O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

VÍTEJTE V NOVÉ EPOŠE, PŘÁTELÉ PDF Tisk E-mail
Úterý, 25 prosinec 2012
Přejít na obsah
VÍTEJTE V NOVÉ EPOŠE, PŘÁTELÉ
Strana 2
Strana 3

 

 

 

 

 

 

 

      V žádném případě nepochopí, že by jej mohlo něco přesahovat, ať už jsou to společenské hodnoty (věrnost, sounáležitost, loajalita) nebo vyšší duchovní síla.

 

     Představme si takového „osvobozeného politika“. Jak se bude chovat? Zařadí se čistě účelově do nějaké skupiny pro dosažení co nejvyšších výhod, zájmy státu a národa jsou pro něj nepodstatným požadavkem, tak jako ostatně pro většinu lidí žijících v této poslední fázi staré epochy. Pro většinu těch remcajících stěžovatelů, kteří by se ve stejné situaci chovali naprosto shodně.  Chtít „osvobození“ a společenskou zodpovědnost -  je přeci protimluv. 

 

     Nová epocha musí mít myšlenky zcela nové. Může být částečně založena na návratu k osvědčeným pravidlům starších dob. To vše nám ale nespadne z kosmu, musí to zase jen vytvořit lidé. Čekáním a pozorováním oblohy nová epocha nenastane.

 

 

     Mayové sice předvídali nějaký nový začátek,

ale naplnit jej musíme my.

 

 

VLASTIMIL PODRACKÝ

 

 

 

 

Komentáře (60)add feed
... : Mikin
Hm, ja si jako vzdy dobre pocetl, ale skoda tech obvyklych nesmyslu, ktera tomu znacne ubiraji kouzlo.
Treba ta poznamka o lidech, kteri vystuduji za statni penize v jedne zemi, ale jdou pracovat bez vycitek svedomi jinam. Jeste ze byl napriklad Albert Einstein takovej padouch nevdecnej, jinak by ze sameho patriotismu zustal pracovat pro nacky..... smilies/tongue.gif
prosinec 25, 2012 08:50
... : deeres
Celé k přečtení na Warfare - Marek Řezanka - "Nálada doby"
Jaké že je desatero stávajícího systému, jež je nám vštěpováno s mateřským mlékem a prvními krůčky?

1) Každý jednotlivec je plně zodpovědný za svůj osud. Vše je o jeho zodpovědném přístupu a míře zodpovědnosti. Nezaměstnaní jsou ti,kdo pracovat nechtějí. Kdo chce, ten si práci najde. Stejně pak bohatství je o volbě profese a o úrovni vzdělání.
2) Každý se má postarat sám o sebe a nespoléhat na nikoho jiného.Úspěch či neúspěch se odvíjí od individuální volby a je nezávislý na ostatní společnosti.
3) Rovnost není možná. Základem společnosti je nerovnost, jinak by společnost byla nefunkční. Bohatí zajišťují pracovní místa, zisk z velké části investují opět do výroby. Jediná deklarovaná rovnost je před zákonem.
4) Stát je špatným hospodářem, proto mají být všechny zdroje (doly,lesy, pole, atd.) v soukromých rukou.
5) Jediným demokratickým zřízením je kapitalistický systém a jedinou funkční ekonomikou je ekonomika tržní. K tomuto systému neexistuje funkční alternativa. Pokusy o rovnostářskou společnost ztroskotaly,což je dokumentováno na modelu reálného socialismu.
6) Neexistuje jednotná morálka. Kromě platných zákonů nemá být nikdo přesvědčován, co má či nemá dělat, co je či není špatné. Učitel má pouze seznamovat s fakty, ne přidávat hodnotící rovinu. Je na každém, co si svobodně zvolí.
7) Vše, co bylo v totalitě, je špatné. Je potřeba všem nahnat strach z toho, že by se totalita mohla vrátit, aby všichni podporovali stávající systém jako svou jedinou spásu.
smilies/cool.gif Každý má svobodu slova, jejíž adekvátní vyjádření spočívá v demokratických volbách, a to parlamentních, senátních, krajských,do obecních zastupitelstev a do Evropského parlamentu.
9) Základem systému je právní stát, kde všichni mají před zákonem stejná práva.
10) Zárukou demokracie je pluralismus. Nehájí-li vládnoucí strana svůj program, je v příštích volbách vyměněna.

Toto desatero se otřásá v základech. Západní demokracie v urputné a marné snaze konkurovat
Číně, oklešťují společnost o draze vydobytá sociální práva, oklešťují ji o demokracii jako takovou. Prožíváme něco, co si nejsme ochotni připustit. Dogma, že socialismus je z podstaty nedemokratický a kapitalismus jediný demokratický systém, se otřásá v základech.
Lidé zažívají rozčarování a nejistotu. Pokud již uvěřili, že zlořádný režim padl a nastoupil nejlepší dosavadní vymyšlený systém, jak to, že nastává krize? I převážně ateistická společnost potřebuje v něco věřit. Mnozí zástupci středních vrstev, jež tvoří oporu stávajícího systému, se až křečovitě zaklíná opakováním modlitbičky,
že vládní reformy jsou nutné a bude lépe.


Nová epocha musí mít myšlenky zcela nové. Může být částečně založena na návratu k osvědčeným pravidlům starších dob. To vše nám ale nespadne z kosmu, musí to zase jen vytvořit lidé. Čekáním a pozorováním oblohy nová epocha nenastane.

Netuším kde, kdy a jak se dokážeme vrátit k osvědčeným pravidlům starších dob. Současní zlojedi jsou již pevně zakopáni a opevněni na svých pozicích a sami pro sebe si tvoří pravidla a zákony své jsoucnosti!
prosinec 25, 2012 09:31
Liberální zásady : Podracký
se otřásají v základech proto, že v otevřeném světě není nikdo, kdo by zajišťoval nutnou spravedlnost a rozsuzoval spory, prostě nejsou nezávislé orgány. Liberalismus už sám od sebe v této maximální formě pracuje proti sobě, protože i v rámci státu na základě těchto zásad lidé přestávají nezávisle myslet na blaho společnosti, jde jim jen o ně samotné a případně o jejich skupinu, jejíž zájmy hájí. Extremalizovaný liberalismus je cesta k rozkladu a zániku bojem skupin.
prosinec 25, 2012 14:27
Prostá zpovykanost : wendy
a nenažranbost vládnoucích vrstev už byla příčinou mnoha pádů - a mě šztve, že to odnesu s nimi...ať se tomu říká jakkoliv. Třeba neoliberalismus. A jak víme, každá myšlenka byť sebelepší, může být, a také bývá zneužita.
smilies/wink.gif
prosinec 25, 2012 14:45
"On má pravdu, předsedo..." : strejda
Mikine, jaké nesmysly? Vždyť to tak skutečně je. Kdyby jim (absolventům VŠ) tento stát vytvořil podmínky a neházel jim klacky pod nohy, oni by neodcházeli za lepším. Víš, jaké jsou jen roční náklady na jednoho studenta VŠ? Ty se nám však nevrátí, stejně tak daně, které odvádí v zemi, kde pracuje. A navíc, nemusí se rozčilovat nad naší vládní pakulturou.

