si uvědomil, že je to všechno "jinak" a my se tady pak taháme o jedno myší hovínko, jako sedm ševců. Lidi už holt jinačí nebudou ! Na to, aby se "domluvili", potřebujou být dosti zralí a inteligentní, jenže takovejch není zase tolik, a navíc, i když jsou, tak nemají možnost do něčeho velkýho mluvit, protože snad mají ještě něco, čemu se říká charakter a tak se nechtějí "zapatlat" tou špínou. Demokracie je diskuze slušných lidí. Nojo, jenže co dělat s těma, kteří "slušní" nejsou, ale přesto mají dost velkou moc a sílu ? A že jich je ! Jestli tohle všechno, je Boží dílo, tak potom je ten Pán Bůh pěknej amatér, nebo navopak velkej srandista. Takže si můžete vybrat - Milujte se, množte se ! Nebo - Perte se a žerte se ! Pro uklidnění těch "horkých" hlav, tady dávám jedem link na pěknou muziku -

http://www.youtube.com/embed/8rZf87l02UU

smilies/wink.gif
únor 27, 2014 05:36
Sidone, : Mikin
bravo. Meli to hezku secvicene ! I kdyz je to asi playback, jinak by ten chlapec s koltama nemel tolik munice.
Jinak - ja poslal neco penez pro obeti Maidanu. Pokud ma nekdo stejnou touhu nebo potrebu, adresa je: http://www.cufoundation.ca
Jedna se o starou a duveryhodnou kanadsko-ukrajinskou organizaci, sidlici v sirych obilnych lanech provincie Manitoba.
A aby to bylo fer, zajemci o podporu rozpustenych ukrajinskych policejnich organu, Putina i ozebraceneho pana Janukovice si mohou najit jejich bankovni konta na www.google .com
únor 27, 2014 05:58
Daniela : Euridika
Já jsem zvyklá, už mi zabanováním vrchní dohližitel nad správným multikulturním pohledem na svět vyhrožoval a kamarádi mají "distanc" každou chvíli. smilies/grin.gif



Sidone,


máš pravdu.
Všechno je nakonec vždycky jinak.
I na ten náš plyšový převrat s odstupem většina lidí hledí s trpkostí.
Byli jsme podvedení a budeme ještě mnohokrát.
Stejně jako ti Ukrajinci, kteří pomůžou ke korytu dalšímu oligarchovi a další Tymošenkové.


Hezký den všem.


P.S. Čí je ten krásný žakoušek? Dítě mě masírovalo, že chce k narozkám papoucha, chtěla jsem mu sehnat od známého ručně dokrmeného Senegalce, ale pak jsem radši koupila (po dohodě) hodinky. Byl by chudák pořád sám, když nejsme věčně doma. Ale po papouškovi toužím celý život.



únor 27, 2014 08:06
Můj názor. : Pepa
Krize na Ukrajině nám opět ukázala, že mnozí politici a novináři považují nás, prostý lid za bandu kreténů, debilů či snad dokonce „loutek“ s nimiž jde v klidu manipulovat. Jak jinak si vysvětlit to, že desítky teroristů útočících v Kyjevě proti policistům a používajících ostatní neozbrojené demonstranty jako živé štíty, jsou oslavovány jako hrdinové?
Jít logikou našeho ministra zahraničí Zaorálka či Bruselu, mohli bychom teď v klidu vyrazit do Prahy na Václavské náměstí. Dělat tam bordel, střílet po policistech a pak svrhnout vládu a vše by bylo legální, že?
Inu, v dnešní době internetu a ještě jakž takž svobody slova si může kdokoliv dohledat informace o tom, co se doopravdy děje na Ukrajině. Ano, a podle toho se pak můžete dále v životě rozhodovat, jestli budete věřit propagandě Bruselu nebo raději sami sobě ….
únor 28, 2014 00:44
Pepo, : Mikin
ja zadnou "propagandu Bruselu" neznam a ani nevim, kde bych ji mel hledat.
Kdyz si delam nazor, tak pouziji informace tiskovych agentur, novin a casopisu demokratickych zemi. Muj oblibeny The Economist na prvnim miste, mirne levicova BBC (aby byla nejaka rovnovaha) na miste druhem.
K tomu vsemu pridam svou vlastni zkusenost Cechokanadana ktery prozil sovetskou okupaci i "normalizaci" se vsim tim lhanim a propagandou.
Nazor byvaleho dustojnika KGB Putina ktery se snazi obnovit zaniklou sovetskou risi, jeho propagandisticke masiny i obskurnich ceskych rudohnedych webu ze kterych cerpa pani Euridika mohu vzit take v potaz, ale jen s mirou.
Jak uz jsem rekl, mam s nimi sve zkusenosti.
únor 28, 2014 03:41
ad články o politice : Giota
Chápu, že přidat každý všední den 3 nové příspěvky je velmi těžké. Ale proč se zde předkládají k diskuzi polemiky o mezinárodní situaci, to nechápu. Nemáme dost problému ve vlastním state, vlastních rodinách?
Stačí třeba nakouknout do internetových novinek, ale nepřebírat články, jen se inspirovat k tématům. Např. dnes bez velkého výběru je-li v novinkách "Za Topolánka boj s korupcí skomíral, rozjel ho paradoxně Nečas", nenadhodit téma Topolánek x Nečas, ale jen položit otázku - např.:
Milé spolukudlanky a spolukudlaňáci,jaké máte osobní zkušenosti s úplatky? Dali jste, dostali jste,a nepište jen o penězích.Čím podplácíte třeba rodinné příslušníky, aby vám vyhověli?

