O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

DRUHÁ ŠANCE PO PADESÁTCE - II. PDF Tisk E-mail
Čtvrtek, 01 září 2011

Cítím potřebu se všem - hlavně Irce a Milanovi - omluvit za Alenu Puntíkatou. Teď jsem tu v podstatě tři dny nebyla, protože jsem vyklízela, obalovala, připravovala... prostě malování... A tak jsem průběžně nekontrolovala, co kdo napíše. Bohužel.

 

 

 

 

 

      Hodně dlouho jsem například tolerovala "žižkovského Pepíka". Jak jsem vám mnohokrát psala, měl chudák dost velké trápení, když byla nemocná a pak umírala jeho maminka. Bohužel, z toho rozmarného a rozverného NČ se pak stal dost ostrý a nepříjemný NČ. Zajímavé je, že jinak, na živo, je nejspíš stále stejný jako dřív... Ale - na kudle bylo dost pisatelek z jeho příspěvků smutných. Proto to dopadlo tak, jak to dopadlo. Myslím ale, a pevně doufám, že Kudlanku ještě občas navštíví a něco si přečte, když už nepíše... Snad se zas časem vrátí v té dávné původní verzi :-)))

 

      A tohle je asi taky něco podobného: Změna někoho - v někoho jiného... Kdo navštěvuje Kudlanku delší dobu, ví, že Alena psávala roztomilé básničky - vítání novorozených, básničky na nejrůznější téma... I její články byly milé a příjemné. Bohužel, nějak se to všechno časem zvrtlo. Ale -  i tolerance má svou míru.

 

      Takže ještě jednou: omlouvám se, že jsem včas ten nehezký příspěvek (který mj. i ukazuje, že Alena informace ani správně nečetla a "jede podle svého navyklého tématu"), že jsem ho včas nevymazala. 

 

 

d@niela

 

 

Komentáře (54)add feed
Paní Danielo, : Anka
Vy se omlouvat nemusíte.... ale paní Alena ANO.... je mi jí líto,
třeba má bolesti, ale ani to ji neomlouvá, být tak zlá....
Je opravdu vidět, že pí Alena nečte pozorně, jinak by opravdu nemohla
napsat to, co napsala.....
září 01, 2011 12:16
ano, : bb2
komentář byl Aleny, ale Daniela je šéfová a jako dobrá šéfová cítí odpovědnost za výstupní kvalitu smilies/smiley.gif a tak je, myslím, i její omluva Milanovi a Irce zcela na místě. Byť je v tom chudák úplně nevinně. Soudí podle sebe, svůj standard nasadila Kudlance a nečeká podpásovku od stálé čtenářky.
září 01, 2011 12:34
... : Sandra.
Těžko čekat, že Daniela bude sedět v 5 hodin ráno na netu a číhat, jestli někoho nenapadne nějakou nehoráznost pustit do světa. To by musely být všechny komentáře nejdříve poslány jí ke schválení, aby měla šanci filtrovat, co pustit a co hodit do koše...jenže to by bylo jednak poněkud časově náročné pro ni a druhak by to narušilo plynulost diskuze. Takže ne, není to Daniela, kdo by se měl omluvit. Ale omluvila se, omluvila se už i Eja, která za to také nemůže...jen Alenka se nám nějak odmlčela...jenž vono je to stejně jedno, protože co člověk jednou vypustí z pusy, to se stejně zpátky vzít nedá:-(
září 01, 2011 13:05
... : bb2
nikdo by Daniele určitě nevyčítal, kdyby se neomluvila, ale já to tak cítím, že to prostě a přirozeně vyplynulo z filozofie tohoto webu.

A ano, taky myslím, že Alena to přejde jak lány a za několik dnů se zapojí do debaty jakoby nic, jako už několikrát. Fakt je, že nemá smysl se v tom patlat, jen bych čekala alespoň minimální reflexi.
září 01, 2011 13:12
Nemá smysl stavět Alenu na pranýř. : mamča
Všichni víme, že je v otázkách vztahů a nevěry velmi razantní a často dřív koná než myslí. Nevěřím, že chtěla někomu jedovatým slovem vědomě ublížit. Řekla svůj názor, svým způsobem, a buďto ber nebo neber.
Nebo se tady už smějí publikovat jen pochvalné ódy a vzájemné poplácávání po ramenou ?
Prostě Alena má neblahé životní zkušenosti, a podle nich reaguje.

