O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

ZDRAVOTNICTVÍ A CÍRKEV - JAK SE TO RÝMUJE? PDF Tisk E-mail
Pátek, 31 srpen 2012

Milé Kudlanky a Kudlánci, zdravíme všechny ze "světa penzistů". :-)) Nedávno jsem dostala e-mailem jedno hezky psané psaní známého psavce -  českého básníka, nakladatelského redaktora, kulturního publicisty, scenáristy, moderátora a překladatele. Ano, uhodli jste, jde o doktora filozofie, Ivo Šmoldase.  Podívejte - neznáte to? 

 

 

 

 

 

 

 

 

     "Jak to tak vypadá, budeme mít od příštího roku méně nemocnic a v nich méně  lůžek, aby lékaři a další nemocniční personál měli naopak více peněz. Pohříchu  přímočará metoda zdravotních pojišťoven, jak potřebné peníze ušetřit, zní  víceméně logicky, neb jak známo, že méně je někdy více. Aby však méně bylo někdy  více, musí, rovněž víceméně logicky, být pro změnu více někdy méně.

 

 

      A tak  záchranky už nyní dostaly více času na to, aby dojely k případným pacientům.  Prodloužením dojezdových dob se tedy i pacientům dostalo více času, aby případně dojeli na to, že záchranka včas nedojela, ze zdravotních pojištěnců  se příkladně přepodstatnili na klienty pohřebních služeb, a postarali se tudíž o  to, aby nemocničních případů bylo méně - při troše dobré vůle přesně o tolik, o  kolik bude méně nemocničních lůžek.

 

     Jelikož čert však nikdy nespí, s klesajícími počty pojištěnců budou klesat i  příjmy pojišťoven, a tak po čase nezbude než opět ubrat něco lůžek, aby bylo z  čeho přidat lékařům, a logicky bude nutné přidat i pár minut k dojezdovým časům  záchranek, aby ubylo pacientů. A tak dokola.

 

     Proto také vláda tolik bazíruje na finančním vyrovnání s církvemi. Neb nedá-li  na zdravotnictví, nezbývá nic jiného, než dát na modlení.

 

 

 Veselý den a stálé zdraví vám přeje váš IŠ."

 

 

Taky vás všechny zdraví

WENDY

 

 

 

 

Komentáře (19)add feed
no, to je : mura1
zas výkřik...

psavce a básníka šmoldavce teda neznám, ale jestli je to literát a navíc, pokud se snad literaturou živí, kde to má, sakra, nožičky a závěr?
srpen 31, 2012 21:22
já ho mám moc ráda : Kamila
je to chytrej a zajímavej chlap.
Tohle je zřejmě výňatek a ne celej článek, řekla bych....
srpen 31, 2012 22:09
muro1 : Jaroslav
poslechni si http://www.impuls.cz/clanek/audio-jak-vidi-ivo-smoldas-zmeny-ve-zdravotnictvi/232771 . A ma take vzstizne nazory na cirkevni restituce . smilies/grin.gif
Ha,ha

září 01, 2012 01:11
Muro : Mikin
Tolik titulu a povolani, to musi byt nesmirne moudry muz. Pokud tak zamestnanemu cloveku uniklo, ze se v celem svete kvuli krizi setri, nesmis se na neho zlobit. Von vsechno nestihne.. smilies/tongue.gif
září 01, 2012 06:56
Ivo Šmoldas : BÁBINKA
je úžasný člověk, neskutečně vtipný glosátor.
taky ho mám moc ráda a kdykoliv v rádiu nebo v televizi se vyskytne, ráda ho poslouchám.
září 01, 2012 14:01
Šmoldas má prostě právo na svůj názor jako každý jiný : wendy
a ještě ho podává vtipnou formou. Taky ho mám moc ráda. Nevím proč hned nevraživě kritizovat každý názor, který je jiný než je můj.

Dneska ráno nám zemřel v nemocnici kamarád. Byla jsem tam s jeho ženou a zatím co vyřizovala náležitosti, povídaly jsme se s naší známou doktorkou.

Copak naše fakultka, říkala, ta je ok, ale současná politika je pro malé nemocnice likvidační. Sladké řeči o nadbytku lůžek apod. jsou bláboly.

Nevidí to růžově. Ona se nikdy o politiku moc nezajímala. Ani nechtěla děkovat a odcházet, je zažraná do své práce. No a teď je z toho otrávená. Šmoldas má rpavdu - kde se to ubírání zastaví...? o to jde.
smilies/wink.gif
září 01, 2012 19:10
tak já nevím, : mura1
necháš si, wendy, udělat bypass ve fakultce nebo v malý nemocnici v horní dolní?
září 01, 2012 20:37
I v malé nemocnici můžou být machři : wendy
i když lepší vybavení bude ve velkých nemocnicích. Takže fakultka.
Ale nemocnice obecně - to nejsou jen velké zákroky, že.

To jsou i banálnější věci, které ale přece jenom ambulance na poliklinice nevyřeší. Neohrnovala bych nos nad horní dolní. I ty jsou v potřebné dostupnosti pro vísky ještě dolnější nebo hornější kvůli slepáku nebo tříštivé zlomenině potřeba.