Já jsem to už psal, že Ty, ve všem, co se nás týká, hledáš nesmysly jaksi ze zásady. Jsi úplně mimo mísu. To, že odebíráš The Economist, to Tě v žádném případě nemůže pasovat na znalce zdejších poměrů. Probuď se už... smilies/grin.gif
prosinec 25, 2012 15:48
Nevím, zda kdybych byla delší dobu mimo ČR : wendy
měla bych rak nekompromisbě zúžené černobílé vidění jako Mikin, strejdo....možná ne, možná ano - pod tíhou negativních zážitků předlistopadové situace a naší přinahvězdičkovanosti ze zpovykaností strany a vlády...ale kurňa teď už je to snad jasné, jak to tady vypadá - a zbytečně. Jen ty zbytečně (pro konkurenci, která po tom okamžitě skočila) uvolněné trhy a možnosti vývozu ! ach jo.
smilies/wink.gif
prosinec 25, 2012 19:25
Wendy, já to cítím tak, : strejda
že to, co my zde už léta páně kritizujeme, co pokládáme za nešvary, za hnus fialový, to je u něho v pořádku, správné, normální a zase naopak. Asi je to zásadový člověk. S kritikou tzv. ze zásady... smilies/grin.gif Když musím, tak musím...
Ovšem já, člověk neznalý tamních poměrů, bych si ani náznakem nedovolil ceknout o poměrech na Aljašce. Jooo, souhlas. Je tam zima... smilies/grin.gif
prosinec 25, 2012 20:55
Ano, to by bylo vysvětlení... : wendy
tak dobrou noc. smilies/wink.gif smilies/cheesy.gif
prosinec 25, 2012 21:16
Milej Strejdo, : Mikin
to jsem rad, ze si nedovolis ani ceknout o pomerech na Aljasce. Kdyz ani netusis, ze jde o stat v uplne jine zemi nez ziju ja.... smilies/grin.gif
Ja o zemi ktere pisi neco vim, narodil jsem se tam, kazdy rok tam jezdim, mam tam spoustu pratel kteri tam ziji a kteri ekonomice rozumi mnohem lepe, nez ty. Takze svoje nazory budu psat i nadale a ty si muzes jit stezovat treba na lamparnu. smilies/cool.gif
Za svymi slovy, ze clovek zemi ve ktere vystudoval nic nedluzi a muze se odstehovat kam chce pevne stojim.
To byli komunisti, kdo ti nalil do hlavy ze "hranice nejsou zadne korzo". Ja znam lidi tady v Kanade na Yukonu, (Aljaska je stat v USA) kteri se pristehovali treba z Nemecka a nikdy by je nenapadlo, ze udelali neco spatneho. A naopak vim o Kanadanech, kteri trvale ziji a pracuji v Cesku, Nemecku nebo treba v Malajsii. (Treba uci dorodce anglicky).
Demokraticky stat nemuze byt vezenim a pohybem lidi muze kazda slusna zeme i jeji kultura leda tak ziskat.
smilies/cool.gif
prosinec 26, 2012 01:14
Mikine, zajímalo by mne, co to máš za přátele, buď kecají, nebo jsou za vodou a spokojeni se současnou politikou. : deeres
Ja o zemi ktere pisi neco vim, narodil jsem se tam, kazdy rok tam jezdim, mam tam spoustu pratel kteri tam ziji a kteri ekonomice rozumi mnohem lepe, nez ty.

Komentář jednoho Američana k situaci v naší zemi:
"Je s podivem, že zemi, kterou nepustoší tornáda, neničí zemětřesení,úrodu nesežerou kobylky, netrápí ji roky sucha,místo sopky sem tam vybuchne parovodní potrubí,
nezažila 67 let válku,dokáže dostat na kolena parta zlodějů, podvodníků a lumpů během
23 let........

Demokraticky stat nemuze byt vezenim a pohybem lidi muze kazda slusna zeme i jeji kultura leda tak ziskat.

Multikulturalismus lhal a selhal, když zatajoval, že s přistěhovalci může být vůbec nějaký problém a že ne každý může mít západní loajalitu k západním státům. Za dvanáct let by imigranti a jejich rodiny mohli tvořit už 7,5 procenta české populace. A v roce 2065 to může být i třicet procent. Vyplývá to z nových odhadů, k nimž ve svém novém výzkumu dospěl tým předního českého demografa Dušana Drbohlava z Karlovy univerzity.Islám v České republice není příliš zastoupen, na rozdíl od zemí západní Evropy, tedy zatím. A to , jak se chovají vyznavači tohoto náboženství v hostitelské zemi je všeobecně známo.

Takto ČR šetří, ale pouze na svých občanech, vyznávajících tradiční hodnoty:
Projekt: Podpora zaměstnanosti a samostatné výdělečné činnosti žen z tradičních muslimských komunit žijících v ČR. Částka přidělená na realizaci projektu : 7 118 568,00 Kč
Území realizace: Středočeský kraj a Ústecký kraj.
Otázkou je kolik podobných projektů se v ČR již realizuje. Média, muslimové a politici nás přesvědčují, že masová migrace muslimů do ČR nehrozí. Dobře, tak proč potom se realizují všechny tyto programy? Nebo to jsme tak bohatá země, že si můžeme dovolit takový nadstandard pro nezaměstnané muslimky?

prosinec 26, 2012 09:59
No tak to snad ne, Mikine : wendy
naši straničtí a vládní představitelé denně mluví o tom jaká je recese a jak se musí šetřit, všude chybí peníze - co to máš za přátele ? asi tuneláře nebo Babišovce, že ? nebo ekonomice skutečně rozumí jako koza petrželi.
Netvrdím, že je zde obecná velká nouze, oproti běžnému občanstvu v zv. třetím světě si žijeme jak prasata v žitě. Ale tvrdit to co ty, neb o tví přátelé, to je - jak bych ro vyjádřila - naivní ? drzé? účelové? jo jistě, piš si to dál, to se smí všude, ale na podstatě zde u nás to nezmění pranic.

