O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

BERU ŽIVOT JAKÝ JE... PDF Tisk E-mail
Středa, 06 červenec 2011

Dobrý den kudlanky a kudlánci. Kdysi jsem sem také psala a dnes bych vám ráda řekla, jak se můj život vyvinul. Mé první manželství se tenkrát po 13 letech rozvedlo. Kvůli manželově milence. Ale ani pak jsem si dobře nevybrala.

 

 

 

     Ve druhém manželství mě manželova nevěra potkala zas, a tak jsem se odstěhovala, ono pak tu další nevěru neberete už tak tragicky, snad díky té první prožité, kdy jsem si „hnula se srdcem", jsem se už tolik netrápila...

 

      V té mé odchodové době mi vkročil do cesty muž o hodně mladší, který se o mě staral, pomáhal mi, hladil mě a já jeho, tak nějak jsme to potřebovali v té době oba dva. Po nějakém čase se však manžel vzpamatoval a chtěl se za každou cenu vrátit, ale já už nechtěla. Bohužel přišel ze dne na den o bydlení a donutilo mě to vzít ho k sobě; bylo mi líto ho nechat na ulici. Mermomocí pak chtěl, abychom to ještě zkusili. Neměla jsem moc chuti a ani se moc nesnažila, měla jsem s ním špatné zkušenosti.  

 

      A výsledek? Nyní, po dvou letech, naše manželství funguje líp než dříve, on to s milenkou utnul, já s milencem ne, ale nikdo o tom neví. Ze začátku mi na manželství už totiž nezáleželo a nevěřila jsem, že by to ještě mohlo být dobré, žila jsem proto ze dne na den. Díky svému milenci jsem také na manžela přestala žárlit a otravovat tím naše soužití. Teď žiju svůj tajný souběžný život s nádherným denním milováním… Vím, že si můj milý časem najde tu pravou a mladší, s tím to také beru a moc bych mu to přála. Doma bych tohle nikdy nepřiznala, snažím se to brát tak, jak to přichází, brát to hezké, co život dává.

 

     Asi nic moc, co? Ale i tohle se v životě stává a já už nechci být jen „mučednicí“.  

                                                                                                                                                                                                  LEONA

 

 

Komentáře (225)add feed
No a co ten navrátilec? : Krakonoš
Ten taky žije hezky s milováním, nebo jen slintá a loudí? Jak máte tohle vošetřený? smilies/wink.gif
červen 29, 2011 23:08
... : leona (
Z manžela špatné svědomí nemám, začal s tím a milenec je svobodný kluk.
červen 29, 2011 23:52
po pravdě, : mura1
smysl tohohle soužití mi nějak uniká
červen 30, 2011 08:40
Já se tě neptám na svědomí, : Krakonoš
já se ptám, jestli i von bejvá "připuštěnej", nebo to celý jen z povzdálí pozoruje. Pak totiž taky moc nechápu, proč jste spolu. Charita, aby měl kde bydlet? No, asi panáček někde při záletech přišel vo koule, páč já bych se ti na tohle vys*al. smilies/grin.gif
červen 30, 2011 08:48
A není to tak, že Leona žije na oko s manželem se vším všudy, tedy i s připuštěním, : Myška
a toho milence, má, jak uvádí, tajně? Aspoň já mjsem to takhle pochopila.

červen 30, 2011 08:53
leono : kolemjdoucí
zatím tady tedy moc pochopení pro Tvoje řešení nevidím....každopádně za sebe Ti to naprosto schvaluji. Na světě jsme jednou, tak proč si to neužít.
červen 30, 2011 09:01
Myško : kolemjdoucí
když ono je to tady pro někoho těžko pochopitelné smilies/wink.gif
červen 30, 2011 09:10
kolemjdoucí: : mura1
co tak prima vidíš na "vezmu si do baráku chlapa, kterýho nechci a toho, kterýho chci, si nechám jako tajnou bokovku" místo "nechám si dál chlapa, kterýho mám a chci a chlap, kterýho nechci ať si nadále trhne nohou?" co na tomhle stavu jako vidíš na za užívání?
červen 30, 2011 09:18
Já to pochopil tak, : Sinix
že se s manželem rozešla, našla si přítele, pak se manžel vrátil a teď to táhne s oběma.

A tímhle se chlubíš?? Děláš to samé, co ti předtím vadilo na tvých manželích. Jsi stejná jako oni a tentokrát to odskákal ten poslední, na němž sis "spravila chuť".

Jak říkám, nic k chlubení... smilies/undecided.gif smilies/sad.gif
červen 30, 2011 09:21
muro prvá : kolemjdoucí
Nyní, po dvou letech, naše manželství funguje líp než dříve
takže je s ním evidentně spokojená. Ono je to jako s technikou. Někdo si koupí "All in one" zařízení, a pak se diví, že to sice umí všechno, ale nic pořádně. Někdy je lepší mít na každou věc specialistu. Milence na sex a manžela na údržbu domácnosti.
červen 30, 2011 09:27
kolemjdoucí, takže taková dělba rolí :-)) : Myška
No, nemusí to být špatné - manžel, specialista na údržbu domácnosti je jistě unaven každodenními úkoly, a sex by třeba odflákl, kdežto milenec, nevyčerpaný, může všechnu energii využít na "údržbu" Leony smilies/wink.gif smilies/cheesy.gif smilies/wink.gif smilies/cheesy.gif.

Omlouvám se za možná nemístný humor, ale když mně by takové soužití nevyhovovalo.
červen 30, 2011 09:37
No jo, Muro, : Míša 2
ale když s tím, kterého chce, to nemá dlouhodobou perspektivu.
Tak nic k chlubení to asi není, ona sama Leona připouští, že nic moc, ale docela to chápu.
červen 30, 2011 09:41
... : mura1
ale když s tím, kterého chce, to nemá dlouhodobou perspektivu.

a kvůli tomu je nutný žít s někým, kým nechci?
červen 30, 2011 09:47
.. : kolemjdoucí
a kvůli tomu je nutný žít s někým, kým nechci?
to sice není, ale furt je to lepší, než to táhnout z jednoho platu....
červen 30, 2011 10:14
... : Míša 2
Ale ona nežije s kým nechce, vždyť píše, že ZE ZAČÁTKU neměla moc chuti, protože nevěřila, že by to ještě mohlo být dobré, ale ono to prý funguje líp než dřív.
červen 30, 2011 10:15
dík za pochopení, : leona (
asi jsem to nenapsala přesně.
Ano, manžel je manžel se vším všudy a můj milý? To je moje pohlazení, moje třešnička na dortu a vím, že na dlouho to nebude.
Stačí?
červen 30, 2011 10:19
v životě platí : vlk
co dáváš, to taky dostaneš, platí to i naopak. Takže zatím se motáš v kruhu. Sice uspokojená, na první pohled Double Fantasy, ale přijde i platba a vyúčtování. Počítáš s tím? Tak si to zatím užívej :-)
červen 30, 2011 10:27
no, : mura1
evidentně na to mé myšlenkové pochody nějak nestačí. teda leona, v době kdy je nezadaná, potká svobodnýho chlapa a začnou spolu vztah. pak poskytne ex v těžké životní situaci (jeho) bydlení. oznámí milenci, že jí je chudáka ex líto, tak si ho nastěhovala jako podnájemníka. ale že se teda budou (s milencem) už od té doby stýkat jen tajně. milenec sklapne podpatky a souhlasí. leona nechce obnovit vztah s ex, ale souhlasí a z věřejného milence udělá tajného milence. ex neví, že má leona milence (nebo alespoň leona si myslí, že ex neví), přestože se denně leona s milencem stýká ("Teď žiju svůj tajný souběžný život s nádherným denním milováním") - to jako stihnou denně jedno číslo mezi pátou a šestou v průjezdu nebo v práci za kopírkou, než dorazí uklízečka? tomu říkám romantika jako bič smilies/smiley.gif

a už vůbec nechápu, proč je milenec tajnej, když leona brala jen z lítosti ex do podnájmu, když přišel o byt. to jako nevěděl, že někoho má? a proč mu to teda leona neřekla, když v tý době ho brala pouze proto, že neměl kam hlavu složit, tedy jako podnájemníka?
červen 30, 2011 10:32
leono : mia I
a nemáš trochu pocit, že svého milence zrazuješ?
červen 30, 2011 10:38
Mě by zase zajímalo, : Sinix
(jen tak - ze srandy), jestli to ta tvoje "třešnička na dortu" smilies/grin.gif smilies/grin.gif vidí stejně. Tedy jestli ví o tom, že je jen na sex a jako pomsta manželovi a že to nebude mít nadlouho?
červen 30, 2011 10:40
Zase jedna, : mamča
co neví, co chce. smilies/angry.gif
červen 30, 2011 10:43
Mio, : Sinix
to určitě ne. Ona má svědomí čisté, nedělá nic špatného a je na sebe tak hrdá, že se tím tady ještě chlubí...
červen 30, 2011 10:45
... : Sinix
Já bych si o ní ani kolo neopřel...
červen 30, 2011 10:46
mamčo : kolemjdoucí
já myslím, že ví. Ale ono se to vyskytuje na Zemi v množství menším než malém. Tak to vyřešila po svém. Ale je to řešení, na které některé z vás nemají odvahu a jiné zase povahu....a proto to nepochopí, či lépe nechtějí pochopit.
červen 30, 2011 10:48
Sinix : kolemjdoucí
no vidíš, a mě být tak o dvacet míň, tak tu žebrám o číslo telefonu smilies/grin.gif
červen 30, 2011 10:51
Kolemjdoucí, : Sinix
na to ti nemusí být o 20 míň. Stoupni si do fronty a začni... smilies/grin.gif
červen 30, 2011 10:53
nemám dojem, že milenec je jen pomsta manželovi : wendy
a že to není nadlouho? to nebude ze strany Leony, ona přece píše, že je mladý a že si bude chtít jednou najít nějakou mladší a zahnízdit s tou mladší, nikoliv s Leonou.
Netvrdím, že je to morálně čistá záležitost, ale je to život.
smilies/wink.gif
červen 30, 2011 10:57
Sinix : kolemjdoucí
když Leona je teď zvyklá na kvalitní sex a ještě k tomu denně. A to bych tedy při nejlepší vůli nabídnout nemohl smilies/wink.gif
červen 30, 2011 10:57
Sinix, : Míša 2
jo, tak to by mě taky zajímalo, jak to vidí ten kluk. Vycházím z toho, že stejně jako Leona, protože jestli ne, tak to by bylo hodně špatné.
Jinak, nemám pocit, že je Leona na sebe kdovíjak hrdá, sama přiznává, že to není ideální řešení.
červen 30, 2011 11:01
Neboj, kolemjdoucí, : Sinix
on by ti někdo určitě pomohl... smilies/wink.gif smilies/grin.gif

Wendy, píše to hned ze začátku:

Z manžela špatné svědomí nemám, začal s tím...


Tak co to asi tak může být?

S tím trváním: To tvrdí ona, ale s čím do toho šel přímo on?
červen 30, 2011 11:01
wen : mia I
já osobně ji neodsuzuju, ale nedokážu ji pochopit. Umím si představit, že bych třeba toho manžela vzala k sobě zpátky, pokud by neměl kde bydlet. Ale byla by to pomoc čistě jako člověk člověku na základě jasně daných pravidel, s tím, že intimnosti nebudou. A je na něm, zda bere či ne. A s milencem bych dál prožívala to krásné, i s tím vědomím, že jednou třeba odejde milenec i manžel - až si najde bydlení a já budu sama. Pokud se rozhodla žít intimně s manželem, zrazuje milence. Ale to je jen čistě můj osobní názor. Ale jak říkám, nesoudím, život není černobílý.
červen 30, 2011 11:07
Leono : Iris
dovedu si představit, že sis prožila svoje. Píšeš, ze jsi spokojená, určitě po těch peripetiích máš klid, možná pocit satisfakce a hlavně pohlazení a lásku. Jen mám strach, abys nebyla smutná, až se rozejdeš s třešničkou, sama píšeš, že k tomu zanedlouho nejspíše dojde. Mluvit o tom a pak to prožít jsou odlišné věci.Dojde k platbě a vyúčtování, jak píše vlk. Tak se asi zatím snaž při tom všem rozvíjet vztah s manželem, když to funguje, nejspíše Ti jednou zůstane jen on...
Nemám pocit, že bych to chtěla a dokázala žít jako Ty, ale také nemám pocit, že je to zcela zavrženíhodné.Není to normální způsob manželského života, ale že máš hnuto se srdcem sis přece nezpůsobila záměrně sama, že?
červen 30, 2011 11:09
No tak já se asi neumím vyjádřit. : Krakonoš
Takže to zkusim ještě jinak. Předně - Leonu nijak nevodsuzuju, je to její věc a její život. Jestli ovšem bejvalej nesmí vo milenci vědět, dělá z něho blbce a já, jak jsem napsal, bych na jeho místě bejt nechtěl. Ale možná, že to Leona bere jako "trest" za předchozí nevěry. Vztah, ve kterym jeden druhýho vnímá jako někoho, koho je dobrý potrestat, stojí imho za ho*no a jednou bude stejně po vtákách, ale to je zase jen a pouze jejich věc. Na každou hru musej bejt dva, tady jsou - dokonce hned tři. Milence neřešim, páč ten vo tom zjevně ví a je mu to fuck, pro něj je důležitej pravidelnej sex s někym, kdo jen tak snadno nevotěhotní (ten věk už tak nějak bude, žejo?), a mezitim si může vyhlížet budoucí maminku svejch dětí - požehnání vod milenky k tomu má, co víc si může přát? smilies/wink.gif
Co mně ale furt nejni jasný a na co se vod samýho začátku neúspěšně ptám je:
Jaká je potřeba sexu toho navrátilce? Skoro nulová? U chlapa, kterej zahejbal manželce, přestože její pořeba sexu je každodenní??? To je asi kravina, žejo. Takže jsou dvě možný varianty: Buď je "potrestanej" navrátilec zásadně krácenej ve svejch potřebách (rozhodně z jeho pohledu nejsou intimnosti ani zdaleka tak často a v takovým rozsahu, jak by si von představoval), nebo je Leona sexuální ďábel - neunavitelná, nezničitelná. Pokud platí b), tak gratuluju voběma pánům, potkali přírodní úkaz. A že moc pozdravuju. smilies/grin.gif smilies/cheesy.gif smilies/wink.gif
P.S. Budu teď trochu intimnější smilies/grin.gif. Mám rád orální sex. Předpokládám, že ty, kdo si uměj takhle pěkně užívat života, nebudou cucat hašlerku přes papír, takže na kondomy se v týhle partě asi moc hrát nebude - je tak? Neumim si tak úplně představit (a při popisovanejch frekvencích se to stát prostě může), že se tam dole potkám s tělní tekutinou svýho "kamaráda ve zbrani, zvanýho třešnička na dortu". smilies/grin.gif smilies/cheesy.gif smilies/grin.gif Ale někdo má rád vdolky, jinej mrkev, žejo.

červen 30, 2011 11:49
Romane, dočet jsem k větě, : Krakonoš
jak maminky nepustěj chlapečky k plotně, aby se nedejbůch nenaučili vařit, a vzpomněl si na různý jiný spiklenecký teorie (typu chemtrails, nebo třeba - a ta je vobzvlášť povedená smilies/wink.gif - jak nám jsou zatajovaný tóny určitejch frekvencí, abysme byli nemocný a závislí na farmaprůmyslu) a stránku zavřel. Tebe tyhle hovadiny voslovujou? Ty jsi nesamostatnej závislej idiot, kerej potřebuje takovýhle "rady"?
červen 30, 2011 11:56
Krakonoši : kolemjdoucí
říká ti něco slovo nadsázka? Škoda, žes to nedočet do konce, ono je totiž (s tou mírnou nadsázkou) stoprocentně pravda....
červen 30, 2011 12:06
Krakonoši :) : romanB odjinud
od zitrka jsou prazdniny, ja budu mit prvni dovolenou po sesti letech a je mi fajn smilies/smiley.gif V kazdem pripade bych rekl, ze tzv jednoduche zenske navody se proste pouzivaji a proc si v nich se zalibenim nepocist, stejne jako treba v konspiracni teorii. Pokud se pak podle nich nekdo ridi, je to jeho vec, ale ja se timhle opravdu jen bavim. Mam zivotne overeno, ze sice svickovou muzu a potesi, ale mit doma zenskou na vareni nechci. Stejne jako se hrabat treba v chemtrails. A k Leone - mozna ze prave tenhle pristup ji privedl k tomu, co ted ma - nejdriv lenost pro mysleni a ted lenost pro cit. Ale to jen tak k tematu, urcite ji nechci nijak haodnoti.
červen 30, 2011 12:23
vždycky přemýšlím, : mura1
proč sepisovatelé a sepisovatelky výše uvedených návodů (byť psaných v nadsázce) s takovým postojem k partnerským vztahům a názorem na opačné pohlaví se dopouštějí takového masochismu a s partnery žijí? ze stejného důvodu jako mlátit se kladivem do hlavy pro-to-že-je-to-tak-pří-jem-né-když-přes-ta-ne-te?
červen 30, 2011 12:42
mura1: :)))))))))) : romanB odjinud
tak ted jsi me rozesmala neuveritelne (s tim kla-di-vem) smilies/cheesy.gif
červen 30, 2011 12:45
muro, : Sinix
tohle nikdo nemůže brát vážně. Jsou to jen hospodské pivní kecy napsané do novin, nic víc...
červen 30, 2011 12:52
Sinix : wendy
ale ona nevystartovala s tím - tak a teď si najdu borce. Prostě se seznámila.

