O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

DOBRÉ RADY - CIBULKA V MRAZÁKU PDF Tisk E-mail
Neděle, 03 únor 2013

 Mám pro vás  jednu super radu - jak mít vždy k dispozici nasekanou zelenou cibulku -  použijete pouze čistou pet láhev od nějakého nápoje, průhlednou. Pak stačí jen nakrájet čistou omytou (a osušenou) cibulku na kolečka vsypat do lahve, zavřít a šup s ní do mrazáku...  

 

 

 

 

 

 

      Pak, až bude potřeba, stačí jednoduše odšroubovat víčko, vytřepat tolik, kolik potřebujete, znovu zavřít a vrátit do mrazáku. Použítí je přesně stejné, jako když používáte čerstvou - tedy do vařených jídel, do rýže,  polévky, do míchaných vajíček -  co si jen vzpomenete. Pochopitelně, že po rozmrazení je měkká, takže je lepší ji používat v teplých jídlech.

 

 

 

 

     Samozřejmě, že takhle můžete mít zamraženou i obyčejnou cibuli - nakrájet, osušit a dát buď do další pet láhve, nebo do nějaké krabičky. V té láhvi je to lepší, protože pokud ji ještě v průběhu zamražování občas protřepete, nebude zmražená v jeden tvrdý kus, ale dá se pak odebírat podle potřeby. V případě potřeby rychlého vaření je to opravdu super!!!

 

d@niela

 

 

Komentáře (17)add feed
pááááni : alik puntik
z pet lahví bude časem vynález, který posune lidstvo o několik století kupředu. Už se z nich dělá kdeco,skleníky, osvětlení tam, kde není zavedena elektřina, ohřev vody......a pak, že nejsou k ničemu a že je to jen odpad!
únor 03, 2013 19:27
Je to sice dobrý nápad, ale pro toho, kdo má místo v mražáku. Petka zabere zbytečně místo, protože je neskladná. : Myška
Já mrazím něco v krabičkách, něco v mikrotenu. Obyč. cibuli nemrazím, neosvědčilo se mi to. Ale cibulovou nať i pórek jo. A taky petržel, pažitku, medvědí česnek, libeček, rukolu,...
únor 03, 2013 19:30
myško, : bb2
jak používáš mraženou rukolu? já moc rukolu nepoužívám, ale napadá mě jen začerstva, jako salát apod. Na dochucení např. vařených brambor, rýže, vajíček apod., se mi zdá mdlá, bez chuti, bez vůně...?
únor 03, 2013 19:35
... : bb2
Jinak já zeleně natě, a taky houby a ovoce, mrazím na tácu/plechu, zmražené sesypu do krabiček nebo sáčků.
únor 03, 2013 19:36
bb2, mraženou na pizzu. : Myška
Čerstvou taky do salátu a na pizzu. Nepoužívám ji taky nijak moc, ale když se zadaří vypěstovat...
únor 03, 2013 19:38
... : bb2
jasně, já domácí zdroj rukoly nemám, takže mrazit nebudu...ale na tu pizzu, to bych mohla zkusit, až budu dělat pizzu pro našeho mladého vegana.
únor 03, 2013 19:40
bíbí, takhle mrazím skoro všechno, jako ty: : d@niela
napřed extra, "naplacato", pak dám do ziplocků; a mám to srovnaný tak, abych využila každý milimetr :-)))
Dokonce i polévky dávám do ziplocků a mrazím naplacato, protože pak mám štůsek polévek v minimálním prostoru. Pak už si jen vytáhnu jeden pytlík, rozmrazím a můžu jíst... smilies/grin.gif
únor 03, 2013 19:46
... : mia I
při mojí šikovnosti a faktu , že hrdlo je dost úzké, bych měla asi nakrájenou cibuli všude okolo než navrstvenou v láhvi , při užití trychtýře se zas bude cibule zachytávat v něm a nebude propadávat do láhve . Mně se osvědčil tlačenkový papír, udělám porci, zauzluji špagátem, další porci , zauzluji, ve výsledku takový věnec asi 5 buřtíků na jeden tlačenkový papír. Pak odstřihnu porci do polévky. Cibule je dost aromatická, nezamrazuji ji. Mám čerstvou petržel a kadeřávek celou zimu na záhoně. Ale jinak příbuzní zamrazují do petek mošt a chutná výborně.
únor 03, 2013 20:44
No, teda děvenky, : Sidon
s tím mražením zeleniny, by z Vás asi Z.Pohlreich neměl velkou radost. smilies/cheesy.gif smilies/grin.gif
únor 04, 2013 02:46
... : deeres
Cibule z mrazáku není dobrá, když mně nakrájená cibule zbude, strčím jí do malé skleničky s trochou oleje. Dá se pak osmažit, nebo konzumovat naložená. A nakrájená na kroužky v oleji, je na čerstvém chlebu pochoutka, zvláště, když k té cibuli přidáte balkánský sýr, malou chilli papričku a nějaký ten stroužek česneku a pár dní necháte uležet. Ale to už jsem někde jinde.
únor 04, 2013 09:32
... : bb2
oloupaná nakrájená cibule ve skleničce vydrží v chladu poměrně dlouho, než se zkazí, do té doby ji určitě spotřebuju, takže jsem se ani nepokoušela ji zmražovat