Každá slušná země může pohybem lidí získat - to jistě, ale každá mince má přece dvě strany a taky může ne ztratit, ale doplatit na tento pohyb. Rozdílnost kultur, velká rozdílnost, zákonitě přináší problémy. To platí po celou dobu existence lidstva, s tím žádným svým tvrzením nic nenaděláš. Jsi idealista či co ? nebo to prostě vidět nechceš ? nepohybují se přece jen slušní a pracovití lidé....a Albertů je poramálo.

Uznávám, že nelze si z každého režimu jako rozinky vybírat jen to dobré. Musíme to brát an bloc. Ale zavírat před negativy oči a tvrdit, že neexistují, tudy přece cesta nevede.

Naši něměčtí přátelé, a možná i rakouští, by byli rádi, kdybychomn si svoje hranice hlídali aspoň z poloviny tak, jako dříve. Tohle ti tvoji kamarádi neřekli ? Ono to tak hlídat už nejde, to bychom zase sklouzávali někam, kudy taky cesta nevede, to by skutečně vedlo ke starým pořádkům v tom smyslu, který už nikdo nechce, to jen poznámka na okraj.

smilies/wink.gif
prosinec 26, 2012 10:43
Mikine, každý mluvíme o něčem jiném. : strejda
Ano, s tou Aljaškou jsem se sekl. Omlouvám se, že jsem Tě přestěhoval z Yukonu. Ty však mluvíš stále o nějakých umělých zákazech, které tu byly za dob komoušů. A ze tvé řeči i plyne, že my, kritici, bychom se k tomu snad chtěli vrátit, že bychom to chtěli zpět. Já však mluvím o nevytvoření podmínek, o blbých zákonech a nařízení a tím pádem se jedná o dobrovolné opuštění republiky za účelem práce v jiné zemi, avšak se značnou finanční ztrátou pro tuto zem. To je tak těžké pochopit? Třeba lékaři, programátoři, mladí fyzici. O tom mluvím. O tunelech, o projektech šitých na míru zlodějům, o kupčení, o celkovém vládnutí současných amatérů, o náladě obyvatelstva, o tom raději pomlčím. Toho by bylo na několik stránek a stejně bys nevěřil, protože to se v The Economist nedočteš.´A Tví přítelé to, co se tady děje, asi uznávají jako správnou věc, protože je to přece jen jakýs takýs protipól tomu zřízení, před kterým jsi utekl.
Jen si piš ty své "fundované úvahy a kritiky" rovnající se bludům, klidně dál. Na to stačí úsměv a nečíst to. Já už na ně nebudu reagovat, protože to je jako házení perel sviním.
prosinec 26, 2012 10:49
Ano, nikdo nechce návrat ke starým pořádkům : wendy
ale ani slepě věřit nové propagandě... smilies/tongue.gif
prosinec 26, 2012 11:35
Teď jsem se dívala na statistiky : wendy
vládě věří 16% všech lidí, takže 84% je na odstřel, protožeš nevidí blahobyt této malé krásné země...no ale věřte stazistikám. Zřejmě je dělal nějaký zakuiklený komunista.
prosinec 26, 2012 13:15
Docela by mne zajímalo, jaké procento mladých, sotva vystudovaných vysokoškoláků, opouští naši zemi za účelem práce v jiné zemi. : Myška
A jak vynikající jsou to hlavy, tedy, jaká je to ztráta pro naši zemi.
Pokud vím, migrace absolventů vysokých škol za prací do jiných zemí není žádné české specifikum. Ti schopní, kteří se dokáží uchytit v zahraničních firmách, odcházejí za prací, a v rámci nadnárodních firem pracují v různých zemích.
Toto mě neštve. Když jsou lidi schopní, ať si jdou vydělávat tam, kde dostanou víc. Tihle vysokoškoláci se aspoň učili.
Mě štvou ti, co se neučili a neučí, a jen čekají celý život s nataženou dlaní. Tihle se mi z mých daní nechtějí živít. A je jich čím dál víc, množí se jak králíci. Proč taky ne, že, když každé další narozené děcko znamená další prachy na tu nataženou dlaň.
prosinec 26, 2012 16:23
Nojo Myško, ale co s tím? : wendy
Natažené dlaně jsou v naší drahé matce EU všude. Tedy i u nás. A čím víc dětí, tím větší jsou pro ně i dávky. Jednoduchá rovnice, kterou všichni znmáme, že. Jakkoliv má rovnice obecně řešení, tato podle mě nemá.
Co se týče odchodu za prací výše zmíněných subjektů, asi to nějaká ztráta bude, í proto to školné...dřív když se někdo třeba jen učil řemeslu u nějakého mistra, musel si to odpracovat.
smilies/wink.gif
prosinec 26, 2012 17:19
Wendy, samozřejmě, že má tato rovnice řešení. : Myška
Jenže by bylo nepopulární, a multikulti organizace a pomatenci by z toho dostali psotník.
prosinec 26, 2012 17:23
No a právě : wendy
z těchto psotníkovských důvodů to v současné době je řešitelné pouze teoreticky, což nám je k ničemu. Prakticky.
smilies/wink.gif smilies/angry.gif
prosinec 26, 2012 17:47
Náhled do budoucnosti z oblasti sci-fi : deeres
Petr Anderle - Makovice pro vzkvétající Česko v roce 2062
Vážení dědové,
považujeme za nutné, ještě před naším pozdějším setkáním s vámi, dát vám zprávu o tom jak naše vlast vzkvétá. Díky tomu, že ve dvacátých letech zanikly téměř všechny tradiční strany, vlády se postupně ujalo několik nových menších stran vybudovaných na otevřených demokratických a skutečných liberálních principech.
Zásadně jsme změnili volební systém, zrušili jsme Senát a sněmovna má pouze 51 poslanců. Politické strany nemají nárok na žádné příspěvky od státu, musí umět žít z členských příspěvků a z darů případných příznivců. Funkce poslanců je čestná, pobírají pouze náhradu mzdy, kterou měli před zvolením, a jsou jim propláceny náhrady dle stejných předpisů jako ostatním zaměstnancům. Poslanci nesmějí zastávat žádné jiné funkce, včetně vládních.
Přijali jsme zákon o tom, že na celostátní úrovni pracují pouze silová ministerstva – ministerstvo zahraničí, obrany, vnitra, financí a spravedlnosti. Kraje jsme zrušili hned v roce 2025. Vláda má pouze devět členů, vedle pěti ministrů má předsedu vlády a tři zástupce zemských vlád. Ostatní problémy školství, zdravotnictví, kultury, sociální práce a jiné si řeší tři zemské vlády samy. Navíc se mnoho činností řeší na úrovni evropské, což je výsledkem našeho pětiletého předsednictví v Evropské unii, která právě v letech 2030- 2035 doznala zásadních změn.
Zemskými vládami jsou Česká zemská vláda se sídlem v Praze, Moravská zemská vláda se sídlem v Brně a Slezská zemská vláda se sídlem v Opavě. V zákoně se rovněž stanoví, že žádná vládní instituce, včetně zemských vlád, nesmí mít více než 500 úředníků. Zemské sněmy mají pouze 51 poslanců, pracujících v podobných podmínkách jako poslanci parlamentu. Funkce tiskových mluvčích jsou zákonem zakázány. Každý musí umět mluvit sám za sebe.
To vše nám mimo jiné umožnila také skutečnost, že jsme přijali asi deset zásadních, jednoduchých a srozumitelných zákonů a všechny ostatní zákony přijaté od roku 1948 jsme zrušili i s jejich novelami v počtu asi pěti tisíc. Odbory nepracují v armádě, v policii a ve státních úřadech. V nich platí dokonalý kariérní řád, mnohé činnosti státu postupně přecházejí na neziskový sektor. Proto mohla být také v letech 2050-2060 zrušena většina komisí a ústavů.
Od roku 2035 hospodaří náš stát v každém roce s výrazným přebytkem a je zcela prost dluhů. Neustále klesají počty příslušníků policie a většina věznic byla dána k dispozici neziskovým organizacím.

