O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

LEGRACE NA PLACE - ŽIVÝ MRTVÝ... PDF Tisk E-mail
Pondělí, 11 duben 2011

To se nám toho v poslední době seběhlo.... Minulou středu po půlnoci našel posunovač bezvládného muže ležícího na kolejích. Protože muž nejevil žádné známky života, přivolal policii. Na místo samozřejmě přijeli i záchranáři. Lékař po prohlídce prohlásil nalezeného muže za mrtvého, ale nedokázal přesně určit, jak čtyřiatřicetiletý muž zemřel. Proto přijeli i kriminalisté, aby potenciální místo činu ohledali.

 

 

 

 

 

 

 

     Při práci kriminalistického technika se ale muž najednou probral, po chvíli se dokonce postavil a začal s policisty komunikovat. Testy u něj vyloučily, že by byl opilý nebo pod vlivem drog. Přesto si vůbec nepamatoval, jak se na místo dostal... 

 

     Podle ředitele středočeské záchranky v tomto případě evidentně selhal zasahující lékař, ale neodsuzuje lékařovo selhání. Dosud prý s tímto lékařem nebyly problémy, takže nejspíš se to prý vyřeší nějakou srážkou z platu nebo pokutou...

 

 

      Mj. to mi připomíná historku o motorkáři, který si oblékl sako zapínáním dozadu, aby mu nefoukalo na krk, havaroval a žil do chvíle, než mu zachranáři dali hlavu do souladu se zapínáním saka...

 

d@niela

 

 
Komentáře (9)add feed
třeba to byl pan doktor, co chtěl odejít a nevyšlo mu to... : evule
smilies/grin.gif smilies/grin.gif smilies/grin.gif smilies/grin.gif smilies/grin.gif smilies/grin.gif
duben 11, 2011 09:04
hloupost : erika
náhlé "obživnutí" lidí, co se jevili býti mrtvými, se dělo odjakživa a dít bude, historie je toho plná. Ten lékař je v tom nejspíš zcela nevinně. Nebyla srdeční akce, nebyl dech, hotovo. Že by sebou nosili přenosné EEG na stanovení elektrické (ne)aktivity mozku, to pochybuju.
duben 11, 2011 11:34
erika : mamča
Souhlas. Můj dědeček si přál aby až jednou umře, jsme ho nedávali do rakve dokud bude mít teplý zátylek.
Jako malý kluk si pamatoval, že když mu umřel otec, tak ho hladil a všiml si, že přestože byl už otec několik hodin "mrtvý", tak měl pořád teplý zátylek. Když pak po mnoha letech pohřbívali dědečkovu matku do rodinné hrobky, tak oblečená kostra dědečkova otce seděla na rakvi. Z rakve se nějak dokázal dostat, ale těžký vchod do hrobky už odvalit nedokázal.
Bylo to sice v dobách, kdy lékařská věda neměla k dispozici přístroje, ale to ten záchranář neměl taky.

duben 11, 2011 11:58
mamča : erika
smilies/shocked.gif no potěš pánbů smilies/shocked.gif
duben 11, 2011 14:02
Predcasny pohreb : Mikin
O techhle vecech psal Edgar Allan Poe v knizce Predcasny pohreb. Byl podle ni natocen i znacne hruzostrasny film.....
duben 11, 2011 18:19
O něčem podobném psal i Jan Neruda.... : alena puntík
akorát, tam to odnesl ten, kdo nebožtíka obživl - resp. zjistil, že mrtvej není.
duben 11, 2011 23:27
Nevinně v tom doktor asi není : Macesska
Lékař má povinnost oživovat, dokud není jasné, že dotyčný je mrtvý.
Když chybí dech a srdeční akce, tak se oživuje (stlačování hrudníku, umělé dýchání, známe všichni ze školy (my starší z branných cvičení) - teď se od dýchání upouští). Na co by byly kurzy první pomoci, kdyby byl každý bez tepu a dechu za mrtvého, že?
Takže doktor celkem zásadně selhal v diagnostice. Že na něj stížnosti nebyly, to se nedivím, to by musel jeho ředitel asi začít vyvolávat duchy...
Leda by ho teda dr. 20 - 30 minut oživoval, pak teprv prohlásil za mrtvého a po další chvíli se pán probral. To by v tom byl fakt nevinně.

Btw. ze středočeského kraje jsem slyšela story, kterak starší pán zkolaboval u svého praktika. Přijedší záchranka nalezla pána v ordinaci na zemi a praktika, vypisujícího úmrtní list - tak pána oživili a jelo se dál. Na PL si tuším taky nikdo nestěžoval.
duben 12, 2011 08:46
ach jo : alena puntík
dneska, aby se člověk bál i umřít...
duben 12, 2011 09:21
Macesska : Iris
má podle mně pravdu, zasahující lékař nejspíše pochybil. Obživnutí lidí se dělo a děje, ale na stanovení smrti jsou určitá kritéria. Možná se jinak postupuje při podezření na trestný čin a s mrtvolou se nemá hýbat, jak to známe z filmů.Což není v souladu s resuscitací, to se s tělem celkem hrubě manipuluje.Jakoby se ten lékař obával na tělo více sáhnout.Je to celé divné.

Danielo - můj táta vždycky používal výraz "kousavým dozadu", nikdy jsem to přesně nechápala, ale označuje to asi podobný manévr, jaký nasadili záchranáři u toho vynalézavého motorkáře..
duben 12, 2011 16:24
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]