O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

SERIÁLY, FILMY PDF Tisk E-mail
Čtvrtek, 01 březen 2012

Krakonoš to tu "nakousl", a tak se připojuji se svou prosbou - znáte nějaké dobré seriály nebo filmy? Není to tak dlouho, co jsem se naučila stahovat a vypalovat. Začala jsem v době, když jsem úpěla v horkém počasí svého newyorského domova se zlomenou klíční kostí.  

 

 

 

 

 

 

 

      Protože můj manžel preferuje jiný okruh televizních pořadů (II. světová válka a vaření), dala jsem si do ložnice elcédéčko a DVD. A když už  byla bolest k nevydržení, tak jsem si lehla, podložila bolavou ruku - a pouštěla si jeden díl za druhým...

 

Zmíním se o několika seriálech, které mne v poslední době zaujaly:

 

Satisfakce/Satisfaction

  • osudy šesti žen, které žijí dvojím životem. Mají ten, o kterém vědí jejich bližní a okolí, mají však také druhý-tajný, ve kterém je každá z nich luxusní prostitutkou. Australský seriál.


Patty Hewes/Damages

  • thriller odehrávající se ve světě vrcholných právnických procesů města New York. Seriál poskytuje pohled na skutečnou podstatu a sílu úspěchu skrz pohled na život uznávané advokátky Patty Hewes


Policejní odznak/The Shield

  • velmi úspěšný původní dramatický seriál, který kritici označili za nejlepší televizní dílo svého žánru, se odehrává ve světě, kde neplatí hranice mezi dobrem a zlem.

 

Perníkového tátu/Breaking Bad -  mám stočeného zatím jen zčásti. Ale je taky super...

 

Jaké zajímavé a dobré znáte vy?

 

 

o o o

 

      Později přišel na chuť hrátkám s dévédéčkem i Jiřík. Jenže - on, na rozdíl ode mne, vyžaduje všechno "hezké české". Tak sháním české seriály i filmy, stahuju, vypaluju a sem tam posílám. Jiřík pak zasedne, vezme do ruky ovladač a blaženě se přesune někam do děje... Užívá si možnosti najednou vidět všechno, co za ta americká léta nemohl.

 

     A já už pomalu přemýšlím o tom, že budu nutit naše filmaře, aby honem honem něco pořádného natočili, protože už téměř nevím, co bych mu poslala. Ty současné, nedávno tu zmiňované nekonečné seriálové ságy, neee - tomu na chuť opravdu nepřišel :-).

 

 

d@niela


 

Komentáře (30)add feed
... : Mikin
Ja mam rad kanadske televizni komedie(nemam na mysli sitcoms).
S.C.T.V., Kids in the Hall,Royal Canadian Air Farce atd.... zacinala v nich spousta pozdeji slavnych hercu, jako treba John Candy.
Nejradeji mam ale Trailer Park Boys. Serial o neprilis bohatych klucich zijicich v kolonii tzv. mobil homes, kteri nepatri zrovna k nejchytrejsim, kradou, travi polovinu casu ve vezeni a mluvi neuveritelne sproste. A nad tim vsim se vznasi jako holubicka neuveritelne krasny, chytry a neodolatelny humor.
Joanne se na to nechtela napred vubec divat, ale kdyz jsem ji doslova uprosil zkusit alespon 5 minut, stal se s ni taky fanda. Tady je mala ukazka:
http://www.youtube.com/watch?v=8GGL0qGk5lA
březen 01, 2012 04:47
Mikine : Aknela
Ano, Trailer Park Boys...ty taky miluju, škoda že už skončili. Krásné bylo jak vždycky na začátku nové sezony byli puštěni z vězení a pak na konci do něj zase byli strčeni. smilies/grin.gif Z Kanadských jsem ještě měla ráda The Red Green Show, ani nevím ale jestli ještě běží.
březen 01, 2012 06:40
Jestli se ti libi Shield tak si urcite porid Wire : Alena P-H
Ja se na TV skoro nekoukala pak jsem ale zhodou nahod videla Wire. Je toho 5 nebo 6 sezon a tak jsme si s manzelem poridili vsechny a musim priznat, meli jsme problem to vypnout a pokracovat v "zivote". smilies/smiley.gif Prave kvuli Wire jsem se pak koukala na Shield. No a samozrejme muj milovany Frasier, to se neokouka nikdy. Obcas si pred spankem pustim nejaky dil na uvolneni od problemu. Ma dcera se lecila Frasierem z rozchodu. No a novejsich urcite zkus Mad Man.