A soudím to co o milenci píše ona a je to i logické. Ty si myslíš že ho má jen na hraní a když jí omrzí tak ho odkopne ? spíš ne.

muro to je jako když tě bolí zub - obuj si malé boty, ono se to rozptýlí a když se zuješ je to jen polovina trápení...
smilies/wink.gif
červen 30, 2011 12:53
Wendy, : Sinix
ale přesně o tom tu píšu. Ona se seznámila a teď ho podvádí. A omlouvá to tím: "No co, mě manžel taky podváděl. A tenhle si stejně brzy najde jinou a mladší. Takže vlastně nedělám nic špatného."
červen 30, 2011 13:00
tak ještě jednou, nějak asi špatně píšu, : leona (
nebo špatně čtete -
jednou rozvedená (z manželovy viny)
druhý manžel zase totéž.
Odstěhovala jsem se jinam, ale nerozvedli jsme se!
Seznámila jsem se s milým, manžel byt neudržel (není nutno rozepisovat),
vzala jsem ho k sobě, dospělé dítě se mezitím odstěhovalo.
Manžel nyní v podstatě funguje, ale je "to" už jen minimálně.

Mj. manžel není jen "chudák specialista na domácí záležitosti", věřte, že on si své opravdu užil, ale je to taky otec naší dcery, není nejmladší a nejzdravější. Nevím, proč když jsem vám přiznala milence, který mj. ví o všem a já vím, že jednou začne jinde, mám být ta špatná? Nikomu neubližuju, jen si konečně beru i trošku hezkého.
Podle vás měla jsem už jen do konce života skuhrat a být sama?

červen 30, 2011 13:14
teda čtu si tu ty komentáře a nestačím zírat. : al�k punt�k
že zrovna chlapi jsou na to připouštění jak manžela, tak milence, tak cimprlich. Kdybych tu byla první den, tak řeknu, že sem píšou buď nepolíbený panicové nebo Pavkové Korčaqginové. Jaská furt zrqada, Sinixi....vochutnala jinou svíčkovou a protože jí chtnaj obě, přece tu první nevyleje dfo kanálu. A ntvrď mi tady, že konkrétně ty, jsi nikdy v životě nebyl nijkomu nevěrnej...nojo, ale to bylo něco jinýho...že jo. Kdyby ti teď Leona napsala, že vona by si nevopřela kolo o tebe, tak to by s tebou asi seklo. Jámám tyhlety mistry světa v mravnosti prokouklý a vidím jim až do žaludku. Já tý holce fandím..akorát bych toho milence nějak zlegalizovala...její manžel proti tomu nemůže říct ani Ň...ona přece dělá přesně to co on...a neznám chlapa, kterej by někdy uznal, že někdy udělall chybu, nebo, že vůbec někdy udělal něco špatně. Takovej prostě neni, neexistuje...takže jestliže Leona udělýá jemu to, co udělal on jí, tak vlastně následuje jeho příklad a činí jedině správně - tejně tak jako tenkrát to činil jedině správně on.
červen 30, 2011 13:22
Ona to snad ani neomlouvá : wendy
spíš to konstatuje - to jsem dopadla, to je život - ale holt život není co chceme ale to co máme, že. Ženská by radši pohodového manžela s kterým menusí bojovat, ale někdy to dopadne i jinak. Každý oře jak može.

Leono prosím jich napiš sem zda skutečně každý den, ať mají pánové jasno...
smilies/wink.gif smilies/cheesy.gif
červen 30, 2011 13:36
Leono, : Sinix
milence, který mj. ví o všem


Tak tím jsi ovšem měla začít; to tedy opravdu špatně píšeš. To samozřejmě mění situaci. Pokud o tom ví a souhlasí s tím, pak je to OK. Budovat vztah stylem "tys mi zahnul, tak tu máš, já ti to oplatím" je sice zvláštní, ale budiž, to je vaše věc. Manžel samozřejmě moc skuhrat nemůže, když má sám máslo na hlavě. Jen zaplať pámbu, že já u toho nejsem. smilies/undecided.gif

Alčo smilies/grin.gif smilies/grin.gif smilies/grin.gif , ty zas jedeš. Člověče, jak ty to děláš? Že ty máš doma křišťálovou kouli, nebo kouzelné zrcadlo či studánku?? Nebo jsi zvěromág a umíš se proměnit ve štěnici? smilies/grin.gif smilies/grin.gif smilies/grin.gif Ano, přesně: "Stojí, stojí, ale kdyby seděl, nepustil by, já je znám!!" smilies/grin.gif smilies/grin.gif smilies/grin.gif smilies/grin.gif smilies/grin.gif smilies/grin.gif smilies/grin.gif smilies/grin.gif smilies/grin.gif
červen 30, 2011 13:38
Alenko, : dexx
teď teprve to má tu správnou šťávu. :-D

Sinixi, nemyslím si, že odkaz co sem dal Roman, má nepravidvý základ.
Forma je, pravda, pro zasmátí, ale zkušenosti říkají, že ten pravdivý základ tam je...
Je to smutný, ale na to už jsem moc starej, abych se pořád přemlouval, že to tak není.
Umění podle mě není, myslet si do smrti něco jinýho (hezkýho), když vím, že to tak není.
Umění je brát toho člověka i když tohle všechno vím.
Podstatný ale je, aby on taky bral mě, když si napíše podobnej soupis vlastností, který se mu na mě (mužské podstatě) nelíbí a bral mě taky takovýho.

Nebo se žít v nevědomosti. (Sladká... Kdo to umí?).
Nebo se dá hledat (do smrti).
Nebo se dá být sám.
Možná jsou ještě další možnosti...



červen 30, 2011 13:50
Jednoznačně ti fandím : Celestýna
A jsem ráda, žes to takhle napsala a šla s kůží na trh. Manžel porušil pravidla, tak nemůže čekat, že ty se jich budeš striktně držet. A může být rád, žes ho po tom všem nenechala na ulici.
červen 30, 2011 13:51
Celestýno, : Sinix
to sice nemůže, ale ona mu oplácí nevěru, on ji zase oplatí něco jiného, ona mu pak oplatí tohleto a tak si to všechno budou do smrti oplácet. Taková normální rodinka; takový vztah bych nechtěl a nebyl bych v něm...
červen 30, 2011 13:58
celestýno : mia I
ale proč musí sexovat ještě doma s mužem, když na to má milence? Klidně manžela v milování mohla odmítnout a on by nemohl říct ani popel, když jí sám kdysi zahýbal.
červen 30, 2011 14:07
Je to ten majetnický typ : Celestýna
tenhle by nepochopil, že jeho starou ledničku může mít ještě někdo jiný a je s ní spokojený. Proč by ztrácela energii nějakým vysvětlováním. On by to stejně nikdy nepochopil a ještě obrátil proti ní. Myslím, že Leona se prostě jen naučila proplouvat světem takových můžů, protože, bohužel, tyhle týpky přitahuje. Jak píše Puntíček, dělá jen to, co odkoukala od těchto typů mužů. Chce mít klid a žít.
červen 30, 2011 14:22
Eště bych pochopil, : Krakonoš
kdyby Leona byla v tom užívání radostí života fakt důsledná a dali si "TO" vobčas ve třech. Pak bych chápal, na co potřebuje dva chlapy. Ale takhle? A s těma tělesnejma tekutinama mi to taky nikdo nevysvětlil. Takže jsem z týhle debaty vyšel nepoučenej, nevobohacenej. Achjo. Tak já du rači s dětma slavit vysvědčení. smilies/grin.gif smilies/cheesy.gif
červen 30, 2011 14:22
Sjela jsem si, až k těm tekutinám, Krakonoši : Celestýna
to je super teorie. A velmi pravděpodobná. A Leona se jenom baví. To je skvělej trest pro nevěrníka, ne? Něco jako naplivat mu do guláše.
červen 30, 2011 14:38
mio : kolemjdoucí
Klidně manžela v milování mohla odmítnout
no, to sice mohla, ale proč by to dělala? Sexu není nikdy dost smilies/wink.gifJo, že vy si tu zase plete sex s láskou?
červen 30, 2011 14:46
oprava : kolemjdoucí
pletete
červen 30, 2011 14:46
celestýno, : mura1
A Leona se jenom baví. To je skvělej trest pro nevěrníka, ne? Něco jako naplivat mu do guláše.

to je furt vono. tak jestli to jako leona pojala jako satisfakci, za všechna předchozí příkoří, to potom jo. mně by to teda za to nestálo. ztrácet čas s někým jen pro tu pomstu.
červen 30, 2011 14:50
kolemjdoucí : mia I
no co Ti na to říct? smilies/grin.gif asi takhle - chuť na sex mohu uspokojit rozličnými způsoby , chuť na milování, jen s tím, ke komu skutečně něco cítím.
červen 30, 2011 14:53
Dobře mu tak! : deeres
Tak teď jsi mu to holka natřela, nestoudníkovi! Ten se musí kroutit, tomu se říká boží mlýny.Až je mně ho líto.Jen doufám, že se o vaší trojce nedočteme někde v černé kronice.
červen 30, 2011 14:55
Proboha to určitě ne : Celestýna
myslím, že Leona měla čas se i do milence zamilovat, než se manžel nakvartýroval zpátky. Jenže stojí nohama na zemi, milenec to i potvrzuje, že o všem ví a nevyšiluje. Je to hodně o sexu, jak píše kolemjdoucí. Je to v nadpisu: Beru život jaký je... Nechce si uhnat rakovinu tím věčným stresem, potřebuje pár orgasmů denně, dyť to psala už Sharon Stone, že je to recept na elixír mládí. Jsme jen uzlíček hormonů, i když s tím celý život bojujeme proti matce přírodě. Prostě jí fandím. Tečka.
červen 30, 2011 14:59
desatero : Kamila
teda já vám povím, já jsem TAK ráda, že nejen že do toho nezapadám, ale ani žádnej z mých chlapů věci takhle neviděl, fakt jsem za to hluboce vděčná! Možná je to nadsázka, ale mně to celkem uráží....
Ad Leona - neodsuzuju, ale naprosto nechápu, já bych takhle žít nemohla. Nojo, já jsem byla vždycky dost radikální smilies/grin.gif
červen 30, 2011 15:10
Ja teda Leonu chapu a naprosto v tom nevidim nejakou pomstu za to, co ji manzel provedl : mila1
Napsala jasne, ze manzel prisel o byt, neni na tom zdravotne nejlepe, tak ho vzala k sobe. Nemusela se o nej starat a stejne to udelala. To, ze si mezitim nasla cloveka, se kterym ji je nezavazne fajn, je jen dobre. Nebudu ted resit vymenu telnich tekutin, to je jen jeji vec a jeji riziko, v podstate si ale myslim, ze Leona je v pohode a nikomu svym jednanim neublizuje.
červen 30, 2011 15:11
Leono, : al�k punt�k
ještě si zařiď , aby ti oba odevzdávali vejplatu a rozděl ijim domácí práce rovným dílem. Přece nebudeš dřít za oba a ještě je živit. Nakonec - každý z nich přece může kdykolik odejít, že....
červen 30, 2011 15:23
Kamilo, : dexx
já jsem byl taky strašně rád, když jsem ty věci takhle ještě neviděl...

Třeba se stane, že je tak zase někdy neuvidím... Třeba. Nikdy neříkej nikdy...
červen 30, 2011 15:35
dexxi : Kamila
ono je to do jisté míry v tvých silách. Všimni si, že uznávám a píšu - do jisté míry. Jak se říká "jaký šel, takovou potkal"...
A můj syn takovej taky nebude, vaří rád, do kuchyně ho pouštím pravidelně a ráda smilies/cheesy.gif
červen 30, 2011 15:42
dexxi : romanB odjinud
myslim, ze jsi to rozebral presne. A fakt je ten, ze pokud do sebe lidi zapadnou, a nejsou liny spolu opravdu byt, tak pak je to ta idealni varianta.Myslim, ze existuje vzdycky, jen to chce stesti a pak se neflakat. Z toho desatera bych jen vyvodil, ze s nekym, koho se to desatero tyka, to opravdu nejde.
červen 30, 2011 15:54
Proboha... : Anka
nepřekvapuje mě tato diskuse. Mluvím pouze za sebe - já Leonu odsuzuji. Takhle žít bych nikdy nechtěla a nemohla. Každý tu vyjadřuje svůj názor, tedy i já. Nevěra je špatná a vždycky se tomu dotyčnému nějak "vrátí", ale jak říkám, je to jen můj názor...Ať si Leona dělá co chce, ale myslím si, že na to doplatí... :-)
červen 30, 2011 16:27
... : bb2
No, Anko, řekla bych, že Leona zaplatila tak nějak předem. Někdo tu napsal jaký šel, takovou potkal, a jinde píšu kdo s čím zachází, tím také schází - obojí tu platí.
Kdo ví, kde nabrala Leona ten pech, nebo kde dělala chybu (byla moc hodná?), že kápla postupně na dva, kterým jedna nestačila. Tuším, že Leona si to tak nepředstavovala, že nejvíc ze všeho chtěla mít normální vztah a v lásce, respektu a přátelství zestárnout s prvním mužem. Nepodařilo se, tak se přizpůsobila situaci. Čas plyne všem a z druhého nevěrníka je muž za zenitem, co se s pocuchaným peřím vrátil "domů". A Leona umí počítat a ví, že třešnička časem odejde a co jí zbude? Padesátka na krku, ne-li větší číslo a jinak nic moc. Mládí pryč, vztah žádný, přechod na krku a k mání pár penzistů, co hledají jen pečovatelku. Navazovat nový vztah s někým, s kým nespojuje nic a pracně dolovat aspoň společné jídelní chutě? To je lepší starý kamarád, náhodou manžel, se kterým se dobře znají a mají i něco společných vzpomínek. Jestli to vyznělo jako ironie, tak jen proto, že popisuju realitu. Leona nedělá nic špatného, když všichni vědí, odsuzovat to nám nepřísluší, ale proč nenapsat, že tak bychom to taky chtěli nebo nechtěli. My bychom to tak tedy nechtěli:-)

Irisko, trochu mě překvapil tvůj komentář, ale nechci, abys komentovala můjsmilies/smiley.gif překvapil proto, že Leona podstupuje právě to, o čem jsem psala jinde v souvislosti s jinou ženou - stává se poslední štací z nouze.
červen 30, 2011 17:59
Kdyby tady napsal nějakej vobšourník, : Jitka U.
že současně pí*há se dvěma, myslím, že by mu zde přítomní pánové fandili.

