O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

VĚCI DŮLEŽITÉ, VĚCI NEDŮLEŽITÉ... PDF Tisk E-mail
Neděle, 17 duben 2011

Seběhlo se toho jistě dost, jako vždycky nejvíc v politické rovině, ale toho jsme si tentokrát moc nevšímali, byla to klasika - "Saša nemá čeho litovat, veverky vnitro nepustí, Kalousek je čistý jak lilie a státní maturity budou". Pro nás, oproštěné od podobných tobogánů, byla nejdůležitější návštěva mlaďáků, oslava polokulatých narozenin a procházky s vnučkou.

   

 

 

 

 

  

      Máme v archivu dost materiálu na to, abychom se s ním mohli ve stáří potěšit. Dneska už je to malá koketka. Nesnáším, když se venku lidi rozplývají nad tou "holčičkou činanou". Aby nezpychla! Naštěstí ven chodí většinou v riflích, mikině, v ruce kyblíček, nebo drandí na kole, leze po zídkách a stromech, ječí na skluzavce, vlasy do culíku a nudli u nosu, sebere ze země skoro úplně všechno... to jen doma je baletka a princezna v kanýrových šatech a spát v pyžamu místo v noční košilce? To je pro ni jak za trest.

 

 

      Naše největší štěstí a poklad...


      Jak jsem tak třídila nové fotky, doplňovala album a kochala se, nakonec jsem zase vzala do ruky ty staré, nejstarší... malé černobílé fotky s vroubkovanými bílými okraji. Sem tam portrét, ale hlavně ty "ze života". Jak se malá prababička s mašlí na hlavě koupe v plechové sedací vaně na zahradě a za ní vykukuje malý dědeček. Další děda štípe dříví na špánečky na zátop, nebo pěchuje v kuchyni piliňák.


      Teta Růža, co se vdala za materialistu, stojí u kachláků a něco míchá v kastrolku. Velké prádlo jako z Káji Maříka, babička stojí u necek směje se tomu...


      A hlavně - spousta fotek z rodinných výletů. Příbuzenstvo z desátého kolena napáskované podle velikosti, sotva se tam vešli. Na další jdou ti samí jako trpaslíci v řadě za sebou a míří k lesu, na třetí fotce sedí v trávě a cpou se.


      Nebo vyfiknuté mladé holky v nejlepších letech, mám tu fotky od tanečních po babky, ale každá klobouček na hlavě, a na nohách takové botky, co jdou dnes zase do módy. Pánové s viržínkem a hůlčičkou - a jede se do Prahy. Nocleh U zlaté husy zamluven!


      Nakonec dětičky v pruhovaných plavkách - to jsou mí rodiče...


      Zavírám album jako krám s básněmi.

 

     Na jednu stranu odkládám tlusté papírové album, a na druhou malou flešku.

Rozdíl mezi nimi - 100 let...


WENDY

 

 

Komentáře (10)add feed
Wendy, : mamča
moc vám to s vnučkou sluší. To je fajn, že umí být i princezna. Moje neteř se taky jako mrně nakrucovala před zrcadlem v krajkové noční košilce, a komentovala to větou : "Pincezna sem já jako" smilies/cheesy.gif (Ví Bůh, proč její věty měly zásadně obrácený slovosled).
Nad CD a fleškou jsme zrovna nedávno meditovali. Od chvíle, kdy fotíme na "digitál", nemáme prakticky žádné fotky. Archivace na CD je taky dost problematická. Kolik lidí si vezme CD a jde si prohlížet fotky, nehledě na to, jestli budou za 20-30-100 let čitelné a na čem přehrát ?
Zrovna nedávno jsem se probírala rodinnými fotkami víc než 100 let starými. Jsou už trochu vybledlé, ale je to paměť té doby a stopa po těch dávno zemřelých blízkých lidech.
Foťte o 106, ale tiskněte a hrňte obrázky do alb. Dneska se vám možná budou smát, ale po spoustě let za ně budou vděční.
duben 18, 2011 08:55
wen : mia
Vy rostete smilies/smiley.giftaky ráda prohlížím fotky /své i přátel/. Teď k tomu mám příležitost, mám tu fotky od lidí na výstavu při příležitosti srazu rodáků, nasáčkované ve velkých obálkách podle rodin, ještě ale budu shánět od dalších rodin. Je to paráda. Ale na techniku teď zrovna taky pěju chválu, protože jsem tvořila textovou část brožurky ke srazu rodáků a kdybych se vším co napíšu musela běhat na obec a ke kolegovi, který to graficky zpracovává, to bych se nalítala. Všechno z pohodlí domova odešlu meilem, zkonzultujem mobilem a jednou až dvakrát týdně se scházíme vše probrat. No a digitální foťák je taky super vynález, dřív aby se počítalo pořád kolik zbývá snímků. Jen ta alba s fotografiemi chybí. A ještě jeden postřeh - u těch starých zapůjčených fotografií od lidí vidím téměř na všech že rodiče byli neustále s dětmi, tak nějak na mne ze snímků dýchá soudržnost těch rodin, je to pěkné podívání se.
duben 18, 2011 08:59
nojo děvčata : wendy
dřív nečuměli na televize a do počítačů, víc pracovali a víc se společně radovali...nechci tu dobu zbytečně glorifikovat a idealizovat, ale našlo by se v ní hodně dobrého právě z rodinného života...