prosinec 26, 2012 18:55
Zase ty stěžovatelské řeči. : Podracký
Jsme opravdu nejhotší? Není to v některých zemích snad ještě horší? To ovšem neznamená se sebechválit, nicméně neztrácet optimismus a sebevědomí.
prosinec 26, 2012 18:57
Hele Deeres : Mikin
skoda, ze ten tvuj American kterej si mysli, ze bylo Cesko za 23 let "srazeno na kolena" nezazil i dobu komunisticke diktatury. Ten by se divili i usima. smilies/grin.gif
prosinec 26, 2012 19:17
Pane Podracky : Mikin
souhlasim a vase clanky ctu rad. Toho nadavani je nekdy opravdu az prilis. A nic se tim neresi.
prosinec 26, 2012 19:21
Strejdo, : Mikin
perly svinim nehazej, to je opravdu ztrata casu. smilies/wink.gif
Ale taky me furt nemusis predhazovat ze se zastavam zlodeju, nebo souhlasim se zlodejnami. Nic takoveho nedelam. A o vysoke mire korupce v CR se nedavno psalo i v tom Economistu. smilies/cool.gif
Akorat nemam rad, kdyz se prehani. Kdyz se misto snahy o napravu jen nadava, nebo dokonce chvali doby diktatury, ktera zkolabovala prave diky sve zkorumpovanosti a hospodarske neschopnosti.
A kdyz kazdy, kdo se k tomu nadavani neprida neni Cech. Hop, hop, hop....
prosinec 26, 2012 19:34
Víš, Mikine, : Sinix
když ono nadávat je tak snadné. Vždyť se podívej na reprezentaci naší levice, pořád jenom nadávají, pořád tady vykřikují, CO by se mělo, ale už neřeknou, JAK by se to mělo udělat. Není se co divit, museli by totiž dát zapravdu pravici a vzdát se naděje nakoryta. Přesně jak jsem četl, v jednom článku. Levice nemá řešení. A jak tak vidím u primitivní části našeho národa, tak ho ani nepotřebuje. smilies/undecided.gif Holt, kdo mluví k hlupákům, vždycky najde dost posluchačů.

Je snazší někde u piva nadávat než vstát a jít něco dělat... smilies/undecided.gif
***
prosinec 26, 2012 22:02
Všude jsou problémy, všude je něco. : Sinix
Stačí poslouchat zprávy a občas vystrčit hlavu z ulity (a z české kotliny)... smilies/wink.gif
prosinec 26, 2012 23:07
Ano Sinixi, : Mikin
nadavani je snadne a nic nestoji.
Za komunisticke diktatury nadaval universitni profesor (pracujici diky rozhodnuti Strany v kotelne) hned vedle uplneho, nicemu nerozumiciho blba.
Bylo na tom cosi zvrhleho a me se to uz tehdy nelibilo. Bohuzel, nektere mozecky se v prostredi demokracie nedokazou orientovat.
Takze, kdyz nekdo nadava bezmyslenkovite i dnes, v demokraticke zemi (kdyz muze neco delat), je to uplna katastrofa.
Protoze za komunistu byly vsechny zlodejny a korupce mnohem horsi nez jsou v dnesni dobe.
Jenze - nesmelo se o tom mluvit, nesmelo se o tom psat.
Blahoslaveni, chudi duchem.....




prosinec 27, 2012 07:03
Mikine, jseš mimo mísu a stejně jako Sinix asi nemáte páru, v jakém průseru je EU! : deeres
Švýcarská armáda očekává v důsledku ekonomické krize dramatickou eskalaci nepokojů v Evropě, kde se nevylučuje nasazení domobrany a armády u hranic.
Švýcarský ministr obrany Ueli Maurer v neděli řekl: "Nevylučuji, že v příštích letech budeme potřebovat armádu."
"V mnoha zemích Evropy, zejména v jižních zemích se očekává vypuknutí občanské války. Krize s eurem se zhoršuje a tím i sílí potenciál pro násilí. Ve Španělsku, Řecku a Itálii hrozí masová nezaměstnanost a radikalizace obyvatelstva," říká šéf švýcarské armády André Blattmann.

Nevím, jak by se ti líbilo, nedostat za svou práci zaplaceno a naproti tomu se bát dát výpověď, protože už bys nikdy nijakou práci nesehnal. A dokud pracuješ, je tu pořád naděje, že ti možná někdy zaplatí. To je současné Španělsko.
Španělsko v současné době prochází nejhlubší krizí od pádu Frankovy diktatury. Země je sužována nejvyšší nezaměstnaností v EU, sociálními nepokoji a hrozí i odtržení Katalánska, které jakožto nejbohatší region s největší koncentrací průmyslu již dál nechce dotovat chudší oblasti na jihu země.Masové protesty se v posledním týdnu však nekonaly pouze ve Španělsku, ale i v sousedním Portugalsku. V Řecku jsou demonstrace a stávky na denním pořádku. Je otázkou času, kdy se do stejné krize propadne Itálie, která – podobně jako Španělsko – čelí separatistickým tendencím bohatého severu, a jižní křídlo EU bude zcela destabilizované. Konzervativní ani sociálně demokratické vlády evidentně nejsou schopny tyto systémové krize řešit. Jejich příčinou je totiž samotný globálně kapitalistický systém, který zdegeneroval do nebezpečné podoby – plíživé diktatury bankéřů.