únor 28, 2014 07:25
Gioto, ale já myslím, že je dobře se nevyhýbat ani politickým tématům. Je to dost poučné. : Myška
Nerada bych, aby Kudla sklouzla do nic neříkajícího obsahu vyhýbajícího se jakékoliv kontroverzi. A omezujícího se jen na články, při nichž se očekává kolektivní přizvukování a plácání po zádíčkách.
únor 28, 2014 08:12
Mikine nečti noviny. : Pepa
Citát: Každá revoluce končí tím, když se nová prasata dostanou ke korytům. George Orwell. http://www.mojevideo.sk/video/1de5a/ukrajina(co_media_neukazu).html ............................................... V souvislosti s informacemi novinářů o Ukrajině, jsem si vzpomněl na slavného šéfredaktora prestižního deníku The New York Times Johna Swintona. Ten na banketu pořádaného na jeho počest v roce 1880 řekl na adresu svých kolegů toto:
„K tomuto dni světových dějin není v Americe žádný nezávislý tisk. Víte to vy a vím to já. Není mezi námi jediný, který by se odvážil poctivě napsat svůj názor, a pokud to udělá, ví dopředu, že se nedostane do tisku. Jsem placen každý týden za to, že se můj poctivý názor nedostane do novin, u nichž jsem zaměstnán. Kdybych svůj opravdový názor zveřejnil v některém vydání svých novin, během čtyřiadvaceti hodin bych byl bez místa. Lhát bez obalu, pervertovat, zapírat, líbat nohy mamonu a prodávat zemi za každodenní chleba, takové je zaměstnání novináře. Víte to vy a vím to já, jsme nástroji a vazaly bohatých mužů za scénou. My jsme pajduláci, oni tahají za provázky a my tancujeme. Náš talent, naše schopnosti a celý náš život je majetkem jiných lidí. Jsme intelektuálními prostituty.“
(Zdroj: Labor's Untold Story, by Richard O. Boyer and Herbert M. Morais, published by United Electrical, Radio & Machine Workers of America, NY, 1955/1979.)
únor 28, 2014 08:39
Co momentálně čtu. : Pepa
Debit,Deficit, and demise of the American Economy. Reter Tanous and Jef Cox.
Michael Lewis. The Big Short.
Garet Garrett. Bubble That Broken World.
Na dobrou noc čtu. Jitra kouzelníků.
Noviny jak jsem již řekl nečtu.
Pan František Matějka, autor tohoto článku, je jeden z nejstřízlivějších,nezávislých blogerů na I Dnes.cz
únor 28, 2014 09:05
Ať si každý čte, : Myška
co chce, ne?
únor 28, 2014 09:26
Informace. Miška : Pepa
Zaručuji, že čtením se jeden doví více pravdy než v novinách a TV. Věřím, že jste to již slyšela: Táto to musí být pravda, vždyť to psaly v novinách. (čí to je ten názor v novinách??)
Víte že pan Babiš vlastní velký počet novinových vydavatelství?? A jste přesvědčena, že si mohou jeho redaktoři psát co chtějí?? Na to snad stačí komentář který jsem o pár pater vzkázal Mikinovi.
únor 28, 2014 10:11
Pepo, a fakt si myslíš, že je třeba abys lidem říkal, co mají číst a co nemají číst? : Myška
Nemůžeš to nechat na nich?
únor 28, 2014 10:24
Euridiko, : Iris
to je Můra chovatelka, já nejsem databázistka, tak jsem našla jen jeden odkaz - odpovídám na Tvůj dotaz.Osobně obdivuji nádherné kočky z téhle domácnosti smilies/wink.gif

