O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

ALERGIE TA NÁS BIJE PDF Tisk E-mail
Středa, 11 duben 2012

Jarní počasí po dlouhé zimě potěší nejednoho z nás. Nám alergikům ale tuto radost kalí nastupující pylová sezona. Alergie sama má mnoho podob. Nejčastěji začíná v dětství, vzácněji se první příznaky objeví až v dospělosti nebo ve stáří. Rýma,  astma, bolesti břicha a průjmy – to jsou jen některé (ty hlavní) projevy alergie.

 

 

 

 

 

 

     Časté jsou také potíže oční a dále svědění či pálení v krku a záchvaty kašle či dušnosti s pískoty na hrudi, což už jsou projevy astmatu. Mohou se vyskytnout také projevy kožní (kopřivka, ekzém) i celkové (únava, zvýšená teplota, bolesti hlavy). Jsou to různé typy vyrážek a otoků na kůži, někdy se mohou tvořit i puchýřky nebo prokrvácené modřiny. Lze vidět i otoky kůže a podkoží.

 

      Nástup pylové sezony je náročný, zejména pokud dojde po dlouhé zimě k prudkému oteplení jako letos. Koncentrace pylových zrn v ovzduší rychle roste a s tím rostou i obtíže pacientů. Vyvolávající alergeny jsou různé a tím, zda se vyskytují celoročně nebo jen sezonně, se řídí i obtíže pacientů.

 

      U potravinových alergenů sice sezonnost příliš neplatí, ale pokud se druží s alergií pylovou - je to průšvih... Typickým příkladem je alergie na břízovité, která se často pojí s alergií na jablko a lískové oříšky. A podobných kombinací je povícero. A tak např. mohou někteří alergici  v sezoně kvetení břízy mít  zhoršení alergických reakcí i po požití jablka či ořechů.. Bříza u nás obvykle kvete od dubna do května. Ale i ostatní jarní stromy produkují pyl, který má s pylem břízy podobné alergeny. Například olše a lísky.

 

 

 

 


      Po bříze a jarních stromech nastává hlavní sezona trav - zkuste pak s takovou alergií ulehnout do nádherně vonící trávy....  Hlavní sezona kvetení trav u nás začíná počátkem května a končí počátkem srpna. Přesný termín se pochopitelně mění vlivem počasí, ale dá se říci, že maximum koncentrace pylu v atmosféře je zhruba za 1-2 měsíce po zahájení hlavní sezony. V Evropě se tak většinou vrcholem sezony stává červen.  A k podzimu až do konce října kvetou některé plevely. V zimě mají naše venkovní rostliny vegetační klid, a tak roli hlavních alergenů přebírají alergeny domácí, tedy roztoči a zvířecí alergeny...

 

      Pylová alergie je celosvětově závažným zdravotním problémem, zejména ve vyspělých zemích. V Evropě v posledních desetiletích narůstá počet pacientů trpících sennou rýmou, ekzémem nebo astmatem. V současnosti je výskyt pylové alergie v dětské populaci odhadován až na 40%.  Nejčastějšími potravinovými alergeny jsou mořské ryby a mušle, burské oříšky a vajíčka. Děti jsou nejčastěji alergické na mléko, sojové produkty, burské oříšky a mušle.    

 

Alergici to prostě mají těžké

téměř po celý rok!  


Zdroj: http://www.ulekare.cz/

 

 

Komentáře (8)add feed
na to pomáhá celková razantní detoxikace : Inka
organismu přírodními prostředky, tělo je zanešené, ucpané, už nemůže ... tak se to projeví nějakou alergickou reakcí organismu.

Tak jako se denně sprchujeme, tak bychom to tělo měli uklidit a vyčistit zevnitř 2x do roka, aby nám lépe fungovalo. Takzvané jarní a podzimní očisty organismu. Mám na to prográmek z Centra přírodní medicíny a funguje to velmi dobře.
duben 12, 2012 08:49
Nevím : Jel
To že se denně sprchujeme je výdobytek posledních desetiletí, před tím byli lidé zdraví, a myli se u pumpy a koupali jednou týdně. Chodilo se do také do veřejných lázní - rozhodně ne denně.
Řada lékařů tvrdí, že tělo si umí se znečištěním poradit samo a že detoxikace jsou blbost - spíš oslabují. Mělo by se všeho s mírou a necpát se nesmysly.
duben 12, 2012 10:13
Mám pylovou alergii, získala jsem ji až v dospělosti díky stresu kolem rozvodu. : Myška
Beru v sezóně, tedy od jara do podzimu léky, a klidně si do trávy lehnu, chodím po lese, v zahradě, prostě v přírodě. Chce to léčbu nepodcenit a s lékařem najít tu nejoptimálnější.
duben 12, 2012 12:36
to mi teda vysvětlete - : alik puntik
za mého mládí jsme pomalu nevěděli, že nějaké alergie existují,Alergiků bylo pár a byla to vzácně se vyskytující choroba.Dneska, když nejste na něco alergický, tak snad ani nejste normální. Čím to je? To se tak zhoršilo prostředí v němž žijeme?
duben 12, 2012 16:10
Myško, závist mnou lomcuje... : d@niela
na mne všechna ta antihistaminika působí příšerně uspávavě. Takže mám dilema: být fit a rozdrbaná, nebo sedět a zírat do blba smilies/grin.gif
duben 12, 2012 20:26
... : Jel
Myslím, že už jsme "slabší kusy". Otrávený jedy a tělo málo zocelené denní prací. Myšce gratuluji, mě se alergie mění, jeden rok nemůžu vystát kosatce a druhý rok mi nevadí. K lékaři chodím pravidelně, mám za sebou vakcíny, lékdy beru od jara do podzimu, ale alergie se zhoršuje a postupně přerůstá v astma.
duben 13, 2012 07:03
Musím zaklepat, že zatím dobrý. : Myška
Stříkám si do nosu každý den NASOBEC a v době největšího pylového ataku beru 1 x denně ALERID.
duben 13, 2012 08:17
Zkuste houby : Hanii
Na alergie je výborná hlíva ústřičná. Na hleny apod. momentálně beru cca 3 týdny B17 Apricarc, je taky s houbami a meruňkovým jádry. Jenom houby obsahuje Houbové kvarteto. Jukněte na internet, jsou to úžasné věci. Nejvíc produktů a recenzí jsem našla na www.vegi.cz. Dcera je alergička astmatička, bere to Houbové kvarteto, já kvůli dalším účinkům B17. a je to super! dokonce hubnu, protože to upravuje i další problémy. Jsem nadšená :-))

duben 13, 2012 10:27
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]