Kapitalistický řád se dostal do slepé uličky, stejně jako kdysi prvobytně pospolná společnost a následující společenské řády, včetně socialismu, potažmo komunismu. Čím bude nahrazen nikdo netuší. A já, aniž chci fňukat, jenom doufám, že se nenajde nějaké vůdčí hovado, které nás opět zavede do té prvobytně pospolné společnosti.
prosinec 27, 2012 08:16
Pleteš se, Deeres. : Sinix
Krize Eura nevznikla kvůli kapitalismu. Právě naopak! Tato krize vznikla vnášením socialistických (levicových) prvků do kapitalismu. Žít na dluh je doménou levice.

Bohužel, EU přestala plnit svůj původní účel a stal se z ní pouze přebujelý úřednický aparát. Také si myslím, že spěje ke své totální reoranizaci (pokud ne přímo k zániku), ale není to kvůli kapitalismu.

Jinak jsi právě potvrdila moje slova. Tak vidíš, že nejsme ti nejhorší, pořád se ještě nemáme tak špatně. Ale my jsme vždycky byli ufňukaný a ubrblaný národ; obzvlášť, když bylo třeba zatnout zuby a máknout. Proto od nás nakonec utekl jistý rakouský císař, čímž z nás - coby tehdejšího centra rakouské monarchie - udělal její periferii.
prosinec 27, 2012 09:31
Sinixi, : deeres
já se klidně plést mohu, patent na rozum nemám. Ale pokud se někdo plete a já o tom dost pochybuji , tak to je historik a politolog, absolvent FF UK Praha, Ondřej Kosina, kterého jsem zde citovala. Stejně tak Marek Řezanka, Bc.v oboru sociologie-demografie , Mgr. v oboru demografie Filozofická fakulta UK. V současnosti pracuje na Statistickém úřadě v Praze, takže by něco o stavu věcí měl vědět. Také kousek jeho názorů jsem zde uvedla. Politologů a sociologů s podobným nebo zcela shodným názorem bych mohla najít mnohem více a jsou to většinou mladí kluci, zcela nezatížení komunistickým myšlením. Nebo si přečti názory Valtra Komárka, ale ten je z diagnosťáku, tak tomu se zase věřit moc nedá, ten v tom jel také.
prosinec 27, 2012 10:33
Deeres, : Sinix
s citovaným textem, problém nemám, jen nesouhlasím s tvou interpretací... smilies/wink.gif smilies/grin.gif

Ano jistě, když mají lidi hlad, začnou se radikalizovat, pro příklad z historie nemusíme chodit daleko - viz Německo ve 30. letech. Že sociálně demokratické vlády nejsou schopny krizi řešit, s tím také naprosto souhlasím. Ani nemohou být, protože 1) lít někam peníze jako vodu z kýblu není řešení - časem nevyhnutelně voda v kýblu dojde, 2) pak už by to nebyly sociálně demokratické vlády.

Nesouhlasím pouze s tvým tvrzením, že za to může kapitalismus. Ten sám o sobě by stav v Řecku a vůbec v eurovalu jako takovém nikdy nepřipustil. Prostě nelze projíst víc, než vyděláš, to nejde.

Takže jsme opět na začátku: Přestat brblat, doufat že nás levice zázračně zachrání (matematiku nepředěláš) a začít makat. A pak se třeba budeme i mít. Nebo aspoň naše děti. Nebo naši vnuci... smilies/wink.gif smilies/grin.gif
prosinec 27, 2012 10:53
Ach jo lidi : wendy
to není prosté hospodské nadávání na poněry, to je jen konstatován skutečností...neříkám, že problémy jsou jen u nás, ale my žijeme tady a proo řešíme situaci tady a ne jinde.

Nedivím se vskutku politikům, tunelářům, zlodějlům, že jim současný stav vyhovujhe a kritika jim vadí. A co vlásnoucí poravice ? Kolik amatérských ministrů jim ve bláfě zbylo ? to není trapné ?

A začít makat ? kdo ? poslanci ? nebo resuscitovat naše vytunelované podniky ? po celém světě jsme třeba stavěli pivovaqry a cukrovary a teď ? Co takhle přiznbt jen část z toho všeho ? to není zbytečné brečení, to je skutečnost.
smilies/wink.gif
prosinec 27, 2012 12:32
Hledala jsem autora jednoho citátu : wendy
upozorňuáji, že byl to pravicový, kovaný ekonom, lehce znepokojený ovšem, který prohlásil : Kapitalismns má jednu vadu - nezná míru. Přeber ai to kdo chceš.

Sociální vlády nemají řešení. A ty dnešní ano ? a to prosím jaké ?

Mikine, za minulého režimu bylo něco jiného horšího než píšeš ty - politická a společenská perzekuice, to bylo na blití a k nežití. Ale zlodějiny minulého režimu tomu dnešnímu nesahají než po paty. Promiň ty i tvoji super informovaní tuneláři - je to tak.

A přestaňte zaměňovat ubrečené zbytečné frflání za realistický pohled na dnešní svět. Pokud toho nejste wchopni, je diskuse uzavřena. Vidět nechcete. Ať už nežijete v naší obyčejní realitě, nebo vám to vyhovuje. Zdržím se úvah, proč vám to vyhovuje... jo, je tu fajnb, a Nečas a spol jsouz odborníci na svých místech.

prosinec 27, 2012 12:57
Wendy, : Sinix
Ty neznáš jedno z nejoblíbenějších rčení minulého režimu: "Kdo nekrade denně aspoň hodinu, okrádá svoji rodinu"???

Nemáš pravdu. Kradlo se všude a ve velkém. Jen se o tom nesmělo mluvit a nikdo to neřešil.
prosinec 27, 2012 13:05
Ale sinixi : wendy
to je těžké přiznat, že dnes se rozkradly ve velkém podniky, jiné uměle přivedly ke krachu atd ?
A mýlíš se, i dřív se o tom mluvilo, v hospOdách, rodinách, a na Svobodné Evropě či BBC...co naše sklárny, ocelárny, a nebýt Německa, kde by byly škodovky ? v mnohém jsme byli konkurencí.
Jen ty na oko koupené rekreační objekty, zámečky, odhadci nadhodnocené a pak ponechané jako trosky bankám....vděčné téma Tv.
NEŘÍKÁM, ŽE TEN CITÁT NEZNÁM ANI ŽE SE NEKRADLO, ALE DNES...? JSI SLEPÝ VROZENĚ NEBO ZÁMĚRMNĚ ?

