O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

LEGRACE NA PLACE - VRAŽDĚNÍ NEVIŇÁTEK PDF Tisk E-mail
Pondělí, 17 prosinec 2012

To se nám toho v poslední době seběhlo....  Ale nejen v poslední době, a nejen v USA... Po masakru v connecticutské základní škole v Newtownu se zase začalo halasit proti zbraním mezi lidmi. A proti vražedným počítačovým hrám. Ale naprostá většina "uzavřených mladých mužů hrajících násilné hry" nepáchá vůbec žádné zločiny, natož aby stříleli ve škole...

 

 

 

 

 

 

      Nemyslím, že možnost mít doma zbraň je na vině - ten kluk se rozhodl zabíjet ne proto, že měl zbraň a amatérský výcvik, ale z jiných důvodů, ke kterým dospěl s nejvyšší pravděpodobností po delší době, například po vysazení léků, které jako dítě musel brát. Takže se dá s úspěchem předpokládat, že kdyby neměl po ruce zbraně své matky, použil by doma nůž (byla zastřelena v posteli) a ve škole třebas homemade bombu.

 

      Ano, dostupné zbraně mu provedení celé té hnusárny jen ulehčily, ale nejsou její příčinou.


Adam Lanza byl dalším uzavřeným mladíkem ze střední třídy, který se z nějakého nepředstavitelného důvodu během dospívání stal masovým vrahem.

Zdroj: http://zpravy.idnes.cz/profil-vraha-z-newtownu-je-hrozive-povedomy-fm8-/zahranicni.aspx?c=A121217_133910_zahranicni_neh

 

       Kdo se však rozhodne zabíjet, nebo spíše onemocní tím, že má potřebu zabíjet a navíc mu nezáleží na vlastním životě, toho nelze ve společnosti, kde se setkávají lidé, zastavit. Adam Lanza byl  jen dalším uzavřeným mladíkem ze střední třídy, který se z nějakého nepředstavitelného důvodu během dospívání stal masovým vrahem.

 

      Ale co tedy dál? Můžeme ochránit školy (nyní se v Americe zostřují ve školách bezpečnostní opatření) - ale kdo ochrání všechna veřejná prostranství nebo společenské akce?

 

      Otázkou je, zda opravdu účinnou ochranu vůbec lze vytvořit. Pokud je totiž útočníkem normální nevýrazná osoba, je značně stížena možnost zachycení a preventivního sledování. Jednoho dne  ji rupne v hlavě, zmocní se jakékoli dostupné zbraně a jde na věc. Mnohdy osoba sama ještě dva dny předem nemusí tušit, co způsobí...

 

      Například  známý Breivik byl  poté označen jako "sociálně nedospělý psychopat, jehož motivaci nelze přiřadit k nějakému jasnému extrémistickému proudu, avšak jeho jednání může inspirovat nějaké jednotlivce či skupiny k nápodobě". Ano, až poté...

 

 

JE VÍC NÁSILÍ V SOUČASNÉM SVĚTĚ,

NEBO JE TO STEJNÉ JAKO KDYKOLIV DŘÍVE?

 

Myslíte, že podobná hrůznost hrozí i nám?

 


 

 

Vzpomínáte?

 

     "Já, Olga Hepnarová .... Zaviním smrt x lidí. Budu souzena a potrestána. ... Po 13 let vyrůstám v pařátech tzv. dobré rodiny. Jsem bita a týrána – hračka dospělých a oběť školních dětí (a navždy už outsider mezi vrstevníky)... Moji trapiči jsou nemilosrdní...  Proč to dělám? Aby si uvědomili, kde končí bezmocnost jedince... Jsem v horším postavení než americký černoch...

 

     Tisíckrát jsem byla lynčována, uvedu příklady ... otcem Antonínem Hepnarem ... vylákána do sprch a tam do krve zbita ... na veřejné ulici zbita stejně starou dívkou ... xkrát verbálně nevybíravými slovy je mi dáváno na vědomí, že jsem ubožák, který nemá ve společnosti slušných lidí co dělat (podotýkám, že jsem byla vždycky zdravá, duševně i tělesně!!) ... atd. ... a protože společnost je tak velký suverén, že není schopna sama sebe odsoudit, bývá souzena soukromě, někdy je potrestána, někdy jen šokována.

