O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

KŘIŠŤÁLOVÝ LUSTR - II. PDF Tisk E-mail
Středa, 07 září 2011

Minul devadesátý rok a  v našem ústavu bylo rozhodnuto o likvidaci nadnormativních zásob ROH. Však si to snad - někteří - pamatujete... A jak bylo rozhodnuto, tak bylo i učiněno. Likvidací jsme byli pověřeni tři, tři kolegové, že prý ti spolehliví. Ono to bylo ale tak, že tuhle práci nechtěl nikdo dělat; takže „důvěru" dostali dobráci, kteří nic a nikdy odmítnout nedokážou.

 

    

 

 

 

        Naše kroky vedly do eróháckého skladiště. Věřte mi - nic podobného jsem potom už nikdy neviděl. Neuvěřitelná množství kávových a čajových servisů, jídelních souprav, skleniček všeho druhu, atd., atd. Ne, vše nelze ani vyjmenovat. Procházím pomalu skladem a jen tak pro sebe lustruji, co to vše obnáší a přemýšlím, co vlastně s tím vším budeme dělat? Rozdat zaměstnancům? Prodat v aukci? Vrazit do zastaváren -  nebo tak nějak...?

 

      Úplně nakonec - zastrčena v rohu skladiště - mne upoutala bedna, tak metr na metr. Vypáčím víko, bedna je plná dřevité vlny. Rozhrábnu ji a zaskočen zírám na úžasný, trochu zašlý, křišťálový lustr. Nádherný, mnohoramenný, plný úžasných ověsků. Jak tam dlouho asi byl? Pro koho byl určen? No, to už se asi nikdy nezjistí. ¨Nehledě na to, že podle data na nalepené ceduli tam ležel pár desetiletí. V té době také už dávno nikdo nevěděl, co tohle zapomenuté skladiště skrývá za poklady..

 

 

     Nu, a tak jsem se nechal zlákat leskem křišťálových sklíček. Rozhodl jsem se, že si lustr ponechám. 

 

 

 

 

      Jenže - musí se mu nejprve vrátit lesk a sláva. Přečetl jsem si v přiloženém návodu, že je výborné jednotlivé slzičky umýt vlažnou mýdlovou vodou. A hned bylo rozhodnuto: očistu lustru udělám ještě ve skladišti a ven půjde už pouze jasuplný skvost.

 

      Ono se to lehko řekne, ale hůře provede... Ta nádhera nešla nikam pověsit (aby bylo možné slzu po slze omýt), a tak mne napadla spásná myšlenka: sejmu jednotlivé slzy, pak jen to všechno umeju, vyleštím a opět zavěsím... Jednoduché, že. Podařilo se mi lustr bez sebemenšího poškození odstrojit, umýt, soušit – všechno pěkně ošetřit. Ale - dát dohromady se mi už nezadařilo.        Jednou se slz nedostávalo, podruhé zase jich plno zůstalo nevyužitých. A ještě každá trošku jiná... Pln zklamání a obav, co bude dál, jsem zase vše naskládal zpět do bedny, bednu opatřil víkem a dělal mrtvého brouka...

 

      Ale - nikdo nikdy o bednu neprojevil zájem a časem vše vyšumělo. Ani nevím, jak to s tím lustrem nakonec dopadlo... Ohlédnu-li se zpět, tak musím konstatovat, že jsem se choval a jednal jako neuvěřitelný blbec a jako blbec si připadám vždy, když si na tuto příhodu vzpomenu.. 

KAREL

 

 

 


  

 

Křišťálový lustr je moderní v každé době.

 

V čase neztrácí na ceně, ba naopak, jeho cena časem stoupá...

 

 

 

 

Komentáře (3)add feed
teď jsem dočetla ty školky, : Alenka
a že krást se nemá :-) - ale stejně by mne zajímalo, co asi s tím lustrem bylo dál. Zajímá mne historie věcí, když je to něco trvalejší hodnoty, tak přemýšlím, kdo to všechno kdy měl atd.
Snad ho nikdo (ten lustr) nevyhodil a dnes někde září.
září 08, 2011 08:07
Karle, : deeres
proč hned lámat hůl, mohl vzniknout jiný lustr, naprosto originální. A na rozdíl od ostatních upomínkových rozdávacích předmětů, se určitě nikomu na něj nepodařilo umístit logo podniku a tím ho znehodnotit.
září 08, 2011 08:19
je to fakt škoda, : evule
bůhví jak ten lustr skončil. Jak píše deeres, mohl tý být třeba ještě mnohokrát hezčí "model"!
září 09, 2011 00:31
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]