Znovu opakuji, že v minulém režimu byl hnusný útlak politický, společenský, dmes ekonomický.
prosinec 27, 2012 13:18
Sinixi, : deeres
možná pravdu nemám, ale podle mne se kapitalismus přežil a opět sežral sám sebe a zase se historie opakuje. 24.října 1929 v USA určitě nebyla žádná sociálně demokratická vláda, byl tam kapitalismus a tehdy došlo k velké hospodářské krizi. V kapitalismu po hospodářském růstu dochází k recesi a důvěra v akcie a v celé hospodářství šla definitivně do kopru. Ztrátou bylo postiženo až několik miliónů Američanů. Následky krachu burzy byly katastrofické a rozšířily se až do Evropy. Co následovalo, známe všichni.
prosinec 27, 2012 17:01
Ach deeres : wendy
jakou na to asi čekáme odpověď? že za komančů se tady kradlo... smilies/wink.gif smilies/cool.gif

Pěkný večer - že zase dávají nějakou pohádku ?
prosinec 27, 2012 17:39
Včera večer jsem na 24ce sledoval zajímavou besedu : strejda
na již omšelé téma „konec západní civilizace.“ S redaktorem diskutoval přední archeolog - egyptolog, biolog a historik moderních dějin. Tedy žádní amatéři...
A jak už to v tom mediálním světě chodí, prostor dostávali různí Baudišové, papouškující bludy, hvězdopravci či přímo pomýlení sektáři a předpovídali konec světa. Avšak mnohem méně prostoru dostávali a dostávají opravdoví vědci, kteří se zabývají jinými, skutečnými okolnostmi zániku civilizací než je mayský kalendář. Jednak v minulosti a jednak v současnosti. A ejhle, ono se to stále nějak opakuje. Skončila civilizace starého Egypta a s odstupem doby pak i společnost před první světovou válkou. A jak ze sledování příčin vyplynulo, bylo to stejné, či podobné jako dnes. Vědci se snaží najít tehdejší srovnatelné příznaky s dnešním vývojem západní civilizace. Zkoumají se možná zhroucení přírodních soustav a celkový průběh kolapsu. Z nerůžově plynoucí diskuse však vyplynula i trocha optimismu, protože zánikem jedné civilizace vzniká civilizace další. To je útěcha... No a v tom Egyptě to bylo asi jako u nás, jako v současné EU. Nenažraní politici, rozkradená země, krize střídala krizi, amatéři ve vedení státu (panovník prý udělal z místního holiče ministra informatiky, protože kdo jiný by byl lepším nositelem drbů a zpráv... A tam také existovali servilní vlezdoprdelkové, kteří panovníka chválili i přes jeho způsob vládnutí (asi tehdejší odnož dnešní ODS)...
Podobnost s našimi „odborníky“, kteří už by měli být dávno ve hvězdě či v propadlišti dějin, byla zcela náhodná.
A čím je období mezi uměle vytvořenými krizemi kratší, tím dříve se blížíme tam, kde je starý Egypt dnes či k období před první sv. válkou. Zda nás tam dovedou nesmiřitelné sociální války, to už je ponecháno k úvaze posluchače či čtenáře.
A já dodávám, že nás tam možná dovede ta tolik opěvovaná a milovaná EU, která dostala Nobelovu cenu za mír...


prosinec 27, 2012 18:12
Jistě, na věci je poitřeba se dívat : wendy
z historického nadhledu, realisticky. Jak už jsem tu někde psala - jo v rubrice Bude-nebude - i mayská civilizace vděčí z velké části za svůj zánik nenažranosti a zpovykanosti své vládnoucí "elity". Jenže to už je asi v genech homno sapiensů - pořád dokola se to opakuje. Že by to byla daň civilizaci ? jakási zmutovanost predátorů, kteří zde nemají jiného nepřítele, než sami sebe ?
smilies/wink.gif smilies/shocked.gif
prosinec 27, 2012 18:38
Sinixi : Mikin
uplne s tebou souhlasim. To nadavani me pripada jako nejaky narodni sport. Pritom se Cesi v historii jeste nemeli lepe, nez dnes. A to je celosvetova krize !

prosinec 27, 2012 19:15
Wendy, : Mikin
mezi mymi prateli neni tunelar ani jeden. Je mezi nimi sice jeden milionar "tovarnik", ale ten se na svuj majetek tak nadrel, ze mu rozhodne neni co zavidet. Zbytek mych ceskych kamaradu tvori normalni lide - od vysokoskolaku pres instalatera az po duchodce. A vsichni se maji lepe nez za komousu. O strance osobnich svobod ani nemluvim, ale oni se maji i lepe jak materialne, tak treba po strance lekarske pece.
Vzpomnel jsem si na krasnou historku z fabriky, kde delal za komousu muj tata. Reditel - komunista kradl jako straka a postavil si z nakradeneho barak. Netusil chudak, ze poctiva pani vratna vsechno zapisuje, eviduje a posila na Vybor lidove kontroly. A jednoho dne spadla klec. Baba z vratnice zmizela a soudruh reditel vypravel celou story na zasedani ZV ROH jako nejaky vtip, nazyvajice tu dobrou zenu "kravou".
Tehdy se kradlo doslova vsude, jen se o tom nesmelo psat. Ja si pamatuji, ze nesla koupit ani obycejna televizni antena, musela se svarit v pracovnim case a z ukradeneho materialu.
Srandovni je, ze se najdou lidi kteri uznaji, ze se v Cesku krade mnohem vic nez treba v Nemecku ci Rakousku, ale vini z toho "kapitalismus". Podle me naprosta absence logiky. smilies/tongue.gif
prosinec 27, 2012 19:53
Souhlasím s Mikinem. Nikdy jsme se neměli tak dobře, jako teď. A možná v budoucnu nebudeme mít... : Myška
A že se za komoušů nekradlo? Spadli jste z višně? Vzpomeňte si, kradlo a jak.
prosinec 27, 2012 20:26
Myško, vzpomínáme velmi dobře, není to potřeba připomínat, to nikdo nepopírá přece : wendy
já tu psala už několikrát, že vím, že se za komoušů kradlo. A že by strejda tvrdil něco jiného jsem si taky nevšimla.

Na této diskusi mi vadí jedna věc. Neřešíme tady přece komunisty. Stálo tu to za vyliž, včetně krádeží a osobních svobod. To víme a nepopíráme, tak proč to všichni meldujete stále dokola jako odpovědi na kritiku dnešní situace ? to nemá logiku. Jako malé děti - oni taky ! no ano, taky. Právě že taky. A to bylo řečí nových pánů - nejsme jako oni. Ale jsou jako oni, v tomto materiálním smyslu jsou. To je tak těžké to přiznat ?