září 01, 2011 13:42
... : Sandra.
Mamčo, mezi poplácáváním po ramenou a pochvalnými ódami a hnusným bodnutím do slabin (netvrď mi, že to neudělala vědomě, to by musela být blbá. Asi každá ženská si musí umět představit, jak může bolet, když někdo dítě chce mít a kvůli nemoci ho mít nemůže.) je dost velký rozdíl. Stejně velký je rozdíl mezi tím, když napíšeš nesouhlasím s tím co říkáš/ s tím, co děláš (ačkoliv Alenka asi ani pořádně nečetla, protože Irka píše, že Milana od rodiny netahala, že už byl rozvedený dávno předtím, než se k ní nastěhoval) a mezi tím, když někdo napíše jsi blbá/hnusná/ neplodná, podle toho, co usoudí, že tě může nejvíc ranit.
A pokud to napsala v nějakém rauši, tak mohla říct aspoň sorry...každý má někdy nějaké problémy a pokud je má Alenka zrovna teď, OK, může o tom napsat článek a můžeme jí tam všichni politovat, ale nemusí kvůli tomu dělat nešťastné i ostatní. Záleží jaká je Irka povaha, ale já být na jejím místě a přečíst si v celkem nekonfliktvní diskuzi takovýto agresivní příspěvek cíleně zamířený na mé zranitelné místo, byla bych z toho rozsekaná ještě hodně dlouho...
září 01, 2011 13:59
No, mamčo, estlivá si malinko nepleteme příčiny a důsledky, : Eva
tudíž, zda neblahé životní zkušenosti nejsou až NÁSLEDKEM býčích myšlenek a slov???
Kdo se neučí, zákonitě trpí. To není náhoda, ani krutost osudu.
Slova a myšlenky zabíjejí častěji a spolehlivěji, než jakékoliv jiné zbraně.
září 01, 2011 14:04
mamčo : mia
přímo na Alenu se obracet nebudu, taky jsem jednou ustřelila vůči Sandře /ale omluvila jsem se a Sandra mou omluvu přijala/ takže asi nejsem ta pravá co někomu má co vyčinit. Co mi víc mrzí na Alču je, že se neumí omluvit, ztratí se jak malej smrad a za nějaký den jakoby nic. To je podle mého názoru jednání malýho dítěte, ne zralé ženy. Navíc je tu víc lidí rozvedených jako ona byla, jenže někdo se s tím vyrovná a nekydá špínu na protistranu, někdo holt ze sebe dělá nadosmrti oběť osudu smilies/angry.gif
září 01, 2011 14:04
Sandro : KK
souhlas.
září 01, 2011 14:06
Sandra. : mamča
To je prostě riziko toho, když se svěříš se svým problémem na kteroukoli internetovou diskuzi. Pokud zabíháš do detailů, může (ale nemusí) se to obrátit proti Tobě.
Každý by měl zvážit, jestli tohle riziko vědomě podstoupí nebo ne.
Ano, označení "za jalovou" už je hodně přes čáru, ale vzhledem k tomu, že "Irka" na tyto stránky chodí (jak píše Milan) často, doufám, že kvůli tomu nepůjde skákat pod vlak.
Přišlo mi, že je ve svém věku ( -40-45 ?) s během věcí smířená.
září 01, 2011 14:09
Smířená být může : Jeja
ale přesto to nebylo od Aleny fér. Když někdo o někom napíše něco zlého kvůli nedostatku informací, to se dá pochopit. Ale tohle teda ne, to byl hnusnej útok s úmyslem ublížit a to já strašně nemám ráda
září 01, 2011 14:17
teda ja jen ziram... : mila1
takze sproste napadat nevinneho cloveka je tady normalni? a jen hodne pres caru? A to jsem si myslela, ze tady diskutuji jen slusni lidi...
září 01, 2011 14:19
sorry : mura1
To je prostě riziko toho, když se svěříš se svým problémem na kteroukoli internetovou diskuzi. Pokud zabíháš do detailů, může (ale nemusí) se to obrátit proti Tobě.