červen 30, 2011 18:28
Jitko, : Sinix
budeš se divit, ale ne. Aspoň já a Krakonoš... smilies/wink.gif
červen 30, 2011 18:33
tak jde zivot.. : @
Chapu Leonu. V dobe, kdy byla sama, druhy manzel ji podvadel, potkala nekoho, s kym ji bylo dobre. Manza by mohl byt bezdomovec, ale Leona byla velkorysa, vzala ho zpet, ale nejak neomezuje styl, co si zila, kdy byla sama. Dva chlapi ji podvedli, nebrali ohled na ni, tak proc ona by si nemohla uzit trochu toho "stesti".
A ani nejsem prekvapena takovou ucasti panu a uz vubec ne jejich reakcema..
červen 30, 2011 18:46
Já vlastně taky ne, : leona (
protože taková je společnost:
když to samé dělá ženská a mužský, tak to ale "není to samé".
On je frajer, maximáln ě proutník, nevěrník... pro někoho dokonce příjemný vtipný atd.
Ale ženská je hned mrcha, o kterou by si kolo neopřeli, natož vidle.
červen 30, 2011 21:40
leono : romanB
ja vim, ze se neda v takovehle diskuzi reagovat na vsechny, ale z Tveho zaveru to vidim tak, ze jsi velmi neochotna videt to, co skutecne je. Mozna jsi zrovna clovek, na ktereho to desatero sedi a pak je to v poradku. Ale pokud ne, tak prestan litat z extremu do extremu (ten prvni byl kdysi v tom, ze jsi vsechno brala jako sladkou spolecnou budoucnost a ted druhy, ze ted zase vsechno beres jako svoji vec) a dej si tu praci a uz ber vztah dvou lidi jako rovnocennou a stejne naocnou vec pro oba. Dokud tohle nepochopis, je uplne jedno, jestli se budes ptat ekoho na nazo, protoze vlastne porad jen potrebujes potvrdit, ze ty to delas dobre. Hezky vecer smilies/smiley.gif
červen 30, 2011 22:10
omlouvam se : romanB
za vypadla pismena, technicke duvody smilies/smiley.gif
červen 30, 2011 22:11
RomaneB, : leona (
byl bys tak hodný a napsal mi tedy, jak bych podle tebe měla reagovat?
V čem lítám z extrému do extrému?
V čem neberu vztah dvou lidí rovnocenně?
(tedy - podle tebe bych se s manželem měla pro morálku rozvést a vyhodit ho na ulici? A nespat s mladším mužem, když si ho nehodlám vzít?)
A mj. já se neptala na názor, já napsala pokračování mého života. Kdysi mi tu kudlanka radila, když jsem byla absolutně nadně s prvním manželem. Tak dnes jsem chtěla jen říct, že už se snažím netrápit. Mj. manžel se rozhodně také netrápí a přítel? Ten rozhodně ne... Snad se budu jednou trápit já, ale zatím na to nemyslím.
Beru teď život takový, jaký je, snažím se z něj radovat.
Tak mi napiš, co tedy dělám všechno špatně, a hlavně, jak bych se podle tebe měla chovat.
Správně.
červen 30, 2011 22:43
Leono :) : romanB
to je prece blbost smilies/smiley.gif Kdyz si prectes to, cos napsala, myslim, ze ta chut jednat extemne tam proste je. Ja te neposuzuju, jen jsem k tomu, cos napsala, vyjadril zhruba tohle: v prvnim vztahu jsi patrne mela pristup ten, ze je automaticky naporad a ani te nenapadlo, ze kdyz clovek neco dava, melo by to byt i to, co ten druhy chce - ne jen ta svickova, o ktere se na kudle uz mluvi jako o technickem terminu. Mno a v tom druhem jsi proste zase presunula vsechno k sobe, coz nekritizuju, to je tvoje volba a o moralce to nemelo ani nastin, to je vec kazdeho jednoho. Cili nepsal jsem, co delas spatne, protoze pokud delas neco spatne, tak to prece vis hlavne ty. To, co jsem psal, bylo o tom, ze ani jedna z tech cest nikam nevede - kdyz clovek chce rovnocennej vztah, je to proste trvala fuska a navic to chce patnera, ktery opravdu zapadne. A to nejsou veci, ktere se bezne najdou jen tak. Nic vic a nic min. Krasny na zivote je to, ze kdyz clovek chce, dostava porad moznost rust. Ale k tomu je dobry se ucit a vlastne nikdy se nezavrit do nejakeho schematu a slus. Opravdu jsem nemel v umyslu te ani poucovat a uz vubec ne peskovat. Clovek, kdyz nektere veci prilis zjednodusi, se o spoustu veci a hlavne pocitu proste okrade. A nesouvisi to vubec s tim, jestli se tak chova chlap nebo zena. Tu radost ti preju, protoze ta je dulezita. smilies/smiley.gif
červen 30, 2011 22:54
bb , ráda reaguji, možná si nerozumíme, : Iris
chtěla jsem k tomu Leoně něco napsat a strašně dlouho jsem úporně nad článkem přemítala a nevěděla si s tím rady, abych pravdu řekla. Tak nějak jsem unavená nad tímhle empaticky přemýšlet, zrovna tak jako jsem unavená i ze svého života.Leonin příběh je z poloviny podobný mému - dva muži, dva nenapravitelní nevěrníci, dvakrát zklamané naděje a zničující citová bolest.Dvakrát dno a hrabání se vzhůru.

Představuji si, že už se co nejdříve objeví někdo, kdo by mi po skoro třech hladových letech mohl nabídnout něco pěkného, hlavně bych si prosím přála něžně pohladit po vlasech a levé tváři.
Stejně jako se někdo objevil v Leonině životě, když byla sama a vlastně volná.

A dovedu si i představit, že by to mohla být zrovna a neomylně ta pravá chvíle, kdy by se i můj manžel čistě teoreticky mohl chtít šourat zpět domů.A dovedu si představit, že bych najednou nevěděla, co s tím, protože už bych byla konečně po tak dlouhém citovém strádání konečně šťastná jinde, a přesto manžela nedokázala jednoznačně poslat do háje.Což může být označováno jak za rohožkoidní změkčilost a blbost, tak i za velkorysost, nevím.

A to je všechno, na hlubší rozbory a prognozy nemám síly. Ani jednu hnusnou situaci z mých dosud prožitých jsem si já prožít nepřála a vím, že Leona určitě také ne. Chtěla jsem bb přesně to, co krásně popisuješ - zestárnout v lásce a manželství s prvním mužem....pak teda s druhým...smilies/smiley.gif.. Leona asi také. Ona teď žije tohle - určitě by to nikdy v dobách minulých takhle nechtěla nebo ani nepřipustila, teď to prostě bere tak, jak to je.
I když já bych to tak také nechtěla a možná nedokázala.
Ale Leonu chápu.
červen 30, 2011 23:13
... : Hanka V.
Leono, a co bys vlastně chtěla slyšet? Buď jsi se svým stavem spokojená a nemusíš se ptát na názor ostatních zde a nebo nejsi. Pak sama víš nejlíp, že něco hapruje a že by to tak být nemělo. A to ti zase nemusíme říkat my zde, to si musíš rozhodnout a vyřídit ty sama.

Iris, neznám tvůj příběh. Podle všeho jsi stále ještě vdaná. Píšeš o manželovi. Zároveň chceš někoho na pohlazení a něžnosti. Milence jako Leona asi nehledáš. Už mockrát jsem si ověřila, že když něco chceme, musíme tomu sami vyjít vstříc. Vyřešit si minulost a budoucnost na nás pak čeká sama.
Já osobně bych nechtěla žít jako Leona, i když po určitých skušenostech chápu, že se nyní ona cítí na koni a zdá se jí, že je to jen ona, kdo má v rukách opratě a velí. Však čas ukáže, jestli se její manželství udrží i po té, co si milenec najde svou životní družku a zůstane zase jen ona sama se svým mužem. Přeji jí hodně štěstí, já bych dvakrát do stejné řeky vstoupit nechtěla.
červen 30, 2011 23:32
Krakonoši, : Iris
pokud jde o ty tekutiny, samozřejmě mě to zaujalo.
Kdybychom se o tom bavili spolu sami, neměla bych absolutně problém mluvit o detailech, dokonce bych si na to téma ráda otevřeně pohovořila smilies/wink.gif
Ale tady přeci jen nechci, leda by se na tohle téma rozjela debata bez skrupulí.
Jen k tomu naznačím, že tenhle "ping-pongový" efekt považuji za časnou fázi působení oněch božích mlýnů, které i tady tak často vzýváme a těšíme se na ně. Já jsem se třeba například dočkala. smilies/wink.gif
červenec 01, 2011 07:17
... : Karlos
Ty vole, to je zase prdel, jenom to tady číst... smilies/grin.gif smilies/grin.gif smilies/grin.gif A Alča opět nezklamala ! smilies/grin.gif
červenec 01, 2011 08:35
... : mia I
Leona si prožila své, jako ženu ji muselo hodně ranit, že ji manželé opustili. O to víc bych já osobně si vážila toho kousku štěstí, že jí osud přivedl do cesty muže, s kterým může být chvilku šťastná. Rozhodně bych ale jako žena nemohla intimně žít se dvěma muži najednou, to by se mi eklovalo.

Co se týče Irisky - Irisko hlásalas tu o tom, jak je svět zkažený, všichni tolerují nevěru a přitom Ty sama ji toleruješ nejvíce. Je to protimluv.
červenec 01, 2011 08:39
Paní mio I : Anka
nemůžu mluvit za Irisku, ale myslím si, že jí křivdíte. I když já osobně odsuzuji Leonu i nevěru (ale nikoho nesoudím) mám dojem, že Iris psala o tom, že je svět zkažený, když ji opustil manžel pro mladší ženu. Teď přeci jen uplynula nějaká doba, kdy bolest není tak bodavá a Iris se prostě jen "vžila" do toho, co prožívá Ilona.
Není to od Vás fér.... ale to je jen můj dojem. Ať se Vám Iris ozve sama. :-(
červenec 01, 2011 09:05
Aničko : mia I
k Leoně - já ji neodsuzuju. Není ani tak moc za co. Byla sama, potkala lásku, chtěla být chvilku šťastná. Vzala zpátky manžela , což bych udělala možná též ale pouze jak už jsem psala - jako kohokoliv jiného - kdo je v nouzi s bydlením. Že nepřerušila známost s milencem mi přijde v pořádku, ten člověk jí pomohl v nejtěžších chvílích, miluje ho, proč by ho měla opustit? Jen mi tam nesedí to, že začala s bývalým manželem intimně žít a je úplně jedno jestli to milenec posvětil nebo ne. Ale to je mi nepochopitelné, nikoliv odsouzeníhodné, poněvadž odsoudit je velmi snadné. K Irisce mám pohled, jaký mám.
červenec 01, 2011 09:22
Je to : kim
jako s týranými dětmi, když vyrostou často svým dětem dělají totéž. Leona něco prožila a podle toho se chová. S jedním má majetek a děti, druhého pro potěšení. Je to bezvadné řešení na vyléčení citové deprese ze vztahu s hajzlem. Je to sebeochrana. Trvalo mi dlouho, než jsem pochopila ,že štástná musím být sama se sebou a né spoléhat,že mě někdo štˇastnou udělá. Pořád, ale přemýšlím proč se tady pase kolemjdoucí, který celý život byl nevěrný a ze života má prdel. Má nadhled a to díky tomu, že nikdy nezažil citové trauma ze zrady. Nebo prostě umí své emoce spracovat.
červenec 01, 2011 09:34
kim : kolemjdoucí
. Pořád, ale přemýšlím proč se tady pase kolemjdoucí, který celý život byl nevěrný a ze života má prdel. Má nadhled a to díky tomu, že nikdy nezažil citové trauma ze zrady.

No, původně jsem jenom chtěl poodhalit některým zabedněným kudlankám něco málo ze způsobu uvažování a jednání nás, nevěrníků. Teď už jenom tak ze zvědavosti sleduji, jak se někteří/ré stále domnívají, že to nejlepší, co je může v životě potkat je společně s někým zestárnout, a trápí se tím, když se jim to nedaří. Jo a taky se bavím tím, jak se tu některé/ří vzájemně nesnášejí smilies/grin.gif A když se tu výjimečně objeví někdo, kdo to má v hlavě srovnané jako Leona, tak ji málem stavíte na hanbu.
červenec 01, 2011 10:52
Kolemjdoucí, : Anka
nikdo Leonu nestaví na hanbu. Každý vyjadřuje svůj názor. Je něco špatného na tom, když se dva lidé milují (nebo mají rádi :-) ) , jsou si věrni a těší je spolu sestárnout ? Copak je to v dnešní nevěrné společnosti směšné?? Vždyť ať si každý žije po svém, ale pokud jste nevěrný a jako ten "motýlek létáte z květu na květ",možná Vás to uspokojuje, ale připravujete se o něco krásného, co zná jen ten kdo opravdu miluje. Když zamilování pomine a vztah se promění v lásku, kdy jeden druhému dokáže být oporou, kdy si jeden druhého váží a protože ho partner uspokojuje, NIKDY by si tohle nezkazil nevěrou ... můžete se mi pošklíbat, ale věřte mi, že opravdu existuje věrnost obou lidí (manželů) ... Ale nechci Vás přesvědčovat (ani by se mi to nepovedlo) o své pravdě. Prostě si každý necháme tu svou .. :-) Hezký den.
červenec 01, 2011 11:35
Anko : kolemjdoucí
Mě nemusíte přesvědčovat. Já tohle všechno velice dobře vím. Dokonce jsem tomu i chvíli věřil. Pak jsem ale zjistil, že je mnohem praktičtější a pohodlnější jenom brát a dávat co nejméně. Protože se vždycky najde někdo, kdo rád a ochotně dává. A pokud se člověk při tom řídí podle hesla "za ženskou a za tramvají neběhej, ona přijede druhá..." tak mu žádné citové trauma nehrozí. Jinak pouze pro informaci: na netu se v diskuzích zásadně všem tyká.
červenec 01, 2011 11:53
Leono, dobře děláš, : Manka
život je krátkej, takhle žije spousta žen, ale jen málokterá se k tomu přizná veřejně, že je vlastně takhle šťastná a spokojená, že jen takhle to rozdýchala a má klid a zadostiučinění.
červenec 01, 2011 12:45
děkuju všem, kdo jste mě pochopili. : leona (
Já se tu opravdu nechtěla ničím chlubit, jen snad dát trochu chuti do života podobným, jako jsem byla já: utrápeným, zklamaným a vlastně opuštěným.
Jo, a ještě jedno, pro ty, co se ohánějí těmi "tekutinami" - s manželem už téměř nespím, bohužel, není na tom v tomto směru nějak dobře, takže pokud se přihodí (což je fakt už vlastně výjimečně), že by "to" šlo, tak to jde. Snad i v tomto směru došlo na to, jak se říká: s čím kdo zachází, tím taky schází. Teď, když ví, že za spokojený domov vděčí mně, který tolik ublížil, tak je opravdu fajn. Ale zase: kdybych měla jen jeho, a tedy možnost milování jednou za 3 - 4 měsíce, tak by mi asi nebylo moc do zpěvu. Nechtěla jsem zabíhat zas až tak do detailů, ale protože je to tu anonymní, tak proč ne.
Ano, je to teď partner, táta, ale není to už manžel v tom milostném slova smyslu.
Tak asi tak.
Přeju vám hezké volno - všem, i těm co by "tohle" nemohli smilies/grin.gif
červenec 01, 2011 13:21
Kolemjdoucí, : Anka
promiň, na tykání nejsem moc zvyklá. Aha, tak teď už i Tobě rozumím. Nechtěla jsem Tě o ničem přesvědčovat, ale už je mi jasné, že když jsi tomu věřil, tak Tě nějaká žena musela velice zklamat,když takhle žiješ. Vidím kolem sebe, že je spousta "ochotných" žen si takto "zpestřit" život. Ale věř, že jsou i jiné (v dnešní době asi "staromódní"). Škoda, že na ně jsi neměl štěstí...je mi Tě moc líto (doufám, že se Tě to nedotkne), ale pokud Tě život jaký žiješ uspokojuje, tak si tak žij - je to Tvůj život... Škoda. :-)
červenec 01, 2011 13:38
Leono : kolemjdoucí
tobě taky hezký prodloužený víkend. Právě jsem si v lékárně nafasoval Viagru, takže kdybych se tu příští týden neobjevil, tak jsem se u********* smilies/wink.gif
červenec 01, 2011 13:40
Anko : kolemjdoucí
Ne, nedotklo se mě to, jenom pro Tebe na vysvětlenou (kudlanky databázistky to všechno už vědí): zklamala mě bývalka, která se po druhém děcku odstěhovala z ložnice do dětského pokoje. Tak jsem si to vyřešil po svém a opravdu toho dneska nelituju. A co se toho "neměl štěstí" týká - možná jsem naopak právě štěstí měl, poznal jsem několik báječnejch ženskejch, který bych jinak asi nepotkal. A že jsem nenašel takovou tu na "dosmrti", to bylo způsobeno tím, že jsem takovou nehledal (a nadále nehledám). Tedy přímo programově se jim vyhýbám. Takže, když milenku, tak jedině vdanou. Nejlépe šťastně vdanou, která se nehodlá kvůli mě rozvádět (takovou Leonu, třeba...) smilies/wink.gif
červenec 01, 2011 14:31
Mio, : Iris
proč máš z mých slov dojem, že toleruju nevěru? Tak to už nevím, jak se vyjadřovat!Nevěru bytostně nesnáším ,doposud jsem jí nebyla schopna a už asi také nebudu.Přemýšlela jsem nad Leonou, vcítila se do její pozice, Anka to píše velmi přesně - a usoudila, že je prostě už hodně citově utrápená a,jak sama píše, má pohnuto se srdcem. Psala jsem, že to takhle dříve jistě neměla nastavené a dospěla k tomu nechtíc během života.Začala něco nového,v té době byla volná, manžel jí to opět překazil a ona potřebuje čas, aby se zas a opět sebrala a věci dala do pořádku, ona sama ví, že to takhle nepůjde.

Nakonec i Ty Mio jsi to napsala v 9:22 přesně tak, jak si to myslím i já, tak kde je mezi námi problém? Já jí to neschvaluji, ale také se nedivím.
Mluví se tu o nevěře - ale jaká to je nevěra, komu je Leona nevěrná? Nelíbí se mi to, že může spát s oběma najednou, což ale jiné ženy zhusta dělají, já tedy nikoliv ! Ale Leona to sama vysvětlila, myslela jsem si ostatně, že takhle nějak to bude - myslím, že sex s manželem je spíše náhodný, něco se překazilo, nefunguje jak by měl, možná dočasně, možná napořád.Pokud ten vztah má k něčemu ještě být, budou na něm muset asi oba hodně máknout, třeba si nechat poradit.