I já se mám jako nikdy, mohla bych soudit jen podle sebe a svých přátel, a být v klidu. Lítám si po celém světě, koupím si co mě napadne, ale vidím i trochu dál. Nesoudím jen podle sebe.

MIkine, nechtěla jsem se dotknout tvých kamarádů. Jen asi taky soudí podle sebe a nechtějí vidět, co se tu v horních patrech děje. I to je styl života, prosím.

Jo i antény byly problém. Ale nevidím souvislost třeba s openkartami a dnešními průsery a nedostatky. To je pořád - já napíšu, že se mi tu DNES leccos nelíbí, a dostanu odpověď typu : vzpomínáš, jak se za komoušů kradlo ? no promiň ...
smilies/wink.gif
prosinec 27, 2012 21:49
Tak jsem ještě proletěla Aukro : wendy
a tady vám už jen popřeju dobrou noc a ještě lepší jitro. smilies/wink.gif smilies/cheesy.gif
prosinec 27, 2012 22:18
Wendy, : Mikin
zkus si znovu precist ten clanek a treba i muj komentar pod nim. Nechapu, co to ma co spolecne s celoplosnym nadavanim ktere se tu rozjelo (a treba s mymi prateli). Podivil se tomu i sam autor.
Mam takovej pocit, ze by se takovej Strejda nebo Deeres podobnym zpusobem rozsoupli i pod receptem na svestkove knedliky. smilies/cool.gif
prosinec 27, 2012 23:07
Wendy, ale to je to remcání a nadávání - to, že to sem napíšete. Nic se vůbec nevyřeší, jen si o tom splknete/splkneme. : Myška
Mně se taky mnohé nelíbí. Vyvodila jsem si z toho závěry, a ve volbách - protože jak a kdy to změnit než volbami - budu volit něco jiného, než ve sněmovně sedí dnes. Ale nebudou to rozhodně komunisti, jedna zkušenost mi stačila! Problém je, že krom toho, co tam sedí dnes není vlastně moc co volit. A protože lidi se opět nechají opít rohlíkem, šance na změnu není příliš velká. A nebo, což je ještě nebezpečnější, než co tam dřepí dnes, posílí komunisti, tak jako v krajských volbách. A to chceme? Já rozhodně ne! Proto zde tak často dobu vlády komoušů připomínám. Někteří lidi mají krátkou paměť, a tak je to třeba připomínat stále.
prosinec 27, 2012 23:28
Mysko, : Mikin
kdyz jsem byl v Cesku pred dvema lety, psalo se vsude o dirach v silnicich. Rika se tomu tusim "vytluky". A skoro vsechny televizni i novinove reportaze byly prave o nich.
Pred rokem se mluvilo a psalo uz jen o tom, jak politici kradou. Uzasle jsem se jakehosi kamarada ptal, zda jsou uz vsechny vytluky spravene a jestli politici pred rokem nekradli.
"Ale h****," odpovedel kamarad. "Diry jsou v silnicich porad a kradlo se odjakziva. To je jen takova hysterie..."

prosinec 28, 2012 02:59
Mikine, : deeres
promiň, ale ty místo jakékoliv diskuze, pouze děláš s těch, co s tebou nesouhlasí, blbce! smilies/cry.gif
prosinec 28, 2012 09:20
Oprava : deeres
s=z
prosinec 28, 2012 09:21
Nazdar, : wendy
já ani nezapomínám - ani omylem, ale ani pořád a plošně nenadávám, jen vypíchnu pár věcí, co se mi tady a teď nelíbí. Na podobných tématech, jako je tento člnek. Jinde a jinak jsem optimisriká, lehce zábavná, hladce komunikativní - no ale když se nemá kritizovat (radši) vůbec, tak toho nechám.
A snažím se i něco dělat, nejen mlet pantem, a to v rámci svých možností jako občan. Ovšem zde, jak jistě uznáte, se dá jen povídat. Tohle je konverzačné médium.
Jdu vedn s pejskovou. Svítí sluníčko, asi bude brzy jaro.
smilies/wink.gif
prosinec 28, 2012 12:21
Tak jaro není : wendy
mrzly mi ruce...

deeres, nemyslím si, že by z nich Nikin dělal blbce, on je o tom co píše zřejmě upřímně přesvědčen.

Víš, kdykoliv tu provedu nějakou, byť konkrétní a oprávněnou kritiku, dozvím se, že
a/ jen plošně a stále nadávám (zatím to je tak jednou za 14 dní...) b/ je lepší se jen radovat z toho, že už tu není bývalý režim (a z toho titulu házet všechny současné problémy za hlavu či co). No je to sakra dost, že už tu není, ale není to úplně všechno.

Kdybych se tu aspoň jednou dočkala toho, že v odezvě čtu něco jako : no on ten Kocourek je vážně blbec, nebo ten Drábek ale zbytečně prošustroval těmi sKartami miliony (teď o tom právě mluví ve zprávách, je to skutečně tak), ale to se to tu svezlo jen po Ráthovi, že je z ČSSD. Já ho proboha nehájím, jen uvádím jako selektivní kritičnost spokojenců.

