O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

SENIOŘI - DLUHY - NULOVÉ ŘEŠENÍ? PDF Tisk E-mail
Pondělí, 27 červen 2011

Důchodci se nyní stávají nejzadluženějšími lidmi ze všech skupin obyvatelstva. V posledních letech také odchází do důchodu stále více lidí s již nařízeným výkonem rozhodnutí. Nejčastěji se tak stane na prodejních zájezdech, při nákupu dovolené, půjčkami pro děti nebo při zárukách za jejich půjčky.

 

 

 

 

 

      Za zhruba třetinou nařízených exekucí stojí drobné dluhy v řádu několika stokorun, jako jsou třeba pokuty dopravnímu podniku nebo městským policistům, poplatky obcím za svoz odpadků či penále. Nejčastějšími příčinami zadlužení je dále neschopnost opustit určitý životní standard ani při poklesu příjmů, nevýhodně uzavřené smlouvy o půjčce, vysoké investice do bydlení, důsledky vypořádání SJM, nedostatečná regulace bank, postupy vymahačských a oddlužovacích agentur.

 

      V rámci exekuce mohou exekutoři zabavit všechny typy důchodů včetně invalidního a pozůstalostního. Exekuci mohou navíc podléhat i dávky nemocenského pojištění včetně mateřské. Česká správa sociálního zabezpečení každoročně zaznamenává prudký nárůst počtu klientů s exekuční srážkou z důchodu. Je tomu tak v případech, kdy byl nařízen výkon rozhodnutí soudem, výkon rozhodnutí ve správním řízení či v konkurzním řízení, ve vyrovnacím řízení a insolvenčním řízení srážkami z důchodu.

 

      Osobě, na kterou je uvalena exekuce, se sečtou všechny měsíční příjmy, ze kterých lze ze zákona provádět srážky, a vyplatí se jí základní částka, která letos činí 5326 korun. Pokud platí člověk v exekuci výživné na děti, manželku a podobně, dostane dalších 1331 korun na každého a navrch jen třetinu ze zbývající částky, maximálně však ze 7989 korun.

 

      Možná jsou mezi těmi důchodci v exekuci i takoví, kteří by rádi pracovali, ale jejich podnik zkolaboval a oni přišli o práci a nesehnali žádnou jinou, takže šli do předčasného důchodu, s čímž při uzavírání půjčky nepočítali.  -  Ano, vzít si půjčku ve vyšším věku je velké riziko...

 

Jak vy se podobnému problému bráníte?

Jezdí vaše rodiče nebo vy na ony prodejní akce?

 

 

Flori@n

 

 

 

Komentáře (6)add feed
Vzít si půjčku je vždycky riziko. V každém věku. Může přijít dlouhodobá nemoc, úraz, ztráta zaměstnání,... : Myška
A pokud člověk není pojištěn, už se veze.

Na prodejní akce nejezdí nikdo z mých blízkých, a ani já. Máme zatím zdravý rozum.
červen 28, 2011 09:47
lidi neuvažují, : evule
většinou myslí jen na "teď" a ne na "potom".
Jak to bude asi za 5 - 10 let? Nebudeme stát dlužníků?
červen 28, 2011 10:36
Tak si pořád připomínám ty reklamy na různé půjčky : wendy
a pak jsem si vzpomněla na komentář jednoho našeho politologa - ono se prý zadlužených, chudým, stresovaným lidem líp vládne.

Já už asi taky stárnu, neboť jsem na jedné přidváděčce byla, ale zase jsem vyhrála slevu na tuzemskou dovolenou a tak jsem jela do Beskyd aniž jsem to původně měla v úmyslu a bylo to moc pěkné.

Mamina nikam nejezdí, prodavače přes řetízek na dveřích odežene a žije si spokojeně. A když se jí zdají podezřelí, klidně je napráská.
smilies/wink.gif
červen 28, 2011 13:04
a nejede.... : evule
zavoláme zase Provident a pojedeme!!!

Vždyť je přeci tak jednoduché... A říkají to v televizi, tak to asi bude, Máňo, pravda!
(blahoslavení chudí duchem, neboť jejich jest království nebeské - teď jsou blahoslavení duševně chudí i bez toho království)
červen 28, 2011 15:17
Znám opačný extrém : Magdalenka
A to taky není dobrý... Dnes se opravdu vyplácí žít na dluh, než mít peníze pod polštářem A je věcí životních hodnot, jestli to někdo vrazí do hrnců, do studia, dovolené nebo do firmy. Vše se může nepovést. Žít s tím pocitem dopředu, je dost omezující.
Myslím, že u starých lidí hraje často úlohu i to, že se cítí opuštěni. Jsou rádi, když o ně někdo vůbec projeví zájem nebo je někam pozve. Často si také věří, že nepodlehnou reklamě, ale nechají se třeba oblbnout tím hodným pánem, co sliboval ty úžasné věci.
Exekuce je legální nástroj na vymáhání dluhů, ale jak pracuje v Čechách je naprosto úděsné.
červen 28, 2011 17:05
Neviděl bych to zase tak černě : Stanislav
Samozřejmě je spoustu důchodců, kteří to mají skutečně hodně těžké. Jde ale i do jisté míry o nějaký přirozený výběr. Pokud někdo mermomocí jezdí na předváděcí akce, kde si koupí pánev za desítky tisíc, je otázka, zda se jedná skutečně o zneužívání seniora, nebo daný jedinec byl slabší intelektuálně vždy. Teď, třeba kvůli možnostem, které před tím za minulého režimu neměl svou tupost může “lépe” projevovat.

Každý si může zjistit jestli náhodou není veden jako dlužník http://www.coolpujcky.cz/info/solus je potřeba všechny přijímané informace brát s rezervou. Velká část z nich má za cíl jediné - manipulaci, vzbudit strach. Skutečně se potom takovým lidem, kteří žijí ve strachu mnohem snadněji vládne.

květen 02, 2016 10:59
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]