jistě. když máš například ošklivou tělesnou vadu a vylezeš z domu, taky na sebe bereš riziko, že se ti bude někdo pošklebovat, a okolí tomu pošklebování bude mlčky přihlížet a nikdo neřekne ani popel, to je taky v pořádku? taky si řekneme, že vlastně chodí ven často a že je mu už 45, tak se vlastně jako nic neděje?
září 01, 2011 14:27
Neboj, mílo, : Krakonoš
já myslim, že většina to vnímá vcelku adekvátně - jako zlou sprosťárnu, kterou vokecávat nemá smysl. Jedinej smysl by měla upřímná vomluva. No ale to se dřív dočkáme vyrovnanýho státního rozpočtu. smilies/sad.gif
září 01, 2011 14:36
... : katka *
hele lidi, já bych to uzavřela a dále se v tom nerýpala. Vždyt kdo z nás se někdy "neuřekl" nebo "neupsal" a zpátky to vzít nejde. Kdos čistý, hoď kamenem.
Když se svěřím internetu a rozebírám svůj problém, musím počítat i s názory se kterými nesouhlasím, které mě mrzí nebo zraňují stejně jako s těmi, které mi třeba pomohou. Já se naučila raději mlčet, než napsat něco zlého, tož tak, no
září 01, 2011 14:49
OK, : David X
už jsem si zvykl, že místní publikum někdy rádo přimhouří oči nad projevy žertovných postaviček (neboli "to nemůžete tak brát, on(a) už je prostě takový/á, aspoň je s ní(m) sranda..."), ale mezi lidmi platí určitá pravidla.
Čas od času je někdo poruší, tomu se dá těžko zabránit, ale nemělo by se stávat, že se všichni tváří, jako by se nic nestalo. Když štěněti nevymácháte čumák v louži, příště to udělá zase - a bez výčitek.
Ani šašci by neměli mít tomto ohledu žádné výsady, nejsme na královském dvoře.
Čímž děkuji Daniele za úsilí, s jakým udržuje jedno z posledních útočišť relativní slušnosti na českém Internetu.
září 01, 2011 15:00
Na Kudlu : Ivča
jsem začala chodit před třemi lety, díky jí jsem našla odvahu udělat něco se svým tehdy ne zrovna šťastným životem. Alena patřila mezi ty, jejichž komentáře měly nadhled, vtip, životní zkušenost. Poslední příspěvky svědčí o tom, že se z ní stává stará zapšklá zlá důchodkyně, která , když jí samotné není do skoku, rozdává jedovatá žihadla všem okolo. A jak sama říká - ono se jí to vrátí. Milan s Irkou neudělali nic nezákonného, nic podlého, prostě se mají rádi... tak proč takovýhle kýbl hnusu??? Daní, nedivím se, že jsi cítila potřebu omluvit se za Alenu...
září 01, 2011 16:57
Přece není možné, : Anka
aby se paní Alena zapojila mezi zdejší píšící Kudlanky jakoby nic,
aniž by se omluvila !!!! Člověk se může ať chtěně či nechtěně někoho
dotknout slovy, ale pokud je to nespravedlivé, je namístě OMLUVA -
aspoň tak tomu je ve slušné společnosti, nebo to už neplatí?? :-(
září 01, 2011 17:15
.. : kolemjdoucí
tak už ji nechte napokoji, taky budete jednou starý, vošklivý a chudý....
září 01, 2011 19:38
a tak budem : Ivča
kolem sebe mlátit berlema a kousat lidi před náma ve frontě do zadku zubní protézou umně skrytou v dlani.... smilies/wink.gif
září 01, 2011 19:47
doteď jsem nepochopila,za co se JÁ mám komu omlouvat : al�k Punt�k
odvedla jsem já ženatýho chlapa od rodiny? Nebo jsem to byla já, kdo šel za hlasem svého indíka a opustil ženu a děti - ženu, která mu za celý žíviot neublížila a byla mu dobrou ženou a povila mu děti? A ještě na ni házel špínu, aby utišil svědomí? Byla to Irka a Milan, kdo se dopustili špinavostí a to nikoli mojí vinou! Oni se snad Milanově ženě omluvili za svinstvo, které jí provedli? Nemám důvod se komukoli omlouvat. Se ctí těchhle lidí se dají čistit veřejné záchodky. Nebyl to Milan, kdo tu hlásal, že na hrubý pytel patří hrubá záplata? No, tak to byla ta záplata. Já kašlu na to, zda jsem se jich obou dotkla...oni se snad starali o to, koho se dotknou oni? Ale prej jsou šťastný....tak o co jde.
září 01, 2011 19:52
... : Ivča
...amen
září 01, 2011 19:59
ALENO!!! : evule
PROBOHA, přečti si to už konečně pořádně, než začneš na někoho zcela bezdůvodně prskat jedovou slinu:

ona neodvedla ženatýho chlapa od rodiny!!!
Přeci on byl už dva roky rozvedenej!!!!