http://www.kudlanka.cz/index.php?option=com_content&task=view&id=5581&Itemid=33
únor 28, 2014 11:06
pepo, : Krakonoš
a když jsou novináři jenom pajduláci bez názoru, jak vysvětlíš vznik děl, jako je třeba tenhle dokument? http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/10267432141-kdyby-me-zabili/
Jak je možný, že mocipáni maj z novinářů takovej strach, že právě ve zde diskutovanejch zemích už několik z nich zaplatilo svoje psaní životem? Vono to nebude tak jednoduchý.
Mimochodem, Orwell má sice kus pravdy, ale pokud to vezmeš jako dogma, pak nemá smysl se vo nic snažit a dělat žádný změny. Pak si můžeme říct, že veškerej vývoj je špatně. Možná jo, dokud jsme byli vopice, bylo nám na světě líp.smilies/wink.gif
Gioto, navopak si myslím, že by Kudlanka byla nudná, kdyby se tu řešily jen nevěry, dětičky a recepty. Když se kolem nás děje něco zásadního, tak vočekávám, že se to téma vobjeví i tady. Jinak bych si připadal jako na sletu pštrosů. smilies/grin.gif (A i kdyby to vypadalo tebou navrhovaným způsobem, diskuse si stejně tu cestu ke kontroverzi různejch názorů najde.)
únor 28, 2014 11:19
Jistě. Miška. : Pepa
Noviny a televize je jen lákadlo na reklamy a zblbnutí lidí. Novináři nepíší svůj názor. Pana Matějku, který byl (nejsem si sto.pro.jist)v roce 2012 nejlepší bloger roku v minimálně cenzůrovaných internetových stránek www.blog i dnes.cz považuji za oběktivního a nezaujatého.
Český národ po "sametové" předpokládal pokrok pro všechny lidi. A dnes, již na internet, věř nevěř, pan ex prezident, vlastní firmu v zahraničí v hodnotě 10 bilionů. dolarů. Ne milionů! Jak to při platu prezidenta s přibližně 10 tis. dol měsíčně dokázal, ví jen on. A přitom stačil ještě napsat na hradě mnoho knih. (Máte nějakou z nich?)
únor 28, 2014 11:28
Co dál. : Pepa
Válka na Ukrajině je nevyhnutelné. Jak bude vypadat její scénář a výsledek? Kdo na ní vydělá a kdo prodělá?

Rusové budou jen těžko opakovat chybu z Prahy, kdy k nám v rámci „bratrské pomoci“ demonstrativně poslali vojska, tak říkajíc před televizními kamerami. Spíše bych odhadoval, že na Ukrajinu pošlou vojáky v civilu, jako součást místní „domobrany“. Vznikne tak občanská válka po vzoru Sýrie.
Útočit budou muset Kyjevští ozbrojenci. Jak je těžké dobývat dům od domu, se přesvědčili Američané i Rusové v Afganistanu, Izraelci v Bejrútu a Syřané doma. Navíc proti regulérní ukrajinské armádě bude stát moderně vyzbrojený, dobře zásobovaný nepřítel s velkou bojovou převahou. Zatím nevíme, jak se sama ukrajinská armáda zachová. Zůstane jako celek loajální Kyjevu, nebo se také rozdělí? Ministrem obrany byl nově jmenován admirál Ihor Teňuch, bývalý velitel námořnictva, který během rusko-gruzínské války nařídil zablokování ruských lodí v Sevastopolu. Jinými slovy, jde jednoznačně o protirusky zaměřeného velitele, který v Moskvě musí působit jak červený hadr na býka. Pokud Ukrajinci chtěli spáchat sebevraždu, lépe si vrchního velitele vojsk vybrat nemohli. Válka je téměř jistá.
Díky Tatarské, převážně muslimské menšině na Krymu se do války zapojí ještě arabské státy, včetně čečenských separatistů a evropských muslimů. Národnostně tak proti sobě budou bojovat převážně Slované, přičemž ti Ukrajinští budou podpořeni muslimy. Čeští, Polští a Slovenští Slované se postaví po bok protiruské koalice a nastane dlouhodobá, vojensky i ekonomicky náročná bratrská řež. Těžko odhadnout, jak jsou slovanské ekonomiky připraveny podílet se na nákladech případné války. Bude pro ně jistě znamenat velkou zátěž a není vyloučené, že přispěje k jejich ekonomickému kolapsu. Národností rozměr války na Ukrajině je přitom klíčový. Žádný německý či americký voják se domů v rakvi nevrátí. V nich se budou vracet pouze Slované!
Válka na Ukrajině bude pro Němce a Američany zejména ohromný „kšeft“. Američané vytisknou dolary, Němci Eura a půjčí je ukrajinské vládě. Američané dosazením Arsenije Jaceňuka za předsedu vlády a Němci Vasilijem Kličkem si pojistili, aby se válečné zakázky dostali do rukou těch „správných, firem“. Německé a americké firmy tu shrábnou tučné zisky a na ukrajinské oligarchy zbudou jen drobky. Válečné zakázky na protivné straně, shrábnou ruští oligarchové a na válce též zbohatnou. Válka oslabí ukrajinské oligarchy, což přispěje těm ruským k jejich pohlcení. Válka na Ukrajině je pro východní i západní kapitál nesmírně výhodná a tak i nevyhnutelná.
Kopíruji zajímavý názor. Pepa.
únor 28, 2014 11:39
Mimochodem, Pepo, co takhle mi nekomolit nick? Schválně si všimni, že se píšu s tvrdým Y - Myška. : Myška
Tak jak je to ve vyjmenovaných slovech, víš? Ale možná trpíš nějakou dys-, ukazovaly by na to i chyby v příčestí minulém...a v tom případě se omlouvám.