Je tu fórum dikskusní, kdybychom si jen přitakávali, asi by to nebylo ono, že. Ale na dané téma si už asi nebudu otloukat prsty o klávesnici, neb je to zhola zbytečné. Když se o tom dohadujeme třeba u piva v hospodě, taky nás to baví jen chvíli a pak si dáme rundu a jedeme na jiné téma. Což tímto činím o odcházím za varhanicí do jiného oddělení..
smilies/wink.gif smilies/cheesy.gif
prosinec 28, 2012 14:15
Tak tak Wendy, kdybychom si jen přitakávali, nebylo by to ono. : Myška
To, že je Rath špinavec a Kocourek taky, o tom snad nikdo nepochybuje, a těžko zde najdeš někoho, kdo je bude hájit.
Stejně tak tady není snad nikdo, kdo by byl se současným stavem našeho státu a vlády zcela spokojen. Nakonec ta nespokojenost vybublala na povrch při krajských volbách. Jak jsem psala výše, bude těžké, ne-li nemožné ten tristní stav zvrátit k lepšímu. Protože kdyby zvítězili socani, což by asi teď zvítězili, spojí se s komunisty a máme po ptákách. Zemi uvrhnou do dalších dluhů protože budou dělat líbivou sociální politiku, jak se nechali slyšet (plechová huba Sobotka přece prohlásil, že důchodovou reformu zruší, dostane-li se k moci). A kdo ví, jaký by byl důsledek vlády s komouši - jednou už tato země takový experiment podstoupila, v poválečné euforii... A z důsledků těch čtyřiceti let jsme se nevzpamatovali dodnes...
prosinec 28, 2012 15:29
Hlavně by se měli dostat k moci tací : wendy
co méně kradou a korumpují...
prosinec 28, 2012 18:35
Šmarjá, Myško, : strejda
já za ta léta nejsem zastáncem nějakého Sobotky, z těchto hochů už jsem dávno vystřízlivěl, ale posloucháš-li nějaké fundované diskuse na téma důchodová reforma, ekonomové jsou tímto rychle šitým paskvilem přímo zděšeni a mladým lidem do toho bordelu nedoporučují vůbec vstoupit. Proč tu k sakru papouškuš(te) ty vládní hlody a vydáváš(te) je za úspěch této vlády? Vždyť tak, jak to bylo předloženo a narychlo schváleno, navíc i odsouzeným poslancem, což je ovšem naše česká rarita, by jinde ve světě neprošlo. Tam by bylo samozřejmé, že takový lump by měl automaticky po mandátu. A tento paskvil, výsmměch, který se zove důchodová reforma, by si opravdu zasloužil zrušit a ne do toho lézt ba co víc, obhajovat to a vydávat za úspěch této vlády.
Je to podobné, jako když ti blbouni z dopravy chválili "nový" registr aut. Oni tvrdili, že to chodí, že to má mušky,ale lidi, kteří s tím pracovali a i ti, kteří stáli ve frontách tvrdili pravý opak. Komu jsi tehdy věřila? Vsadím boty, že těm prolhancům z MD... A tak je to tu se vším.
Ze mne tu kývající ovci, aby se zalíbila všem, nikdo nikdy neudělá. Na to nemám povahu ani žaludek. A to, že to tu po volbách tak zčervenalo, za to můžete poděkovat jen a jen této vládě. Komoušové se o to vůbec nezasloužili. Ti tu přízeň davu dostali zcela zadarmo, bez hnutí brvou. Lidi už je volili z pouhého trucu, protože už se na tu špinavou bandu všehoschopných lhářů a podvodníků nemohli dívat. Krize - jen se podívej na tuto vládu, kolika krizemi si už prošla. Jedna krize střídá další. Těch výměn ministrů, vždyť to je ostuda toho ODSáckého svazáka Nečase. Docela by se tu hodilo připsat to přihlouplé heslo jehovitů "Probuďte se". Ale jsem ateista a tento spolek, tuto sektu, neuznávám. Ale probudit byste se z té letargie už mohli. Tato vláda už vám dala spoustu příležitostí.
prosinec 28, 2012 19:27
Snad se všichni shodneme, že je důchodová reforma potřeba. : Myška
Ponechávám stranou, že byla schválena za pomoci jakéhosi odsouzeného poslance, také se mi toto nelíbí. A nelíbí se mi příliš ani důchodová reforma, ale aspoň konečně je. Po letech planých keců, aspoň něco. Nikdo nepřišel s něčím lepším. Jenže protože jsme v Kocourkově, tak zřejmě stejně nevydrží, proč, to jsem psala v předchozím příspěvku.
Nikdo nikoho nenutí vstoupit do druhého pilíře, a kdo má aspoń trochu rozumu, ten do něj nevstoupí. Ale to chce přemýšlet.
Nejsem zastánkyní a fanynkou této vlády, ale nevěřím, že s jinými politiky z jiných stran, které jsou na našem rybníčku, by bylo líp.

Registr vozidel, nové občanky postrádající základní důležité údaje, to je prostě ukázka neschopnosti, s tím nezbývá než souhlasit.
prosinec 29, 2012 01:02
Proboha Deeres, : Mikin
co po me chces, kdyz TY dokazes okopirovat "komentar jednoho Americana" o tom, ze tahle zeme byla od doby padu zlocinne komunisticke diktatury "srazena na kolena" ?!
Jesus Christ.....
smilies/shocked.gif
prosinec 29, 2012 03:50
"Hlavně by se měli dostat k moci tací, co méně kradou a korumpují..." (Wendy) : Myška
Kteří to jsou, prosím??
prosinec 29, 2012 06:58
Mikine, : deeres
jen trošičku tolerantnosti. Objektivní názor totiž sestává ze spousty názorů zcela subjektivních! smilies/smiley.gif
prosinec 29, 2012 10:20
Myško, to byl zoufalý výkřik do tmy... : wendy
strejdo, CR je přece jen s pár chybkami jako sKarty a věci s tím související - jsem v kontaktu s holkama na pracáku a byla to naprostá katastrofa a fiasko...a zaměstnanci museli podepisovat, že o tom nebudou nikse mluvit, jak to nefunguje, jako by to už dávno pžedtím nebylo veřejné tajemství...a najednou nejsou ty sKarty tak nutně potřeba, jen se vyházely peníze, které pak jinde zákonitě chybí..ale to nic, hlavně že Drábek nebyl v SSM. Když se takhle hazarduje s veřejnými financemi to mi teda vadí a píšu o tom. Šly do toho i ty moje.

No ale zase u nás v Hradci jsou opravené skoro všechny stgré krásné domy, nové se staví moc pěkné, žádné škatule škaredé. A do velkých prostor FN začal jezdit linkáč, aby se lidem usnadnil pochod po areálu. Jo a dětských hřišť přibylo.

Jinak se celá naše rodina těší, že českým prezidentem bude Avatar.
Sportu zdar !
smilies/wink.gif
prosinec 29, 2012 19:14
Wendy, já bych ráda volila do čela státu lidi, kteří se nedají zkorumpovat, a kteří nebudou hrabat pod sebe. : Myška
Ale je to jedna sebranka, jeden jako druhý napříč stranami. A jestliže se některé strany jeví jako rezervoár těch nezkorumpovatelných, je to jenom proto, protože se ještě nedostali k lizu.
prosinec 29, 2012 22:29
Tak tak, : wendy
teď právě, než půjdu s pejskovou do lesíka, čtu historii impéria Írán - ono je to pořád stejné, na každém pooledníku, na každé rovnoběžce, a když se do toho dají i třeba zahraničtí "těžaři" všeho, co se dá prodat a pochlamstat, darmo mluvit. Možná právě to je to, o čem mluví Nostradamus a další proroci - to prokletí lidského rodu....

Leč máme před sebou poslední den v roce, a odhodíme aspoň na dva dny ( prvního ledna nám
bude všecbno jedno) starosti a neblahé prognozy. Jdu naložit bůček do marinády a uvidíme...
smilies/wink.gif smilies/cheesy.gif smilies/grin.gif
prosinec 30, 2012 11:28
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy

 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]