Mám pro vás jednu super radu - jak mít vždy k dispozici nasekanou zelenou cibulku - použijete pouze čistou pet láhev od nějakého nápoje, průhlednou. Pak stačí jen nakrájet čistou omytou (a osušenou) cibulku na kolečka vsypat do lahve, zavřít a šup s ní do mrazáku...
Pak, až bude potřeba, stačí jednoduše odšroubovat víčko, vytřepat tolik, kolik potřebujete, znovu zavřít a vrátit do mrazáku. Použítí je přesně stejné, jako když používáte čerstvou - tedy do vařených jídel, do rýže, polévky, do míchaných vajíček - co si jen vzpomenete. Pochopitelně, že po rozmrazení je měkká, takže je lepší ji používat v teplých jídlech. ![](http://obrazky.kudlanka.cz/cibulka.jpg)
Samozřejmě, že takhle můžete mít zamraženou i obyčejnou cibuli - nakrájet, osušit a dát buď do další pet láhve, nebo do nějaké krabičky. V té láhvi je to lepší, protože pokud ji ještě v průběhu zamražování občas protřepete, nebude zmražená v jeden tvrdý kus, ale dá se pak odebírat podle potřeby. V případě potřeby rychlého vaření je to opravdu super!!! d@niela
|