O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

JAK SAMA NA SEBE? PDF Tisk E-mail
Neděle, 19 srpen 2007

Hrozně ráda se setkávám s lidmi. Ať už s přáteli nebo jen známými, případně i s někým, koho neznám, ale chtěla bych ho poznat. Nevím, čím to je, protože jsem v podstatě plachá, stydlivá, nikde nejsem středem pozornosti. Mnohokrát mám i pocit, že lidi jsou nesnesitelní. Všichni, sakumprásk!

 

    

 

    

      Ale přesto vyrážím všude, kam mě někdo pozve.  A pak se mi stane, že sedím, poslouchám, ba i vypotím svou špetku do mlýna, ale hlavně žasnu:

 

     Jak to, že jsou všichni kolem tak vtipní, pohotoví, v pravou chvíli řeknou, co se říct hodí, vyprávějí poutavě a zajímavě a s neodolatelným šarmem?! Odcházela jsem nedávno z jedné takové návštěvy a cestou k metru potkávám malou dívenku, se kterou jsem se před pár hodinami seznámila. A tak jdu s tou čtyřletou bytostí (a jejím tatínkem) a najednou mluvím, vyptávám se jí, komunikujeme spolu ještě i dvě stanice jízdy metrem. A cítím se uvolněně a nesvázaná pocitem, že musím být vtipná, zajímavá a pohotová.

 

     A uvědomuju si, že to tak se mnou je skoro vždycky. I s vlastními dospělými syny, snachou, sestrou a dalšími dospěláky se pořád podvědomě kontroluju, abych řekla všechno správně. Většinou se mi to stejně nepovede a plácnu něco, co působí trapně, nevhodně  a nebo se druhé straně nějak nezdá! S dětmi tyhle problémy nemám. Děti jsou pro mě rovnocenný partner. S nimi jsem sebevědomá, nezakomplexovaná, svobodná...

 

 

Jestlipak máte někdo taky takové

„sebevědomí"

jako já?

 

Co vy s tím děláte?

 

 

Jitka

 

Komentáře (20)add feed
nic si z toho nedělej : AlenaT
též jsem léta trpěla tím, že mě trefná odpověď napadla až tři dny poté, co jsem ji měla vyslovit a obávám se, že je tomu tak dodnes.Ale i tak jsem se dožila téměř šedesátky, takže to není podmínka k životu nezbytná. Ale chceš-li si pocvičit sebevědomí, tak si občas pust v TV zprávy a chvíli poslouchej ty bláboly , kdy vysokoškolsky vzdělaní moderátoři se dopouštějí takových hrubek, za které by je normálně učitelka v šesté třídě musela zmlátit (oběmi rukami, dvěstějedna dětí, ramenami, kolenami a jiné podobné perly) a za chvilku si budeš připadat jako nepřekonatelně vtipný vzdělanec. A pak ti nebude tak zatěžko nalézt správná slova.A neustále měj na paměti, že ses až dosud docela slušně uživila i bez vtipkování. Držím ti palce. smilies/grin.gif smilies/grin.gif smilies/grin.gif
srpen 19, 2007 21:04
Jitko : Jasmina
kolikpak Ti cca je let?Napady 3. patra jak se rika mam i ja ale dnes uz vim ze jak kde,jak s kym.Zazila jsem skupiny kde jsem uvolnena a zazila i opacne,kde jsem kompletne oklestena a ze jsem komunikacni typ!Presto nejsem hvezdou vsude ale drive jsem mela i trapne pocity,protoze jsem si myslila ze mam nejaky problem. Dnes vim ze to neni problem,jen shoda okolnosti,kde se momentalne ocitnu.Proste jsou lide se kteryma se nesladim,nevinim z toho ale uz nikoho.Pak je ale take urcity druh lidi,kteri te zamerne "zastudi" ackoliv Te vyrazne neshazuji ale uz jen tonem reci,gesty chteji davat najevo prevahu,nebo jindy,kdyz je pocetnejsi skupina,hledaji zaminky,jak dat najevo ze nemaji o komunikaci zajem,(tedy toto delaji jen v pripade ze vyciti ze Ty naopak o ne komunikacni zajem mas).To jsou zakomplexovani jedinci,na to pamatuj a nedej se abys uverila ze jsi nemozna Ty.Proste a jednoduse jsou dva typy "seslosti",jeden typ je konstruktivni a druhy bojovny.Ty patris pravdepodobne k typu konstruktivnimu dle vypraveni o diteti,protoze deti jsou zvidave a sbiraji informace..-konstruktivni,male deti se s dospelymy jeste nepredhaneji,kdo je v cem lepsi.Tudiz dle pravidla;"sve k svemu" se casem naucis vyhledat spolecnost,kde budes uvolnena,budes se dobre citit a vtip ci obcas hlavni slovo...to prijde samo od sebe.
srpen 19, 2007 23:41
doporučil bych, zbavit se pocitu : NČ
...že musím být vtipná, zajímavá a pohotová...
Nemusíš!!!!! Nikdo to od tebe nečeká. Když tě nic nenapadne, klidně hodiny mlč. A vono to přijde samo! :-))) No a když zrovna nepřijde, tak se snad proto nestane katastrofa, přijde to příště :-)))