Tvůj příspěvek v 11:28 mi připomíná jak pejsek s kočičkou pekli dort. Taky smíchali všechno možné...
Odkud kopíruješ příspěvek v 11:39?
únor 28, 2014 12:15
na okraj : bb2
ve vyjmenovaných slovech je myš, nikoli Myška, setkávám se občas s drobnělinou Miška pro Michaely, tak odtud možná pramení Pepova chybka.

Jinak bych na gramatice ve volné diskuzi moc nebazírovala, celkově je tu češtin na slušné úrovni a perfektní mluvnici snad netfórum nevyžaduje, obzvlášť u lidí, kterým padesát dávno bylo, jazykem se neživí a žijí dlouhodobě v zahraničí.
únor 28, 2014 12:36
takže : bb2
se zdrobnělinou...nikoli s drobnělinou
únor 28, 2014 12:37
Máš pocit, bb2, že je něco náročného na tom, opsat správně nick? : Myška
Nevím, proč Pepovi děláš advokáta.
Normálně na gramatice tady na diskuzi nebazíruji, i když nad některými texty fakt trpím. Myš nebo myška je snad jedno, i malé dítě ve třetí třídě si dokáže odvodit, že je to v podstatě vyjmenované slovo.
A když už mne někdo oslovuje, tak aspoň správně.
únor 28, 2014 12:55
ne, vůbec ne, ale reaguji na tvoji argumentaci vyjmenovanými slovy - vyjmenované slovo Myška neexistuje, : bb2
je to zdrobnělina, kterou - ano - lze opsat správně, ale když už se tak nestane, tak se z toho snad nepošvíkneš. Smysl zdejších diskuzí spočívá v něčem úplně jiném a nic na tom nezkazí to, že mi občas někdo napíše Bíbí, Bébé.
únor 28, 2014 13:08
... : bb2
se správným oslovením na netu je to obecně dost složité, i tady se najdou lidi, kteří považují za nutné, vhodné, slušné vykat - takže by tě oslovili, nebo už oslovili - paní Myško (paní Mura, paní bb2, pan Krakonoš, pan toulavej - pozor, nemá rád ve svém nicku T...atd.)
Mně to přijde legrační a v podstatě komolení nicku, protože nick je "bb", nikoli "paní bb", někdo to vidí jinak. Atd.
Vždyť je to jedno :-)
únor 28, 2014 13:11
ad nick : mura1
paní bb2, pan Krakonoš, pan toulavej...atd. Mně to přijde legrační

mně to leze na nervy smilies/grin.gif
únor 28, 2014 13:29
Kdyby ses neozvala, bb2, tak bych to nijak dál nerozmazávala. : Myška
Ty se spokoj s čím chceš, já bych ráda aby, pokud mne chce někdo oslovit, mne oslovoval mým nickem.