únor 04, 2013 15:36
... : bb2
Já bych potřebovala radu na ztuhlou šíji. Je to dost akutní, chodím jak robot emil. Včera jen pocit přeleželého za krkem, ráno jsem vstala normálně, krk úspěšně zapomenut. No a od pozdního odpoledne už neohnu hlavu. Dostalo se mi lehké masáže a vmasírování gelu Voltaren, a nic. Nebolí to, pokud se nehýbu a chodím tak, jak mě maminka učila - hlavu vztyčenou, záda jak pravítko, dolů se dívají oči, bb, ne celá hlava, jen oči! A když mi upadne tužka, udělám hluboký dřep a se stále vztyčenou hlavou a sklopenýma očima šátrám rukama po zemi...
a ta chátra nevděčná se mi směje
únor 05, 2013 00:35
Milá paní Bíbí, : Anka
lituji Vás, ale asi Vám nic jiného nezbývá, než jít k lékaři ....
Ale k tomu by se Vám mohla vyjádřit naše paní Iris....tak MOC přeji,
abyste byla co nejdříve fit..... Držím palce (já vím, to Vám zatím
moc nepomůže....).
únor 05, 2013 04:38
Také něco do vínku. : Josef Kouba
Víte že, cibule je neuvěřitelný "magnet" na bakterie. (oloupaná) Proto je dobré, pokud možno zpracovat jí celou. Naše babičky jí používali jako prevenci před chřipkou.












únor 05, 2013 05:53
asi ti, bb : mura1
moc neporadím, ale z mé (poměrně časté) zkušenosti je to jako chřipka. neléčená týden, léčená 7 dní. člověk musí prostě pár dní počkat, až to přejde...
únor 05, 2013 08:17
... : bb2
Anko, díky za účast.

Muro, asi to tak je, tak já ještě pár dnů počkám. Dvakrát třikrát za den mi někdo vmasíruje nějaký gel, asi to trochu zmírní bolestivost některých pohybů, ale zlepšení nepozoruju. Muž mi vlepil hřejivou Voltaren náplast, to bylo moc příjemné, krásně to prohřívalo svaly. Ale v noci jsem se stejně párkrát vzbudila, když jsem se nějak blbě přetočila a to místo mezi krkem a ramenem zařvalo, no a ráno jsem se vzbudila s náplastí na zadku :-)
Dávám tomu celkem tedy týden a pak, tzn. v úterý, navštívím našeho lékaře, dát mu něco vydělat. Odhadem osm deset let jsem ho nepotřebovala. Možná bude, chudák, v šoku, že už je zase listopad a jdu na očkování proti chřipce smilies/wink.gif
únor 08, 2013 11:18
No, bíbí : alik puntik
ještě zbývá rada:"Jeď do Pelhřimova, prohlídni si krematorium, ať víš, do čeho jdeš." smilies/cheesy.gif
únor 08, 2013 16:11
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]