O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

LEGRACE NA PLACE - TRAPNOSTI JEDNOHO AUTORA PDF Tisk E-mail
Pondělí, 01 říjen 2012

To se nám toho v poslední době seběhlo....  Kdo z médií si v posledních dnech neomočil v kauze pana prezidenta a onoho atentátníka, asi není "IN". Ale nějak tím unikla z popředí zájmu akce jiná: vydání poslední knihy M. Viewegha - Mráz přichází z Hradu.

 

 

 

 

 

 

 

      Přitom sám Viewegh inicioval petici proti nevybíravým praktikám českého bulvárního tisku - proti "nevkusu, netaktnosti, vulgaritě, polopravdám, provokacím, smyšleným rozhovorům, bezohlednosti a neskrývanému novinářský hyenismu" a on sám žene bulvár až k Ústavnímu soudu. A nyní je schopen vydat přesně to, proti čemu se tak vehementně ohrazuje. Má právo to napsat, lidi mají právo si to koupit a on má dále právo užívat si své prachy. Ale ať pak nekritizuje bulvár, když dělá to samé!

     

      Ano, Viewegh je profesionální spisovatel, který píše pro peníze, jak jinak. Chápu, je problém, kde ta témata má pořád brát, že. Proto je třeba zvolit patřičně šokantní či kontroverzní téma, aby se kupovalo. Ale měla by být dodržována jistá pravidla.    

 

      Je zajímavé, jak hluboko se dá klesnout ve snaze zviditelnit se a rejžovat jak se dá. Vždyť prezident je hlava státu. A  jako k takovému jsme mu povinni určitou úctou. Tak tomu bývá v každé slušné společnosti. Jeho případná kritika by v žádném případě neměla překračovat meze základní slušnosti, vkusu. Zesměšňování nebo jak Viewegh tomu, co píše ve své nové knize říká "nadsázka", je slušnosti na míle vzdáleno. 

 

NEBO UŽ NA SLUŠNOST "NEHRAJEME"?

 

 

 

  d@niela

 

 

Komentáře (20)add feed
... : Mikin
Ja ceskeho pana presidenta (a hlavne nektere jeho poradce) zrovna nemusim, ale citim to presne jako Daniela. Opravdu neslusne, nevkusne a ubohe....
A co se tyce toho atentatu - cetl jsem uvahu jakehosi mudrce o tom, ze "v Americe by takoveho atentatnika rozstrileli na hadry".
Nerozstrileli - ochranka by si toho streleneho strelce vsimla uz jak se prodira davem a nenechala by ho pistoli vubec vytahnout. A pokud ano, tak by se nekdo na strelce vrhl a nekdo by chranil presidenta vlastnim telem. Nestalo se nic.
Zajimalo by me, za co ti cesti ranari berou penize.....
říjen 01, 2012 14:09
Media meli atentat v primem prenosu :-( : Jaroslav
Mate pravdu,ale je pravda, ze ve slusne spolecnosti se na prezidenty nestrili.A ten nas je sice narcisni,ale ve vice vecech ma svuj nazor a historie jeho vyroky jednou oceni jako nadcasove. A o mediokracii uz normalni clovek dava Hajkovi za pravdu. Nekde jsem tady cetl,ze by pristi prezident mel byt neco jako Havel s vlastnimi nazory jako Klaus. Je to zcela nemozne,kandidati to nemaji lehke. Mozna, ze po teto prihode uz nebude tolik zajemcu o misto na hrade :-).
Ta operetni ochranka opravdu obrovsky selhala,i kdyz mela Klause v davu.Jeste ze to pako nepouzilo realnou zbran,tak jak je zvykem v Americe.