únor 28, 2014 13:32
a on to tak udělal, Myško, jen si spletl i, : bb2
to je toho
únor 28, 2014 13:44
Muro, : bb2
na nerva je dobrá hořká čokoládat :-)
únor 28, 2014 13:47
Pokaždé, když mne oslovoval? : Myška
Já nejsem žádná Miška s měkkým (podívej jak hrozně to vypadá napsané), ale Myška s tvrdým a to je sakra rozdíl smilies/wink.gif smilies/cheesy.gif smilies/grin.gif smilies/wink.gif.
únor 28, 2014 13:51
Koukám : Mýša šýša
že debata o nicku je výživnější než úvahy nad osudem Ukrajiny smilies/smiley.gif
únor 28, 2014 13:56
Mýšo šýšo : Iris
... smilies/grin.gif
únor 28, 2014 14:00
... : bb2
ovšemže, o Ukrajině víme totiž obě prdlajs :-)
únor 28, 2014 14:01
vo čokoládu : mura1
zrovna moc nestojim. jinej návrh?
únor 28, 2014 14:49
Myško : kolemjdoucí
jestli jsi Miška s měkkým nebo Myška s tvrdým je celkem fuk, pokud ji nemáš obrovskou... smilies/wink.gif
únor 28, 2014 14:55
paní Muro1, : Mýša šýša
na nervy jsou prej dobrý i voříšky, ale mně osobně spolehlivě zabírá sedmička červenýho. smilies/smiley.gif
únor 28, 2014 15:05
Doporučená denní dávka, : Krakonoš
takzvaný dédédéčko, je 6 sklínek vína a tři prcky slivovice. Posiluje to nervy a tříbí charakter. smilies/cool.gif
únor 28, 2014 15:34
bb, máš dobrej pozorovací talent :-) : toulavej
jinak autor názoru, který zkopíroval Pepa, se nepochybně moc dívá na dobrodružné filmy v tv a asi už dělá doma zásoby před minimálně 3. celoevropským válečným konfliktem. Myslím, že nemusí . . .

Jen by mě zajímalo, o jakého pana ex prezidenta, vlastnícího firmu v zahraničí v hodnotě 10 bilionů dolarů, se jedná. Možná zaměnil americký billion za evropskou miliardu, ale i to by bylo příliš, aby se tomu dalo i s oběma zavřemýma očima uvěřit . . .
únor 28, 2014 15:59
muro : bb2
nemůžu navrhovat, když nevím co jsi zač, masák jako já potřebuje pro klid a výkon pořádnou porci masa, obří roštěnka, velká kotleta nebo aspoň kuřecí príčka.
K tomu pečenou zeleninu - nemusí být, stačí pár lupenů salátu. Salát lze nahradit druhým steakem.Pokud je ti bližší veganství, tak se ti právě zvedl kufr, ale to by ti mohlo dát zapomenout na nerva, takže taky dobrá rada, ne? :-)
Hořkou čokoládou na nerva = od 70% výš, stačí pár čtverečků, víc se toho stejně nedá sníst.

únor 28, 2014 16:18
Myško, v podstatě : bb2
jsem tě tím pitváním vyjmenovaných slov a nicků chtěla dovést k tomu, že nakonec si tě, mě, nás každý zařadí a pojmenuje podle sebe a žádné napomínání, ba ani oficiální žádosti o jiné pojmenování, na tom nic nezmění :-) a je tudíž ztrátou času zlobit se pro i/y
v myšce Mišce. Někdy to má zcela opačný efekt, než by si jeden přál:-)
Samozřejmě je to tvá věc a tvůj postoj - stejně jako toto je můj komentář k tomu.
únor 28, 2014 16:22
toulavej : bb2
myslím si o obojím totéž.
Ale jak jsem psala - vím prdlajs :-)
únor 28, 2014 16:23
jo, a už mi docvaklo, Myško, proč vlastně se na tom tak točím : bb2
ono tu totiž cosi podobného s tvým nickem už kdysi proběhlo - to když sem Roman psával román na pokračování a v něm vystupovala jeho mladičká dcera Myška. Zcela vážně jsi ho požádala, ať svou dceru pojmenuje jinak, protože Myška jsi jen ty.



únor 28, 2014 16:30
bb, : Mýša šýša
na tom něco bude. My když jsme byli s mým chotěm v počátku našeho vztahu, tak mě taky osloval nežně "Myško". A nynčko jen "Stará". smilies/smiley.gif
Tak jestli vona mu to Myška z Brna nezatrhla. smilies/wink.gif
únor 28, 2014 16:58
... : bb2
to je určitě něžně Stará :-) jako říkal krávě nebožtík Hlavatý, náš soused na chalupě, přes jámu. Dostal krávu na důchod, aby se nenudil, a měl ji moc rád, drbal ji na zadku nad ocasem, to měla ráda, a dojil ji velice jemně.

