O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...
Kontakty
Napište nám |
Poradna Kudlanky |
Právní poradna |
Související články
Přihlášení
Anketa
JSEM STAROMILEC? |
Středa, 06 červenec 2011 | |||||||
Já si osobně myslím a určitě nejsem sám, že ta bílá tekutina, která se dneska za slušný peníz prodává v plastových láhvích a nebo papírových krabicích, není v žádném případě správným mlékem, je to jaxi ochucený naředěný latex nebo něco podobného. Za mého útlého mládí mě poslala matka pro mlíko do klasické mlékárny. Doma dvě bandasky, jedna hlinková (o, dnešní hrůzo !!) a druhá emailovaná.
Tu druhou jsem měl radši, byla modrá a byla na ní kravička. A poctivá, správně udělaná kozatá česká mlíkařka mi nabrala z konve (zase hliníkové, strašné, jak jsem to jenom mohl přežít!) mlíko, já na konvici dal víčko a táhnul domů. Samozřejmě po cestě se zkoušela síla odstředivá, s bandaskou jsem si točil a ani kapka nevytekla. Ovšem jen do té doby, něž mi vylítla z ruky a pak čekal doma nářez.
A představte si, že to mléko tenkrát klasicky zkyslo a dělal se potom z něj tvaroh. Obrácená žídle, na nohy přivázaná utěrka a nechala se vykapat syrovátka na koprovou omáčku.
To, co bylo nahoře, se promísilo se solí a kmínem, dalo do sklenic a na teplé okno a pár dní z toho byla mana nebeská. Chleba s máslem a tohle na to. Udělejte to ovšem dnes s tím produktem Madety nebo jak se všechny ty mlíkárny jmenujou. (No, jen si to uvědomte: minimální trvanlivost 120 dní!)
Ani jeden ťuk. Dost dneska nechápu, proč to "jako mléko" neztvarohovatí, ale prostě a jednoduše smradlavě zplesniví...
A nebo si matně pamatuji, že na mléku byl škraloup a ten já strašně rád. Ví vůbec někdo dneska, co je to škraloup? No nevím.
Ještě jedno - chtěl jsem tady dát obrázek Konev, ovšem vyhledavač mi vytrvale nabízí maršála Koněva, tak aspoň něco....
Franta Bouška
|
< Předch. | Další > |
---|