O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

HODY HODY, ŠŤASTNEJ A VESELEJ PDF Tisk E-mail
Pondělí, 31 prosinec 2012

Měli bychom si popřát – když je toho Silvestra... Třebas: zkusme si v tom nadcházejícím roce 2013 najít víc místa pro sebe, víc pohody v srdci a schopnost radovat se teď a tady. Naučme se přestat chtít pořád víc. Zkusme si říct - tohle mi teď stačí... Přestaňme hledat uspokojení za branami své duše a hledejme jej jen a jen v sobě...

 

    

 

 

 

     Jenže – já musím myslet na něco úplně jiného -  je teprve pět odpoledne a venku to už práská jak o závod.  Každou chvíli se zabarví nebe jinou barvou... a já si ale nedokážu odmyslet ty ceny: 

 

 

prásk! 25,- Kč,

práááásk – 150,- Kč,

jé – a tyhle jiskřící koule – jedna za 350,- Kč

a tomuhle se říká „multifunkční fontána – kousek za 280,- Kč...  

.

 

     no, jen jsem se koukla v internetovém supermarketu na pár cen. Dál už to číst nebudu - ty ceny jdou stále výš a výš! A přitom nikdo si nekoupil jen tu jednu petardu... Kolik se tak asi letos vybouchá? Mj. jen ten oficiální pražský ohňostroj bude stát „necelé“ dva miliony.      

 

     Současně však každou chvíli sleduju v tv, jak chlapeček na vozíku, co mu sestra zvedá nemohoucí ruku, prosí o finanční pomoc. Stejně tak žena, co přišla o spodní půlku těla. A čísla jejich kont... Asi si řeknete, že jsem trapná, že to "musí být, že to k Silvestru patří".  

..

 

 

   

 

     Jenže já nevím, co spíš musí být - jestli ty rány, za které se vyhází tolik peněz, nebo to prošení o korunky...  Nevadily by mi drahé oslavy, kdyby nebylo současně tolik nešťastných, nemohoucích, zoufalých.  

 

A tak se troufnu napsat: 

 

 

Co kdybyste mohli rozhodnout,

že by se daly peníze těm potřebným...

Nebo byste přeci jen raději ty rachejtle?

. 

 

Podle všeho asi ano.

KOLIK TO BUDE ZA CELOU ČR?

(hádám tak 3 - 4 miliony?)

 

d@niela

 

 

Komentáře (13)add feed
3 - 4 miliony? : Bara
Myslim, ze budes muset vic pridat. Loni se jen v Holandsku vyprskalo za 70 milionu euro !!!! Skandalni. Ja jsem k tomu neprispela ani centikem. A letos? Pry to bude o neco mene, je prece krize, nevim, ale uz vcera a od dnesniho rana se ze vsech stran ozyva jedna racha za druhou......nebere to konce. Taky je mi tech penez lito.
prosinec 31, 2012 20:59
Odpověď je jasná - prachy potřebným. : Myška
Otázku rachejtlí bych rozdělila - i když mne zábavní pyrotechnika obtěžuje, protože to ruší nejen lidi ale i zvířata a nejen dnes od rána ale i předchozí dny a pár dní ještě bude, tak kolik za ni kdo utratí peněz je mi jedno. Moje prachy to nejsou.
Jiná věc jsou ohňostroje organizované a hlavně placené městy, obcemi, prostě státní správou. S takovým využitím mých daní nesouhlasím. Ale dlužno dodat, že se moje daně využívají k ještě daleko zbytečnějším výdajům, se kterými nesouhlasím ještě mnohem víc...
prosinec 31, 2012 21:27
Už několik let : Ivča
taky neboucháme..Je spousta věcí, které potřebuju víc než bouchací krámy....