Čímž nechci dámy přesvědčovat, že až je choť nazve krávou, bude to z čiré lásky.

já bývala kdysi Žížala, no. A košpeta, to mi dodnes nikdo nevysvětlil. Teda, nijak přijatelně.
únor 28, 2014 17:30
a než se spustí lavina : bb2
jo, vím, co o košpetě píšou na netu a co jste mi neváhali předložit, když jsem to sem nepředloženě už jednou napsala!
Proto píšu - nijak přijatelně..
:-)
únor 28, 2014 17:31
... : Mikin
Krasna diskuse..... smilies/wink.gif
Jinak musim rici, ze me vzdycky dojmou dobraci, kteri nahazou vsechny tiskove agentury, noviny, casopisy, televizni i rozhlasove stanice a zurnalisty (at uz pravicove nebo levicove) do jednoho pytle, nazvou to "mainstream" a povysene vsem okolo vysvetli, ze to voni nectou.
Oni ctou obskurni webiky, ktere obvykle nemaji zadne reportery na miste cinu, protoze jejich redakci tvori jeden pubertak pisici ze sklepniho bytu v domku svych rodicu, nebo trvale nezamestnany komous. Tyhle webiky maji navic tu roztomilou vlastnost, ze opisuji jeden od druheho, takze potvrdit hodnovernost jimi publikovanych zprav je prace pro vraha.
Dekuji Pepo za radu, ale pokud si budu chtit udelat vlastni nazor, budu cist noviny dal.
únor 28, 2014 18:27
... : Mikin
A prestan Mysce komolit jmeno, sakra ! smilies/tongue.gif
únor 28, 2014 18:28
Myško, : Sidon
při Tvé sečtělosti a inteligenci, bych očekával, že si uvědomuješ tu Pepovu "roztržitost" a že to nedělá záměrně. Ačkoliv, jestli mě má paměť neklame, tak se tady někdy vyskytuje i Miška s měkkým, takže by bylo záhodno a v zájmu věci, aby se správnš psalo Myška s "tvrdým", když jde o Tebe.
smilies/cheesy.gif
únor 28, 2014 18:45
No jo no, připadám vám směšná... Ale já jsem holt takový staromilec, který některé věci bere vážně. : Myška
Nemám ve zvyku měnit nick jako ponožky, od začátku na Kudle (a že už je to spousta let!) mám tento, a tak mne to oslovení od Pepy bylo krajně nemilé. I proto, že už tu jednou bylo něco podobného, jak podotkla bb2, s Romanem.
Tak to berte jako moji úchylku, jiná už nebudu.
březen 01, 2014 06:31
ale houby připadáš směšná, : bb2
mírná urputnost, s jakou trváš na tom, aby i Pepa ze zámoří psal správně tvůj nick, je snad trochu legrační, ale určitě nejsi proto směšná. Ostatně, Mýša Šýša s ýý se dá brát za vyjádření podpory tvému nickovému postoji :-) jak mi Miška přišla celkem v pořádku, tak Mýša Šýša mi vyrvala oči z důlků.. Že používáš svůj nick ať se děje co se děje je náhodou docela sympatické, že jsou tvé názory celkem stálé a neměnné není taky nic směšného, i když s nima často nesouhlasím. Úchylné mi naopak přijdou "nové" nicky, co se tu a tam zjeví a z jejich komentářů je přitom každému jasné, že tu pobývají dlouho, pravidelně, pilně čtou a asi i diskutujou, jen pod jiným jménem. Nechápu proč.
Často o sobě říkám, že jsem stará konzerva, jen asi v jiných oblastech.
březen 01, 2014 21:46
Mně je divné, : Sidon
že tady už nevidím Deeres, nebo že by si taky změnila nick ???!
březen 02, 2014 01:21
Zakopat válečnou sekeru. : Pepa.
Sekeru či sekyru, já jsem s tý gramatiky vedle. Děkuji Sidone že se mne zastáváš. Mj. Historie konce Sidona ve filmové podobě je nádherná. Nepsal se ten chlap s tvrdým? V tom je krása vývoje.. dlouhá tisíce let, která vede lidi k lepšímu. Dřív posílali děti nahlas rodiče do háje, a dnes jim Vykají. (nebo se pletu) Vše jde kupředu. Rodina základ státu. Tím ale nemusíme být nepřátelé. Já to beru takto. Mikin má kousek za "polštářem" nejnebezpečnějčí zařízení na světě.
Je to (laicky vysvětleno) nejsilnější mikrovlná trouba kdy vyrobena. Mikin tvrdí, že je to na studium polární záře, která jediná mu svítí šest měsíců na cestu. Já se na něj nezlobím, a možná že se i mejlým.
PS: Mikine, Billy odešel 3 listopadu 2013 do nebe. Prohrál boj s kugoárem.