srpen 20, 2007 06:24
Jo, a ještě : NČ
tihle vtipní, zajímaví, pohotoví, stejně nemají o tvé názory a "vtipné diskusní příspěvky" zájem. Potřebují poslouchat jen sebe aby se znovu a znovu mohli ujišťovat o své vtipnosti, zajímavosti, pohotovosti.
srpen 20, 2007 06:29
Je to hodně o uvolnění se. : wendy
JAk jsi ve střehu, je to na pytel pane stavitel. Vezmi si jako zářný případ setkání dvou jedinců, kteří se do sebe zaláskovávají, nebo jim na tom druhém hodně moc záleží. Najednou mají v hlavě vakuum, naprosto vygumováno v paměti, přiblbe se usmívají - no katastrofa.
Taky se mi to parkrát stalo, vím o čem mluvím. Ač nejsem upozaděný jedinec, jsem zcela průměrně úžasná, ráda tančím na stole a vyprávím humorné zážitky a tyto rovněž připravuji jiným lidem - jsou nebo byly situace kdy jsme si připadala jako absolvent hodně zvláštní školy. Taky každý není vyloženě společensko-konverzační typ. V naší bandě je holka, která ve společnosti toho namluví minimum, ale všichni ji máme rádi, nikdo ji nepodezřívá z toho, že je hloupá, nikdo se jí pochopitelně neposmívá. Nepředstavuj si, že tě každý sleduje a počítá tvoje slova, není to tak. Nesleduj se, a připomeň si vždycky jak tě to dítko "žralo" - děti jsou nemilosrdně kritické! Tak hlavu hore. smilies/kiss.gif
srpen 20, 2007 07:44
Jéje, to znám taky : Gita
A zrovna v poslední době jsem měla tendenci se nějak podobně užírat. Teda, nejen v poslední době, protože u mě jsou to obvykle takové vlny, které přijdou a pak zase po nějaké době odezní, a pak zase přijdou... smilies/wink.gif
Je fakt, že ani na střední nebo vysoké jsem nebyla "hospodský exhibicionista". Teda tím se nechci nikoho dotknout, ale sama pro sebe jsem si tak nazvala skupiny lidí, které byly zvyklé chodit ve víc jak 6 lidech "někam pařit". Obvykle v hospodě zasedli velký stůl a tam seděli, pili a perlili, resp. perlil obvykle jen jeden nebo dva. Přestože ostatní vypadali, že se baví, já jsem se teda nebavila skoro nikdy a obvykle jsem odcházela s hodně smíšenými pocity. Jednak nejsem ten typ, aby mi dělalo dobře jen tak mluvit a za každou cenu říkat něco hrozně originálního a vtipného, jednak mi připadalo, že ta diskuze (která je spíše monologem exibicionisty) mívá tendenci k určitému nelaskavému humoru, tj. humoru na úkor druhých, nedejbože mě (asi jsem nikdy neprojevovala dost vděku za to, že - byť shazovaná - můžu být součástí skupiny). A to je další věc. I když nemusím být za každou cenu střed pozornosti, nebaví mě ani jen tak sedět a dělat exhibovi kompars. Zjistila jsem, že mi mnohem víc vyhovuje skupinka max. 6 lidí, se kterýma si máme co říct všichni, kde se nemusím