září 01, 2011 20:09
... : Sandra.
Bože!
září 01, 2011 20:10
Aleno : Kamila
ty fakt nejsi normální...
září 01, 2011 20:29
Kdoví, třeba na tom něco je. :-) : strejda
Poslední dobou tu bylo dost článků, popisujících chování a jednání toho druhého. On je takový, ona maková... A rada pak střídala radu. Pro střídalo proti.
Vybavují se mi však preventisté. Vám ne? Nemyslím tím manželské poradny. To už je pozdě. To už dávno hoří. Samozřejmě známe zdravotní prevenci, požární prevenci - jak předcházet požárům, dopravní prevenci, majetkovou prevenci - jak předcházet, zmírňovat či eliminovat krádeže atd. Nikde jsem však nenarazil na prevenci manželskou. Jak si udržet manželství? Až nedávno. Jedna chytrá hlava. A byla to prosím žena... :-)
Aby bylo manželství šťastné, měla by žena ke svému muži přistupovat jako k malému chlapci.
(No není to krásně řečeno?)
Ne, nebijte mne, dámy. To jsem nevymyslel já. Tentokrát to nebyli ani američtí vědci, nýbrž jedna mediálně známá německá psycholožka. A pravila něco v tomto smyslu:
Když manžel vykoná něco užitečného, sám od sebe, měl by být za to chválen, já dodávám hlazen, nikoli vyhlazen..., políben a něžně hýčkán. Protože muži jsou prý co? Muži jsou prý od přírody ješitové. Když manžel naopak něco pokazí, něco zapomene, neudělá, nemělo by mu být ze strany manželky, družky či přítelkyně spíláno, neměl by být řazen ihned mezi rohatý skot a manželka by měla reagovat z nadhledu, měla by ho spíše povzbudit, nikoli slovně ubít. Vždyť se nic tak hrozného nestalo a že příště to snad bude lepší. Tak nějak. Prostě a jasně - neměla by mu být brána chuť do práce ani do života. A ani příležitost, aby se začal, nedej Bože, poohlížet po jiné, milejší, něžnější.
Abych byl konkrétní - žena by se k muži neměla chovat jako ta furie z filmu Slavnosti sněženek, kterou tam Hanzlík vyměnil za obraz.

září 01, 2011 21:22
Za co omluvit?? : Anka
- za to, co jste napsala nespravedlivě o paní Irce, která - ne vlastní vinou
nemůže mít děti,
- za to, že ona neodvedla ženatého muže od rodiny.....

Ale mám pocit marnosti, paní Alena je prostě "splachovací".... škoda, bylo
mě Vás moc líto, že máte takové zdrav. potíže a tím jsem to omlouvala - ale
je marnost nad marnost se k tomuto déle vyjadřovat ..... ach jo. Škoda.
září 01, 2011 21:31
hele strejdo, : Petronila
a jistě počítáš, že by i manžel měl ke své ženě přistupovat jako k malé holčičce, která když sama od sebe vykoná něco užitečného, měla by být chválena, políbena a něžně hýčkána?

Ono totiž ješitní nejste sami a co kdyby to ona vzala jako příležitost poohlédnout se po jiném, milejším, něžnějším?

Ono totiž moc těch fúrií neznám a pokud to chválení není vzájemné nebo se dotyčný doma moc "nepřetrhne", tak by to působilo spíš jako fraška - ona by dejme tomu každý den uvařila večeři, vyprala, vyžehlila, uklidila, vytřela, napsala s dětmi úkoly - a nic, zatímco on by jednou přitloukl poličku a ona by se měla začít rozplývat, jaký je skvělouš, jinak bude ona na vině, že je mu brána chuť do práce i života?

