O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

JAK NA VYSOKÝ TLAK PDF Tisk E-mail
Čtvrtek, 23 srpen 2012
Přejít na obsah
JAK NA VYSOKÝ TLAK
Strana 2
Strana 3

Vysoký tlak se počítá od 140/90 milimetrů rtuťového sloupce. Každoročně je nově zjištěn u 100.000 lidí. Z 90% je příčina vrozená, zbytek souvisí s jiným onemocněním.

 

 

 

 

 

 

 

     Dostatek vitaminu C, hořčíku, draslíku a vlákniny v potravě = to je základní předpoklad pro celoživotní udržení normálního krevního tlaku. Žádná z těchto čtyř položek není ničím jiným nahraditelná. Již z tohoto krátkého výčtu vyplývá, že nejen ohledně dávno známého faktu o nižším riziku rakoviny, ale i ohledně prevence hypertenze jsou vegetariáni ve výhodě. 

 

     Lidé, kteří si chtějí snížit tlak, by měli omezit v jídelníčku sůl, optimální je 1,5 gramu sodíku nebo 3,8 gramu soli na den. Naopak by měli jíst osm až deset porcí ovoce a zeleniny za den, jedna porce je například jedno jablko. Obsahují draslík, který snižuje hladinu sodíku v těle. Dieta by měla obsahovat dvě až tři porce nízkotučných mléčných výrobků.

 

x x x

 

 

Česnek
Česnek obsahuje Alicin, což je látka, která má antibakteriální, antioxidační, tuk snižující účinky a také snižuje krevní tlak. čerstvý česnek má silnější ochranné vlastnosti srdce než česnek zpracovaný.

 

 

 

 

 

Skořice
Nejen že skořice zabraňuje srdečním onemocněním, ale také slouží jako prevence diabetu.

 

Cibule
Cibule obsahuje kvercetin, antioxidační flavonol, který slouží jako prevence srdečních onemocnění a mrtvice.

 



 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]