O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

PROJEVY LÁSKY PŘED DĚTMI - ANO, NE? PDF Tisk E-mail
Úterý, 10 květen 2011

Milá Kudlanko, milé kudlanky a kudlánci, tak jsme s manželem nastolili problém, se kterým si už delší dobu nevíme rady. Jednou se nakloníme k jeho straně, po druhé k mojí - ale absolutně se shodnout nemůžeme. Jedná se totiž o to, zda před dětmi jakoukoliv intimitu tajit nebo ne...

 

 

 

 

      U nás doma se rodiče i před námi objali, pusinkovali, pohladili... (nemyslím tím žádnou erotiku, ale takové to běžné mazlení). Seděli třebas spolu u televize v takovém poloobjetí, při odchodu i příchodu si dávali pusu. Vzpomínám, že občas spolu "blbli" jako malí, ale to si vzpomínám už jen mlhavě, to bylo v době mého raného mládí, nyní si už "na babu" nehrajou :-))).

 

      Zato manžel měl doma takový studenější odchov. U nich doma se ani nemazlili rodiče s dětmi, natož oni dva spolu. V podstatě si manžel nevzpomíná na žádný jejich vřelejší projev. Ale přitom se jistě mají rádi, i když - jak to vnímám já, jsou takoví chladnější.

 

      A protože máme nyní malé dítě, tak se docela přeme: je na závadu, když někoho z nás dítě uvidí nahého? Já říkám, že ne - že pokud je to bráno jako běžný lidský projev, tak to vadit nemůže, naopak, manžel striktně odmítá, že je to nepřístojné... (Jinak je ale úplně normální :-)))

 

      Tak jaký je váš názor, vaše "domácí" zkušenost?

 

GITA

 

 

Komentáře (13)add feed
Manžel je nějaký drsný katolík? : Aknela
co je na nahém těle nepřístojné? Co je nepřístojné na projevech lásky?
Doma chodíme nazí před dětma, ne plánovitě, nejsme nudisti, ale když se prochází z koupelny do ložnice, tak na sebe za každou cenu neházíme oblečení. Děti berou nahotu úplně normálně, syn se koupe se svýma sestrama a nic se neřeší.
Co se týče projevů náklonosti mezi rodiči, řekla bych, že mnohem škodlivější je když se žádná náklonost neprojevuje. Tak se k sobě chovali mí rodiče, a jako dítě jsem zdrhala z domova co to bylo možné, u nás bylo studeno, nevlídno a nemilo. Když jsem občas byla u kamarádek jejiž rodiče se k sobě chovali jako partneři a ne jako cizí lidi, zírala jsem a tiše záviděla. Když děti vidí, že se rodiče mají rádi, budou vyrůstat v mnohem větší pohodě než naopak.
květen 10, 2011 03:28
Jedna moje kamarádka měla rodiče /už bohužel oba zemřeli/, : alena punt�k
kteří se pravidelně opalovali nazí na zahrádce, kde jsme si hrály i my děti...to jest tqak pět šest dětí z okolí. No - a nic. Nikdo žádnou újmu neutrpěl. Její maminka byla vůbec bezvadná. Razila hesla jako :"Žena věku atomu neštupuje fusekle." a "Lepší šedé prádlo, nežli šedej ksicht." Měla jsem ji moc ráda. Vládla tam láska, pohoda a klid. Zcela určitě to nikoho nepoškodilo. Jejich dcera byla v pohodě, vystudovala, vdala se, porodila syna, který je už nyní taky ženatý a má synka.....takže ona je dnes babičkou, celej život byla vyrovnaná a v pohodě a vždycky s ní byla legrace.
květen 10, 2011 04:43
Jednoznacne ano. : Mikin
Co je na lasce nebo na nahote spatneho ? Deti se uci z prikladu. Mnohem lepsi je se pred detmi libat, nez lhat, pomlouvat nebo krast.
květen 10, 2011 05:36
Samozřejmě, že ano. : Myška
Líbání, pohlazení, drobné něžnosti, jsou přece přirozená součást partnerského života.
Stejně tak nahota. Přece není tabu.
Daleko lépe se žije v rodině, kde jsou k sobě členové milí, mazlí se spolu, dají si pusu, vezmou se za ruku, prostě, kde si projevují vzájemnou lásku.
květen 10, 2011 07:35
vždyť se podívejte na tu fotku - : alena punt�k
ta mluví sama za sebe. Jak je to mimi celý radostný, že se s ním rodiče mazlej.
květen 10, 2011 07:39
Směšujete dvě věci. : Milan
1.Pojevy lásky mezi rodiči: čím více, tím lépe. Děti jsou šťastné, když vidí, že se rodiče mají rádi. Každý projev lásky mezi rodiči dítě potěší. Je to podstatná součást výchovy příkladem.
2. Nahota: zde nelze paušalisovat. Přirozený stud je vhodný, přemrštěný až úzkostlivý stud je nezdravý a škodlivý. Každý z rodičů vyrůstal v jiném prostředí a má i jiné dědičné vlohy a doma by se měli šťastnými cítit všichni, nic zraňující pro žádného by se doma objevovat nemělo. Je to prostě velmi individuální a jediné možné zobecnění je to, že extrémy škodí všem.

květen 10, 2011 07:41
... : katka *
určitě je správné netajit to, že se máte rádi. Pusa, pohlazení, laškování...proč by ne? Stejně jako přitulíte dítě, lechtáte se, blbnete... Na tom není nic špatného!
S nahotou - dělejte jak jste zvyklí. Mí rodiče s tím nikdy nedělali tajnosti ani já je nedělám. Děti (puberťáci) klidně vpadnou do ložnice když se převlíkám, tak se jenom otočím a řešíme veledůležitý problém, se kterým nelze počkat... Je fakt, že do koupelny si obvykle nelezeme... smilies/wink.gif
květen 10, 2011 08:49
s tou nahotou, : Petronila
jak je komu příjemné.