Mně osobně by jen zajímalo, proč se manžel vrátil a v jaké stavu.
Mio Ahoj
červenec 01, 2011 14:47
Leono, jen nechapu, proc jsi chtela, aby Te zdejsi pochopili : mila1
Mam z toho pocit, ze prece jen mas pocit viny a opravdu nechapu proc. Ty jsi prece sveho druheho manzela nenutila, aby Ti byl neverny, ani jsi mu neprosustrovala byt. On muze byt rad, zes ho vzala k sobe. A to, ze sis v jeho nepritomnosti obstarala nekoho pro radost a nechces ho jeste pustit, Ti taky nemuze nikdo vycitat. Preju Ti hodne zdravi a stesti a uzivej si to..:-) smilies/smiley.gif
červenec 01, 2011 15:28
otazka je, : @
Ktery chlap by dokazal byt tak velkorysy jako Leona. Odejit od neverne manzelky, mit kamaradku s benefitama a kdyz by manzelka, napul bezdomovec a nemocna zacala skemrat o navrat, tak ji poskytnout azyl..a jeste s vidinou temer nuloveho sexu. A ukoncit svoje stesti s kamaradkou. Zensky holt resej pres city a to je nevyhoda.
Kim, s tema tyranejma detma bych tuhle situaci neprirovnavala. Osud je vnasich rukach a ja nemysli, ze by se Leona chtela mstit nebo opakovat to, co ji bylo zivotem nadeleno. To je jako kdyz nekdo tihne k alkoholu po vzoru rodisu a dalsi k nemu ma odpor..
červenec 01, 2011 15:41
Kolemjdoucí, : Anka
už Tě nebudu otravovat, můžeš mi ještě odpovědět - KOLIK je Ti let? (ale nemusíš, pokud nechceš). Osobně si myslím, že je Ti po padesátce.... :-) Ale - budiž Ti přáno ... :-) Třeba právě tohle je "Tvůj smysl života" :-).
červenec 01, 2011 15:48
Anko, u kolemjdoucího deset přidej : toulavej
to tu každej ví :-)
červenec 01, 2011 16:27
Uf, : Anka
tak proto ta VIAGRA... Tomuhle se říká "užívání" života? Pokud si vyhledává vdané paničky mnohem mladší než je sám, tak v tomto věku je může "nachytat" snad jen na pozorné naslouchání.... :-) a lichotky :-). Ale jak dlouho ještě? Budiž, je to jen jeho život.
červenec 01, 2011 17:09
No konečně, : Krakonoš
dík, Leono, mohlas to napsat hned a mohli jsme si ušetřit ty tekutiny smilies/grin.gif Takže ze tvý strany prostě charita se všim všudy - charitativní bydlení a charitativní sex, když se navrátilci výjimečně 3x do roka pos...podaří. A na vztah a skutečnej sex máš toho druhýho. Teď už to má logiku a já vosobně bych s tim neměl skoro problém. Až na to, že nevidim důvod, aby vo tom nevěděl i manžel, aby to byla votevřená a férová hra, von by věděl, jaká je jeho pozice (neřikej mi, že je tak blbej, že si myslí, že ti stačí sex 3x do roka, copak tě nezná?!?!?). Proč tohle nejde, nechápu, von na tebe nemá žádnej nárok (kromě toho papíru, kterej jste nestihli zrušit, ale ten stejně žádný nároky nezakládá) ale jak už tu zaznělo xkrát, je to vaše věc. Žijte blaze.
červenec 01, 2011 17:33
Irisko : mia I
myslím to tak, že když po opakovaných nevěrách jsi přijala manžela zpátky tak v podstatě nevěru toleruješ, protože kdybys ji odsuzovala jistě bys ho vykázala do patřičných mezí.
červenec 01, 2011 17:41
mio : Iris
takhle mne to nikdy nenapadlo chápat,teprve teď vím, cos měla na mysli..No je to Tvůj názor a já ho přijímám.smilies/smiley.gif
Člověk někdy dělá z lásky hrozné kraviny, někdy možná i větší, než je odpuštění.
červenec 01, 2011 17:52
takže to zrekapitulujme : alík puntík
manžel Leony chtěl začít "konečně žít" a odstěhoval se k mladé milence, bez ohledu na to, jaké trable a komplikace tím způsobí svému okolí...jenže pak onemocněl a milenka ho vykopla. Byl z něj tudíž nemocný bezdomovec. A požádal Leonu, aby se mohl vrátit...ona si už sice mezitím zařídila život po svém, ale z útrpnosti a z dobroty srdce ho nenechala chcípnout pod mostem - což by podle mne byla teprve ta správná pomsta - ale vzala ho zpátky...ale odmítla si znovu kvůli němu přeorganizovávat život. Co kdyby se nedejbože zas uzdravil a zas "omládl" a znovu odkvačil zas za nějakou kočičkou, se kterou může "konečně naplno žít". Takže Leona mu správně řekla, ale jo, můžeš tu teda bydlet, ale já už mám někoho jiného, kdo tu bydlí taky ...takže si vyber...buď s námi, nebo pod mostem. A on si, kupodivu, zcela dobrovolně vybral, že s nimi. Nakonec, když bude chtít, může se kdykoli odstěhovat, podat rozvod, najít si podnájem...nebo cokoli jiného..je to čistě na něm. To, co udělala Leona je akt milosrdenství a měla by za to být prohlášena za svatou.....no a jako taková, by nikdy nedopustila, aby si o ni kdejakej hejhula, kterej má sám svědomí černý jak boty, opíral kolo.
červenec 01, 2011 20:38
no, to mu : mura1
Takže Leona mu správně řekla, ale jo, můžeš tu teda bydlet, ale já už mám někoho jiného, kdo tu bydlí taky ...takže si vyber...buď s námi, nebo pod mostem.


právě totiž Leona neřekla. páč, jak píše:
on to s milenkou utnul, já s milencem ne, ale nikdo o tom neví. Teď žiju svůj tajný souběžný život s nádherným denním milováním… Doma bych tohle nikdy nepřiznala

červenec 01, 2011 22:04
Hehe, Alenka tu celou dobu nebyla? : Krakonoš
Nedávala pozor? Četla pod lavicí? Kdyby to Leona udělala tak, jak píšeš, nikdo by se ničemu nedivil a diskuse měla tak 20 - 30 položek. Jenže jak praví Můra - vona mu to právě všecko zatajila. Přestože má plný právo říct - bydlet tu můžeš, ale já už mám někoho jinýho (a protože jsem navíc milosrdná, tak ti vobčas taky trochu toho potěšení dopřeju smilies/wink.gif) - tak mu tohle nikdy neřekla. Vona předstírá, že je navrátilci věrná (přestože von na jakejkoli slib její věrnosti nemá žádnej nárok). A jen a pouze kvůli tomu předstírání je vlastně nevěrná - a to je, voč tu běží.
červenec 02, 2011 01:50
Ano, to máš Krakonoši pravdu, : leona (
jenže - já si myslím, že o tom ví. Jen si asi hrajeme na to, že se to oficiáolně neřekne.
Já se opravdu chovám tak, aby o tom nikdo nevěděl. Přes to všechno, jak se choval on, nechci mu ty parohy na hlavu nasazhovat tak viditelně.
Takže pro všechny je to u nás zase "tak jak má být".
Nejsem zas až taková, abych po něm šlapala a říkala mu, to máš za to!
Jak už jsem napsala: beru každý den jako dar, až to jednou skončí, nebudu se hroutit, ale taky se nechci nějak mstít. A tak si s manželem teď jinak ve všem podstatně víc vyhovíme.
červenec 02, 2011 09:53
a jsme zase tam, : mura1
kde předevčírem:

červen 30, 2011 08:40
"smysl tohohle soužití mi nějak uniká"

ale když to všichni zůčastnění vidí jako prima (nebo přinejmenším uspokojivé) trávení vyměřeného času na týhle planetě, tak je to ok
červenec 02, 2011 11:29
A proč by mu vůbec měla něco říkat - proč by se s ním měla vůbec o něčem bavit. : alík puntík
A co jemu je vůbec do toho, jestli ona někoho má, nebo ne. S milenkou začal on a v podstatě v tom pokračuje, vrátil se jen proto, že byl ve srabu. Takže by měl denně pokleknout a líbat jí boty, že ho nenechala chcípnout. I kdyby ona měla v závěsu celý harém milenců. A proč by s ním ona měla vůbec kdy jednat fér? On snad někdy něco takového dělal? Ani teď to nedělá, akorát se drží zpátky, protože ví, že se nemůže chovat jako naprstej hajzl, protože by přišel o střechu nad hlavou a teplý jídlo. Z lásky to není - kdyby ji byl někdy miloval, nikdy by býval neodešel.
červenec 02, 2011 14:34
Jinak Kolemjdouci me pobavil, : Lenkane
kdysi me litoval, ze jsem pry nikdy nepoznala lasku..takze podle tebe je laska o.ukavat nejlepe stastne vdane paninky? smilies/cheesy.gif smilies/cheesy.gif A takova ta hesla, ze zadnou nehledas, by se volne prelozilo - zadna me nechce
červenec 02, 2011 17:08
Jo kolemjdoucí je charakter, jen, co je pravda. : alík puntík
tak vona mu manželka po porodu a při "tanci" kolem mimina nechtěla podržet, tak on né, že by snad udělal něco - cokoli - pro to, aby změnila názor, ale rozvnou jí začal zahýbat.Nikdy v životě si nepřipustil, že by snad na celé věci nes nějakou vinu. No, kdyby byl tak úžasnej milenec, jak se on sám domnívá, zajisté by jeho žena z ložnice neodešla. Předpokládám, žes jí ve chvílích lásky nezapomněl vyčíst, že jsouc doma s miminem - nevydělává a že ty ji musíš živit a odkontrolovával jí každej rozhlík, kterej snědla. A pokud je skutečně tak úžasný najít si vdanou milenku, pak zajisté bys své ženě určitě nevyčítal, kdyby si našla milence....ty bys to pochopil, že jo.
červenec 02, 2011 22:18
Ahoj.. : Redkwicka
..všem tady. už ani nevím, kde jsem našla Kudlančí odkaz, ale chtěla bych vám tu vyseknout poklonu, prima články a ještě lepší komentáře. Zvláště Alenu Puntík musím vyzdvihnout, občas mi mluví z duše.:-)). Jo a ještě jedna věc, ta nejfajnovější..žádné dohady a napadání, to se jinde moc nevidí. Mějte fajn dny a děkuju, že jste..Kudlanky. smilies/smiley.gif
červenec 03, 2011 16:04
Zdá se, : boxerka
že Leona na muže rezignovala, nic od nich nečeká, jen si bere,to málo, co jí ještě dávají,nezáleží jí ani na jednom z partnerů. Nebude plakat, když dávat nebudou...Nemůžu si pomoci, ale tomu nevěřím. Sama sobě lže, jen se ve skutečnosti bojí zůstat sama.

-Asi nic moc, co? Ale i tohle se v životě stává a já už nechci být jen „mučednicí“.


červenec 03, 2011 17:33
... : bb2
Hm, mně to i po dodatkových komentářích připadá pořád stejné - obava ze samoty ve stáří, až ji pustí k vodě "třešnička". Nenapadá mě jiný důvod, proč mít nicmoc sex s manželem, který se vrátil od milenky.
červenec 03, 2011 17:41
Aleno Puntíku, : bb2
kolemjdoucí nepíše, že mu manželka nechtěla podržet, ale že se po druhém dítěti odstěhovala z ložnice do dětského pokoje. Jestli jí posloužil jen jako dárce semene, nebo to bylo z důvodu nepřekonatelného odporu k manželovi (který jí ale při plození dětí nepřekážel), je jedno. Podstatné je, že se s ním jako s partnerem v podstatě rozešla. Tak co měl dělat, držet celibát, sice bez lásky a ve studeném odchovu, ale se ctí a hrdostí doživotně abstinovat? smilies/smiley.gif

Představ si to opačně. Mně by teda docela vyrazilo dech, kdyby se manžel po narození druhého dítěte odporoučel z ložnice a šmytec. Sbohem milování, sbohem blízkosti, sbohem to, co dělá půlku partnerství. Tebe by se to nedotklo, nepřišla by sis rázem míň žena, míň partnerka, jen kojná (nebo dojná - v případě manžela, zdroje příjmu)? To není jen sex, to je pusa na dobrou noc před usnutím, stulení do náruče po náročném dni, objetí, když je blbě, povídání,vyprávění,sranda důvěrné rozhovory, o něčem mluvíme jen večer v ložnici atd.
červenec 03, 2011 17:54
kdoví : Kamila
co kolemjdoucí své ženě tehdá prováděl a proč ho vona chudák musela vylifrovat z ložnice smilies/cheesy.gif (supluju Alenku, když pauzíruje...)
červenec 03, 2011 19:31
bb, dobrej pokus, : Krakonoš
ale marnej. Na dialog musej bejt dva. smilies/wink.gif
červenec 03, 2011 20:38
kolik : Iris
vůbec Leoně může být? Teda řádově smilies/wink.gif
červenec 03, 2011 20:51
iris, však to leona řádově : mura1
píše: 13 let první manželství, pak druhé manželství a z něj dnes už dospělé dítě, které se odstěhovalo. takže suma sumárum 50 a více
červenec 03, 2011 23:28
ne bíbí : alík puntík
měl si dát tu práci a znovu ji získat. Už se mu to jednou povedo - tedy přinejmenším dvakrát. Hele, máš-li rodinu a děti, nerozbíjíš ji jen tak mýrnix dýrnix. Něco se muselo stát. Třeba blbost - teda z kolemjdoucího pohledu, ale bylo to třeba zásadní pro jeho ženu. Někdy stačí necitlivé blbé kecy..jakože na ty jsou pánové mistři světa. Třeba se chtěla jen stulit a popovídat si.....ale pán to prostě viděj jinak. Třeba měl pocit, že KDYŽ JI ŽIVÍ (na tohle jsem byla já zvlášť alergická), takže by mu neměla DĚLAT ZBYTEČNÝ FÓRY. Třeba se jeho žena odstěhovala z ložnice na pár dní, jen proto, že se potřebovala vyspat. No - ale tohle chlap nepochopí - jaká únava, jakej spánek - když se na CELEJ DEN FLÁKÁ DOMA. ...no - a už to jelo. A Kolemjdoucí, místo aby hned ze začátku pátral po příčině a snažil se ji odstranit a uvést věci do původního stavu, který vyhovoval oběma, tak jí začal zahýbat. No...tím si ji teda rozhodně nezískal. A on si dodnes odmítá připustit, že by snad na celé věci nesl nějakou vnu. Vina leží jasně na ní.....je to mrcha frigidní a líná, která se válí doma s dětma, odmítá plnit manžeské povinnosti - na které on má přece právo, když ji živí. A jestliže jí to dal najevo - jakože dal, nebylo cesty zpátky. No - a chtěla bych vidět tebe Bíbí, jak by ses za takovéhle situace tulila. Já v týhle situaci byla.....a jediný, co jsem pak chtěla bylo, ASPOŃ JEDNOU SE POŘÁDNĚ VYSPAT!!!! A když jsem se svého muže konečně zbavila, připadala jsem si, jako když jsem zdrhla z kriminálu. A už nebylo cesty zpátky.
červenec 04, 2011 08:00
jasně, ale to my nevíme, že ne :) : bb2
nevíme, jestli byl kolemjdoucí stejné hovádko jako tvůj první manžel, nebo stejný chlap jako můj. Tatínek mých dětí pracoval za dva, aby vydělal na tři, ale na večerní koupání holčičky se těšil, o víkendu v noci vstával, vymáchat pleny mu nečinilo potíž, na vypulírovaném bytě a teplé večeři v sedm večer netrval, naopak se rychle smířil s chaosem a namazaným chlebem a manželkou spící v nemožnou dobu. My se nemohli dočkat a šestinedělí jsme si poněkud zkrátili a spát sama v pokoji s miminem by mě nebavilo. Vlastně ani nevím k čemu by to bylo, odpočinek od péče o dítě v noci žádný a manželovi stačilo říct, že se mi nechce, znásilnění nehrozilo. Takže nebyl důvod odcházet. Blbé kecy typu "živím tě a ty se doma válíš" jsem neslyšela, neb jsem se válela s naším dítětem a on nebyl slepej ani blbej, aby neviděl, že to obzvlášť s prvním miminkem a první měsíce bez automatky, natož myčky a jiných současných vymožeností, nebyl zrovna medík. Takže my to vidíme každá podle svých zkušeností. Ale u Kolemjdoucích to mohlo být úplně jinak, žejo.
červenec 04, 2011 13:41
Kdyby tomu bylo jinak - třeba tak, jako u tebe, : alík puntík
pak by jeh ženu ani ve snu nenapadlo, aby se odstěhovala ze společné ložnice. Jinak - tohle mi je celkem jedno...vadí mi způsob, jak kolemjdoucí tu situaci řešil. Nevěra mi nepřipadá jako spolehlivá metoda ke znovuzískání něčí lásky.
červenec 04, 2011 14:12
Chci říci, : alík puntík
že Kolemjdoucí dal své ženě jasně najevo, že mu nestojí za to, aby se kvůli ní nějak přemáhal....prostě když nechtěla - nepátral po příčině (zřejmě to považoval za ztrátu času) ale nabrnkl si jinou, která chtěla. A c mi přijde obzvlášť "charakterní", našel si ženu vdanou, aby v případě "maléru" nesl následky někdo jiný - tedy její manžel. Tys měla prostě kliku. Ale věř mi, že každej ji nemá. Kudlanka je toho důkazem. Není to ničí vina, ani zásluha. Ale nkdy nevíš dopředu, co se může stát. (No, ty máš třeba věštecké schopnosti a víš to - ale většina lidí je nemá a uzavření manželství je v každém případě krok do tmy.Zvlášť vdáváš-li se poprvé a z lásky a nevíš, na co si máš dávat při výběru partnera bacha. Třeba tvé děti trpěli nechutenstvím. Moje od narození strašlivě žraly a já kojila každý dvě a půl hodiny a přesto se pořád budily hlady. A jediný, co jsem tenkrát opravdu chtěla, bylo osm hodin spánku v kuse. Pak jsem byla ochotna i zemřít. Ty si TOHLE nezažila - což ti přeju, ale není to důkaz toh, že nic takovýho neexistuje.
červenec 04, 2011 14:24
Já vím bíbí, tys mi chtěla dát najevo, že generalizuju, že každej mužskej není takovej hajzl, : alík puntík
že ten tvůj třeba ne. Což je v pořádku a já ti to přeju.....ale konkrétně Kolemjdoucí hajzl je....aspoň se tak zachoval - a nejenže se za to nestydí, ale považuje to za normální a navíc se s tím vytahuje.....není mu to líto, nemrzí ho to, naopak, je přesvědčenej, jakej je frajer a jak na to vyzrál. A ví, že pánové s ním budou souhlasit...i když třeba neměli tu "odvahu" něco takovýho udělat, souhlasej s ním a myslí si, že na to měl právo.....zatím se žádnej z nich neozval, asi mu záviděj, nebo co. Jednej, kdo se ozval jsem já - no a hehehehe - mně přece nebudeš brát vážně, že jo, jsem totiž podle obecného mínění hysterka, co nenávidí brabečky...no osobně proti brabečkům nic nemám...ale mám hodně proti hajzlům, jako je Kolemjdoucí. Hele Bíbí - kdyby ti tenkrát tvůj muž udělal to samé co Kolemjdoucí, zajisté by sis taky nebrala sevítky. jo - většicna chlapů je slušnejch - ale konkrétně Kolemjdoucí NENÍ! Spokojená?_
červenec 04, 2011 18:30
ne, já chtěla dát najevo, : bb2
že ne každá mladá zdravá žena přestane mít o partnera zájem natolik, že se odstěhuje z ložnice, ale že takové byly, jsou a budou, a jejich partner vůbec nemusí být hajzl, naopak.
Avšak netušila jsem, že paní Kolemjdoucí byla takový chudák a pan Kolemjdoucí byl takový hajzl, no vy se znáte osobně leta letoucí, tak máš přehled, já holt jen tak v rámci netové diskuze uvažuju o možnostech, ale ty VÍŠ jak to bylo, jak to je, proti tomu samozřejmě nelze nic namítat smilies/smiley.gif

