O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

METABOLICKÝ SYNDROM PDF Tisk E-mail
Čtvrtek, 21 únor 2008
Přejít na obsah
METABOLICKÝ SYNDROM
Strana 2

 

 

 

 

 

A JAK NA TO?

 

 

 

 

Omezte energetický příjem - málo jíst, ale častěji - známé pravidlo, ale těžko se v našem denním režimu uhlídá. Zcela jistě víte, že během dopoledne by měly převažovat sacharidy jako zdroj energie (složité upřednostňujeme před jednoduchými cukry), k večeru přidáváme bílkoviny pro regeneraci nejen svalů.

 

Hlídejte si pitný režim - kromě neslazených nápojů je dobrým zdrojem také ovoce, příp. zelenina. Denní příjem tekutin by se měl pohybovat kolem 3 litrů, záleží ovšem na fyzické zátěži (kolik toho vypotíte) a na ročním období (v létě a horkém počasí je nutno samozřejmě tekutin vypít více než v zimě či chladném počasí). Kontrolou může být intenzita zabarvení moči. Čím je tmavší, tím je moč koncentrovanější a vy byste ji měli zředit. Čím je světlejší, tím jsou játra „čistější" a náš pitný režim je v pořádku.

 

Pozor na alkohol I když studie potvrzují prospěšnost menšího množství alkoholu (ženy 2 dl vína, muži 3 dl vína), není to záminka ke konzumaci alkoholu. Všeho s mírou!

 

Omezte sůl - zvyšuje krevní tlak. Sůl obohacuje chuť, ale je možné ji nahradit vhodným kořením. Začněte omezovat solení po troškách, chuťové buňky si pomalu zvyknou.

 

Jezte pestrou stravu - pro správné fungování organismu je nezbytný vyvážený přísun všech živin - bílkovin, sacharidů  i tuků. Všechno je dovoleno, pokud to není moc často. Pokud máte rádi čokoládu, musíte se smířit s tím, že si ji dáte 1-2 x měsíčně, nikoli každý den.

 

Nezapomínejte na ovoce a zeleninu - pozor ale na jednoduché cukry (banány, hroznové víno...) a na tuky (kokos) - mohou výrazně zvýšit energetický příjem.  Zelenina je z tohoto důvodu lepší variantou.

 

Nenasycené tuky upřednostněte před nasycenými - olivový olej, řepkový, slunečnicový, ořechy, mandle, ryby - to vše ano. Pozor na tuky v červeném mase, již zmíněný kokos a také na margaríny, ve kterých se mohou vyskytovat trans-mastné kyseliny (Ceres, Omega, AB máslo).

 

Zapomeňte na diety - pokud budete dodržovat uvedené připomínky, není žádných diet zapotřebí. Známe všichni jo-jo efekt a tomu se přece chceme vyhnout. Dostatek pohybu a správná strava ve správný čas dokáží s naší figurou divy !

 

 

 

.... OK - tak program bychom měli,

víme - co je co....

takže teď jen do toho, ne?

 Kiss

d@niela

 

 

 

Komentáře (2)add feed
tohle dávat v čase obědním... : petraP

únor 21, 2008 13:12
no, a po obědě si trošku dáchnout... : kiwi

únor 21, 2008 13:56
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy

 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]