O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

NENÍ FLAŠKA JAKO FLAŠKA... PDF Tisk E-mail
Úterý, 22 leden 2013

"Na webu jsem našel reklamu na úžasně chutnou vodu, která se má dát připravit ve speciální láhvi v obalu, nazvané „Moje flaška“. Popis láhve a principu účinku na jejich webové adrese je podrobný a působivý, ale cena láhve mi připadá příliš vysoká. Máte s láhví nějakou zkušenost?"

 

 

 

 

 

 

O D P O V Ě Ď:  

 

      „Moje flaška“ (cena 750 Kč) je výrobek slovinské firmy Flaška d.d., která už má v ČR svého dovozce i distributory. „Flaška“ je z italského skla a má líbivý barevný látkový obal. V reklamě na ni čteme, že voda po vložení do láhve na dobu 5 minut je chutnější, je jako „voda z horské bystřiny“, je „zdraví prospěšnější, tělo lépe hydratuje a eliminuje vliv škodlivých látek (snižuje genotoxicitu) obsažených ve vodě až o 45%.“

 

      Podle reklamy je „sklo, ze kterého je Flaška vyrobena, naprogramováno speciální technologií TPS, díky níž voda v láhvi mění svou strukturu.“

 

 

 

 

 

     Popis principu výroby a účinku vypadá sice odborně, ale ve skutečnosti nedává smysl a je zřejmé, že láhev fungovat nemůže. Hlavní námitky: Vodu má vylepšovat informace, kterou do skla láhve uloží Orgonský Zářič (Schooter), vysílající hypotetickou energii zvanou orgon. Termín vymyslel vynálezce Wilhelm Reich (1897 - 1957), ale existence této údajně kosmické duchovní energie, analogické indické práně nebo čínské čchi, nebyla nikdy prokázána.

 

     Fyzika zná jen čtyři druhy energie, všechny hmotné, žádná duchovní neexistuje. S elektřinou a kvantovou fyzikou, na kterou se autoři odvolávají, nemá ovšem „elektrogenetické“ programování duchovní energií nic společného. Reich byl za své podvodné orgonské přístroje obžalován a odsouzen.

 

     I kdyby byla nějaká informace do skla zapsána jiným způsobem, nemohla by působit na vodu, protože přenos ze skla by vyžadoval čtecí a vysílací zařízení i odpovídající kód (Cédéčko s nahranou písničkou také „samo“ nehraje.). Mylná je také hypotéza, že by informace mohla změnit strukturu vody.

 

      Japonec Masaru Emoto sice mluvil o „paměti vody“, ale i její existence je vyloučena. Molekuly vody tvoří kolem cizích molekul shluky, klastry, ale ty nejsou stabilní, rozpadají se a znovu tvoří v pikosekundách. Autoři se také při popisu principu Flašky odvolávají na homeopatii. To je ovšem disciplína alternativní medicíny. Její principy jsou mylné a účinky experimentálně neprokázané.

 

      Reklama firmy se sice odvolává na desítku různých testů a certifikátů, ale jejich věrohodnost je sporná, když je mezi nimi i hodnocení aury vody pomocí Kirlianova fenoménu (viz např. náš „Slovník esoteriky a pavěd“). Kvalita ani struktura vody z „Flašky“ se tedy nemění. protože se ze skla do vody neuvolňují žádné molekuly a zřejmě z něj nevychází žádné záření.

 

     Že jsme nenašli žádnou studii v odborném časopise, která by změnu kvality programované vody potvrdila, je samozřejmé. A že „Moje flaška“ nefunguje, to si může každý snadno ověřit, když porovná chuť vody neupravované s vodou z „Flašky“. Pokud neví, která sklenka je která, rozdíl nenajde.

 

JIŘÍ HEŘT

(převzatý článek p. Prof. MUDr. Jiřího Heřta, DrSc.

 z webu Sisyfos)

 

 

Nejčerstvější zprávy:

 

S účinností od 14.1.2013 byl prodej a obchodní činnost Flašky CZ pozastaven. Probíhá šetření deklarovaných parametrů ve spolupráci se Státním zdravotním ústavem, Hygienickou stanicí Praha a výrobcem Flaška d.d. ve Slovinsku. Až do konce šetření bude prodej pozastaven. O dalším průběhu šetření Vás budeme dále informovat.

Váš tým Flaška

 


 

Komentáře (5)add feed
Tak se vydělávají prachy! Chce to nápad, a lidi, co jsou schopni uvěřit takové pitomosti, se vždycky najdou. : Myška
A dobře jim tak...
leden 22, 2013 23:00
A já blb : Michal
jsem nic nevymyslel. Ale pracuju na tom. smilies/grin.gif
leden 23, 2013 00:27
K tomu nemá ani cenu se vyjadřovat. : strejda
Oceňuji zastavení prodeje dalšího podvodu.
leden 23, 2013 12:22
Reklamu na flašku : Ketrin
jsem někde viděla a byla tak dokonalá, že jsem si myslela, že je to recese něco na způsob infobaden. A ono je to skutečné?! smilies/grin.gif
leden 23, 2013 12:59
... : bb2
propánajána
leden 25, 2013 15:25
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]