prosinec 31, 2012 21:29
Ještě chci popřát vám všem, co nakouknete na Kudlanku, : Myška
všechno nejlepší v novém roce, hodně štěstí, spokojenosti a hlavně hodně zdraví. A taky vám přeji, ať se vám splní vše, po čem toužíte.
prosinec 31, 2012 22:03
... : Mikin
Ja myslim, ze se penize vyhazuji mnohem nesmyslnejsim zpusobem. Me se ohnostroje libi a rekl bych, ze se vyrobou rachejtli i jejich odpalovanim zivi spousta lidi i firem, ktere plati dane.
leden 01, 2013 05:21
... : Mikin
A take se pripojuji k pranim hezkeho a uspesneho Noveho Roku !!!
leden 01, 2013 05:23
... : deeres
Tak jsem jakžtakž přežili noc hrůzy, bylo to jak bombardování za války. Na hlavě jsem měla volkmena, psi byli utlumeni celkem bez účinku prášky, ale protože to vypalovali přímo na dvoře našeho bloku domů, který je uzavřený, bála jsem se, že spadne barák.Teď jsem přišla od vody se psy, všude střepy, nablito a zbytky vypálených rachejtlí.
Rachejtlí se bojím od té doby, kdy jedna bývalá kolegyně, která bydlí na Proseku, málem přišla o mimčo. Rachejtle jim vletěla do ložnice, kde prcek spal, vynesli ho na poslední chvíli, protože přes zábavu nic neslyšeli. Ložnice jim komplet vyhořela.
A tak se radujme, že jsme ten konec roku nakonec ve zdraví přežili, až na nějaký ten žlučníkový záchvat a bolehlav od přemíry alkoholu a spějme do nového roku 2013, který bude určitě lepší než ten minulý! Tak si to užijme! smilies/wink.gif
leden 01, 2013 08:21
Milí kudlánci a kudlanky, ať v tomto roce máte co nejmémně důvodů ke smutnění !!!! : wendy
Moje starší kamarádka mi letos ke konci roku, když jsem měla nějaké, možná trochu zbytečné chmnury, řekla, že žádná radost není dokonalá a musíme umět si vybírat a vážit si toho dobrého, co nás potkává. A že radost chodí často ruku v ruce i s nějakou chybkou...budu si to pamatovat.

A k těm ohňostrojům - nám se líbí a práskáme každého Silvestra. Měli jsme trochu obavy co naše pejsková - ještě jsme ji vloni neměli - ale dobrý. Nebojí se. A že u nás šly už tak od 17ti hodin až do rána...tak do 2 hodin. To je holt Silvestr.
A ty měststké oslavy ? to už nás nevytrhne. Víte že mám dost silné sociální cítění a upřednostňuji solidármost s potřebnými, ale fakt to je jen špičička ledovce. Úspory vidím úplně jinde.

Tak pěkné posvátčí !!! smilies/grin.gif
leden 01, 2013 16:09
Jo - chléb a hry.... : alik puntik
asi už to lepší nebude, neb tato metoda se historicky osvědčila...
leden 01, 2013 19:59
Wendy : Mikin
souhlasim. A navic mam pocit, ze kdyby to v Cesku nebouchalo, rekli by lidi, ze se oslavovalo od Sydney pres Bangkok, Abu Dhabi, Pariz, New York az po L.A., jen v Praze ze chcipnul pes.....
leden 02, 2013 07:47
V Paříži : Emma
se letos NEBOUCHALO!
A kupodivu - Frantíci to přežili...

dokonce, na rozdíl od nás, zcela ve zdraví.

leden 02, 2013 08:45
jo v Parizi... : romanB odjinud
http://zpravy.idnes.cz/zhari-zapalili-ve-francii-na-1200-aut-d5k-/zahranicni.aspx?c=A130102_083848_zahranicni_tss
Frantici uz hlavne vubec netusi, jak si poradit s temi, co jim z mest delaji spaleniste. Protoze by jinak misto multikulti museli vzit do ruky klacek a na to jsou poserove.
leden 02, 2013 10:56
... : mia I
přeji vše dobré v letošním roce,především pevné zdraví, dobrou práci, veselou mysl zdejšímu kudlanstvu.

Když vidím, jak každý rok operativně nastupují na Václavák uklízecí čety a likvidují spoušť po oslavách Silvestra, tak bych si moc přála, aby občas stejně operativně nastoupily i v jiných částech Prahy. Třeba na autobusovém nádraží Na Knížecí , na Smíchovském vlakáči by určitě taky měly co dělat. Zvlášť teď v zimě je ten bordel viditelnější. Možná by nějaká koruna ubraná z těch veřejných ohňostrojů přidaná na úklid byla prospěšněji využita.
leden 02, 2013 11:15
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]