PS: V Rusku by ten clovek kdo sahne na prezidenta nebyl mezi zivymi a v Israeli take.
říjen 02, 2012 00:00
Dani, jak vidis : romanB odjinud
http://www.novinky.cz/domaci/280252-viewegh-utok-na-klause-neschvaluje-ale-chce-ho-pochopit.html
obe veci spolu souvisi - jen nechapu, proc si Viewegh mysli, ze zrovna jeho veledilo v tom atentatu hraje roli. Prestal si videt do otvoru, rekl bych.
říjen 02, 2012 06:15
Já Viewegha nemusím vůbec. A tak se nezajímám ani o jeho dílo... : Myška
Ochranka prezidenta by měla jít celá od válu. Tak bezprecedentní selhání je neuvěřitelné. A protože má ochranka z ostudy kabát mezinárodně, jakákoliv budoucí státnická zahraniční návštěva se nebude ani trochu spoléhat na naši ochranku, ale pouze na svoji. Ti, s prominutím pitomci, v Chrastavě to zavařili těm, kteří svou práci berou vážně.
říjen 02, 2012 07:42
Já Viewegha nemusím vůbec. A tak se nezajímám ani o jeho dílo... : Myška
Ochranka prezidenta by měla jít celá od válu. Tak bezprecedentní selhání je neuvěřitelné. A protože má ochranka z ostudy kabát mezinárodně, jakákoliv budoucí státnická zahraniční návštěva se nebude ani trochu spoléhat na naši ochranku, ale pouze na svoji. Ti, s prominutím pitomci, v Chrastavě to zavařili těm, kteří svou práci berou vážně.
říjen 02, 2012 07:42
Vůbec nevím, : Myška
proč je to tu dvakrát...
říjen 02, 2012 07:43
Mikine : mia I
bližší košile než kabát. Ty lidi v ochrance zajímají právě jen ty peníze. A pro samolibého Klause muselo být asi trpké uvědomění si skutečnosti, že lidem které má denně vedle sebe nestojí za to, aby kvůli němu riskovali svůj život.

Je to samozřejmě ostuda a špatná vizitka pro nás, pokud sem pojedou cizí státní návštěvy, jistě zbystří. Ovšem stejně jako v případě Ratha /který se lituje a nemluví vůbec o tom, proč byl vzat do vazby/, tak i teď se jen řeší selhání ochranky, padají slova jako atentát,ale nepadne vůbec z oficiálních míst nebo televize slovo o tom, co bylo důvodem k tomu nešťastnému incidentu. Přitom třeba na serveru Týden.cz v anketní otázce přes padesát procent čin toho mladíka schvaluje. Možná by nebylo od věci zamyslet se i nad tím.
říjen 02, 2012 07:52
Mio, ale ochranka je najatá na to, aby život riskovala. Jestliže ochrana Klause někoho nezajímá, nemá tuto práci dělat. : Myška
Lidi, co atentát schvalují, nechápu. Jsou stejně primitivní jako ten komouš Vondrouš, který si zřejmě myslí, že za vše v této republice může Klaus.
Ale všechno zlo je pro něco dobré - aspoň došlo k odhalení naprosté neprofesionality osobních strážců a je tak šance k nápravě.
říjen 02, 2012 08:09
Myško : mia I
ale to já samozřejmě vím, že ochranka je najatá proto, aby v případě potřeby riskovala život za hlavu státu. Jen se tady prostě ukázala nemilosrdná pravda, byli vybráni lidé, kterým prostě V. Klaus za ten risk nestál.
říjen 02, 2012 08:18
Já bych řekla, že byli vybráni lidi, kteří by neubránili, ani kdyby jim chráněný za ten risk stál. : Myška
Prostě naprosto nekompetentní lidi včetně jejich šéfa, který alespoň odstoupil.
říjen 02, 2012 08:34
... : deeres
Vidím ODS přirovnává Vondroušův čin k řádění norského teroristy Anderse B. Breivika.
A jeden názor z diskuze:
Tak na to, že vedle Klause několikrát cvaknul kouskem umělé hmoty, vyšilují docela dost. Jestli ho za tohle dokážou nakonec nějak odsoudit, je u nás s tou "opěvovanou" svobodou asi něco špatně. Jestli je střílení plastovou dětskou pistolkou na lidi zločin, pak jsem byl celé dětství asi masový vrah.

