O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

JE ZIMA, KRMTE PTÁČKY... PDF Tisk E-mail
Čtvrtek, 20 prosinec 2012

V době, kdy je potřeba postarat se i o ptáčky, co s námi v zimě žijí, je dobré pořídit si nějaké krmítko. Jedno trochu neobvyklé vám dnes nabídnu. A čím krmit? Mužeme jim dát jakákoliv semena (slunečnice, proso, konopí, mák, lněné semínko, řepka), velice vhodná jsou drcená jádra vlašských a lískových ořechů.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

      V obchodech lze zakoupit přímo speciální míchané směsi pro krmení ptáků. Pokud nemáte po ruce nikoho kutilsky fundovaného, můžete použít tento zajímavý a velmi jednoduchý nápad: Dá se zavěsit i na parapet okna či balkónu... Na provázek a na větev...

 

 

 

 

 

 

Každé další vylepšení jim jistě přijde vhod!

 

d@niela

 

 

 

Komentáře (12)add feed
nezapomínáme : mia I
měla jsem tu malou Adélku pár dní a protože se snažíme jí trochu vtisknout lásku k přírodě , nechala jsem věšení koulí a sypání krmení pro ptactvo právě na okamžik až tu malá bude. Nejdřív byla malinko smutná, že ptáčci neletí, ale pak se začaly na jabloň u balkonu slétat sýkorky. Bylo krásný vidět její radost, ohníčky v očích . Sýkorky jsme hned pojmenovaly Evička a Zuzanka. Následoval tlustý sýkorák , dostal jméno ze slabikáře Jula, aby se malé dobře vyslovovalo. Jenže pak už přiletěla další ptačí delegace a s jmény byl konec. Chodily jsme i krmit kachny na rybník. Počítám až přijede mezi svátky, že by se mohla podívat s myslivci na krmení zvěře ke krmelci, to by mohl být pro ni taky hezký zážitek. Taky už mi do telefonu hlásí, že u nich doma už taky má zavěšené kouličky na krmení. Je to prima.
prosinec 21, 2012 09:24
... : deeres
Když byla holka malá, tak ve Stromovce byly sýkorky, které se nechaly krmit z ruky. Také jsme tam měly ochočenou veverku Zizinu, ta si po nás vyšplhala až na ruku pro oříšek. Včera jsem ptákům do Stromajdy donesla rozdrcené lískové oříšky, byly loňské a už nebyly dobré, ale na ruku ty dnešní už vám nepřiletí, tak je dostaly alespoň do krmítka.
prosinec 21, 2012 09:36
Taky : Milene
máme krmítko na okně u vnoučka. Ale sýkorky tam zaletí málo. Nejvíc ho okupují hrdličky a straky. Těm sýkorkám zavěsíme něco na strom. Asi koupím nějakou kouli a dám ji ještě pod stromeček. Se jménem "pro ptáčky". Zatím se u nás ještě věří na Ježíška. smilies/wink.gif smilies/wink.gif smilies/wink.gif
prosinec 21, 2012 09:45
u nás ptaactvo nebeské : mura1
dojíždí zbytky po zpovykaných papagájích.
prosinec 21, 2012 09:47
a u nás v lesoparku visí pet flašky - budem je chodit doplňovat. Koupila jsem krmítko, ale nějak : wendy
se na ně nenaučili ptáci chodit. Máme ho na balkoně, kamm normáoně trefí, jen na krmítko kašlou.
prosinec 21, 2012 15:06
Wendy, : deeres
myslím, že ptáci v zimě za potravou nelétají celý den. Baští ráno a pak odpoledne asi kolem třetí hodiny. Když jim to dáš na krmítko v době, kdy shání potravu a oni tě uvidí, budou pak už létat pravidelně.Dost také záleží na tom, jestli nebydlíš moc vysoko, pokud najdou jiný zdroj potravy, který je vzdáleností pro ně vhodnější, létat k tobě nebudou. A také pěkné mrchy jsou holubi a straky, ti dokáží zpěvné ptactvo z krmítka vyhnat a okupovat si ho jenom pro sebe.
prosinec 21, 2012 18:49
Díky za radu, deeres, : wendy
zařídím se podle toho. Bydléme v 1. patře, takže to je myslím vyhovující. smilies/wink.gif smilies/cheesy.gif
prosinec 22, 2012 18:09
ani ptáčka, ani křepelice... : Iris
jsem na tom podobně jako Wendy,má to na mne tak neblahý vliv, že jsem skoro v depresi. Že teda jako ke mně nepřiletí už vůbec žádný ptáček, ani hladový.Nechala jsem si nainstalovat krásné krmítko, připravila si foťák a nic po celou loňskou zimu. V létě jsem to uklidila a letos nenainstalovala. Kdyby tu byla tahle debata dřív, možná bych se zeptala, co dělám zase blbě. Měla jsem to na okně do takového malého smutného dvorku na věšení prádla. Je to kuchyňské okno a já jsem tam nejčastěji. Těšila jsem se jako malá holka. Dvakrát za tu sezonu se tam mihnul ptáček, snad sýkorka, nevím. Ale zmizela a ostatním to neřekla.Vadí jim ten malý dvorek? Netrefí do něj? Ach jo..
prosinec 22, 2012 18:44
Iris, : deeres
je opravdu možné, že jim vadí ten dvorek. Jestli je uzavřený, musí přelétat vysoko a mohou se stát kořistí dravců. Ze zkušenosti vím, že je dobré, když proti krmítku mají pozorovací stanoviště, tedy alespoň jeden strom, nebo křoví, ve kterém se mohou ukrývat.Ale nejlepší je samozřejmě zahrada před oknem.
prosinec 23, 2012 08:21
Deeres, : Iris
děkuji za radu, obávám se, že ke mně nezavítají, protože ten dvorek je taková čtvercová betonová plocha mezi domy, kdepak strom nebo křovíčko. Holt krmítko asi dáme na druhou stranu směrem k řece, tam je stromů, jéje. Jenom ale právě v té kuchyni je mi smutno,není příliš pěkný výhled z okna, bylo by to fajn na ptáčky koukat s vánočkou u ranní kávy nebo během vaření ....třeba.
Moc Tě předvánočně zdravím, to kdybychom se už na Kudlance o svátcích nepotkaly.smilies/smiley.gif
prosinec 23, 2012 13:22
Nazdar ptačí poradno ! : wendy
Naši mladí mají za oknem rozpůlený kokosový ořech, zavěšený an kusu špagátu - a návšrěvnost mají slušnou. 4. patro, klidná ulice, málo holubů.
smilies/wink.gif smilies/cheesy.gif
prosinec 23, 2012 18:44
Nazdar Wendy, : Iris
já bych byla možná vděčná i za toho holuba. Ne vážně, na ty malé ptáčky jsem čekala s foťákem, loňský Ježíšek mne vybavil fotografickým průvodcem světem ptáků střední Evropy s více jak 700 fotografiemi - a u mne ani pískle...
No tak to nějak zkusím jinak, no. I Tobě Wendy přeji krásné Vánoce, kdybychom se jinde už nepotkaly smilies/smiley.gif
prosinec 23, 2012 18:56
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]