O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

PODPRSENKY A DĚDOVA KALKULAČKA PDF Tisk E-mail
Neděle, 07 listopad 2010

Tak jsem byl se svým dítkem Kateřinou na nákupech. „Dědo, musím si koupit podprsenku!" No, naprosto nevím, na co jí zrovna ona potřebuje, snad jen kvůli mravopočestnosti. Co naděláš, kolikrát už jsem říkal a říkám to dál, když si ženská něco usmyslí, tak muž (děda) má držet akorát ústa a začít urychleně na to shánět peníze. 

 

 

 

 

 

       A to naprosto nezávisí na věku ženy, samozřejmě. Tak jsme po patřičném vybírání a zaplacení ten nicotný kousek hadříku přinesli domů, já jej oprostil od návodu, obalu a zvážil na mých obstarožních poštovních vahách. Výsledek jsem matematicky zanalyzoval, prostudoval fakturu, dopočítal DPH a došel jsem k naprosto závratnému číslu:

 

1 kilogram podprsenek

stojí neuvěřitelných

46 500 korunek českých!

 

     Tak to je docela ranec. To je ta správná přidaná hodnota. Jak vidno, nejdražší obalová technika je dámská móda a to eště taková, která není ani vidět, kterou lze jen jaksi tušit. Ale nic s tím prostě neuděláš. Za dvě kila podprsenek mužeš ject na cestu kolem světa a to se ti ty hadříky vejdou pohodlně do opravdu malé nákupní tašky.

 

Nedá se takhle samozřejmě paušalizovat ani tak uvažovat,

ale je to fakticky docela sranda, co říkáte?

 

Franta Bouška

 

 

Komentáře (38)add feed
:) : bb2
Podprdy jsou drahé, ale mít takového dědu jako Franta Bouška je k nezaplacení :-)
listopad 07, 2010 23:18
Když peníze sežene děda : wendy
tak je fakt k nezaplacení. Nojo Franto, vy je nosit nemusíte. Ani z nutnosti ani mravopočestnosti ani pro parádu...a pořádná stojí i 2200,00 korun českých.
smilies/wink.gif smilies/shocked.gif
listopad 08, 2010 08:05
To je příležitost k podnikání. : Milan
Stačí začít je šít levněji.

listopad 08, 2010 10:05
... : bb2
k nezaplacení je děda, který s vnučkou absolvuje nákup podprdy a ještě o tom napíše pěkný fejetonek - tak jsem to myslela
listopad 08, 2010 10:29
Já vím, bb : wendy
prostě ona je nezaplatí.
smilies/wink.gif
listopad 08, 2010 11:29
docela by mě zajímalo, co všechno se asi tak skrývá pod pojmem „pořádná“, : toulavej
v tomto případě podprsenka. Tedy, kromě té ceny :-) Protože, co já tak pozoruju kolem sebe, minimálně polovina žen vůbec netuší, jak taková pro ně vhodná podprda vypadá a rozhodně to není to, co mají na sobě i když to není vidět. Ženy nemohou mít ten kladný vztah k této části svého těla, na které ji nosí, jako ta část mužů, zvaná horňáci a tak nemohou rozumět, co přesně tato část případně potřebuje. To může posoudit jedině nezaujatý muž. Jenomže, tomu ji zase nechtějí pro posouzení předvést. Další příklad přímo ze života, že to ženy nemají opravdu lehké :-)
listopad 08, 2010 11:45
Toulavej, : d@niela
tohle je fakt "slovo do pranice" - bylo by super, kdyby nějaký ten "nezaujatý a přitom v oboru fundovaný" nám, nosičkám těchto mizerných postrojů, poradil.

Takže - pokud bys nějakého takového zchrastil, případně něco podobného na toto téma sepsal sám, věř, že ti bude celé velké kudlanstvo vděčno!!!

nemyslíš něco podobného?
listopad 08, 2010 12:16
Týbrďo, : Krakonoš
tady bude vodbornej článek předního podprsenkologa? tak to se těšim, že se něco přiučim. Já kolikrát ani nevim, jak se to rozepíná, jenže přetrhnout to kvůli těm prachům nemůžu smilies/grin.gif smilies/grin.gif smilies/grin.gif.
listopad 08, 2010 13:19
je těžký se k něčemu dál vyjadřovat, když pořád nevím to podstatný, : toulavej
význam slova pořádná. To bych si moh´ taky pořádně naběhnout :-) Vono Krakonoši, to sem někde zaslech´, prej se to ani nedá všude přetrhnout i kdyby byla některá za hubičku, prej sou v některých místech některých dokonce dráty z pérový ocele - a ty se budou trhat asi fakt blbě.
listopad 08, 2010 15:43
d@nielo, : mamča
ostnatá podprda je sice zajímavá, ale jinak je to přesně ten případ nevhodně vybrané velikosti tohoto kousku prádla. V tomto případě by se to mělo jmenovat spíš "zplacaťovadlo" smilies/grin.gif. Dáma by potřebovala minimálně o dvě čísla větší košíčky. smilies/wink.gif