to by musela mít kolem hlavy svatozář a nemůžu se zbavit dojmu, že by byla úplně bl.. hloupá.
září 01, 2011 23:53
Petronilo, : strejda
vůbec, ani ve snu, jsem nečekal jiný komentář. smilies/grin.gif No jasně, že počítám. smilies/grin.gif
No vidíš. A v cuku letu je tu šťastné manželství. smilies/grin.gif Jak jednoduché...
září 02, 2011 00:15
Puntikata : Olina
je mi te lito, ne proto, "ze jsi nemocna, stara, chuda", ale proto, jaka posledni dobou jsi, tolik nenavisti, zavisti, zloby se opravdu jen tak nevidi. Taky patrim k tem , co nazyvas "jalovym" a ver, ze tvuj kometar , i kdyz patril nekomu jinemu , se me velice dotkl. Takhle se nemuze vyjadrovat normalni zenska, sorry.
září 02, 2011 00:46
Olino, to mne mrzi : HankaG
ze se te ta "biologicka bezcennost" dotkla. Na celem googlu se na mem pocitaci vyskytuje tento vyraz pouze jednou a to ve spojeni s bolesti, ze bolest je biologicky bezcenna. Ona totiz Alena rikala uplny nesmysl. Skoro jako sauvinisticky chlap kterym casto tolik nadava. Proc tohle pisu - deti jsem nemohla mit, kdybych chtela tak bych byvala urcite adoptovala. Ne vsechny zeny, i plodne, deti chteji....a nedela je to biologicky bezcenne, nejsme ve zvireci risi nebo ve stredoveku.
Ta nenavist, zloba a zavist kdyz vidi trosku lidskeho "stesticka" je ted u Aleny opravdu prominenti, souhlasim, myslim ze potrebuje pomoc. Rada bych ji nejak pomohla aby nedelala lidi tak nestastne a tak zamerne, ale nevim jak. Protoze urazila jednou a kdyz chteli omluvu tak urazila jeste vice, takze mozna ze za to nemuze, mozna ze bychom meli udelat nejake forum jak ji pomoci. Co se tyce jejich deti vzhledem ke kterym je biologicky cenna, ja nevim jestli ji pomahaji myslim ze vubec ne, alespon ne financne, a dusevni oporu moc taky ne. Takze mozna nejak koumat jak ji z tohodle sileneho snad i nenormalniho stavu dostat aby misto druhym nezacla ublizovat taky sobe.
září 02, 2011 01:48
HankoG i ostatni..... : Mikin
nekdo halt potrebuje internet k tomu, aby si mohl obcas plivnout...
U Puntikate cenim aspon to, ze po takove ostude nemeni jmeno, jako to udelal NC.
A nejen on.....

září 02, 2011 04:07
Jeste jedna vec.... : Mikin
Ta diskuse pod tim prvnim clankem je ohromna a Danielo, ty muzes byt jen hrda na to, co jsi tady dala dohromady.
Ze ti do toho Puntikovana vjela s buldozerem, to neni vubec tvoje vina...... smilies/wink.gif
září 02, 2011 04:32
HankaG : RV
Ale Alenka si už ubližuje dávno. Zloba, nenávist, neodpouštění..., to všechno se usazuje jako jed a působí těžké zdravotní problémy. A kruh se uzavírá, pokud Alenka neodpustí.
září 02, 2011 06:32
Koukám, Aleno, že tohle : jednababi
"Já kašlu na to, zda jsem se jich obou dotkla..."
je tvůj standardní postoj smilies/angry.gif
Aby mě Pán Bůh při zdravým rozumu zachovati ráčil a nestala se ze mně za pár roků taky takováhle kyselá pr*del smilies/grin.gif.
Ale neodpustím si suše a realisticky podotknout, že ty už jsi taky "biologicky bezcennej materiál". Co s tím uděláš???
září 02, 2011 07:02
Několikrát jsem se zařekl, : David X
že na Alenu nebudu reagovat, ale asi jsem holt nepoučitelnej.

