O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

ZAMYŠLENÍ VÁNOČNÍ PDF Tisk E-mail
Středa, 19 prosinec 2012
Přejít na obsah
ZAMYŠLENÍ VÁNOČNÍ
Strana 2

Vláda nám (jako vždy) uchystala vánoční dárky v podobě všemožných nepříjemností, o kterých si zase může každý myslet co chce. Průšvihy, odhalení všemožné korupce, politické intrikaření, které prý není trestné... Určitě se neprokáže nic, důkazy nebudou dostatečné a vše se zase odloží...

 

 

 

 

 

      Opět se vracíme ke stranám jako mafiím, které stále nevybíravějšími metodami bojují o moc. Základem je nutnost získat peníze na další volby, protože jen ten kdo peníze má, vítězí ve volbách. Tento axiom je zhoubný, pokud to budou peníze, které budou lidé v politice volit, do té doby bude nutné je sehnat a tak velké peníze nelze sehnat poctivě. Voliči, kteří volí billboardy a nákladné volební akce, volí zlodějinu.

 

      Vynuceným podvodem je tedy nutnost sehnat peníze pro stranu. K tomu spěje všechno, podporují to všichni, včetně opoziční strany, která přece chce také jednou zvítězit a nahrabat si. V podstatě není vůle to odstranit, a nikdy v tomto systému nebude. Pokud jsou v jiných zemích jiné zdroje stranických peněz, potom to snad může být jinak. Myslím si, že jak to tam opravdu je, asi dobře nevíme. Možná, že se nemusí krást z veřejných rozpočtů, také asi jsou více hlídány. U nás se ovšem zahnízdil zvyk získávat peníze z veřejných rozpočtů, prostě se tato možnost kdysi objevila a postupně se k ní vytvářela další „vylepšení“. Miliardáři u nás nejsou, takže jak jinak...?

 

     Uvažme, že systém se stále více propracovává, stále navyšuje, stále se na něj nabalují další a další akce, stále je více dotací a různých akcí za veřejné peníze. To proto, aby v systému bylo dostatek peněz a „pouštění žilou“ nebylo příliš znatelné. Také průhlednost nesmí být. Nejlepší je spousta podmínek a nepřehlednost, ve které se pak někteří novináři nebo obyčejní občané nevyznají.

 

       Domnívám se, že systémy dotací a velkých veřejných rozpočtů z vysokých daní jsou jedním velkým lákadlem a když už jsou „penězovody“ nastaveny, využijí jich k „pouštění žilou“ také soukromé osoby, které jsou „u toho“. Kdo bude hlídat rozpočty, když se strany vzájemně podporují, když opozice neplní svůj úkol?

 

      Je to systémová otázka a jen změnou systému se může změnit. Řečnění o morálce nepomůže, v podstatě má politik dvě možnosti: Buď bude krást a bude politikem, nebo nebude krást a ani pes po něm neštěkne. Podle toho ti politici vypadají a vidíme, že personální vyprázdněnost je stále větší a větší, už vůbec nejde o nějaké myšlenky, ale jen a jen o peníze, proto jsou zapotřebí spíše manažéři - lidé s myšlenkami jsou zbyteční.

 



 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]