 

 

      Toto je můj rozsudek:  Já, Olga Hepnarová, oběť vaší bestiality, odsuzuji vás k trestu smrti přejetím a prohlašuji, že za můj život je x lidí málo."

 

 

 

 

 

 

(P.S. moje maminka byla při té její vražedné akci,

a věřte, bylo to opravdu strašné!)

 

d@niela

 

 

Komentáře (28)add feed
... : San.dra
Nejspíš je dnes jednodušší obvinit z výchovy dětí počítačové hry než rodiče... smilies/smiley.gif

prosinec 18, 2012 11:59
a ještě: : San.dra
Olgu Hepnarovou nemůžeme moc podezřívat z toho, že sledovala špatné filmy (nebyli tak naturalistické a navíc tehdejší cenzura násilné filmy moc nepouštěla) a PC hry už vůbec nebyly.
Ona vypověděla, že chtěla prostě "jen" zabít hodně lidí.

prosinec 18, 2012 12:01
Nikdo neví, co se komu líhne v makovici, : Myška
takže taková neštěstí prostě budou. Nevyřeší to zákaz či regulace držení zbraní, ani nic jiného.
prosinec 18, 2012 12:05
já bych řekla, že je to nedostatečná péčr o duševně nemocné lili. : al�k punt�k
Mají holt tu demokracii, tak je každýmu jedno, co takovej člověk udělá a jestli má blbý zdravotní pojištění.....tady to bude za čas stejný. Takovýhle lidi jsou pořád pod jakous takous kontrolou, dochází k lékaři, kterýmu platí akorát ty tři pětky a když tento zpozoruje, že se něco děje, šoupne ho do špitálu a dotyčný se tam na nějakou dobu zklidní. Samosebou, žesám mk Psychiatrovi nepůjde, ale jak jsou v háji nervy, tak ty lidi mají ještě jiné potíže, takže může zasáhnout obvoďák. Abyste někioho zabili, nepotřebujete střelnou zbraň, stačí klackem, nebo šutrem do hlavy.
prosinec 18, 2012 13:44
účinná obrana existuje v Izraeli : opas
Vzhledem k vysokému riziku teroristického útoku ze strany palestinců jsou učitelé v Izraeli povinni nosit střelnou zbraň. Za tím účelem jim je vydána na nejbližší policejní stanici. Při školních výletech musejí být děti doprovázeny minimálně dvěma ozbrojenými učiteli.
Výsledek? Občas se dočteme o bombě v autobusu, o vystřílené škole nikdy - palestinci, co to zkusili a přežili to, se prý dost divili rychlé a tvrdé odpovědi.




prosinec 18, 2012 14:14
Já myslím, : David X
že motivů měl ten magor několik (pomsta společnosti za vlastní osud atd.), ale tím hlavním byla touha se proslavit a zapsat do historie. To se mu jeho zvráceným způsobem podařilo vrchovatou měrou, podobně jako kdysi dávno Hérostratovi z Efesu.
Na světě není kout, kde by o jeho činu nevěděli a tím se bohužel stává i vzorem pro své následovníky.
Kdyby média místo toho cirkusu jeho čin bojkotovaly, nebyl by tento způsob "popularizace" tak efektivní a třeba by to vrahy tak nelákalo.
Stává se z toho obludná soutěž, kdo dokáže šokovat víc.
prosinec 18, 2012 15:35
DavidX : Michal
Právě jsem viděl v televizi na ranních zprávách mluvit psychiatra přesně o tomhle. Media je "oslavují", jejich jméno a fotky vidí lidé po celém světě a mají pozornost které by jinak nedosáhli. Ovšem nemluvit o tom = ututlat to, a to taky nejde. Takže kde je to správná hranice? Nevím.
prosinec 18, 2012 15:53
Ještě bych dodal, : Michal
že právě takovým lidem, nevím, jak je správně medicínsky nazvat - psychopati?
No prostě tady jde o jejich jak se v kraji říká fifteen minutes of fame - patnáct minut slávy.
Nejsem odborník, tohle je můj a zřejmě i DavidaX názor a já si za ním stojím.
prosinec 18, 2012 19:24
zákaz sice úplně podobné případy nevyřeší, : mura1
Nevyřeší to zákaz či regulace držení zbraní, ani nic jiného.