Aleno, jediný protiargument, který dokážeš použít, je univerzální výpad typu "A vy zase mlátíte černochy..."
Mám pro tebe novinku: ani ta nejhorší vina kohokoli jiného nezbavuje viny tebe.
září 02, 2011 07:33
Já taky patřím mezi jalový, : Já
a aniž bych se chtěla zastávat Aleny, opravdu se tak cítím. Prostě mám pocit, že nejsem úplná žena jen proto, že jsem děti nikdy neměla a asi už mít ani nebudu. U mě je to kombinace více faktorů - zdravotních a bohužel věkových. Ale vím, že si za to vlastně můžu tak jako tak sama, takže mě se jalovost ani moc nedotkla, spíš mě donutila si to přiznat a pokusit se s tím snad už taky konečně smířit...
září 02, 2011 08:09
... : deeres
Vůbec nechápu, co Álu žere? To tady není poprvé, co se proti někomu dost drastickým způsobem vyhranila. Dobře, nenávidí lež, přetvářku a podvod, to asi tady mnozí z nás. Ale ten její komentář je úplně mimo mísu, ona to fakt vůbec nečte, jenom tady plive jedovatou slinu, protože jí nějaký děvkař v dávné minulosti ublížil. A já zase bytostně nesnáším konfliktní situace i když jsou jenom virtuální a to jsem byla tak ráda, že díky Ále jsem se seznámila s tak přátelským webem.
A k té jalovosti, jsou ženy, které dítě ani nechtějí i když by ho mohly mít, prostě jim schází mateřský pud a přesto mohou být přínosem pro společnost. A dnešní mladí, proč asi vidím tolik kočárků s dvojčaty? Jednoznačně výsledek reprodukované asistence při početí a je to chyba, těch podle Ály jalových žen nebo mužů nebo se něco v přírodě hodně podělalo? smilies/cry.gif
září 02, 2011 08:40
Biologická bezcennost : Macesska
je blbost. Protože to, co se jeví jako nevýhoda u jedince (nemá děti), se může jevit jako výhoda celého rodu - může se totiž účinně pomáhat s péčí o děti příbuzných. Ono je někdy lepší mít méně dětí lépe opečovaných. Respektive to mít rozdělené - jeden sourozenec více rodí, druhý nerodí a pomáhá. Třeba u vlků se množí jen alfa pár, což ale neznamená, že by zbytek smečky byl bezcenný, protože bez nich by ten alfa pár těžko přežil.

No, ale pokud bychom tezi o biologické bezcennosti přijali, tak jak cenná je žena, když přivedla na svět potomky, kteří nijak nejeví tendenci zakládat rodiny a dále se množit?
září 02, 2011 09:17
a - nebo jak cenná je žena, : evule
která "vrhá potomky", aby byly přídavky?
Aniž by se o děti pak nějak vůbec starala?
září 02, 2011 09:50
pro Alenu a Milana : Manul
i když nevím, jestli to budou číst.
To, co Alena napsala bylo hnusné. Alenka toho tady na sebe a svoji rodinu už napráskala dost, takže si myslím, že skoro každý ba tady mohl o ní napsat něco v podobném duchu. Líbilo by se jí to, takový příspěvek, pouze po přečtění pár vět vytažených z kontextu a domyšlený do absurdna, okořeněný několika ne uplně vhodnými výrazy? (to není návod, to je jen myšlenka)

K Milanovi, i když to patří pod minulý text. Úplně přesně nevím, o co ti jde, ale jestli tě i přes to, že jste rozvedení, žere, jak se tvá bývalá žena dobrovolně pohřbívá na podzim života, napadlo mě pár věcí. Je možné, že už jste to zkusili a nefungovalo, ale přesto. Nechceš si o otm zkusit otevřeně promluvit s dcerou? T ona by pak měla korigovat její návštěvy. A aby to babičce nebylo líto, tak jí mohou zkusit navrhnout společnou dovolenou, aby se taky dostala od těch seriálů. U nás to fugovalo (ale mám je babička vzácná a je sama docela akční), babička občas pohlídala a my měli vzácné chvilky pro sebe (využité na via ferraty), ale dělali jsme i výlety dohromady a babičce se to docela líbilo. Tento model jsme pak zopakovali i se známými, rodiče, děti a 1 babička/rodina. Nechci to dávat jako návod, jen tak k zamyšlení...
září 02, 2011 11:50
Já, ale proč se tak cítíš? protože jsou lidi jako Alena, co ženu bez dětí považují za méněcennou, : bb2
jakoby pouhá přírodou daná schopnost se rozmnožit ženu povyšovala nad ty, které se množit nemohou.