březen 02, 2014 08:42
milý Pepo : kolemjdoucí
mikrovlná trouba pracuje na frekvencích v řádu GHz, HAARP na frekvencích v řádu MHz. Mezi účinky kmitočtů s předponou Giga a Mega je dost zásadní rozdíl, takže nazývat HAARP mikrovlnou troubou je poněkud od věci. Nic to ovšem nemění na faktu, že HAARP dokáže významě ovlivnit děje probíhající v ionosféře s důsledky, o kterých současná věda jenom spekuluje. Takže je docela dobře možné (a dokonce velmi pravděpodobné), že činnost HAARPu má na chování ozonové díry mnohonásobně větší vliv, nežli všechny freony v historii lidstva vypuštěné do ovzduší. Že je to v současnosti nejnebezpečnější zařízení na světě, v tom s tebou ovšem naprosto souhlasím. Občas jsem rád, že už je mi sedmdesát.
březen 02, 2014 09:37
foneticky. : Pepa
Gif mi fajf. Pepa.
březen 02, 2014 10:54
Pepo, : Mikin
Billyho je me lito, byl to spravnej pes.
Nejak nam ta diskuse odbocuje..... smilies/tongue.gif
HAARP mame opravdu za humny pobliz mestecka Gakona na Aljasce. Je to civilni zarizeni pro vyzkum ionosfery, polarni zare a radiovych vln. Podobna zarizeni jsou i v Rusku, Norsku a Puerto Rico. Nevim jak v tech dalsich zemich, ale v tom zarizeni na Aljasce se konaji kazde leto dny otevrenych dveri a chodi tam i skolni vypravy.
Vykon je v porovnani s prirozenou slunecni radiaci tak nepatrny, ze nemuze mit na zadne prirodni jevy vliv. Ani na diry v ionosfere jak tvrdi kolemjdouci, ani na zemetreseni na Haiti, jak tvrdil neboztik Hugo Chavez.....
březen 02, 2014 14:17
Tak, a máme tady další téma. : Sidon
Kolemjdoucí, s tou mikrovlnkou je to jenom příměr, nic technickýho. O tom, jestli je to jenom pro účely, které zmiňuje Mikin, jak vidno, spousta lidí pochybuje a bylo trošku hloupé, kdyby Amíci prozrazovali i "jiné", tajné účely, pokud nějaké jsou. O tom, jaké je to v současnosti s tou Amerikou, dost výmluvně hovoří tento videoklip. Škoda, že tam nejsou české titulky, takže je to jenom pro ty, kdo umí anglicky - http://safeshare.tv/w/UAGOcLSuLX
smilies/cool.gif
březen 02, 2014 19:24
Sidone, : Mikin
kdyby se ten tvuj videoklip aspon nesnazil tvarit jako documentary...... smilies/tongue.gif
Pokud se tyce HAARPu, priznacne je, ze se nikdo z konspiracnich teoretiku nestara o jeho rusky protejsek ani o nazory vedcu z University of Alaska nebo dalsich univerzit ktere se na tom projektu podileji.
březen 02, 2014 21:02
Mikine, : Sidon
ať se to tváří jak chce, ale je tam velký kus "reality"! Nebo chceš tvrdit, že je to jenom blábol a snůška výmyslů? Bohužel, Amerika už není tou Amerikou, jak bývala dřív, ta prý skončila s Eisenhoverem. Víš, že nejsem protiamerický, ale vadí mně "některé" věci, kterých se Amerika dopouští.
smilies/sad.gif
březen 03, 2014 02:41
Pro vsechny konspiratory : Alena P-H
Samozrejme, ze kazdy ma sva tajemstvi, I USA. Ale i jine zeme, tedy vsechny zeme v ramci svych moznosti drzi neco pod poklickou.
I mne a mnoha jinym se nelibi mnoho z toho, co USA delaji. Urcite by se mnoho ze svetovych problemu mohlo a melo resit jinak. Ale...
Predstavme si, ze na miste USA jako superpower by byl nektery z moznych kandidatu: Rusko, Cina, Indie... Tak to by byla teprve legrace. Tak se mi zda, ze na miste svetove supersily je stale jeste to nejmensi ze vsech zel.

