O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

DVĚ MAMINKY, DVA TATÍNCI PDF Tisk E-mail
Neděle, 14 srpen 2011
Přejít na obsah
DVĚ MAMINKY, DVA TATÍNCI
Strana 2
Strana 3
Strana 4

 

 

 

 

 

 

     

      Není tedy s podivem, že vzhledem k názoru na homosexualitu v historii se sami homosexuálové  někdy snažili přizpůsobit  "normalitě" tím, že uzavírali heterosexuální sňatky, plodili i děti, ale dříve nebo později zjistili, že tento způsob života jim prostě nevyhovuje. Mnoho psychologů to nazývá přechodným obdobím na cestě k sebenaplnění, a "přiznání" své skutečné identity. V České republice již určité množství biologických dětí homosexuálů ve stejnopohlavnich svazcích vyrůstá. Zástupci práva na adopci věří, že ať už je zastoupení homosexuálů ve společnosti jakékoli, jde o sexuální menšinu, která by měla mít stejná práva a povinnosti jako heterosexuální většina.

 

x x x

 

     Heterosexuální single osoba má šanci osvojit si dítě, ale homosexuální pár nikoli, což znamená, že homosexuál, který nežije v registrovaném partnerství, může být osvojitelem (zatají-li svou orientaci), naproti tomu homosexuálové žijící v registrovaném partnerství, osvojovat nemohou. Prosadit změnu zákona, která by tuto věc řešila, se marně pokoušel ministr pro lidská práva Michael Kocáb.

 

      Mimo jiné, zákon zajišťuje právo uzavřít svazek před matričním úřadem, právo získat informace o zdravotním stavu partnera či možnost po sobě dědit a ukládá vyživovací povinnost. Bez ohledu na stávající právní rámec, mnoho děti v takových podmínkách už vyrůstá: a v případě smrti jednoho ze svých stejnopohlavních rodičů nemá ten druhý na dítě nárok a hrozí mu odnětí dítěte.

 

 

 

 

 

      Středem všech diskuzi na toto téma musí být samozřejmě pouze jedna otázka, což jsou zájmy dítěte, a je to právě na tomto poli, kde se odehrávají vášnivé diskuze; avšak existují dvě vážné statistické pravdy. První je, že v počtu státem odebíraných dětí v Evropě nás předčí pouze Rumunsko, a druhá že přibližně 50% děti, které vyrostly v českých dětských domovech, končí ve vězení. Je tedy jasné, že dětem ústavní výchova neprospívá.

 

      Jedním z hlavních argumentů adopce stejnopohlavnich skupin je, že dítě potřebuje matku a otce, čili tzv. "klasický" vzor. Je také ale jasné, že mnoho dětí vyrůstá v rodinách, kde tatínka nikdy nepoznaly, nebo si na něj už nepamatují, nebo děti, které byly vychovávány výlučně ženskou výchovou a žádné potíže neměly. Asi 50% manželství v současné době konci rozvody.

 



 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]