To by nám taky mohly zbýt jen ty fakultky plus vojenská nemocnice...jo, měla bys slyšet dneska tu paní doktorku, muro. A ta by o tom měla něco vědět.
Já nikoho nechci přesvědčovat, jen píšu podle zkušeností svých i podle lidí informovanýc,h lidí z praxe, jak to vidím já. Nic víc.
smilies/wink.gif
září 01, 2012 20:50
já přece neohrnuju nos : mura1
nad horní dolní. ale je rozdíl, jestli těch bypassů udělá někdo dva denně nebo dva ročně, že jo? jak známo, cvik dělá mistra smilies/wink.gif
a taky je rozdíl, jestli zajišťuju nepřetržitej provoz na jednom místě s 10 lidma nebo na dvou místech s pěti lidma...
září 01, 2012 21:00
Nechť mistři setrvají ve větších nemocnicích : wendy
proti tomu žádná. Jen by do nich nemuseli jezdit lidičkové z okolí 100 km se vším možným, protože na menší výkony žádná menší nemocnice nezbyla. O to jde. No snad to nedopadne tak katastrofálně.
Jdu spát, dobrou.
smilies/wink.gif
září 01, 2012 22:09
Mikine, : strejda
než plácneš nějakou rádoby vtipnou pitomost, vyhledej si něco o tomto pánovi. Stačilo by, kdybys měl desetinu jeho moudra a setinu jeho vtipu.
Nevím, jak jsi zaměstnaný Ty, ale zřejmě Ti unikl důležitý fakt, že ty, tzv. krize, které jsou všemi sedmilháři, kterým se to hodí, neustále skloňované, jsou uměle vyvolané nadnárodními společnostmi a bankami. Vyhledej si jejich zisky. Uvidíš. To pan Šmoldas už ví dávno. Ale Ty rád jedovatě sliníš, viď? Prostě ze zásady. Já Tě chápu. Když jsi odešel...
A protože Tě čtu už nějaký pátek, vsadím boty, že bys (už ze zásady) nesedl ani do pražského metra, protože ho stavěli komoušové, že? (I když - těm se nikdy nic nepropadlo...) smilies/grin.gif

Pro Muru 1
Závěr a pointa glosy je přece ve dvou posledních větách, ne? smilies/cheesy.gif
září 01, 2012 23:12
Já mám ořád dojem, : alena puntíkovaná
že už jsem tohle nedávno na Kudlance četla.
září 02, 2012 04:10
Ta krize : Karloos
muze bejt zpusobena kymkoliv, a muzete si myslet, ze treba v tom ma prsty samotnej PadiShah. Je to jedno, kdo za to muze, ale ted je tady a musi se setrit. Mikin to napsal spravne, tak se na to diva celej civilizovanej svet. Milej pan Dr. vi, co mu vydela penize a co lidi nejradeji basti a tak jim to naserviruje. Ale stavet ho jako modlu nebo guru na pedestal bych se neodvazoval. To necham prostemu lidu.
září 02, 2012 05:26
... : deeres
září 02, 2012 09:33
V souvislosti o prostém lidu se něco říká (za co Panebože za co, trestáš tento prostý lid...) Zase nastává čas písničkářů ! : wendy
a sice je to zdravý selský rozum. Ze Šmoldase nikdo guru na piedestalu nedělá. On jen říká věci, mnohým lidem jasné, nebo podezřelé, jiným nepříjemné. To by si člověk mohl plíce vymluvit, ale třeba o názor lékařky se nikdo nezajímá...nehodí se. To má slušnou vypovídací hodnotu.

Není vůbec jedno, kdo za krizi může. Kdyby za to mohli komouši, to by se specifikovalo, že. Nakonec - proč by soukromník Šmoldas nemohl vydělávat ? Tak co na tom najednou vadí ? asi že má tak trochu pravdu, že...a znovu opakuji, že netoužím po návratu starých pořádků. Jen kritizuji nebo vyslovuji námitky proti novým mocipánům.
smilies/wink.gif smilies/shocked.gif
září 02, 2012 12:30
PS.: : wendy
k tomu vydělávání - alfou a omegou kapitalismu je zisk. Za každou cenu, jak vidíme všude názorně. Tak co na tom vadí u Šmoldase...?
smilies/wink.gif smilies/cheesy.gif smilies/shocked.gif
září 02, 2012 12:58
stát na zdravotnictví nedává : mura1
Proto také vláda tolik bazíruje na finančním vyrovnání s církvemi. Neb nedá-li na zdravotnictví, nezbývá nic jiného, než dát na modlení.

na zdravotnictví dávají pojištěnci. stát akorát za některý to pojištění platí. teda, má-li někdo přidat na zdravotnictví, můžou to bejt akorát poplatníci. Která z pojišťoven, teda kromě VZP, patří státu? stát může krafat akorát do toho, co musí pojišťovny občanům zajistit a pak ještě do platů zaměstnanců nemocnic tím státem řízenejch (což jsou vesměs teda fakultky).

Především je padlej systém platby nemocnicím podle lůžek. Kdyby se platilo za péči, tak může bejt pojišťovně ausgerechnet jedno, kolik těch postelí nemocnice má a na jaký pacient leží.
září 02, 2012 13:30
kdopak by jim těch pár korun nepřál, že? : alik puntik
září 04, 2012 00:55
omlouvám se, nepovedlo se : alik puntik
předmětný úřísúěvek je : Jdopak by jim, těch pár korun nepřál, že?
září 04, 2012 01:08
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]