březen 03, 2014 04:58
Sidone, : Mikin
Alena P-H to napsala vicemene za mne.
Co me na vetsine konspiracnich teorii vadi nejvic neni ani tak naprosty nedostatek dukazu, ale krive obvinovani uplne neznamych lidi. Me uz se v zivote parkrat stalo, ze jsem si byl skoro jisty, ze me nekdo okradl nebo jinak ublizil. Ale protoze jsem si nebyl uplne jisty, drzel jsem radeji hubu protoze jsem nesnesl pomysleni na to, ze nekoho krive obvinim.
Tenhle nesmysl o HAARP je typicky priklad. Spousta lidi kteri tomu prd rozumi presto tyhle nesmysly siri a vicemene obvinuje profesory a studenty z aljasske univerzity z hroznych zlocinu proti lidstvu.
Coz je podle me pocinani krajne nechutne.....
březen 03, 2014 06:34
Alo to je logický, Mikine. : Krakonoš
Z toho, čemu nikdo nerozumí a naprostá většina lidí (včetně mě) ani nemůže do hloubky porozumět, navíc se to ještě tak podivně jmenuje smilies/wink.gif, z toho se tak snadno a krásně vyrobí strašidlo. No a potom každej antiami, kterýmu dojdou argumenty, nebo ani nikdy žádný neměl, má po ruce tohodle jednoduchýho a fungujícího bubáka a jakoukoli diskusi může aspoň ve svejch vočích vyhrát tím, že vodříká zaklínadlo: Amerika je zlá, protože HAARP. smilies/grin.gif smilies/cheesy.gif
březen 03, 2014 11:24
Krakonošu : kolemjdoucí
to že tomu nerozumíš ty, neznamená, že to mu nerozumí nikdo. Na rozdíl od tebe mám o účincích a šíření radiových vln povědomost docela dobrou, navíc podloženou vlastními zkušenostmi i vybavením pracoviště měřícími přístroji. Dovedu docela dobře posoudit, co je blábol humanisticky vzdělaného novináře a co je odhad kvalifikovaného člověka. Ale to všechno je celkem zbytečné, v daném případě stačí si zjistit, kdo v současné době celého "strašáka" financuje. Na tohle se totiž v případě ameriky dá spolehnout.
březen 03, 2014 13:19
Krakonosi, : Mikin
souhlasim. Temhle lidem pochopitelne nevadi prakticky stejne zarizeni "Sura" pobliz Nizneho Novgorodu v Rusku, i kdyz to zahajilo provoz o 12 let drive nez HAARP na Aljasce. http://www.thelivingmoon.com/45jack_files/03files/SURA_Radar_Facility.html
Mimochodem - HAARP byl ted asi rok mimo provoz, protoze se hledal novy provozovatel. A tim je korporace vlastnena mistnimi domorodymi obyvateli. Takze bacha na indiany !
smilies/cheesy.gif
březen 03, 2014 14:34
Mikine : kolemjdoucí
nevím, jak jsi přišel na to, že
Temhle lidem pochopitelne nevadi prakticky stejne zarizeni "Sura"
.
Vadí a moc. Je tu jenom malinký rozdíl. Pokud něco málo víš o směrovém vyzařovacím diagramu antén, resp. antenních polí a podíváš se na fotografie antenního pole SURA a pole HAARP, tak to třeba pochopíš. Bez ohledu na to, obě tato zařízení dokážou (už takhle rozesranou) ionosféru pořádně polechtat.
březen 03, 2014 17:26
Kolemjdouci, : Mikin
tak to jsem rad. Ja uz myslel, ze jsi jednim z tech konspiracnich silencu kterymi se cely internet jenom hemzi a kteri povazuji HAARP za straslivou zbran vyvolavajici zemetreseni, tsunami i lesni pozary kdekoliv se zlym Americanum zachce. Akorat kdyz se neco takoveho stane v Americe, tak je to dukaz toho, ze to ti "emericani" spatne nasmerovali. smilies/tongue.gif Pritom o ruskem SURA nikdo z nich nevi a vedet nechce.....
My mame v mistnich novinach vedecko-technickou rubriku, ve ktere to nedavno nejaky profesor z University of Alaska vysvetloval. Podle neho je vyzkum ionosfery ztizeny tim, ze tam kvuli ridke atmosfere nedoletnou letadla ani balony, ale jeste tam porad nemohou operovat druzice.
Energie kterou vyzaruje HAARP je v porovnani se slunecni aktivitou nepatrny zlomek procenta a proto nemuze na zemi ani v atmosfere nic ovlivnit. Cele zarizeni se ale da narozdil od slunce na zlomek vteriny presne zapinat i vypinat, coz umoznuje vedcum zkoumat jaky vliv ma slunecni radiace na sireni radiovych vln atd.....
Ze tyhle informace castecne vyuzivaji a castecne i plati vojaci je pochopitelne.
březen 03, 2014 18:38
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]