ale kdyby zbraně (například v USA) nebyly tak snadno dostupné, tak by podobný incident nebyl také tak častý. ukrást náklaďák a vjet s ním do davu lidí je podstatně obtížnější než vzít pistoli ze stolního stolku rodičů
prosinec 18, 2012 20:31
Souhlasim s tebou Muro : Alena P-H
a konecne se zda, ze nejaka regulace musi nastat. Mama toho odporneho vraha mela v drzeni 6 zbrani, a to i poloautomaticke. Kolik idiotu ma doma zbrane a to i automaticke?
Nejsem za uplny zakaz drzeni zbrani - ale 6 pro jednu zenskou je snad prilis, nebo? Clovek se muze branit s revolverem v ruce, na to snad nepotrebujem doma kalasnikova.
Kdyz uz musime mit ridicak a dodrzovat dopravne predpisy nebo treba zdravotni prukaz pro cloveka, ktery nam dela sendvic - pak snad neni nijak prehnane pozadovat nejake podminky pro drzeni zbrane.
prosinec 19, 2012 00:42
Alena : opas
Proc se ti zda sest zbrani moc? Kdyz mas jednu pusku, velkou a malou pistoli, brokovnici a k tomu treba dve historicke, tak ceho je na tom moc?
prosinec 19, 2012 07:13
ono : mia I
moc nechybělo a mohlo se stát něco podobného u nás. Lesní vrah Viktor Kalivoda plánoval údajně vystřílet lidi v metru. Olga Hepnarová mu byla vzorem, inspirací. Zní to hrůzostrašně, že někdo, kdo zabije bezbranné lidi se může stát někomu vzorem, ale údajně to tak bylo. O Olze Hepnarové až tolik nevím, Kalivodu jsem viděla v televizním milionáři a už jsem o tom jednou na Kudle psala, byl nápadný svým studeným výrazem, šel z něho i přes obrazovku zvláštní chlad.

To co asi oba spojuje a co může spojovat podobné typy, je , že jsou inteligentní, ale chybělo jim v životě to nejdůležitější - mateřská láska, zájem rodičů. Ti rodiče bývají často ambiciozní, racionální, nemají na dítě čas a neumí mu vyjádřit lásku, pokud ji vůbec vůči dítěti cítí. Možná ho ani nechtěli, ale přivedli jej na svět, protože to je tak obvyklé. Dítě s přibývajícími léty trpí deprivací, frustrací, hromadí se v něm zášť , zloba na osud, na celý svět. Pokud není takový dospívající jedinec přijímám ani spolužáky /a to většinou pro svoji jinakost tyhle typy lidí nejsou/, uzavře se do své bubliny, do svého vnitřního světa a pak už jen živí v sobě nenávist, zlobu, která jednoho dne prostě musí ven.. Pak je jedno jestli použije auto, zbraň, nůž, důsledek je v podstatě tentýž.
prosinec 19, 2012 08:13
muro1, jen pro upřesnění: : jednababi
"ukrást náklaďák a vjet s ním do davu lidí je podstatně obtížnější než vzít pistoli ze stolního stolku rodičů"
Hepnarová měla náklaďák z půjčovny, což byla (a dneska tuplem je) poměrně nesložitá akce. Mimochodem ona taky uvažovala o střelbě do lidí - ale jedním z důvodů, proč do toho nešla, byla obava, že by ji mohli zpacifikovat dřív, než by byl počet obětí dostatečný.
prosinec 19, 2012 11:10
pořád platí, : mura1
áklaďák z půjčovny, což byla (a dneska tuplem je) poměrně nesložitá akce