červenec 04, 2011 23:29
ale on to sám řekl. : alík puntík
On neřekl, že pátral po tom, proč to ta žena udělala - on řekl, že když to udělala, tak to vyřešil tím, že ji začal zahýbat, aniž by si dal práci, aby vůbec zjistil, co se děje. Řekl to on - ne já, a je na to náležitě hrdej. Podívej se, kdyby o něj nikdy před tím nestála - asi by neměli ty děti, že jo. Takže se něco muselo stát.....Kolemjdoucímu jeho žena prostě nestála za to, aby zjistil, kde je zakopaný pes. Jestli se též "poradil s kamarády z hospody", nebylo co řešit. Jeho žena mu to zarušeně mockrát řekla...ale chlapi zásadně neposlouchají - zvláštěpak něco, co říká nějaká ženská...teda promiň, krom tvýho muže. A kolemjdoucí - jak nám sám sdělil, neb tu informaci mám od něj - a ty taky - se zachoval jako hajzl. no uznej sama - napsal by něco takového slušnej a férovej chlap (teda pokud něco takového existuje i jinde než ve filmu):Ne, nedotklo se mě to, jenom pro Tebe na vysvětlenou (kudlanky databázistky to všechno už vědí): zklamala mě bývalka, která se po druhém děcku odstěhovala z ložnice do dětského pokoje. Tak jsem si to vyřešil po svém a opravdu toho dneska nelituju. A co se toho "neměl štěstí" týká - možná jsem naopak právě štěstí měl, poznal jsem několik báječnejch ženskejch, který bych jinak asi nepotkal. A že jsem nenašel takovou tu na "dosmrti", to bylo způsobeno tím, že jsem takovou nehledal (a nadále nehledám). Tedy přímo programově se jim vyhýbám. Takže, když milenku, tak jedině vdanou. Nejlépe šťastně vdanou, která se nehodlá kvůli mě rozvádět (takovou Leonu, třeba...)

No - jak bys takovýho chlapa nazvala ty? Předpokládám, že přítomným pánům by zaručeně nevadilo, kdyby jim takovýho pán "obhospodařoval" jejich manželky (jasně že z "bezpečnostních důvodů) a považovali by Kolemjdoucího za chytrého - ne-li za génia.
červenec 04, 2011 23:49
... : bb2
Nezastávám se ho, ale připouštím možnost, že důvodem k jejímu odmítání sexu s manželem nebylo jen to, že to byl hajzl, že ji tejral apod.
To, že s ním měla děti, nic neznamená, spousta žen chce dítě a o muže ani nestojí, dnes si ho prostě nechá udělat i bez svatby, dnes jsou svobodné 30-40 leté matky běžné, před 30 lety ne, musely se vdát.
Tehdy bylo téměř nemožné žít v páru se ženou, natož aby lesbický pár vychovával dítě, takže i žena, která v podstatě nesnášela sex s mužem, se vdala a "nějak to přetrpěla", aby měla dítě.
Když se vdala frigidní žena, která měla partnera upřímně ráda a nejraději by s ním dožila v přátelském svazku bez sexu, tak se občas přemohla, aspoň zpočátku, aby ho potěšila. Dřív nebo později se ale každý přestane přemáhat nebo přetvařovat a když pro něj jsou pokusy partnera o sblížení spíš na obtíž, a vidí, že jeho to navíc trápí, je oddlená ložnice řešením - pro toho, kdo je ve vztahu spokojený bez sexu.
Ale co ten druhý? Jaké má možnosti v těchto případech? Pravidelně svou ženu znásilňovat, nebo se rozvést, což před 30 lety znamenalo uvrhnout ženu s dětmi v bídu, neb nebyly takové dávky co dnes a maminka s malými dětmi doma byla víc závislá na příjmu muže, než dnes.
Zbývá doživotní masturbace nebo milenka.

Že to kolemjdoucí vůbec nezkoušel je možné, ale nemuselo to tak být, nikde jsem to nečetla - nebo četla a zapomněla.
Že je cynický vyplývá buď z povahy, nebo z věku a životních zkušeností.

No a vdané milenky určitě neznásilňoval, takže neměl o nic víc másla na hlavě než ony šťastné vdané ženy, matky od rodin, že?
červenec 05, 2011 00:44
... : bb2
ale chlapi zásadně neposlouchají - zvláštěpak něco, co říká nějaká ženská...teda promiň, krom tvýho muže.

nejen on, i můj děda naslouchal své ženě, až ho někdy hlava rozbolela a musel si sbalit viržinka a jít s ostatními muži, naslouchajícími svým ženám, vyčistit si hlavu někam, kam ženy neměly přístup smilies/smiley.gif
Táta poslouchá bedlivě co mu máma říká, ale vždycky měl dvě zaměstnání a dost koníčků a různých aktivitsmilies/wink.gif
Syn poslouchá pečlivě bez rozdílu pohlaví, pokud ho zajímá, co dotyčný povídá, a navíc chápe i ve svém mladém věku, že ženy potřebují mít pocit, že je jim nasloucháno, jinak se cítí špatně. Důsledkem tohoto uvědomění je neutuchající zájem slečen, takže dřív či později se nutně bude muset stát aspoň občas srdce lámajícím hajzlem, aby to ustál, jinak to nevidím :-) nejvíc ze všeho mu kromě zdraví a dobrého živobytí přeju, aby dostal co dává a dával co dostane a nemusel řešit odchody z ložnice.
červenec 05, 2011 00:53
Osobně si myslím, : Anka
že Kolemjdoucí je spíš takový "provokatér", právě že píše Kudlankám, tak je asi chce někdy "popíchnout" a jak vidno - daří se mu to. Pokud žije tak, jak píše, je mi ho spíše líto, ale protože ho neznám osobně, nikdy bych si nedovolila psát o tom, že je to "hajzl" :-). Co by potom byly ty údajně "šťastně vdané ženy", které vybírá jako milenky?
Proboha, co může nabídnout šedesátník? Jak už jsem psala - umění naslouchat a lichotky :-)
Pokud "boží mlýny melou", tak se mu to vrátí...myslím, že život, jaký si vybral je spíše k politování (ale je to věc názoru).
červenec 05, 2011 08:43
bb, Anko : Iris
Pravda tu má každý zřejmě trochu, neboť neznáme okolnosti ani kolemjdoucího osobně. Já si myslím, že je hodně provokatér, rád nás tady úspěšně dráždí. Ale já vždycky přemýšlím, proč by necitelný hajzlík a spokojený obšourník chodil a psal do Kudlanky, já nevím, ale spokojeně praktikující necitelný ku..vník má dle mých zkušeností jiný denní a noční režim, než sedět na Kudlance a číst nešťastné ženské plky.A provokovat nešťastné nebo nabroušené kudlanky svými příspěvky.

Ale na druhou stranu - i pokud by byl kolemjdoucího pohled na život jen bohapustou teorií, kterou ve skutečnosti nežije a kterou třeba vyznává jen teoreticky silními kecy (latinsky per-hubam smilies/wink.gif ),i tak se mi tenhle náhled na partnerský život nelíbí.A Alče se nedivím, že ji to rozčílilo, pokud by to bylo míněno vážně, štvalo by to i mně.

Ale provokatéra kolemjdoucího tu mám ráda, patří sem jako roznětka nebo tak něco smilies/wink.gif
červenec 05, 2011 13:46
Anko : Iris
milá, věříš, že já bych si klidně pohledného, šarmantního, galantního, sečtělého, štíhlého, voňavého, inteligentního a milého šedesátníka ráda k sobě připnula jako ozdobnou brož možná proto, aby mi "jen" naslouchal a lichotil? smilies/wink.gif
červenec 05, 2011 13:56
jejda : kolemjdoucí
chvilku tady člověk není, a co se všechno o sobě dozví smilies/grin.gif Je mi to blbý všechno znova vyúpisovat, když už jsme to tu vcelku do detailů propírali a Puntíkatá mi stejně nevěří ani slovo, protože ona ví všechno nejlíp, asi u nás tenkrát bydlela. Ale protože se mě bíbí zastává, a asi mi i věří, měl bych něco vysvětlit, alespoň pro ni. Především bych rád řekl, že moje žena byla vždycky perfektní máma i hospodyně. Žádná uštvaná ubožačka, která se nevyspí, protože nemá ani ty elementární schopnosti si něco zorganizovat. Po prvním děcku to sice bylo chvíli trochu náročnější, ale kluk moc nezlobil, dobře spal, a večerní koupání jsem měl samozřejmě se vším všudy na starosti já a i ostatní dělbu práce (taky jsme přitom zařizovali byt) jsme v pohodě zvládali. Taky jsme v té době byli naprosto spokojený a zamilovaný pár, což trvalo právě pět let. Pak se narodila holka a i když taky nebyla problémové dítě a nemuselo se kolem ní nějak moc poskakovat, žena se zachovala, jak už výše psáno a níže několikrát citováno. A v té době jsem to chápal jako pochopitelné a dočasné, takže jsem nepátral. A když už to trvalo nějak moc dlouho, tak jsem napřed nesměle a potom i směleji začal vyzvídat, kdy se hodlá nastěhovat zpátky do ložnice. A bylo mi dáno (opakovaně) dost jasně najevo, že už nikdy, že je takhle spokojená. Mohl jsem odejít už tenkrát, ale holce bylo deset let, klukovi patnáct a oba mě dost potřebovali, takže jsem to dalších patnáct let vydržel, dokud se děti neoženily a nepovdávaly, a dokud jsme spolu se ženou oběma nezajistili bydlení. No a během těch třiceti společných let jsem si přeci jenom tak nějak udělal obrázek, jak to s náma vlastně od začátku bylo. Něco mi naznačila tchýně, něco švára a něco jsem si domyslel. V hospodě jsem se tedy opravdu neradil, neb do hospody jsem nikdy nechodil, nechodím a choditi nebudu. Pivo nepiju a na hospodský kecy nejsem zvědavej. Bejvalka totiž především chtěla strašně moc co nejdřív vypadnout z domova a vdát se jí připadalo jako nejjednodušší řešení. A u mě měla velkou šanci, že brzo dostaneme byt, protože fabrika byty stavěla a dávala. Taky jsme byt dostali hned jak se kluk narodil. A ona měla tím pádem splněno. Status vdané paničky, dvě děti, kde bydlet, a navíc manžela s tuzexovým kontem. Kromě toho manžela jí to dokonce všechno zůstalo....

červenec 05, 2011 14:10
kolemjdoucí, dík : Iris
za vysvětlení, takhle nějak jsem si to myslela...Ono se to tu asi propíralo, já tu ale ještě nejspíš nebyla a ve starých debatách se těžko orientuji.

červenec 05, 2011 14:22
Iris, bohyně duhy, : kolemjdoucí
tak to jsem (skoro) přesně já smilies/grin.gif, ale ty bys určitě taky chtěla "nadosmrti" a to já slíbit nemůžu....jo, a píšu sem převážně, když jsem v práci a nemám zrovna lepší zábavu, neb "stroje pracují za nás".
červenec 05, 2011 14:27
Kolemjdoucí, : Iris
chtěla bych to nadosmrti, to si piš smilies/grin.gif
Ale to zas už není tak nadlouho.
Tak se alespoň spokojím s tím, jak mne tu krásně jen Ty oslovuješ, hned se cítím jaksi..barevněji smilies/smiley.gif
červenec 05, 2011 14:34
Tak kolejdoucí se vočistil, : Krakonoš
leč ve vočích Alenky byl, je a zůstává hajzlem. smilies/grin.gif smilies/cheesy.gif Jo kdyby ještě vona dokázala stejně bravurně a elekantně vyvrátit tu nenávistnou hysterku, leč na to by ani celej webprostor přidělenej doméně kudlanka.cz nestačil smilies/grin.gif smilies/cheesy.gif smilies/grin.gif smilies/grin.gif smilies/tongue.gif smilies/kiss.gif
Kolemjdoucí, palec nahoru, klóbrc dolů! A musim říct, že jedno Alenka trefila - závidim ti (v dobrym). Nikoli milenky, na ty se*e pes, ale bejvalku. Totiž to, že byla aspoň perfektní máma a hospodyně (a ty žes nebyl ten hajzl, kterým ses stal až svým vstupem na kudlanku smilies/grin.gif), díky čemuž vaše děti mohly vyrůst v úplný rodině, ve který se k sobě rodiče chovali aspoň slušně, když už né s láskou. Moje to štěstí neměly a přes všechnu snahu - tu startovní čáru maj přece jen trochu blbě posunutou. Vyrůstat bez mámy je prostě na ho*no, ať se vostatní snažej jak chtěj. Takže tak. Alenka si tu může vykřikovat co chce, vo partnerskejch vztazích ví velký kulový bez vohledu na věk. smilies/wink.gif
červenec 05, 2011 14:47
a tebe Kolemjdoucí nikdy nezajímalo : alík puntík
PROČ TO UDĚLALA? Píšeš, že tě zklamala - ale nzklamal jsi náhodou ty ji? O partnerských vztazích vím víc než dost.....ale asi z jiného pohledu. Ale asi ten váš pohled je ten jedinej správnej, že jo. No, jestli to nebude příčina toho, proč tvá žena ze společné ložnice odešla.
červenec 05, 2011 16:29
Alenko : kolemjdoucí
stále znovu a znovu mne utvrzuješ v tom, že chápání psaného textu je poněkud (velmi) nad Tvoje schopnosti. A ještě - kde proboha píšu, že mne zklamala? Já jsem byl až na tu jednu výjimku se svoji ženou naprosto spokojenej, dokonce jsme navenek vypadali jako úplně normální spokojený maželství, chodili jsme normálně na návštěvy po známejch, do divadla, do kina. Já jsem se necítil ani zklamanej, ani oklamanej, ani podvedenej. Prostě jsem ten její postoj k sexu vzal jako fakt. Jo a o partnerskejch vztazích toho milá, zlatá víš opravdu kulový.
červenec 05, 2011 16:55
dobře kolemjdoucí - tak jinak... : alík puntík
jak bys ty sám nazval děvu,resp. vdanou paní která zásadně souloží jen s ženatými pány? Tedy takovými, co nejsou ženatí s ní?Jak byste ji nazvali vy ostatní.....zajisté je to četná a charakterní dívka, či žena, která se chová zásadově a férově - zvláště pak ke svému muži. Jinak napsal jsi přesně toto:" zklamala mě bývalka, která se po druhém děcku odstěhovala z ložnice do dětského pokoje. Tak jsem si to vyřešil po svém a opravdu toho dneska nelituju." Takže jak sám říkáš, tvá žena tě nezklamala - kdo tě teda zklamal? Nebo jsi kecal? A kde je záruka, že nekecáš teď? Takžejsi s nejvyšší kravděpodobností kecal i jí - a zklamalo tě, že ti na to přišla, že jo?
červenec 05, 2011 18:43
nechtěla jsem už raději nic psát, : leona (
ale podle všeho jsi alíku puntíku asi ženská hodně zklamaná životem, dost možná že by ti bylo nejlíp v klášteře.
Koukám, jak jako buldozer ryješ a ryješ, svoje názory vydáváš za jediné kategoricky pravdivé.
Ty vůbec neuznáváš, že by to všechno mohlo být úplně jinak, než si to představuješ nebo než to cítíš ty. Já jsem sem nepsala, abych se nějak vytahovala, ale abych řekla, jak jsem to nakonec všechno vyřešila.
Můžu ti říct, že nikdo z nás zúčastněných není nešťastný.
Tak pokud je nějaká vdaná, která je jinak doma úplně spokojená, případně nějaký ženatý, který má jinak hodnou a milou ženu, tak proč by se měli současně odsoudit k milostné abstinenci? Ty ovšem bys mužům doporučila studenou sprchu a ženským, aby neměly roupy, tak třeba jít gruntovat, že?
Ty jsi asi moc spokojená nebyla a teď asi taky nejsi, protože bys jinak nebyla tak urputná.
Přeju hezký den.