předvádět, abych zaujala, a kde ze mě nikdo nedělá blbce. Dlouho jsem si myslela, že je to výsada střední školy, případně vysoké. Ale u mě v práci se často pořádají různé večírky nebo oslavy narozenin, a tak mi to začíná připadat nachlup podobné a zjišťuju, že mě to hrozně nudí. Navíc exhibicionismus začíná nabírat nový rozměr, a to porovnávání, kdo kde byl na dovolené a co si kdo koupil, kdo se zná s jakou známou osobností. A já zjišťuju, že jsem hrozně nudný a nezajímavý člověk, protože jsem nebyla skoro nikde a nikoho známého taky neznám (a nejhorší je, že ani o jedno nestojím smilies/angry.gif, paradoxně je mi dobře doma mezi známými lidmi).
No a co se týče dětí, to celkem obdivuju, protože k těm cestu nenacházím už vůbec...
srpen 20, 2007 08:12
... : Gréta
Jak říká NČ, některý lidi stačí poslouchat a už si o tobě budou myslet, jak jsi báječná.
A to nemyslím nijak špatně. Já taky nebavím společnost, neumím to, ale lidi se se mnou rádi baví, protože je poslouchám. A já je poslouchám ráda, teda ty, co mě zajímají.
srpen 20, 2007 09:03
Jtiko, : Ariana
nejsi v tom sama, takových je nás víc. Stejně jako Gita pozoruji, že mám nejraději menší společnost, tak do těch 6 lidí maximálně. A ráda poslouchám ty, kteří mají co říct. Čím jsem starší, tím víc si vybírám, abych trávila čas jen s takovými lidmi, s kterými mi je dobře. A vůbec mi nezáleží na tom, že nejsem středem pozornosti. Když mám co říct, tak to řeknu (pokud mi tedy ti, co musí být ve středu pozornosti za každou cenu, vůbec pustí ke slovu, ale takovým se napříště vyhýbám). A že nejsem pohotová, to vím už dávno a dělám si z toho legraci. Nicméně ty duchaplné, vtipné a pohotové lidičky obdivuji (nemyslím však ty, kteří si žvaněním masírují své ego).
srpen 20, 2007 11:06
Však podle psychologů je skupina 6 lidí nejideálnější ! : wendy
My takto třeba trávíme v poslední době Silvestry, až o půlnoci vybíháme s třaskavinami mezi ostatní lid. Celá naše banda čítá 14 lidí, ale trávíme spolu tři dny a jsme tak různě rozptýlení, že se sejdeme všichni pohromadě až večer u táboráku. A že je už ten večer, tak jsme vtipní všichni úplně stejně...ne vážně, důležité je, aby člověku bylo dobře a byl v poho. Ať už je na zájezdu se 40 lidmi, nebo na zahradě s babičkou. Takže tak.
smilies/grin.gif smilies/cheesy.gif
srpen 20, 2007 12:41
A co se stane, když řekneš něco špatně? : saffron