březen 01, 2012 07:59
Damy, : Mikin
vidim, ze mame podobny vkus. Frasier se me taky libi. Aknelo - Trailer Park Boys - my mame v Dawsonu kazde jaro festival kratkych filmu a pred asi tremi lety prijel i reziser a hlavni producent celeho serialu. Ja se s nim chvili bavil a sveril se mu, ze to v poslednich dvou letech podle me ztraci dech. A on me neveril. Bohuzel, pravdu jsem mel ja. No, nic netrva vecne......
Ja vyhral soutez o plakat, kdyz jsem spravne uhodl znamy vyrok vecne ozraleho Mr.Leahy "Randy, I AM the liquor !!!"
Cetl jsem nekde, ze byl tenhle serial vysilan i v Evrope, ale jen v Holandsku.
Dalsi serial s vynikajicim a chytrym humorem byl podle me Barney Miller. Skoda, ze uz to skoro neopakuji.
březen 01, 2012 08:19
... : deeres
Já se vždycky znovu mohu kouknout na M*A*S*H, ale také se pobavím u Chůvy k pohledání, Deníku zasloužilé matky, Červeného trpaslíka a i Doktora House. Kdysi, když jsem chodila úplně vygumovaná z práce, tak abych se trochu zmátořila, tak jsem si pouštěla Divokého anděla s Natálií Oreiro, to už bych ale asi dneska neskousla. Tehdy to ale bylo moc příjemné, o ničem nepřemýšlet, civět na TV a mít v hlavě vakuum.
březen 01, 2012 08:22
z jineho soudku : anavi1
ja miluju The big bang theory, červeného trpaslíka, a díky dětem jedem v Timmy time:-)
březen 01, 2012 08:38
Prozatím poslední doporučené od dětí... : Eny
"Twilight" v českém překladu "Stmívání"..., prvně mi dcerka pustila písničku z filmu a pak jsem si ho stáhla. Skládá se ze tří částí. Zajímavé.
březen 01, 2012 09:14
jinak samozřejmě : Eny
Big bang theory, mám k dokouknutí z poslední série 7 dílů, jak já se na to těším. Před dvěma lety mi synátor při nějaké chřipajzně vnutil všechny díly Battlestar Galactica, chytlo mne to tak, že dokud jsem neměla všechno dodíváno, neexistovalo nic jiného. Na to jsou nemoci dobré. Doteď si pouštím hudbu z těch filmů.
Teď se vracím do dětství, ležím si doma nemocná a stahuju klasiku" Dva písaře" a "Bez ženské a bez tabáku". Miluju tu pohodu našich pánů herců a překrásnou přírodu Valašska a humor Jozefa Krónera. Tož tak mojí milí.
březen 01, 2012 09:37
Aleno, : Krakonoš
dík za tip, až budu mít trochu víc času, po Wire se povohlídnu.
březen 01, 2012 09:50
A pro milovníky sci-fi tu také máme : Fox
neodolatelnou Futuramu! Právě dávají každý týden jeden nově předabovaný díl na Prima Cool!
březen 01, 2012 10:29
Eny, díky za připomenutí - : d@niela
oba seriály - Dva písaři i ten Bez ženské a bez tabáku - stáhnu a Jiříkovi pošlu...
Jéje - a Wire už stahuju, díííííííky!
březen 01, 2012 10:46
The Wire : Karlos...
to je neskutečná paráda, zrovna nedávno jsem dokoukal všech pět sérií a pomalu to sjíždím znovu. Komu se, stejně jako mně, hnusí sračky typu různejch kriminálek Miami a jim podobných, kde z chlupu na hovně do pěti minut mají pachatele, tak ten si na tomhle seriálu ze života vážně pochutná.
Ono co se týče veškeré seriálové produkce HBO tak snad ještě nikdy nešlápli vedle, namátkou Bratrstvo neohrožených, Pacific, Sopránovi, Borghiovi, Californication, Hra o trůny, atd...
Ještě mě poslední dobou celkem dostaly všechny série Spartaka. Krev a testosteron tam doslova stříká.. smilies/grin.gif
březen 01, 2012 13:10
Karlosi, super... : d@niela
díky, jdu se na to kouknout - o čem že to je... smilies/cheesy.gif
březen 01, 2012 15:14
d@niela : Karlos...
O policajtech, drogách, negrech, školství, atd..:-) Není to ale žádná limonádka, na happy endy se tu nehraje, úmorná policejní práce se tu ukazuje tak, jak to doopravdy je, včetně házení klaců pod nohy od šéfů. Koukni a uvidíš, pro mě osobně jeden z nej seriálů.
březen 01, 2012 18:50
... : Karlos...
Zkoušel jsem najít na netu ke stažení ty Trailer Park Boys, ale leda prd. Nemá někdo tucha, kde to najít ?
březen 01, 2012 18:52
... : Hanka
Ja jsem kdysi koukala na Nemocnici Chicago Hope a Pohotovost, ted v posledni dobe uz jen Zlocin a poradek a Dr House (mam vsechny ctyri serie na DVD), nicmene priznavam, ze absolutne nejsem serialovy typ. Mnohem radeji mam dobry film typu Pycha a predsudek, Rok vlka, Bohem zapomenute deti nebo Spolecenstvi mrtvych basniku, event.dokumenty o divech sveta, nabozenstvi apod. A specialne pro Danielku doporucuji film Cokolada - tahle je totiz nekaloricka smilies/cheesy.gif
březen 02, 2012 02:06
Já se akorát : Sidon
někdy nestačím divit, jak hrozný je u některých filmů, nebo seriálů, ten dabbing. Se snahou, co nejvíc se přiblížit originálnímu jazyku, bývá pak někdy ta intonace a citové zabarvení hlasů až komická. Tak to radši moc nesleduju.
březen 02, 2012 10:04
Sháním a doporučuji : Sara
Já jsem koukala kdysi dávno na seriál Sedmé nebe..a teď jako čerstvé mámě by se mi hodil..trochu rady jak vychovávat jinak..Kdyby jste někdo věděl kde je k námí, budu moc ráda! A pak jsem měla ráda Chirurgové a seriál, který byl něco jako Akta X ..ale jak se to jen jmenovalo..
březen 04, 2012 20:41
něco jako Akta X? : Kamila
Twin Peaks?
březen 05, 2012 13:14
A nebyly to : Sidon
The X - Files s Davidem Duchovnym ?
březen 05, 2012 19:45
Saro, napadá mě Alias? : bb2
špionáž, SD-6, CIA atd. Jennifer Garner v hlavní roli furt někam utíkala:-) zpočátku se mi to moc líbilo, pak méně a ke konci jsem to vypustila.
viz Wikipedie:
url]http://cs.wikipedia.org/wiki/Alias_(seriál)

