O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...
Kontakty
Napište nám |
Poradna Kudlanky |
Právní poradna |
Související články
Přihlášení
Anketa
ROZPEČENÉ PEČIVO |
![]() |
![]() |
![]() |
Pondělí, 09 duben 2012 | |||||||
A pojmem "čerstvý" by měl být označen jen chléb a pečivo, jejichž výroba nebyla před dokončením přerušena zmrazením nebo jinou technologickou úpravou vedoucí k prodloužení trvanlivosti a které je nabízeno k prodeji nejpozději do 24 hodin po upečení.
Bohužel, zájem obchodů je jiný než zájem kupujících. Obchody chtějí, aby se jim nic nekazilo a mohli to prodávat libovolně dlouho.
Zákazník naopak chce, aby měl vše čerstvé a aby to obsahovalo co nejméně konzervačních chemických látek.
Je to boj i o zdraví lidí. Například v USA vyhrál obchod a zdraví prohrálo. Trvanlivost je díky chemii neskutečně dlouhá. Lidé se dožívají stále nižšího věku ve stále horším zdraví (posledních zhruba 20 let). Snažme se, abychom u nás nedopadli stejně. Bohužel, kvalita pečiva jde všeobecně do háje.
A tak fabrika nahrne pečivo do supermarketů po celé republice - hluboce zmrazené. Vyrobené z prefabrikovaných směsí a tedy nejlevnější.
Ani většina běžných lokálních pekáren už neumí dělat dobrý a kvalitní chleba. Když už je z kvasu a bez recyklovaného chleba, tak zase není správně dochucen a nebo vůbec neochucen (myslím tím jen sůl a koření). Pochopitelně ještě záleží v čem pečou. Někde, kde pečou ještě v klasické peci a ne v elektrických troubách, tam je pak chleba perfektní.
Což určitě potvrdíte... Jaká je vaše zkušenost s běžným chlebem a pečivem?
|
< Předch. | Další > |
---|