červenec 05, 2011 19:02
alčo : kolemjdoucí
netušil jsem, že reaguješ na pět dní starý příspěvek, já myslel, že reaguješ na ten dnešní.
A k tomu zbytku - ona mi nikdy na nic nepřišla. Když jsme ještě žili životem manželským, eměl jsem důvod jí zahejbat a v pozdější době se nikdy nijak zvláště nepídila po tom, kde kdy jsem. Dokonce si myslím, že jí to takhle velmi vyhovalo...jaktože tohle všechno nevíš, když všechno víš?
červenec 05, 2011 19:06
Leono : babi
přece jsi sem psala proto,že jsi chtěla znát názor druhých.A teď se zlobíš,že s Tebou někdo nesouhlasí.
červenec 05, 2011 20:50
Milá babi, : leona (
ne, já se vůbec nezlobím, nemám proč.
A když, tak jen na to, že někteří to, co jsem napsala, velmi špatně a asi jen zběžně četli:
Kde tam vidíš napsáno, že jsem chtěla číst nějakou radu nebo názor?
Ano, názory pochopitelně může každý mít, a já si je tu ráda přečtu. Ale opravdu mi nijak nevadí, když má někdo jiný názor, proč by taky? Jen - fakt jsem jen chtěla dát vědět, jak to se mnou dopadlo. Pokud mne tady za můj spokojený život odsuzujete, je to vaše volba...
červenec 05, 2011 21:13
Leono : kolemjdoucí
víš v čem je tady problém? Ty jsi totiž napsala
Můžu ti říct, že nikdo z nás zúčastněných není nešťastný.
Ergo kladívko z toho vyplývá, že i Ty jsi šťastná. A to se neodpouští.
červenec 06, 2011 06:53
já reaguji na pět dní starý příspěvek, který jsi ovšem uvedl v TÉTO DISKUSI. : alík puntík
a nepřipadá mi obzvlášť charakterní, řešit rodinnou krizi tím, že své ženě začneš zahýbat. A už vůbec mi nepřipadá úžasný, že tak činíš hlavně s vdanými ženami, aby ses vyhnul jakýmkoli případným nsledkům. Je mi líto, ale mně to fakt pořád připadá, že se chováš jako hajzl. No, budiž ti přáno....ala pamatuj na boží mlýny...taky nebudš furt mladej a výkonnej.
červenec 06, 2011 08:42
Milá Leono, : alík puntík
nevím o co ti jde, ale já jsem v této diskusi na tvůj příspěvek vůbec nereagovala, jediné, co mě nadzvedlo , byl názor Kolemjdoucího. Byl to Sinix - ne já - kdo napsal, že by si o tebe neopřel kolo. A proč jsi sem tada psla, když nechceš slyšet ničí názor na věc, nebo nějakou radu. Jsi šťastná - OK, tak je to v pohodě..tak proč jsi sem teda psala?Jinak - já teda šíleně šťastná nejsem, tráúí mě spousta věcí, ale muži to teda nejsou. Jsem po třetí vdaná a to manželství v naprosté pohodě už trvá deset let. S prvním muže jsem se - právě kvůli jeho nevěrám - rozvedla, druhý bohužel zemřel. V podstatě jsem měla kliku, protože jsem nikdy nepocítila potřebu najít si milence...jenom ty nervy s tím, jak zakrýt nevěru...a stejně se nakonec všecko prolátne...na to jsem fakt nikdy neměla. Ne, že by nebyla příležitost, takovejch vobejdů, jako Kolemjdoucí, co jedou pouze po vdanejch paničkách, jsou všude kolem mraky. Ale zatím ani jeden nebyl tak úžasnej, aby mi za ten nervák stál. A pak, zásadně nedělám věci, které nechci, aby jiní dělali mně. Jinak můj druhý manžel byl o sedmnáct let starší než já, takže, kdyby přišlo na věc, tak by "hlídal " on mě, tomuhletomu je třiasedmdesát a má pacemaker...takže podobné radovánky s nevěrou by ho asi zabily, navíc na to má stejný názor jako já. Takže si teda fakt nepřipadám jako zralá na klášter. Ale co ty děvenko? Píšeš jak jsi šťastná a všichni kol tebe jsou šťastný...tak kde je teda problém? Že by svědomí?????
červenec 06, 2011 08:56
alíčku : kolemjdoucí
já už dávno nejsem mladej, my dva jsme totiž stejně starý, víš. Ale na rozdíl od Tebe ještě výkonej jsem, i když s dopomocí smilies/grin.gif smilies/grin.gif smilies/grin.gif
červenec 06, 2011 09:07
Kolemjdoucí : Iris
ale no tak, co to je za poznámku ? smilies/sad.gif
červenec 06, 2011 09:38
dobré ráno Duhovko : kolemjdoucí
to my se občas tady s puntíkatou tak škádlíme smilies/wink.gif
červenec 06, 2011 09:47
Kolemjdoucí : Iris
a tak to jo. Asi jsem profesionálně přecitlivělá smilies/smiley.gif
červenec 06, 2011 10:00
jak taky jinak : alík puntík
neznám chlapa, kterej by o sobě někdy řekl, že je starej a nevýkonnej smilies/wink.gif
červenec 06, 2011 12:15
Vážená puntíkovaná, : leona (
nějak jsem si nevšimla, že se sem smí psát jen o průšvizích, případně prosby o radu.
Tak ještě jednou (snad naposled) pro tebe:
Já jsem sem nepsala, abych se nějak vytahovala, ale abych řekla, jak jsem to nakonec všechno vyřešila. Můžu ti říct, že nikdo z nás zúčastněných není nešťastný.
Tak pokud je nějaká vdaná, která je jinak doma úplně spokojená, případně nějaký ženatý, který má jinak hodnou a milou ženu, tak proč by se měli současně odsoudit k milostné abstinenci? Ty ovšem bys mužům doporučila studenou sprchu a ženským, aby neměly roupy, tak třeba jít gruntovat, že?

podívej, chápu, že jsi neměla asi jednoduchý život, ale nemůžeš všechny poměřovat jen podle sebe. To je jak kdybys všechny nutila jíst jen to, co chutná tobě.

Víš co ale naopak nechápu? Proč se musíš pořád do někoho navážet, např.:
Ne, že by nebyla příležitost, takovejch vobejdů, jako Kolemjdoucí, co jedou pouze po vdanejch paničkách, jsou všude kolem mraky. Ale zatím ani jeden nebyl tak úžasnej, aby mi za ten nervák stál.

Te se asi cítíš jako ta, co všecvhno ví, vždycky má pravdu a hlavně všechno musí zkritizovat.
A nakonec: já už opravdu nemám problémy, a snad podesáté ti říkám, že se tu s tím nevytahuju, nečekám na tvůj názor a nepotřebuju ani tvou radu, natož tvoje opovržení.
Prostě jsem jen chtěla ukázat, jak že život barevný, že se dá nakjít radost všude, že se dá žít docela fajn, i když není všechno zrovna namalované na růžovo.
Myslíš, že už bys to mohla pochopit?
červenec 06, 2011 12:43
Leono : Iris
Proč Tě zlobí zrovna Aleniny typické příspěvky, když ona podle toho, co jsem pochopila spíše kope za Tebe? Zlobí se na chlapy a v tom rozhořčení třeba vždycky všechno správně nepřečte nebo nenasměruje. Ale Tebe podle mého soudu nenapadala - na rozdíl od jistých pánů, kteří psali něco o kole.
Vždyť si žij svůj život jak Ti vyhovuje, nechtělas radu, chtěla ses třeba svěřit se svým posunem v životě a co já vím, to je v pořádku. Rozběhla se debata, kde Ti zdaleka nebylo jen spíláno, pak to uhnulo trochu šejdrem a debata, která se rozběhla mezi Alenou a Kolemjdoucím by Tě neměla až tak naštvat, nebylo to ani o Tobě, nebo jo? A myslím, že tu všichni poměřujeme podle sebe, proto je to tu pestré.
červenec 06, 2011 13:01
aleno : kolemjdoucí
neznám chlapa, kterej by o sobě někdy řekl, že je starej a nevýkonnej
to by ses divila, ona je to stará finta, bylo to už ve filmu Někdo to rád horké, ale na ty pečovatelské typy to docela zabírá....
červenec 06, 2011 15:00
.. : kolemjdoucí
kdo si nepamatuje, tak tady od třicáté vteřiny
http://youtu.be/51jEWHH1wUU
červenec 06, 2011 15:05
kolemjdoucí : Iris
takhle si představuješ tu dopomoc? smilies/grin.gif smilies/grin.gif
Moc hezkej film. Jen pozor - pečovat o hezkého milionáře může trpělivou, mladou a krásnou bavit, ale s protivným a nepěkným dědkem to nemusí bavit ani postarší pečovatelku. Tedy myslím si to, nezkoušela jsem smilies/wink.gif

červenec 06, 2011 17:05
no já měl spíš namysli : kolemjdoucí

červenec 06, 2011 18:02
... : Iris
jasně, modrá je dobrá, napadla mně hned jako první, ale pak jsem si říkala, že na to možná jdeš rafinovaněji smilies/cheesy.gif smilies/wink.gif
červenec 06, 2011 18:18
... : bb2
nebesky modrá? a já doteď žila v tom, že je růžová:-)) růžová pilule štěstí...
červenec 06, 2011 18:56
.. : kolemjdoucí
modrá je pro chlapečky. Až bude nějaká pro holčičky, určitě bude růžová....
červenec 06, 2011 19:06
bb : Iris
to je nejspíš Brufen, když ženu přestane bolet hlava, je šťastná smilies/grin.gif
červenec 06, 2011 19:12
... : bb2
ajo, růžové štěstí zvané ibáč :-)
červenec 06, 2011 19:38
kolemjdoucí, : bb2
radši levandulovou...vzhledem k posunuté hranici bych se toho mohla dočkat jako dárku na odchodnou ze zaměstnání, že
červenec 06, 2011 19:39
pro bíbí : kolemjdoucí
červenec 06, 2011 20:22
... : bb2
:-)
červenec 07, 2011 00:51
... : Karlos
Po přečtení této debaty jsem už skálopevně přesvědčen, že Alenka je zahořklá, stará bába s křišťálovou koulí, pro kterou netřeba jakýchkoliv informací a argumentů.. smilies/grin.gif
červenec 07, 2011 05:50
Taky to doplním. : Sidon
Nikdy jsem nebyl u soudu za vlády těch, co dovedli poručit větru a dešti, takže nemám žádnou zkušenost s tím výrazem, se kterým se často setkávám v křížovkách - ASESOR - přísedící u soudu, soudce, nebo soudkyně z lidu, ale díky většině příspěvků zmíněné dámy mám jasnou představu, o jakou "postavu" se asi jednalo. smilies/wink.gif
Jenže ona si často stěžuje, že nemá brýle a tudíž se dopouští četných překlepů, které jsou mnohdy legrační, a já z toho usuzuju, že nejenže se jí "špatně" píše, když nemá ty brýle, ale pravděpodobně i "špatně" čte, což by pak vysvětlovalo to, že jí některé "podstatné" věci uniknou a ona pak chudák "vaří z vody". smilies/grin.gif
červenec 07, 2011 07:32
Jste vedle! : deeres
Ála je možná dle vás stará bába s poněkud upjatými názory, které hájí jako buldozer,ale určitě ne zahořklá! Je teda urputná, to je fakt, ale zase je s ní sranda!
červenec 07, 2011 09:09
deeres : Iris
jsem ráda, že ses Aleny zastala, už to tady vypadalo, že celá debata se zase sveze na pranýřování Aleny.Urputná tedy je, to je krásný výraz a sedí.Jo, blbě vidí, sem tam se špatně strefí,někdy sleduje špatný směr, který si nesprávně zarytě určí,také budeme takoví. Je svá a píše upřímně tak, jak to cítí, nevaří z vody, píše jen po svém o prožitém nebo vysledovaném.Nezáleží na tom, jestli to vidí tak jako většina, každý vnímá tentýž problém po svém. Až jí někdy závidím, co mně decentnějšími výrazy nezdravě hlodá ve skrytu duše a nikdy bych si netroufla nahlas říct, ona vybalí na férovku i s tím, že může očekávat ukamenování.A příště zase, stojí si za svým, jako ten buldozer, někdy je to fakt skoro protivné.
Ale zase - nejsem tu dlouho, ale už jsem s ní zažila jak tu srandu, tak i překrásné lidské postřehy v úžasných článcích.Na rozdíl od jiných.A to beru na vědomí, počítám s touhle stránkou její duše.

A k té staré bábě - jsme tu různě staří, je snad nějaké kriterium pro vstup na Kudlanku? Jasně, že třicetiletá, zdravá a hormony nadupaná osoba s jasným myšlením a nezdolnou fyzičkou má trochu jiný pohled na věci kolem než starší člověk, který s dopomocí i dýchá a chodí, zato má za sebou dvakrát víc životních zkušeností. Ale s tím se snad může počítat a v diskusi to může být přínos, ne? Když se s tím tedy počítá a používá se slušnost.
červenec 07, 2011 10:07
.. : kolemjdoucí
každopádně by nám tu chyběla. A líbí se mi, že se neuráží, i když jí někdy trochu pozlobím....
Daleko víc mi vadí vzájemné osobní antipatie (naštěstí jen několika málo) některých jiných návštěvníků kudly. Jinak co se puntíkaté týká, byla tu její fotka. I s kočkou....
červenec 07, 2011 10:08
Irisko, : Anka
krásně lidsky jsi to napsala.... Díky. :-)
červenec 07, 2011 11:26
Anko, : Iris
Ty jsi moc milá, jak Tě poznávám. Ale myslím, že to tu odpoledne spíš schytám smilies/wink.gif

červenec 07, 2011 13:16
Pro IRISKU a KOLEMJDOUCÍHO... : Anka
Irisko, jsi velmi zajímavá žena, myslím si, že se vymykáš průměru. Věř mi, že bych Ti moc přála klidnou dušičku a abys potkala někoho, kdo by si Tě vážil, ocenil a měl rád... :-), (jak už jsem psala jinde).

Kolemjdoucí, myslím si, že i Tys byl věrný a milující muž, dokud Ti Tvá žena nedala najevo, že o milování s Tebou nestojí. Pak se nedivím, že jsi to hledal jinde. Ale myslím si, že takové to povrchní milování se spoustou žen Tě naprosto nemůže uspokojit (ale uznávám, že je to jen můj názor). PROČ jsi nehledal ženu, která by Tě milovala "napořád"?
Jak dlouho Ti ještě vydrží tohle "lítání z květu na květ"? Ale nechci se Tě dotknout.