Tyhle brouky si udržuješ ve své hlavě sama- živíš je vlastní ambicí být milá, vtipná, okouzlující za každou cenu a přitom si nevěříš a nemáš se ráda. Příjemně můžeš působit jen když se uvolníš a budeš přirozená, jinak to bude křeč, ne všichni musí být zabavní a okouzlující. Když uděláš mezi lidmi trapas,no bóže, udělej si srandu z vlastní nedokonalosti, protože přesně takoví jsme všichni- chybující. Děti pro tebe nejsou rovnocenný partner - naopak, jejich hodnocení nepřikládáš takovou důležitost a proto se s nimi cítíš svobodně - sama se neoceníš a proto automaticky očekáváš, že Tě stejně hodnotí i ostatní dospělí. I kdybys chtěla-nikdy se všem nezavdečíš, vždy Tě někdo nebude mít rád- musela by ses zbláznit, kdybys chtěla aby tomu bylo jinak. Pokud si člověk váží sám sebe, nepotřebuje okolní pochlebovače, aby mu říkali, jak je dobrý- poteší jej pochvala, ale nestaví si na ní celý svůj svět. Zakopaný pes i řešení je jen v Tobě.
srpen 21, 2007 08:25
Jojo, když už se ti něco "povede" : wendy
pěkně to shoď sama, tím vyrazíš posměváčkům hlavní zbraň z ruky. Ale jako všechno i tohle chce nějaký ten trénink, aby sis to ověřila v rpaxi, že to funguje.A pak se můžeš smát, asi takhle :
smilies/grin.gif
srpen 21, 2007 09:09
Díky všem komentátorům, : Jitka
téměř ve všem s vámi souhlasím, jenom saffron nemá pravdu v tom, že hodnocení dětí pro mě není tak důležité. Naopak si někdy myslím, že je důležitější, protože je pravdivé. Jinak samozřejmě nedělám z toho, o čem jsem psala, tragédii, to se jen příležitostně takhle zamyslím. V mém věku - Jasmíno, velmi pokročilém - už mám ty největší depky z mé nedokonalosti :-) za sebou.
srpen 21, 2007 13:36
jitko : Jasmina
depky,depky,taky mam za sebou smilies/grin.gif a ze jsem z nich vysla ve zdravi,tak dnes vim ze urcity druh depky mame prave proto abychom se v tom shonu zastavili a premysleli i o sobe. tak se vyprdni na ty,s kteryma Ti neni dobre a mas klid. smilies/wink.gif
srpen 21, 2007 14:29
tohle mě trochu trápilo taky, : Jana
ale nějak jsem časem došla k závěru, že vlastně nemám proč se nervovat s tím, co si o mně kdo myslí, jestli jsem "dostatečně" vtipná, jestli řeknu všechno "správně". (...pominu zkoušky, tam se plácat nesmysly nevyplatí. smilies/cheesy.gif ) ale nejde jen o hovory ve společnosti, platí to tak nějak obecně - co je komu do toho, že nosím dlouhý sukně, když zrovna "letí" nad kolena, že nejím maso nebo jsem jinak "divná". s tím ať se srovnají ti, co jim to přijde mimo normu, já s tím srovnaná jsem a je mi tak dobře... smilies/smiley.gif když mě lidi berou takovou, jaká jsem, ne jaká se snažím nebo předstírám být (="lepší"), tak je to fajn. pokud jim taková nestačím... tak se, do prkýnka, na hlavu stavět nebudu, za to mi to nestojí. (možná sobecké, ale mně nebaví předstírat, co nejsem. z toho jsou pak stresy a naopak bych byla leda protivnější a nenaladěná...)