technika je fajn na rychlé a objemné zachycování mnoha okamžiků. Snažím se z každé akce udělat pár papírových fotek, není nad listování albumy. Počítač pouštíme spíš na videa než na prohlížení fotek.
smilies/wink.gif
duben 18, 2011 09:10
wendy : Kamila
holčička je ti strašně podobná! Ale to ty samozřejmě dobře víš a náležitě si to užíváš smilies/wink.gif
krasavice inteligentní, obě dvě...
duben 18, 2011 09:44
... : bb2
Fešandy. Nahoře s malou v červeném kabátku jsi ty, Wendy? To vypadáš velice mladě, myslela jsem, že je to maminka :-))

Jsem taky pro tisk fotek, album s fotkami je jako tištěná kniha - album elektronické je jako elektronická kniha. A kdoví, zda dnešní nosiče budeme schopni i za 50 let někde přehrát...
duben 18, 2011 12:33
Kdepak, myslelas to dobře, to mi jen mamča zafandila : wendy
a já to zapomněla dementovat...to je moje snacha Martina, a fotka je z její promoce na ekonomce v Praze - to už taky není pomalu pravda. A opět náš recht - Martina vypadá mladě...

Koukám že fotkám v albumech nebo krabicích od bot neodzvonilo a to je moc dobře.

A ještě k těm nosičům - budu, až se k tomu dostanu, dělat výběr dovolených a rodiny a přetahovat na zlatá DVD, jedno stojí asi 80 korun a obsah si podrží nesrovnatelně déle.
smilies/wink.gif smilies/cool.gif
duben 18, 2011 13:34
wendy : mamča
Zlatá DVD sice vydrží déle, ale tady jde o to, kolikrát si to DVD pustíš, a zda po 100 letech ještě budeš mít na čem ?
Zatímco papírová fotka na Tebe jukne každou chvíli ze šuplíku nebo z alba.

Jo, a mladá holka jsi. Aspoň duševně určitě. smilies/wink.gif
duben 18, 2011 14:14
Děkuji. A mám radost z dalších zastánců jukajících fotek... : wendy
S těmi přehrávači máš pravdu, ovšem můj časový horizont se upírá tak do mého odchodu do Domova seniorů, kde by ještě nějajé přehrávadlo mělo fungovat.
Jinak třeba co se dotýče hudby na CD, už mě jich stará ale dobrá věž pár nevzala, zato nové škrtátko na chalupě si vyhrává vesele ! Bere i užší drážky.
smilies/wink.gif
duben 18, 2011 14:20
jinak : Kamila
na té podobě trvám neb jsem tě viděla naživo ;-)
duben 18, 2011 15:09
Už mlčím... : wendy
ono to ani jinak nejde, když je naše.

Jsem zvědavá, jestli se letos na podzim konečně sejdeme. Není to bezpodmínečně nutné, ale bylo to příjemné, ne ?
smilies/wink.gif smilies/cheesy.gif
duben 18, 2011 15:24
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]