červenec 07, 2011 14:56
Milá Anko : Iris
četla jsem to Tvoje přání jinde a děkuji za ně.smilies/smiley.gif
Tak až sem na Kudlanku jednou budu psát reportáž o znovunalezeném štěstí,novém objevu nebo další svatbě smilies/wink.gif,budu se pozorně dívat, jestli někde poblíž najdu tuhle fajn Anku s otevřeným srdcem, abych se pochlubila právě jí smilies/wink.gif
Hezký den.
červenec 07, 2011 15:07
Jste nevděční! : deeres
Měli byste otečkovanému Alíkovi poděkovat.Na Kudle se objevil nový článek o moravské vlajce. Čekala jsem výbuchy vlasteneckých vášní, spousty emocí, ale nuda, nuda, nic.
Zatím nikdo nepřišel s nápadem, že Česko je blbý název pro republiku a že bychom se měli jmenovat spíše Morčeslez a nebo snad Slezmorče, to podle toho , jak se dohodnou Slezané s Moraváky. A tak čekám, s čím přijde Kučerovic Ála, aby vás svým názorem zase nadzvedla a trochu to tady rozproudila.
červenec 07, 2011 18:53
Deeres, : Sidon
v některých bodech s Tebou souhlasím, ale určitě ne ve všech. Ty se zastáváš Aleny, protože ji znáš osobně a to je velmi podstatný rozdíl, než to, když si přečtu její názor a její reakci, napsanou na obrazovce. Nemůžu reagovat jinak, než na to, co tam ona napíše. Já mám taky kolikrát sto chutí napsat "od plic", jak a co si myslím, ale právě ta "civilizovaná" úroveň zdejší diskuze mi to jaksi "nedovoluje", tak se radši vzdám komentáře, nebo se snažím o "mírnější" tón, narozdíl od Aleny, která klidně nazve někoho "hajzlem", přestože ho osobně nezná a přestože k tomu má třeba i jen malý důvod, nebo snad jenom svoji domněnku. Možná, že ten její "hajzl", je něco trošičku jiného, než je tomu u mě.
U ostatních jsem si toho nevšimnul, i když třeba s Alenou souhlasí, snaží se být více "diplomatické" a nejsou hned tak stroze "přísné" a odměřené, jako ona. Připadá mně, že ona to všechno vidí většinou "černo-bíle", ale víme, že to tak skoro nikdy není, chybí jí trošku víc "shovívavosti" a toho Kristova - hoď kamenem, kdož jsi bez viny. Mně se moc nezamlouvají lidé, kteří bez rozmýšlení vynesou "rozsudek", aniž by měli dostatek důkazů a dostatečnou znalost situace. Ono je to kolikrát těžké i pro zkušeného soudce, který má dost materiálu a svědectví obou stran, aby vynesl ten "správný" rozsudek.

Hernajs, teď jsem chtěl vložit ještě pár smajlíků do napsaného textu a ono už to nejde ! Vždycky to vleze až na konec, tak tam dám všechny a vyberte si.
smilies/smiley.gif smilies/wink.gif smilies/cheesy.gif smilies/grin.gif smilies/angry.gif smilies/sad.gif smilies/shocked.gif smilies/cool.gif smilies/tongue.gif smilies/undecided.gif smilies/kiss.gif smilies/cry.gif
červenec 08, 2011 01:47
Sidone : Iris
Deeres Alenu zná osobně, tudíž zná její způsoby i humor detailně.

Pokud reaguješ na včerejší příspěvěk v 10:07, psala jsem to já a já znám Alenu právě jen z Kudlanky, z jejích článků i debat. A přesto jí vidím tak, jak jsem napsala.Uznávám, že občas je skutečně moc striktní, ale Sidone, třeba také budeme. Musím za sebe přiznat, že jak stárnu, začínám být také čím dál míň shovívavá vůči některým nemorálním a hloupým věcem kolem sebe, mám pocit, že je jen otázka času, kdy to nevydržím a vyprsknu jako čarodějnice s kočkou smilies/wink.gif Jako bych už s věkem ztrácela trpělivost a diplomacii,říkám si často - už jsem dost stará na to, abych to či ono musela snášet nebo stále omlouvat, jakoby mi ubýval čas na nějakou diplomacii, zvláště setkám-li se s výraznou blbostí.
Ale jinak díky za to, co jsi dnes napsal,souhlasím s Tebou také v mnohém a vůbec nejsme vepři smilies/wink.gif smilies/smiley.gif
červenec 08, 2011 09:25
Už jsem si vybrala ! : wendy
Ten můj oblíbený s přivřeným očkem a pak toho nejrozřehtanějšího, hoho !!!
smilies/wink.gif smilies/grin.gif
červenec 08, 2011 09:27
Wendy ahoj, : Iris
když už jsme u toho, už jsem se tu myslím marně ptala, proč má jeden smajlík červenou pusinku, jsem v tomhle nedovzdělaná, řekneš mi to? smilies/smiley.gif
červenec 08, 2011 09:37
Iris, : Míša 2
že by to nebyl smajlík, ale smajlinka s namalovanou pusou ? smilies/kiss.gif
červenec 08, 2011 10:06
Míšo ahoj, : Iris
takže celá já? smilies/kiss.gif
No tak jestli to nemá nějaký jiný skrytý význam, tak já už jiný smajlík používat ani nebudu smilies/kiss.gif smilies/wink.gif
červenec 08, 2011 10:12
Sidone, kdybys nechyběl na debatě vo slovíčkách, : Krakonoš
věděl bys, že nejni chcanda jako chcanda, svině jako svině a hajzl jako hajzl. Prostě když to vyletí z něčí pozlacený huby, je to rázem lichotka a miloučký voslovení. Takže kdoví - možná, že chtěla Alenka Kolemjdoucího pohladit a polaskat, a tys to jenom nepochopil. smilies/grin.gif smilies/cheesy.gif smilies/wink.gif.
Né, hele, ber ji s rezervou, jenom minimum lidí má to štěstí, že k nim s přibejvajícím věkem přichází moudrost, skutečná znalost života a pochopení. Naprostá většina z nás stárne do pošetilýho vztekajícího se děcka. Takže nezbejvá, než trocha toho soucitu s našima polopříčetnejma seniorama, za chvíli tam budem taky smilies/grin.gif.
červenec 08, 2011 10:19
Iris, to se musíme asi poptat Velekudlanky : wendy
a možná má pravdu Míša2, co já vím, abych ti pravdu řekla, je mi to tak nějak jedno...

K závěru tvého příspěvku v 9:25. Vzpomínám na svého prvního vedoucího, kterému jsem důsledně říkala místo soudruhu vedoucí vedoucí soudruhu nebo čoveče, a on zase s oblibou všechny po poradě informoval slovy řka: Tak soudruzi už zase byli vepři ! myslím tím ve při, ne vepři...
smilies/wink.gif smilies/kiss.gif
červenec 08, 2011 10:25
... : bb2
Krakonoši, s tvými komentáři se v 99% ztotožňuju, tvůj přístup k životu, teda dojem, jaký z něj mám z debat tady, se mi líbí.
Ale to, cos teď napsal, je hodno drzého klackovitého fracka a zasloužilo by vořech za krksmilies/smiley.gif
červenec 08, 2011 12:01
Anko : kolemjdoucí
Ale myslím si, že takové to povrchní milování se spoustou žen Tě naprosto nemůže uspokojit
opak je pravdou. Nepředstavuj si to jako známost "na jednu noc". Někdy pár měsíců, vetšinou dva tři roky, než to nějak oboustraně vyšumělo anebo taky devět let, když to oboustraně "sedlo". A hlavně mě to bavilo, zkoumat ten zvláštní živočišný druh, co na něj zabírá, jak uvažuje a jak je důvěřivý a snadno manipulovatelný, takže většina si myslela, že ona sbalila mne smilies/grin.gif
červenec 08, 2011 12:08
hele Krakonošu : kolemjdoucí
já se teda jako polopříčetnej senior necítím, i když už mám tejden tramvaj zadarmo...
červenec 08, 2011 12:11
smajly jsou tu tací, jaké mi sem můj drahý syn našťouchal. : d@niela
On je veskrze puritán (tedy výhradně co se týká vzhledu stránek případně bytu, takže nejraději by všechno totálně bez sebemenších serepetiček), takže sem šoupnul těch pár nejnutnějších, co jsem na něm vyskuhrala. Dokonce si pamatuju, že na mne tehdy hodil zlým vokem a povídal cosi o infantilitě, nezdvořák!!!

No, ale zase musím na něj prásknout, že jak je puritán ve vztahu k výše uvedenému, tak si to vynahrazuje na druhém pohlaví (ještě že je totálně svoboden smilies/wink.gif)
Mj. taky bych brala podstatně víc a kreativnějších ksiftíčků :-)))

červenec 08, 2011 12:13
Iris duhová : kolemjdoucí
já používám jako referenční stránku pro smajlíky tohle:
http://elixirzivota.ic.cz/smilies/nove.htm
červenec 08, 2011 12:17
kolemjdoucí : Iris
díky, to je :bomb:, máš ode mne :finger: nahoru. Pochopila jsem, že ta červená ústa značí pusu neboli hubana, takže tu máš ode mne za dobrou náladu smilies/kiss.gif
červenec 08, 2011 13:04
Vořech za krk je ňáká nová meducína? : Krakonoš
To tady u nás neznáme. smilies/grin.gif A neměl by dostávat vořech za krk spíš ten, kdo ve svejch příspěvcích zcela pravidelně do někoho nenávistně šije? Né, lepší je vokřiknout toho, kdo si dovolí jednou za uherskej rok voplatit podobnou mincí. Nebo je snad nutný pardonovat hulvátství jen proto, že čirou náhodou nosí sukně a pobírá penzi? Slyšelas někdy něco vo pytlích a záplatách na ně? Mám bohužel zcela vodlišnej názor vod tvýho, kdo je tady drzej fracek. Věk s tim nemá moc co dělat. Papapa.
červenec 08, 2011 13:31
Jo a jinak, milá bb, : Krakonoš
netušim, co jsem napsal tak strašlivýho? Že stářím bohužel většina lidí nemoudří, ale blbne a stává se takovým velkým, často vzteklým děckem? To tě tak pohoršilo? A co s tim mám dělat, když je to realita? Je to třeba vosud mejch rodičů, i když je mám rád, je to s nima čím dál těžší - a bude. A kdoví, třeba to bude i vosud můj. Co je na tom špatně? Je to nekorektní a tudíž asociální? Potřebujeme si pěstovat nějaký falešný vobrazy vo stáří? Já teda ne.
červenec 08, 2011 13:39
Krakonoši, : Iris
já myslím, že vzhledem k tomu, jak Tě tu známe či vnímáme a vzhledem k smajlíkům, jsi nic až tak strašného nenapsal. Ale zdá se mi, že ani vořech za krk se smajlíkem od bb není zase tak vážně míněná výtka vzhledem k tomu, jak tu známe a vnímáme bb smilies/wink.gif smilies/smiley.gif
červenec 08, 2011 15:28
Může mně, nevzdělanci, někdo z těch, co se vyzná ve smajlících, objasnit : toulavej
co znamená „Mr. Green“ a „Lamzor“ ? Abych nebyl tak out :-)
červenec 08, 2011 16:58
toulavej : Iris
nejsi sám out, já se jen bála zeptat.Teď jsem koukala do chytrého počítače a dozvěděla se, že lama, lame, lamer, lejm, lamzor, lamka...je neznalý naivní hráč, snad v nějaké PC hře. Nebo v životě? smilies/wink.gif
červenec 08, 2011 17:34
Ještě mi Sidone vysvětli, : alík puntík
proč se nesmí říci někomu, kdo se jako hajzl chová - a tento výraz je velmice mírný a zdaleka nevyjadřuje můj náhled na věc - proč se tedy nesmí dotyčnéhomu říci, že hajzl je, nebo ho hajzlem nazvat? Já ho přece nepomlouvám, naopak, reaguju na jeho příspěvky a říkám to jemu.Někdo, kdo něco napíše a když na to zareaguju, tak mi sdělí, že nikdy nic takového nenapsal a že já neumím číst.....no, mně takový člověk nestojí za to, abych si kvůli němu brala sevítky. Nakonec s "ochutnáváním svíčkové" sem přišel on. Takže hoch asi ochutnával a manželka mu na to přišla Tak se vystěhovala ze společné ložnice....třeba se prostě bálaw, že od něj něco chytne..i já se tenkrát bála. Ale to on v životě nepřizná. Vona prostě zklamala a tak on to vyřešil tak, že jí zahýbá i nadále a teď se nám tu snaží namluvit, že nejúžasnější věc na světě je stát se "dívkařem" a mít denně v posteli někoho jiného. No budiž mu to přáno....kdo ví, zda to nejsou pouze kyselé hrozny, že on by třeba rád...ale jaksi to nejde. Ale to on vám taky nenapíše - že jo. Možn, že jsem v mnohých ohledech příliš striktní, ale já fakt nepovažuju za nic zavrženíhodného fakt, že jsem dosud nic neukradla, nikoho nezabila a nedopustila se nevěry. A ani se jí nedopustím. Jsou věcí, které se prostě nedělají - a tak je prostě nedělám. A nemám pocit, že bych tím nějak trpěla....
červenec 08, 2011 19:10
Sidone : kolemjdoucí
nic nevysvětluj, je to marný, je to marný, je to marný.

Jenom na vykreslenou - svíčkovou sem přinesl tuším strejda, já tedy určitě ne.

Já mám copyright na "kopírku".
červenec 08, 2011 21:42
musím se smát, : d@niela
co už tu máme "kudlích" výrazů: kopírka, svíčková, nařezat hadicí od luxu, poslat do hvězdy... atd. atd.
super, a přestože se tu občas strhne bitva, tak je spíš taková šlehačková smilies/wink.gif
červenec 08, 2011 21:54
A že tě kolemjdoucí nenapadlo : alík puntík
nainstalovat si do ložnice kopírku...mohls být dodnes šťastně ženat a mohls být v klidu a ušetřit si nervy s uháněním ženskejch a neriskoval pohlavní chorobu, či "přeshubu" od nějakého podváděného manžela.
červenec 08, 2011 23:01
... : bb2
:-)) a strejda co, svíčkomat?

Alčo, když ty tou špatnou zkušeností, kdy tě zklamal muž, kterého jsi velice milovala a měla s ním děti, poměřuješ každého chlapa a podezíráš je vždy z toho horšího. Ta hořká tečka tvé první velké lásky v tobě zůstala nezhojená, a ne že ne:-), znám velmi dobře jednu paní, která má velice podobnou zkušenost - první velká láska, atraktivní muž, dítě, brzká svatba, a brzký konec velké lásky. Protože chlapec se taky ženil mladý, jako tvůj, byl v rozletu a nebyl připravený zakotvit, rodinu neustál, lítal jak motýl po květinkách, zatímco ona se okamžitě přeorientovala na rodinný život a mateřství - a tím přestala být tak atraktivní, jak byla dřív. No a šlo to do kopru, rozvod přišel taky z její strany, jako z tvé, protože jiné cesty pro ni a dítě nebylo, ale to zklamání v ní zůstalo a trochu se to do vztahu k mužům promítá pořád, i když je to dávno, paní je zhruba v tvém věku, i když má dávno jiného, hodného a stokrát lepšího muže. Ta hořkost tam je a probublává ven.

Kolemjdoucí psal, že nejdřív bylo ženino odmítání sexu s ním, a nejen sexu, vší intimity, tím, že se odstěhovala do dětského pokoje. Pak - a podle toho, co tu psal, myslím, že rozhodně ne hned - přišly na řadu milenky.
červenec 08, 2011 23:14
ano, Kraknoši, vořech za krk je meducína:) : bb2
neříkám, že ty jsi drzý fracek,
Ale to, cos teď napsal, je hodno drzého klackovitého fracka a zasloužilo by vořech za krk

Né, hele, ber ji s rezervou, jenom minimum lidí má to štěstí, že k nim s přibejvajícím věkem přichází moudrost, skutečná znalost života a pochopení. Naprostá většina z nás stárne do pošetilýho vztekajícího se děcka. Takže nezbejvá, než trocha toho soucitu s našima polopříčetnejma seniorama, za chvíli tam budem taky

čili máš pravdu, strašlivýho jsi nanapsal nic, jen takovou neomalenost, pro mne nehodnou chlapa tvého formátu:

červenec 08, 2011 23:19
... : bb2
dvojetečka na konci měl být smajl smilies/smiley.gif
červenec 08, 2011 23:21
Nestydím se vejít do téhle debaty, : HankaG
obzvláště když už se chýlí ke konci. Hodně lidí čte diskuze, někdy do nich vkročí, někdy ne, někdy jim to nestojí za to.

Jam mám ale určité výhrady, a to ne proto že jsem chodila s Alenou do základní školy a jsem tedy “stará bába” jako ona.