že musím mít nějakej nápad, musím aktivně podniknout několik časově zdlouhavějších kroků, než se ke "zbrani" (třeba tomu náklaďáku) dostanu atd. Zatímco, když mi šlehne v kouli a pod nosem se mi válí zbraň, je ta šance, že mě ten výbornej nápad (afekt) přejde nebo mě složitost provedení třeba odradí, menší. Stejně jako pes u baráku, mříže na oknech nebo zamčený dveře část potenciálních zlodějů odradí. Když nechám dveře dokořán, pravděpodobnost vykradení zvyšuju.
prosinec 19, 2012 12:21
mura : opas
To plati v kazdem pripade, ze pokud si chces fakt zaradit, tak musis udelat nejakou pripravu.
A logicky pujdes vystrilet spis nejakou gun-free zonu, nez policejni stanici.
A z toho zase plyne, ze pokud nema byt gun-free zona vystrilena, nemuze byt gun-free.
prosinec 19, 2012 13:42
mezi gun free zónou : mura1
a třema pistolema v nočním stolku a kalašnikovem v šatní skříni je ještě docela širokej prostor smilies/smiley.gif
příležitost, jak známo, dělá zloděje. jsou lidi, co nebudou krást, i když tu přiležitost mají. jsou lidi, co budou krát za všech okolností. a pak jsou lidi, co sice normálně nekradou, ale když je tu náhle ta možnost...

je-li pro mě právo jít do obchodu a koupit si pistoli jak housku na krámě (zjednodušuju, předpokládám, že ani v Americe to snad takhle úplně jednoduchý není) tak strašně důležitý, tak se asi holt musím smířit s tím, že moje dítě bude ve škole pravidelně nacvičovat, jak se chovat v případě útoku šílence a taky se musím smířit s tím, že nevím, jestli se z tý školy vrátí. a jsem celkem ráda (vím, že na to máš jinej názor :-) ), že ty moje nemusí ráno procházet detektorem a celý den je nemonitorují kamery a na podobnej případ můžeme hledět jako na událost z jiného světa a ne realitu všedního dne
prosinec 19, 2012 14:46
. : toulavej
Každopádně je to jiný vidění světa, držení zbraní. Myslím, že to mají amíci i jako pojistku svobody a ochrany proti svý vládě, kdyby jim chtěla zavést znárodňování nebo kolektivizaci. Asi by tam Vítězný únor neprošel bez aktivního odporu obyvatel, jako se to stalo u nás. Každá mince má dvě strany, kdo ví, co by si lidi po válce vybrali, kdyby viděli do budoucnosti, jestli 40 let úpadku s bolševikem nebo bez bolševika s rizikem, že se vždycky může někdy někde objevit nějaký magor (kdyby tu měli zbraně a byli ochotní je použít) . . .
prosinec 19, 2012 16:37
Včera : Michal
jsem poslouchal debatu v rádiu,na tohle téma. Líbilo se mi tam, jak jeden do nedávna zapřisáhlý obhájce zbraní doma řekl, že je pro kontrolu automatických zbraní. A hned to vysvětlil:
Ústava byla sepsána v době, kdy tyhle zbraně nebyly, lidi měli muškety a pistole, nabíjené zepředu. Jak to tenkrát bývalo, je docela pochopitelné, že si do ústavy dali svobodu v držení zbraní. Jenže, pokrok šel dál a dneska už je to o něčem zhola jiném.
Dál se debata vinula až k úplným debilitám, jako vyzbrojit učitele a vlastně všechny zaměstnance škol a školek, až po uklízečky. Pro Boha kde to jsme?
prosinec 19, 2012 16:42
mura1 : opas
Za mne by mi nevadilo, kdyby byli ucitele ozbrojeni. Dobrovolne ovsem, ale dejme tomu za priplatek ke mzde, preci jen noseni zbrane znamena nektera omezeni.
Mimochodem - i u nas jsou pripady ze cikansky tatinek napadne ucitele, nebo ze zacek ucitelku pobodal, atd... Neni od veci mit na skole par ozbrojenych lidi.
Detem by to myslim nijak nevadilo, horsi jsou ruzne paranoidni matky smilies/grin.gif
Treba moje ditko zazilo letos v lete situaci, kdy nas napadl pes a strilelo se. Vubec to neresil, dokonce pak policajtum rekl, ze tata strilel, "aby ten cizi pes prestal kousat naseho pejska" a absolutne s tim nemel zadny problem. Policajti taky ne, uzavreno na miste.
Bere to tak, ze tata a pan ucitel jsou od toho, aby ho chranili a zbrane maji na cizi psy a zle lidi.
prosinec 19, 2012 16:43
Michal : opas
Jiste, vsak taky automaticke zbrane jsou pro civilni drzeni zakazane i dnes, nevim o zadnem state, kde by je bylo mozne vlastnit legalne bez povoleni.
Ucitele nemusis ozbrojovat vsechny, muze to byt dobrovolne za priplatek. Zase nema cenu to prehanet, pravdepodobnost utoku je dosti mala.
Jo a vymenil bych na skolach leve logo za prave:
http://i2.photobucket.com/albums/y20/ckirmser/ArmedTeachers.png
smilies/grin.gif
prosinec 19, 2012 16:50
Opasi, : Michal
u nás v Idahu je koupíš běžně.
Matka toho vraždícího kluka povolení měla a učila ho s tím zacházet.
O ozbrojení učitelů se jen diskutovalo a všeobecný souhlas do studia volajících posluchačů sklidil názor na ozbrojené a vytrénované zaměstnance škol. Najmout extra policajty pro školy nejde, už takhle školy málem bankrotují. Aspoň tady.
prosinec 19, 2012 22:05
Michal : opas
A nepleteš si samonabíjecí (semi-automatic) pušky, pistole, apod. a zcela samočinné (automatic) zbraně typu kulomet?
prosinec 20, 2012 00:42
Amíci : wendy
trvají na tom, aspoň jak jsem četla, že si svou zemi vybojobali se zbraní v ruce, je jim to jaksi už vlsstní, a proto prý mají na zbraně stále nárok. Co s tím naděláte ?
Pak to jde jedno s druhým - právo, pomatenci, agresivita, taková je doba...? tak nevím.
smilies/wink.gif
prosinec 20, 2012 15:07
Opasi, : Michal
nepletu. Nebo pletu? Řeč je o assault rifles, kterými střílel ten cvok v Connecticut. Nevím jak se jim říká česky.
Wendy, výš jsem napsal
Ústava byla sepsána v době, kdy tyhle zbraně nebyly, lidi měli muškety a pistole, nabíjené zepředu. Jak to tenkrát bývalo, je docela pochopitelné, že si do ústavy dali svobodu v držení zbraní.