Sidone, X-Files = Akta X :-)[
březen 05, 2012 21:26
ha, ctrl c a ctrl v :-) : bb2
sice se mi pak nestane, aby mi zmizel dlouhý komentář do černé díry, ale občas...no, tak ještě jednou:
http://cs.wikipedia.org/wiki/Alias_(seriál)
březen 05, 2012 21:28
bb2, : Sidon
Sidone, X-Files = Akta X :-)

To já vím velice dobře, že X-Files jsou Akta-X, ale někdy mám asi problém dobře porozumět tomu psanému, českému textu. Jinak ale vidím, že se tady mluví jen o seriálech z USA, to doma nemáme ani jeden, co by stál za to, aby se o něm mluvilo ?


březen 06, 2012 09:31
No, Sidone, já bych věděl vo dvou. : Krakonoš
Nejsou teda na stejný úrovni, jako světová 1. liga, ale jsou poctivě udělaný, napsaný, natočený, zahraný:
Zdivočelá země (pro nás starce)
ForTeens - svět jako prkno (pro mladý, ale bavilo mě to sledovat s těma mejma puberťákama)
březen 06, 2012 10:58
... : bb2
ano, Zdivočelá země, těšila jsem se, že teď uvidím konečně celou sérii v kuse, když budou dávat od osmi večer 2 díly najednou, ale bohužel. Šlo jen o pilotní úvod. Současný vysílací čas v neděli odpoledne je pro mě nemožný, leda by pršelo, jinak na jaře a v létě nedělní odpoledne u telky netrávím. V archivu ČT na netu není. Na podzim bude čtvrtá nová série, ale bez shlédnutí předchozích se dívat nebudu. Ještě jsem se nedívala, jestli se to dá koupit na dvd, asi jo. Jenže jak si něco koupím, tak už si to většinou nepustím. Seriál je to parádní, výpravný, dobré řemeslo.

Z jiného soudku byly Přítelkyně z domu smutku, ty jsem taky sledovala. Helena Růžičková tam podávala excelentní výkon, stejně jako v dalším seriálu, jehož název si nevybavím, jen její postavu řvoucí "Na tragickej život jsem já pes!" :-)) nádhera to byla.
Už vím, asi - Vlak dětství a naděje? Nádhernej pan Zindulka.
březen 06, 2012 12:13
... : bb2
jo a Bylo nás pět, perfektní manželský pár Veškrnová a Oldřich Navrátil, a strýc Petr Nárožný. A cukrář Oldřich Vízner , taky skvělý.

No a skrze pana Víznera jsem se dostala k seriálu Saturnin :-) jeho ztvárnění komorníka Saturnina je nezapomenutelné, stejně jako teta Kateřina Jany Synkové.
březen 06, 2012 12:18
... : bb2
a Lasica, boží
březen 06, 2012 12:19
Jj, : Krakonoš
Bylo nás pět je taky dobrej. Že nemaj (ČT) v archívu svou původní hranou tvorbu, to je dost trapný a taky mi to vadí (kecy vo autorskejch právech jsou jako vždy jen zástupný a alibistický kecy). Naštěstí jsou různý nejmenovaný pirátský servery, tak jdu stahovat. smilies/grin.gif
březen 06, 2012 13:09
Mně se líbí Četnické humoresky, Dobrodružství kriminalistiky, Zdivočelá země (taky mne štve vysílací čas),... : Myška
A teď jde na ČT novinka Život je ples.
březen 06, 2012 13:38
No, konečně ! : Sidon
Já jsem tu Zdivočelou zemi chtěl nadhodit taky, a ty Četníky zrovnatak, ale myslel jsem, že se bavíte jen o seriálech, které zrovna běží. Taky se mi líbil, ale ze začátku - Vyprávěj, teď už je to nějaké rozvláčné a nic moc. Nevíte, jestli bude pokračovat Strážce duší ? Ten se mi taky líbil, teda spíš některé díly.
březen 06, 2012 20:10
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]