Zaprvé bych ráda komentovala na tohle od Krakonoše:

Né, hele, ber ji s rezervou, jenom minimum lidí má to štěstí, že k ním s přibejvajícím věkem přichází moudrost, skutečná znalost života a pochopení. Naprostá většina z nás stárne do pošetilýho vztekajícího se děcka. Takže nezbejvá, než trocha toho soucitu s našima polopříčetnejma seniorama, za chvíli tam budem taky

Tenhle postřeh bych já osobně brala trošku opatrně, jako dcera osmdesátníků (tatínek mi zemřel loni v listopadu v 88ti ) vím že tohle se většinou kolem šedesáti neděje, spíše kolem osmdesáti. Hodně dnešních vládních činitelů je přibližně toho Alenina věku , plus minus, a tak má možná Krakonoš nakonec pravdu. Na druhou stranu když se podíváte na tenhle článek:
http://byznys.lidovky.cz/kdy-půjdete-do-důchodu-podívejte-se-d6p-/moje-peníze.asp?c=A110622_164945_moje-peníze_nev

tak pochopíte jak si stát ohromně váží věku a moudrosti.

Čili je to tak nějak “filozofické”, zdá se.

Na druhou stranu nevím proč se někdo pod závojem anonymity pustí do Aleny že je “stará bába”což je urážka jeho samotného protože ukazuje co je zač, a výhoda pro Alenu protože vidí s čím má tu čest.

Kdyby se ten mladík Karlos té starší generaci pod rouškou anonymity mohl také omluvit, to by bylo senzační.

Ve společnosti například existuje pravidlo že se starší lidé mají respektovat. A když někdo neví proč, tak když to stejně dělá, dozví se časem důvody.

Pokud si někdo myslí že jsem suchopár, musím říci že jsem takhle smýšlela i ve třiceti a že jsem dokonce schopna humoru;ačkoliv najít ho zrovna při téhle diskuzi může někdo pouze se šibeničním, tedy humorem.

Oh, a omlouvám se jestli už jsem tak stará že nechápu jak ta pitomá pravidla chování která nám vmlacovali do myslí už dávno, dávno, dávno…… neplatí - no prostě jsem už “stará bába”, no.

červenec 09, 2011 01:40
HankoG, nemyslíš, že respekt by měl být vzájemný? : Myška
Jsme tu na kudle na poněkud výjimečné diskuzi, výjimečné v tom, že za prvé se na ní chováme extrémně slušně na rozdíl od jiných diskuzí, a za druhé o sobě víme dost osobních informací, mimo jiné i zhruba věk.
Mně taky jistá "pavlačovitost" Puntíka nesedí, ani její černobílé vidění a psaní bez servítků. Nelze se pak divit, že někdy někdo zareaguje stejně a oplatí stejnou mincí.
Když respekt, tak vzájemný.
červenec 09, 2011 08:57
nedá mi to : kolemjdoucí
o sobě víme dost osobních informací
, to sice jo, ale Alenka, ta ví o nás o každém úplně fšechno smilies/grin.gif
červenec 09, 2011 09:18
Ani mně to nedá, : deeres
Alča má na všechno jeden metr, někdy setsakra krátký, ale nazývat jí Dulskou, jak se někdo v předchozích diskusích vyjádřil? To promiňte, ale to byl přece její pravý opak!
A Ála ta opravdu ví na každého fšechno a nejenom to, ona to i vykecá. smilies/wink.gif Ale i tak trvám na tom, že vám sem všem vždycky přinese oživení a nějaký ten humor,o čem byste se tu jinak dohadovali? Dovedete si bez ní představit ty akademické debaty, já bych se tu určitě teda nebavila. A tak jí tu vševědoucnost promiňte.
červenec 09, 2011 09:42
Přesně tak, milá Stáňo, : d@niela
(jak vidíš, i tohle vykecala), Alena je náš kudlí maskot, bez kterýho by to tu bylo smutnější. Ale fakt je, že občas jí ta ruka ujede víc než je záhodno. Ale jinak je to holka fajn. Jen ty chlapy má holt děsně na háku..

Snad kdyby se některej z jejích kluků už konečně oženil, přivedl si tu svou samičku, případně udělal i nějaký to lidský koťátko - věřím, že by nastal takovej obrat... ne jen o 180°, to by se Puntíkatá točila blahem jak korouhvička!!!
červenec 09, 2011 10:42
Já nikdy neříkala, že vím všechno : alík puntík
- ale konkrétně Kolemjdoucí už tady za tu dobu vykecal na sebe tolik, že jsem celkem "v obraze". Ať už tomu říká svíčková, nebo kopírka, to, co dělá je špinavost. Bere, aniž by cokoli dával, aniž by cokoli nabídl. I kdyby se v tý viagře denně koupal, věk je věk a s tím nic nenadělá. Proto má taky takovu spotřebu "kamarádek". Kdyby byl tak úžasnej milenec, jak o sobě tvrdí, tak by ho za prvé neopustila žena, za druhé by necítil potřebu se tu vytahovat, jakej je vo něj zájem a jak na to všecko vyzrál a jak je šťastnej a spokojenej. Dost mi jeho příspěvky připomínají film Faunovo velmi pozdní odpoledne. Měl by přiložit foto - třeba je fakt tak krásnej, že se do něj všecky v tu ránu zamilujeme. Ale asi tak úžasnej nebude - to by s ním jeho žena neodmítla sdílet ložnici.
červenec 09, 2011 16:31
Já bych jen ráda vysvětlila : HankaG
něco co jsem měla vysvětlit hned napoporvé: vůbec mi nešlo o to jak se chová Alena nebo jaké má názory a jakým způsobem je uplatňuje, protože je to celkem chvalně známé a přijímáme ji, a rádi, (alespoň doufám) s jejími klady i zápory.

Šlo mi pouze o to zdůraznit že není na místě aby někdo spojoval negativní vlastnosti s tím že je člověk tzv. starý, nota bene když už tak alespoň vyzvednout vlastnosti pozitivní. To je vše.

Co se týče toho’ respektu’, musím upřímně říci že když mi bylo 15 tak jsem se dívala na staré lidi také jen jako na prázdné skořápky jejichž hlavním prvkem je prostě to že jsou staří. Možná že výchova mne držela při tom abych chápala že jsou více zranitelní. Já jsem ale prarodiče nikdy nepoznala neboť zahynuli v koncentrácích, tak možná že tím jsem jiná, přeci vnoučata mají ty své ‘’staré báby a dědky’” většinou rádi, ne…..

Co se týče stáří, mám dojem že to je krásná životní stanice bohužel tam ale někdy někteří najdou nemoce, nedostatek peněz a samotu nebo opuštěnost a tím pádem taky skrytou hrdinnost.

Když už jsme u toho, tak Alenina generace (baby boomers) je úplně jiná, sice budou mít vzhledem k tomu obrovskému počtu pohřební ústavy velkou sílu byznysu a v zásadě už to začíná, ale my než odejdeme ještě krásné zaposkakujeme a zazpíváme- Mick Jaeger, Paul McCarthy, Cher, ti pořád ještě skáčou&, Gott a Vondráčková a jiní, zdá se, ještě taky nadělávají rámus . ( POZOR, TO JSOU VTIPY!)

červenec 09, 2011 16:41
Jo Hanko, Vondráčková o sobě prohlašuje, že je národní poklad. : alík puntík
No....snad nikdy na tom tenhle stát hůž než teď, myslím.....teda, co do financí a pokladů smilies/cheesy.gif Jediná spravedlnost je, že zestárneme a zemřeme všichni. Akorát ty mladý se toho furt bojej, nebo co.Ale vůbec nechápu, proč zrovna tady na Kudle bychom měli mít různice kvůli věku. Co jsem si všimla, tak sem žádná nevinná poupátka v rozpuku stejně nechoděj.....
červenec 09, 2011 17:08
HankoG, já už taky nejsem poupátko v rozpuku, : jednababi
a přesto si dovolím nesouhlasit (obecně, nikioli adresně smilies/kiss.gif) s tvými výroky, že
"Ve společnosti například existuje pravidlo že se starší lidé mají respektovat... není na místě aby někdo spojoval negativní vlastnosti s tím že je člověk tzv. starý"
Nechápu, proč by pouhý věk, či lépe věkový rozdíl, měl být důvodem k respektu jinak nějakým způsobem zlé osobnosti, případně proč bych měla vymáhat respekt na základě jenom svého stáří. A je obecně známo, že negativní vlastnosti se s věkem zhoršují. Dokonce natolik, že na ty pozitivní už nezbývá místo smilies/grin.gif
červenec 11, 2011 09:15
jednababi : Iris
určitě máš pravdu, někteří staří lidé jsou protivní, zlí, nervní atd. - prostě nedobrý mladý člověk zestárně v nedobrého a negativní vlastnosti se mohou prohloubit, to určitě nikdo nepopírá.
Ale Hanka měla určitě tou větou

není na místě aby někdo spojoval negativní vlastnosti s tím že je člověk tzv. starý"


na mysli, aby se stáří s blbostí nespojovalo apriori, u všech, rovnou a zákonitě.. Tak to chápu já a tak s tím také nesouhlasím.
červenec 11, 2011 09:30
jednababi : Iris
chtěla jsem napsat, že nedobrý mladý člověk prostě jen zestárne v nedobrého starce nebo stařenu, pokud neprojde nějakou zásadní proměnou, myslím, že mi rozumíš. smilies/wink.gif
červenec 11, 2011 09:34
Stáří s blbostí nelze opravdu spojovat apriori, u všech a zákonitě. : Myška
Ale u někoho klidně, u někoho jde ruku v ruce stáří s blbostí, či spíše s dětinskostí, s pocitem, že jen ten dotyčný má pravdu, a pokud má někdo jiný názor, jiné zkušenosti, je to špatně. Chybí tolerance.
červenec 11, 2011 09:37
A dost často se stáří snoubí se zlostností. : Myška
Důvody mohou být různé - zdravotní problémy, bolesti, pocit zbytečnosti, nebo když děti nesplní očekávání, třeba jen tím, že senior (častěji seniorka) čeká marně na vnoučátka,...
červenec 11, 2011 09:41
Jajaj : Justík
A já si na to donedávna myslela - na krásné pojmenování "nevinné mládě v rozpuku " .. No tak nic, ale možná puknu, neb jsem se nerozumně vytěsnila jídlem smilies/cheesy.gif
červenec 11, 2011 16:31
Myško, : Iris
spíš jsem měla na mysli to, že když třeba se třeba o něco třeba písemně ucházím a uvedu pravdivě svůj věk, aniž by mne osobně znali, odmítnou.
Mimochodem - i chlapům se líbím, jen nesmím říct, kolik mi je. smilies/wink.gif
červenec 11, 2011 17:00
Justí ahoj, : Iris
Ty ještě jsi nevinné mládí v rozpuku. A jidlo vyběháš dřív, než bys mohla puknout, o tom nepochybuji smilies/wink.gif
červenec 11, 2011 17:02
Iris : Justík
Zdravím Tě... Měla jsi pravdu, na té mojí konici se to podařilo vypohybovat těsně před prasknutím smilies/smiley.gif smilies/smiley.gif
červenec 12, 2011 09:53
Teda Myško, ještě mi vysvětli, : al�k punt�k
jak souvisí nedostatek vnoučátek s tím, že Kolemjdoucí je bezcitný dívkař - a to se vyjadřuji slušně. To není pomluva, napsal to sám a je na to hrdej. Je mi líto, ale na tento druh pánů jsem byla alergická už jako mladá - takže to s věkem nesouvisí. Tobě třeba tato jejich vada charakteru přijde okouzlující, mně tedy v žádném případě ne. A právo sdělit svůj názor na věc mám stejně jako ty - nebo kdokoli jiný. Tak to dělám. Nemůžu si pomoci, ale chlapům jeho zrna se prostě věřit nedá, v žádném ohledu. Takový tě podrazí, ani nemrkneš - a nemusí jít zrovna o sex. Ale dobré jméno, dobrá pověst a pevný charakter se v této zemi považují za příznak blbosti. Nakonec, je to vidět na každém kroku.
červenec 12, 2011 14:04
Aleno, škoda že nepoznáš, že můj příspěvek z 11.7. v 9:41 není reakcí na kolemjdoucího. : Myška
Kolemjdoucího osobně neznám, a je mi v této chvíli jedno, co v životě dělá nebo nedělá. Dotklo by se mně to pouze, pokud bych měla být přímou účastnicí dění, a to nehrozí. Tak nějak nemám sílu ani chuť kohokoliv odsuzovat bez znalosti souvislostí.
červenec 12, 2011 14:45
Aleno sedmitečná, : Sidon
máš pravdu, když píšeš, že - "dobré jméno, dobrá pověst a pevný charakter se v této zemi považují za příznak blbosti. Nakonec, je to vidět na každém kroku".
V tomto ohledu s Tebou souhlasím, jenže Tvoje reakce a vyjádření se k některým případům jsou dost často "svérázné" a jistě sis všimla, že podle toho na ně někteří zdejší čtenáři/ky taky tak reagují. Na svůj názor a jeho vyjádření máš zajisté právo, ale ostatní mají stejné právo reagovat na ty Tvoje názory. Je to samozřejmě dobře, ale pokud jsi někdy (často) "vyhraněná", tak i jejich reakce jsou pak trošku vyhraněnější. Možná, že se jim zdá (mně taky) ta Tvoje "vyhraněnost" neúměrná tomu, co se zde z jednostranného podání a popsání příběhu, dozvíš. Povětšinou je to asi Tvoje vlastní zkušenost, která Tě pudí k těm názorům a odsudkům, které sem napíšeš. Ti, co Tě znají ví, jaký jsi "metr", tak s tím takový problém nemají, ale ti, co Tě neznají už možná ano. Říká se sice - na hrubý pytel, hrubá záplata, ale je dobře mít předem jistotu, že se opravdu o ten "hrubý pytel" jedná a nedržet se moc toho - podle sebe, soudím Tebe. Adios !


smilies/cheesy.gif
červenec 13, 2011 00:07
jak jsi to zvládla : defryses
Ahoj Leono, a jak jsi zvládla tu nevěru? mě zradil přítel se svou kolegyní v práci a já jsem z toho psychicky na dně...nevím, co dál...kontaktuje mě, má mě prý moc rád, ale co bude dál neví ani on ani já...protože on se dle jeho slov s kolegyní denně vídá a nejsou si lhostejní..
srpen 02, 2011 14:38
... : jak si to zvládla:defryses
Píše ti Vanesa...je to měsíc co odešel ode mne můj muž...věděla jsem o jeho nevěře od prosince.Nechtěl se mnou o tom ani hovořit...jsme spolu 30 let.Dala jsem mu čas,ať si ujasní co vlastně chce jako prioritu.Nakonec jsem mu řekla,že nejlepší bude když odejde...odešel.Jsem nešťastná,zhroutil se mi svět...někdy mám pocit,že to není k vydržení...zvláště když z tebe udělá sobce,zlého člověka a 30 let pošle k šípku...strašně to bolí...prostě to nějak musíme ustát,nejsme v tom sami...těžko se to chápe.zvláště když jsem ženská do nepohody,která s ním absolvovala spousta akcí i v drsných podmínkách...neodešel za mladší,jak bych čekala...držím ti palečky ať je ti mnohem lépe...přece čas nám musí pomoci,ne?
Vanesa
srpen 14, 2011 17:38
potrebuji pomoc financne : milan
zdravím vás všechny,vím že těchto inzerátu jako píší já je všude mnoho,já dlouho váhal,a je mi za to trapně,vždy jsem říkal že na prvním místě je zdraví ale bohužel bez peněz se taky nedá žít,navíc pokud máte malé děti je to situace opravdu nemilá,určitě je takových lidí spouta,má životní úroveň byla docela dobrá ale postupem času jsem na tom čím dál hůř(né mou vinou)mám po večer divné myšlenky,co bude dál a jestli má význam se dál vůbec snažit(nikomu bych to nepřál)v životě by mne nenapadlo že budu někdy psát takový inzerát,přesto to dělám,nic za to nedám a hodných a dobrosrdečných lidí je si myslím pořád dost.Proto taky vložím svůj účet a třeba... 2100147025/2010 dekuji za kazdou pomoc
srpen 16, 2011 19:50
Leona : SuziKing
Život je jaký je ,ale bohužel si ho řídíme sami.Přečetla jsem si ke příběhu Leony mnoho komentářů pro i proti ,ale chtěla jsem se zeptat jí samé jestli nemá pocit ,že zradila sama sebe. Jestli život ,který žije je opravdu ten ,který si vždycky přála.Já myslím ,že ne. Mám pocit ,že je to jenom následek zrady ,kterou udělali oni jí. Chovat se jako chlapi jí dlouhodobě přinášet úlevu nebude a myslím ,že na to sama brzo přijde.Já obdivuji ženy ,které přes veškeré překážky vidí věci černé nebo bílé a tyto životní situace řeší radikálně. Zahybáš ,vyhkedáváš pochybné známosti ,sbohem.Nevěra do vztahu nepatří. A když se tak okolo sebe dívám ,tyto dámy mají mnohem větší úspěch v životě s muži než ty ,které berou v potaz jimi uváděné polehčující okolnosti.Dělají čáry za minulostí ,nové začátka atd.
září 17, 2011 12:41
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]