Žena, která děti nemá proto, že nemůže, i když by je chtěla, má podle mne pracovat jen s tím, aby se netrápila a v pohodě žila dál svůj plnohodnotný život.
Žádný společenský úkol rodit děti neexistuje, to si ženy nesmí nechat namluvit. Příroda se o nevymření živočicha člověka postará sama, bez ohledu na společenské klima. Žádná žena není hodnotná jen pro to, že se jí podařilo přivést na svět mladé a naopak méně ženou není jen proto, že nemá děti.
Její vlastní pocity nenaplněnosti, touha, bolest, to vše je normální, přírodu v nás neošálíme. Ale doba, kdy bylo nutné mít děti, dávno minula. To jen lidi chovají v sobě přežiky. Někteří, některé si tak dodávají důležitosti, významu, protože v jejich životě není nic jiného, čím by si mohli leštit peří.
září 02, 2011 12:25
... : bb2
a žena, která děti může mít, ale nechce, činí svobodné rozhodnutí, na které má právo a není tím horší než matky. Jen bych chtěla mít možnost umožnit jim nahlédnout do doby za 20-30 let, aby se ujistily, že jednou nebudou litovat. O nic víc nejde.
září 02, 2011 12:27
Aleno, : bb2
připomínáš mi jednoho mého psa - zakousne se a nepustí, funí, hrabe, drží. Neví proč, jen prostě pokračuje. Prostě bull. Rozdíl spočívá v tom, že on není zlý a neútočí na lidi.

mně to nedá, tak to zkusím ještě jednou
Milan se rozvedl, protože jim to se ženou neklapalo
dcera byla dávno dospělá a měla svou rodinu, takže od dětí neodešel
Irka s Milanem začala chodit, žít dávno poté
přesto všechno na ně útočíš jak smyslů zbavená
Irka nemůže mít děti a ty ses do ní hrubě, hloupě, zle, sprostě navezla

Zapni rozum, když už nemáš cit, prosím tě.
září 02, 2011 12:33
bb2 - naprosto souhlasim, lip bych to nenapsala : mila1
a žena, která děti může mít, ale nechce, činí svobodné rozhodnutí, na které má právo a není tím horší než matky. Jen bych chtěla mít možnost umožnit jim nahlédnout do doby za 20-30 let, aby se ujistily, že jednou nebudou litovat. O nic víc nejde.

a k tomu bych jenom dodala, ze zrovna tohle je hodne tezke odhadnout.. a pocinat prvni dite kolem ctyricitky mi prijde jako hodne sobecke (k diteti) a i tohle tema se tady uz probiralo..
září 02, 2011 12:38
Já : Milene
bych ještě doplnila, že Alena si vzala taky rozvedeného muže. Jinak jsi to bb2 napsala dobře. Myslím tím komentéř k aleně i k Já. smilies/wink.gif
září 02, 2011 12:51
A co když : Anka
je člověk zlý k ostatním lidem jen proto, že je sám nešťastný??
Nezaslouží si i tento člověk POMOCI?? Ale jak - to nevím.....

září 02, 2011 13:19
Ono je celkem i vtipné, : Macesska
že Alena hodnotí ženy vlastně stejně jako mužští šovinisti či machos, co by jim nejradši fikala brabečky. Když ženská nerodí a neposkytuje servis, tak k ničemu není.
Nějak mi to připomíná tvrzení, že otroci nechtějí zrušit otrokářství - jen chtějí být pány a mít vlastní otroky...

bb, nojo, kouknout se 20 - 30 let dopředu, tak to tu vypadá jinak! Ale nelze vyloučit, že po takovém náhledu by si některé honem-rodinu-zakládající možná ten acylpyrin mezi kolenama ještě chvíli nechaly smilies/smiley.gif
Mně teda připadá na hraně pořizovat si psa, abych nebyla sama a opuštěná - natož dítě. Ale to jen tak mimo téma.
září 02, 2011 13:25
... : bb2
souhlas, však kvůli budoucí možné osamělosti bych nikomu neradila mít dítě. Nejde o samotu. Lidi, co se rozhodli nemít děti, mívají většinou dost naplněný život mj. i lidma, takže osamocení většinou nebývají, a mají dost bohatý vnitřní život, takže se sebou samotnýma dobře vyjdou.
Ale to dítě, prožitek z mateřství jim může chybět a dost často chybí.

