O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

TRVALÝ POBYT - STRACH Z EXEKUCE PDF Tisk E-mail
Pondělí, 20 květen 2013

Po rozvodu a vypořádání majetku jsem vyplatil bývalku a děti zůstaly se mnou v baráčku. Jsou už oba dospělí. Ale mám obrovský problém, se kterým si nevím rady. Je možno nějak zrušit trvalý pobyt zletilému synovi, který neustále dělá dluhy?

 

 

     Víte, je to už takové, že mám opravdu strach, jak to všechno jednou dopadne - Co když přijdou exekutoři? Jak se můžu bránit? 

 

Poradíte mi?

PETR

 

 

Komentáře (7)add feed
Zrušení trvalého pobytu : laguza
Pokud u tebe syn stále bydlí,tak s tím asi nic nenaděláš.Pokud ne,tak trvalý pobyt mu zruší příslušný Obecní úřad.Udělala jsem to před dvěmi lety svému synovi,který u mne už ale prokazatelně několik let nebydlel.Bylo třeba mít s sebou dva sousedy,kteří mi dosvědčili,že se tu už doopravdy nezdržuje.
květen 20, 2013 15:55
Petr : Karlos...
Jednoduše. Pokud syna fyzicky vyhodíš, tzn. už u tebe nebude moct bydlet a lehce tak splníš i druhou podmínku - faktický stav, kdy osoba objekt neužívá. Předpokládám, že žádné užívací právo syn nemá.
květen 20, 2013 16:46
hele, Karlosku, : d@niela
to si představuješ jak Hurvínek válku. Většinou je to tak, že dotyčnej synáček se

a) k rodičům moc ohleduplně a laskavě nechová;
b) většinou je podstatně silnější;
c) a do třetice - i kdyby otec zvládl během chvíle synkovi sbalit všechny jeho věci, někam je odvézt, vyměnit zámky, tak by se pak stejně musel hádat s policajty, které by na něj zavolal. Právě proto,že tam má TP. Musel by jen snášet tu všechnu hrůzu a hádanice...

Jo, zkus vymyslet nějaký schůdnější řešení!
květen 20, 2013 20:57
... : bb2
Tyhle razantní postupy nejsou pro každého, když jde o vlastní dítě, tak to rodiče málokdy ustojí, spíš když už vyčerpali jiné možnosti.
Pokud nemá kluk užívací právo k domu, nemusí ho tam otec nechat bydlet, pokud nechce takhle nadivoko, tak vyklízecí žalobou. Tomu by asi měla předcházet domluva se synem, aby se odstěhoval, když to nepomůže, tak asi zdokumentovaná snaha o domluvu - poradí právník - žádost o odstěhování, termín do kdy..A pak ta žaloba.
květen 21, 2013 01:11
Trvalé bydliště : Josef Kouba
Zakon je zbytečně komplikován. (a právníci bohatnou cc. 1200,- Kč a více na hodinu.)
V současné době počet dětí ve věku 21 a 29 let žijících s rodiči, je údajně 47%. Je to hrůzná cifra. V Kanadě kde žiji, problém s trvalým pobytem není. Dnes bydím zde za měsíc jinde. Jediná evidence je adresa v řidičském průkazu a kartička se sociálním číslem. (žádná občanka) Majitel-pronájemce bytu či domu, nemá žádné povinnosti vůdči nájemci.(hledat mu bydlení) Vyprší smlouva, neplatíš, tak ahoj. Nechceš? Do týdne tě policie vystěhuje na tvé náklady, nábytek odvezou do skladu a platíš odvoz i uskladnění. Máš-li nezbedného synka jež překročil 18 let, jednoduché řešení. Postav mu kufry za dveře. Hrubé kopání do dveří a jiné vyhrožovaní příjde v Kanadě synka na 24 hod v base a nařízení, že nesmí 300 m k domu rodičů.
Já pobyt synka vyřešil jednoduše. Po roce bezplatného pobytu a stravy, jsem chlapci zdělil, že bude platit 500 dol. (měl plat 2500,-dol)Byl v šoku. Odstěhoval se a za rok měl na kreditní kartě 18 tisíc dluh. A nestačil se divit co vše život na vlastní noze stojí. Takže synkovi určete slušné nájemné a pokud možno i stravné, vždyť je dospělý.

květen 21, 2013 05:25
d@niela : Karlos...
Ne, to já si nepředstavuji jak Hurvínek válku, to spíš tady se pořád vymejšlí, jak to nejde, než jak to jde. Kdo chce, způsob si najde.
Bohužel tak, jak je zákon postaven, jiný jednodušší řešení nevidím. Vyměnit zámky je to nejmenší. Pokud je někdo silnější než já, seženu si někoho na pomoc. S policajty problém nebude, protože TP nikoho k ničemu nezavazuje. Hádanice asi bude muset nějaký snýst, ale to mi přijde už jako to nejmenší.
Chápu, že jde o vlastní dítě a neni to lehký, v tom případě se ale pán musí rozhodnout, co vlastně chce.
květen 21, 2013 06:22
Vem syna za límec : lp
a dotáhni na úřad, kde sám sdělí, že u Tebe nebydlí a nemá k domu užívací právo. Občas sice chodí na návštěvy, ale dům neužívá pro své bydlení, které je schopen si zajistit sám. Pak Ti budou muset vyhovět a synovi trvalý pobyt zrušit. Pokud spolu alespoň trochu komunikujete, tak nebude dělat problémy a tohle udělá. Přesto bych jej nasměřovala na nějakou občanskou poradnu a v případě, že pracuje, tak se pokusit o insolvenci.
květen 22, 2013 08:28
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]