říjen 02, 2012 08:46
Mysko, : Mikin
souhlasim. Nejspis ten dvoumetrovejm mladencum chybela profesionalita a hrdost nad vykonanou praci.... Nebo vycvik a to, ze meli byt vybrani z tech nejlepsich.
U nas v Dawsonu byl pred lety na navsteve tehdejsi ministersky predseda Jean Chretien. Jel po Front Street ve voze tazenem konmi a docela nenucene se bavil s lidmi na chodniku. Ale hned vedle vozu kraceli 4 hromotluci v oblecich, se sluchatkem v uchu, kteri se kazdemu divali na ruce a do oci.
A ja jsem si jisty, ze kdybych vytahl z kapsy treba jen detskou pistolku, tak bych se probudil moooc nemocnej nemocnici.... smilies/cool.gif
říjen 02, 2012 08:57
Myško : mia I
i to je možné, že byli vybráni lidé, kterým by nikdo nestál za to, aby riskovali. Je otázka kolik máme takových, kteří by riskovali. A je to celé vlastně jen střípek k obrázku naší země, jak chceme být světoví a přitom prezident krade na státních návštěvách propisovačky, jeho zase ochranka nedokáže ochránit...

Jinak jak píšeš k těm primitivům. Můžeme mít názor jakýkoliv na ten čin, ale asi stojí za zamyšlení úvaha, že příště by někdo naštvaný nemusel mít jen plastové kuličky a nemusel by mířit jen na prezidenta. Hezký den Myško.
říjen 02, 2012 08:58
Právě, Mio. Příště by to mohly být ostré. A mohly to být ostré i v Chrastavě. Proto je ta nečinnost ochranky alarmující. : Myška
Snad si z toho policie (nebo pod co ochranka spadá) vezme ponaučení a bude zaměstnávat jen kompetentní lidi.
Nemyslím, že ochranka nechránila proto, protože šlo o Klause, a ten jim nestál za riskování života. Ani jeden z té ochranky vůbec nemyslel na to, že se může něco stát. A to je dost šílené. Jak mají mít další ústavní činitelé důvěru v ochranku po tomto incidentu?
říjen 02, 2012 09:07
Asi se přece jenom čte! : deeres
říjen 02, 2012 11:21
deeres : kyttka
Ale ano, čte. A třeba z knížky "Vybíjená" mě místy až mrazilo.
říjen 02, 2012 11:39
... : bb2
Nečetla jsem, co je v té knize šokantního? šokantnějšího než prezident čórující propisku? :-)

A já myslím, že spisovatelé mají chovat úctu jen k tomu, ke kterému úctu mají, a jestli někdo může psát o prezidentovi ze svého pohledu nebo ve svém příběhu, tak profi spisovatel. Ne bývalý zneuznalý tajemník, komorník nebo sousedka prezidentovy sestřenice. Ale spisovatel, ústa národa. Já vím, že teď Myška a někdo další napíšou, že Viewegh rozhodně nejsou její ústa, ale jsou, jen si to neuvědomuje.
Prezident je odrazem svého národa a kniha o něm jeho obraz, jak ho vidí autor. I s jeho chytrými názory na spoustu věcí, které sdílím, i s jeho slabostmi pro psací potřeby a mladinké blondýnky.
Nevím o čem je Mráz přichází z Hradu, ale pokud tam Viewegh nevypisuje jejich společné soukromé milostné a erotické zážitky, jako nedávno jedna pani o jiném prezidentovi a svém vztahu k němu, tak má právo psát cokoli, skutečnost i fikci. Je to spisovatel, spisovatelé píšou. Ať se s tím prezidenti popasujou.
říjen 02, 2012 12:46
bb2 : kyttka
Je to o bývalých spolužácích z gymplu. Tahle knížka, myslím, stojí za přečtení. Pokud si dobře pamatuju, tak měla i poměrně slušný recenze, když vyšla.

A co třeba "Milostí prezidenta" od Frýbové. Tam je prezident dokonce zavražděn a postava je tak vykreslená, že je všem jasný, na koho naráží. A vůbec mě to nijak neuráželo v kontextu tý knížky.
říjen 02, 2012 13:00
no tak joViewegh je profík a píše za paníze.... : al�k punt�k
a co vy? Proč vlastně pracujete - patrně zadarmo a z lásky k zaměstnavateli. Mám toho spisovatele ráda. Jo - co už v USA odstřelili presidentů a to mají nejlepší ochranku na světě.Domnívám se, že kdyby naši bohorovní představitelé věděli, že jim jde o kejháky, třebba by i ty zákony vypadaly jinak.
říjen 07, 2012 13:32
Viewegh : Jaroslav
říjen 07, 2012 16:01
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]