Sestřenice mé máma děti neměla. Na svou dobu žila nekonvenčně, nevdala se, žila s přítelem, po letech s jiným, cestovala díky své práci po celém světě. Byla ohromná, chodívaly jsme k ní s babičkou na návštěvu, nemohla jsem se dočkat jejích historek, vyprávění doprovázela fotkama a diáky. Prohlížela jsem si alba s fotkami, ptala se kde co bylo a ukazovala jsem, že tam a tam pojedu taky. A ona mi vždycky říkala Určitě pojedeš, ale hlavně nezapomeň mít včas takovou holčičku jako jsi ty. Máma říká, že moc litovala rozchodu s prvním partnerem, který se chtěl usadit a mít děti, a proto se rozešli. Když přestala cestovat a méně pracovala, starala se o děti příbuzných, naštěstí jsme široká rodina. Děti z toho, že neměla své, dost těžily smilies/smiley.gif Něco jí chybělo, nebyla kompletní a bylo to znát. Bohužel, taky to tehdy neodhadla. Tahle větev příbuzných je obětavá k druhým a současně dost tvrdá k sobě. Tak si myslím, že to byla možná právě vrozená sebekázeň, co jí pomohla smířit se s důsledky svého rozhodnutí.

Kdysi jsem četla rozhovor s Jaroslavou Moserovou, která vlastní děti neměla ze svého rozhodnutí. Došlo i na téma mateřství, ale už si nevzpomínám, co všechno k tomu říkala, jen to, že mluvila o štěstí, že vyvdala syna, se kterým má krásný vztah, a že má tedy celou rodinu.
Řekla bych, že právě ona je z těch, co společnosti velice prospěli tím, že své děti neměli, a mohli se tak naplno věnovat jiným. Ačkoli podle Aleny se jedná o biologicky bezcenný materiál, ta dáma zachránila život desítkám, ne-li stovkám spálených dětí. Kromě toho, že brilantně překládala Francise :-)
září 02, 2011 13:48
Jo, : Krakonoš
každej tejden potkávám aspoň jednu matku, která se ke svýmu malýmu dítěti chová tak, že je zcela evidentní, že je naprosto nekompetentní a bylo by lepší pro ni i pro společnost, kdyby se radši věnovala nějaký zájmový činnosti (např. sbírání vodznáčků s Leninem smilies/wink.gif). Nojo, jenže to by byla biologicky nehodnotná. Takhle z ní ta biologická hodnota úplně vodkapává. smilies/grin.gif smilies/cheesy.gif
září 02, 2011 13:49
Moje biologicky nehodnotná teta, maminčina sestra, byla skvělá. : Myška
Protože sama nemohla mít děti po prodělané vážné nemoci, měla mne a sestru jako vlastní. Milovaly jsme ji, a ona nás. Moc se těšila na naše děti, ale osud jí dovolil poznat jen mého staršího syna. Podlehla rakovině když mu byly dva roky...
září 02, 2011 14:03
Alena by si pravděpodobně dala větší pozor na jazyk, kdyby ji při dřívějších excesech někteří neomlouvali. : Myška
Co prošlo jí, za to by byl jiný dávno okřiknut. Vždyť si vzpomeňte. Osobní trápení snad nemůže být omluvou pro hnusné chování k druhým.
září 02, 2011 14:07
Myško, : Sidon
ale i všichni ostatní. Právě proto, že člověk nějak "trpí", tím spíš by měl mít větší pochopení pro ostatní, kteří mají taky nějakou bolest. Pokud ovšem zaútočí a napadne jiného člověka, ačkoliv pro to nemá skoro žádné opodstatnění, tak ten člověk je "nemocný" a potřebuje "léčbu". Ta terapie nebude jednoduchá, ale existuje, jenže v prvé řadě by ten "postižený" měl mít prvořadý zájem on sám. Jenže někdy to ani on sám neví, že tu léčbu potřebuje. Já na takové komentáře a odsouzení jen řeknu - pleju len, pleju len.
smilies/wink.gif
září 02, 2011 19:34
To nemá cenu. : Sinix
Je zbytečné vyprávět volovi o neděli, když jde v sobotu na porážku.

doteď jsem nepochopila,za co se JÁ mám komu omlouvat


Toto hovoří za vše. Ať jí to budete vysvětlovat, jak chcete, ona to prostě nepochopí. Jistě, každý někdy ustřelí, plácne něco bez rozmyslu, zmýlí se a třeba i nechtěně někoho urazí.

Ale jsou hranice, za něž se prostě nechodí; NIKDY!!! A Alena je překročila, a ještě k tomu zcela úmyslně! smilies/angry.gif To nelze omluvit ani hloupostí a buranstvím!
září 05, 2011 13:10
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]