i když - s chlapama to tak mám asi pořád, to neustálé kontrolování se a tak. smilies/grin.gif tedy: nějaký se mi líbí, jsme schopní prokecat hodiny (je o čem), je mi při tom bezvadně - a pak si najednou, v nějakou naprosto nevhodnou chvíli vzpomenu, že vlastně chci "udělat dojem", a jde to do kopru. smilies/cheesy.gif hlavou mi začnou lítat pochyby "co to zase plácám", načež začnu plácat opravdu. vsugerovat si, že na dojem kašlu, mi nějak nejde (tak očividnou lež moje podvědomí prostě nesežere), chtělo by to jinou strategii... máte někdo nějakou? smilies/wink.gif
(ještě mě tak napadá, zkusit tomu podvědomí a sebevědomí "vysvětlit", že jsem ten kýžený dojem už udělala, tudíž už nemusím... hmmm, ale je to realizovatelné v praxi?)
srpen 21, 2007 15:40
Jity, nemyslela jsem to tak, že : saffron
pro Tebe není důležité - jako že bys ho nebrala, ale že se jím necítíš ohrožena. Docela mě zaráží, že si netroufneš být sama sebou i před blízkými, vlastními dětmi a rodinou. Z jakého důvodu?
srpen 21, 2007 19:45
saffron, : Jitka
vlastně ani pořádně nevím. Od přírody jsem tvor, který si nevěří a pořád o sobě pochybuje. Navíc mám za sebou psychicky náročné období (díky němu jsem poznala Danielu)a tak mám dost často pocit, že ať udělám nebo řeknu cokoli, všechno je špatně A takový to - ale mami!! - asi taky většinou znáte. A ten tón!! Jsem štír, což je podle mé snachy nejhorší znamení, a tak se ve mně tluče komplex méněcennosti s pocitem jakési nadřazenosti, který je zasunutý někde úplně hluboko, ale je tam. A proto asi špatně snáším, když mi někdo i jenom naznačí, že říkám nesmysly, že nechápu situaci,že mám nemožný názory atd.
srpen 22, 2007 08:18
hele není tvoje snacha Blíženec??? : alena tečkovaná
dost mi ta věta něco připomíná..na to kašli, Blíženci mají totiž tu báječnou vlastnost, že přesvědčí každýho, že oni jsou ty jediný správný a pokud něco drhne tak to je vina těch druhejch. No a štíři jsou holt takový vyplašenější a všecko si moc berou.Něco o tom vím. Moje maminka - dej jí pámbu věčnou slávu - byla blíženec. No tak holt nejseš vtipná - no a co? jsi snad Jarda Štercl?? NEJHORŠÍ ZNAMENÍ N E E X I S T U J E !!!!!!!. Všechna jsou dobrá...to jen Blíženci si myslej, že oni jsou ti nejlepší....já svý mámě, když to na ni přišla říkávala "Ano, maminko, máš pravdu - voda teče nahoru". A bylo.
srpen 22, 2007 16:04
Alenko, : Jitka
představ si, že blíženec není. Je to panna :-)! Ale ona to možná nemyslela přímo na mně, protože její syn (ne můj vnuk) je taky listopadovej. Ono mi nejde ani tak moc o vtipnost, jako spíš vůbec o schopnost něco vhodného při různých hovorech pronést, zeptat se na něco, aniž bych provedla faux pas a tak. Ale to asi musí být prostě člověku dáno. Mně se zase zdá, že tak, jak ty popisuješ blížence, že takoví jsou vodnáři, protože mám sestru, která taky ví všechno nejlíp a nikdy se nemýlí. Takže ono to bude asi opravdu tak, že každý znamení má svý.
srpen 23, 2007 11:07
pche : Kamila
jsem taky štír a co má bejt? Respektive tvé stavy chápu, mám je taky, ale naučila jsem se společenská být. Ale ne za každou cenu - snažím se držet hesla nemáš-li co říct, buď zticha smilies/smiley.gif
srpen 23, 2007 11:16
Co se týká těch astrologických znamení, : Ariana
rozhodně bych nezevšeobecňovala, že někdo je takovej a typickej jen proto, že se narodil v nějakém znamení. U astrologie záleží ještě na mnoha dalších faktorech jako je ascendent, descendent, měsíční znamení atd. a to vše pak dost ovlivňuje to původní sluneční znamení (měsíc, ve kterém jsme se narodili). Astrologie je určitě zajímavá disciplína, neškodí se něco o sobě dovědět, ale rozhodně je to jen naznačení různých možností, na čem by člověk mohl pracovat, a cest, kudy by se člověk podle vlastní volby mohl ubírat, nic víc.
srpen 23, 2007 12:14
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]