Pokud to manželovi příjemné není, nechť se převléká ve striktním soukromí.

Pokud Tobě to nevadí, nedělej z toho vědu.
květen 10, 2011 09:47
... : Karlos
V každý rodině je to jinak. Přede mnou naši chodili nahatý, máma si myla ve vaně frndu žínkou, když přišla zapařená z práce, táta seděl jenom v trenkách u televize a z nich mu visely ven koule i to ostatní :-D Po obědě se zdejchli o patro vejš a pak už jsem jenom slyšel ty klasický zvuky..:-D Pak znám zase lidi, co jsou pravej opak. Co je lepší, nechť si každej vybere, mě se víc zamlouvá ten přírodnější způsob našich :-D
květen 10, 2011 10:39
Jednoduchý, : Krakonoš
každej ať se chová, jak je mu přirozený, ale druhej ať ho za to nekárá a respektuje to: Tvůj chlap tvou nahotu i před dítětem, ty navopak jeho stud. Místo toho, abyste z toho udělali "téma", což by mohlo časem fatálně poznamenat i vaše vztahy a intimitu, jděte na to přes ten respekt. Nahota rodičova (nemám teď na mysli to, že by bylo svědkem sexu rodičů smilies/shocked.gif) dítě nijak nepoškozuje, pokud je na ni vod mala zvyklý.
květen 10, 2011 11:37
... : bb2
Karlosi :-)) hezké

Nejlepší je přirozenost, problém je, když je pro každého přirozené něco jiného. Pak asi bude nejlepší zlehka a pomalu lámat ledy na jedné straně a malinko zpomalit na druhé. Pro dítě je přirozené to, v čem vyroste a to, v čem nevyroste, mu později může přijít divné. U nás to šlo postupně s věkem dětí. Před miminem žádný stud, s malými dětmi jsme se koupali společně nazí, dcera s otcem jako předškolačka normálně. Sahali si na nás, porovnávali rozdíly. Syn tahal tátu za penis, a protože jeho penisu jsme říkali mrňous, tak tátovi říkal ty máš velkého mrňouse :-) atd. Ale jak rostli, a přestávali jsme se vejít všichni do vany :-) tak se to posunulo zase jinam. Nahatí jsme po bytě nechodili, v koupelně jsme se zavírali, ale nezamykali, takže když přišli do koupelny, tak přišli. No a někdy kolem 7.-9. roku začala dcera vyžadovat soukromí v koupelně, což jsme samozřejmě respektovali, a stejně tak kolem 7.-9.roku syn. Dneska před nimi neběhám ani v prádle, prostě to tak vyplynulo z uspořádání domu, že ložnici,koupelnu šatnu opouštím oblečená. No a zase v nočním prádle, co toho taky moc neschová, se pohybuju po ránu v kuchyni běžně, župan si beru jen když jsem nastydlá. V bytě bylo těch situací, kdy jsme si navzájem "lezli" do soukromí víc. Pamatuju si, jak jednou přišel syn do koupelny, když mu bylo asi 12-13 zrovna ve chvíli, kdy jsem se pro něco shýbla a vyšpulila jsem tak na něj zadek:-) Hlavní je nedělat z toho vědu a už vůbec nedumat jak by to mělo být a co je správně.
No a takové běžné věci jako pusa, objetí, plesknutí po zadku, to se snad v rodině vůbec neřeší, to tam patří, ne.
květen 10, 2011 11:51
... : bb2
u nás doma to bylo podobně, jako malí ano, pak už nahota jen do prádla. Pusy, objetí normálně, ale že by pokračovali v sexu poté, co nás zplodili, to mě ani nenapadlo :-) Dokonce ani když táta mámu hladil po stehně u stolu pod ubrusem v domnění, že si nevšimneme lehce přihlouplých úsměvů :-)
květen 10, 2011 11:58
Tak já se přidám taky, : Michal
protože prostě musím. A rozdělím to.
Pokud jde o nahotu, nikdy jsme na tom neviděli nic špatného, ne že bychom se předváděli a vystavovali, prostě je to normální a náš syn to tak bral. Samozřejmě s přibývajícími roky (jeho i našich) se z nahoty stalo spodní prádlo a je to tak dodnes.
Co se projevu lásky mezi rodiči týká, myslíme si oba, že je to pro výchovu dítěte přímo důležité vidět tu lásku, vidět, že se rodiče mají rádi. Syn v tom vyrostl, jsme spolu skoro 33 let a on se ve svém manželství, byť zatím bezdětném, chová stejně. Co je propána špatného na projevu citu?
květen 10, 2011 15:48
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]