V tom je jádro pudla.
prosinec 20, 2012 16:48
Michal : opas
Assault rifle - útočná puška.
Pro civilisty je ale zásadně semi-automatic, právě ve škole použitá AR-15 (Bushmaster), ve vojenské (automatic) verzi má označení M-16. Civilní AR-15 a vojenská M-16 se liší právě možností střelby dávkou.
Stejně tak u nás je k prodeji CZ 858 Tactical, v podstatě upravený původně vojenský SA-58.
Používají se u nás na střílení škodné v lese, nebo na různé vyblbnutí, protože je do nich velmi levné střelivo z vojenských přebytků.
Taky jsem o ní přemýšlel, ale nakonec jsem koupil brokovnici (shotgun), protože se s ní nemusí tolik mířit a na lov nechodím.
prosinec 20, 2012 21:55
Michal : opas
Mimochodem, kolik lidí umře v USA na silnicích? Našel jsem cca 40000 ročně, to je 100 denně!
Tři školy každý den!!!
Takže za sebe bych zrušil gun-free zóny, dovolil učitelům nosit zbraně a víc bych to neřešil.
Pokud chce někdo šetřit něčí životy, ať se věnuje silnicím. Jenže to není tak vidět.
prosinec 20, 2012 22:00
Opasi, : Michal
to se silnicemi je samozřejmě pravda, bohužel.
Já si myslím, že jsme se dostali v diskusi někam jinam.
Já se nemůžu srovnat s tím, že ten problém tady vůbec existuje, něco je špatně už na samém začátku, co kontrola zbraní nevyřeší. Za našich školních časů.....
prosinec 21, 2012 16:07
no Michale, já kupříkladu za mých školních časů : toulavej
zažil na vlastní kůži několik neskutečnejch grázlů, který si mě - bezbrannýho, pěkně vychutnávali, já se to bál někde říct, protože mně vyhrožovali a kdybych je tenkrát mohl zastřelit, je dost možný, že bych to udělal. Tím chci jenom říct, že parchantů, který mají radost z toho, že někomu ubližují, bylo, je a bude pořád dost, takže byli i za našich, tedy mých školních časů. Jenom přístup k těm zbraním tu nebyl, tak nikdo nikoho nezastřelil . . .
prosinec 21, 2012 17:30
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]