listopad 08, 2010 16:53
Kateřina : Ivča
musí mít s dědou báááječnej vztah,když s ním jde kupovat podprdu,tuhle intimnost přece holky v určitém věku s mužskejma naprosto neřeší.....
listopad 08, 2010 19:12
mamčo, máš bod , viditelně tomu rozumíš i když nejsi chlap :-) : toulavej
nějakej trouba homo . . ., kterých je v oblasti ženské módy nejvíc a kterej zákonitě k týhle části těla nemůže mít žádnej vztah, namluvil světu, že hluboká úzká "čárka" mezi prsy je to pravé ořechové a to u všech velikostí. A takhle to dopadá, když tomu ženy a výrobci uvěří, aby to splnily/i :-)
listopad 08, 2010 19:58
toulavej : mamča
"hluboká úzká "čárka" mezi prsy" ...tomu se říká nahnat kozy do houfu. smilies/grin.gif
listopad 08, 2010 20:37
Nevím, jestli jste sledovaly : KáčaKáča
Nahá jsi krásná, ale tam se to celkem podrobně řešilo. Obchodnice s podprdama tvrdila, že ji můžou vomejt, když jí zákaznice tvrdí, že má 75B, protože to prej činí valná většina. To je patrně velikost jejich první podprdy a vod tý doby si zarputile furt kupujou 75B (a nejlépe v zásilkovém obchodě, aby se proboha nemusely někde svlíkat). A pak to takhle dopadá...sebekriticky musím přiznat, že jsem v tom jela taky, ale na starý kolena jsem si podprdy začala vopravdu pečlivě zkoušet a docela čumím, že ač nemám poprsí nikterak nestandardní, tak málokterá mi opravdu sedne. A když už jo, tak se pak manžel diví, jaktože mám "tak velkou podprdu" (když ji vidí mimo moje tělo). Ono se to nezdá, ale je to tak, i ženy s na první pohled ne úplně bujnými ňadry můžou mít i déčko.
listopad 08, 2010 20:57
Za to můžou dětský ilustrátoři : Krakonoš
Manka v Rumcajzovi to tak taky má a všecky děti, když začnou konečně kreslit princeznám prsa, tam tu čáru taky udělaj. No a tak vod mateřský školky máme tenhle ideál furt před vočima. A moje žena je má taky v houfu smilies/cheesy.gif, vono jí to ani jinak nejde, tak velká podprsenka by stála určitě tolik co menší stan smilies/cheesy.gif.
Mimochodem, teď jsem taky byl na třídním srazu a uvědomil si, že jsem fakt nikdy nebyl "prsař": Spolužačka, jak jsme byli její kámoškou upozorněný, si pořídila tuhle vozdobu novou, silikonovou. Že prej je měla dycky strašně malý a hrozně tím trpěla. Shodou vokolností to byla jedna z nejhezčích holek ve třídě, a jen málokerej z nás může říct, že se do ní během těch vosmi let aspoň na chvíli nezamiloval, i mně se to přihodilo smilies/wink.gif. Ale že měla malý prsa, to jsem se dozvěděl tenhle pátek poprvý...
listopad 08, 2010 21:10
... : bb2
Spolužačka, jak jsme byli její kámoškou upozorněný


její "kámoškou" :-))
listopad 08, 2010 21:23
Nojó, : Krakonoš
vona to fakt myslela dobře, že když ji to stálo takový prachy, měli bysme jí to pochválit. smilies/grin.gif Je to taková čistá duše. smilies/wink.gif smilies/cheesy.gif smilies/grin.gif
listopad 08, 2010 21:26
Jedinej vodvážlivec se nenašel, : Krakonoš
kerej by pochválil. Jsem srab. smilies/cheesy.gif smilies/cheesy.gif
listopad 08, 2010 21:28
Káčo, 75 B - to znám taky :) : Macesska
se svým poprsím po tatínkovi teda neřeším velikost košíčků, ale když jsem zjistila, že v oblasti žebroví jsem kapku méně rachitická, než jsem si 15 let myslela, a mám C místo B - ta úleva! (A byla to "pořádná" podprsenka z vietnam shopu za celých 60 CZK.)

Jen taková otázka do pléna: Jak pohlížíte na dospělé ženy, které chodí bez podprsenky? Připadá vám to esteticky či společensky neúnosné? (Nemluvím tedy o obchodních jednáních a o dress code.)
listopad 08, 2010 21:37
Macesska : mamča
Pokud má některá dívka nebo žena hezké pevně poprsí, tak proč ne ?
Ale "ležáky" vypadají děsně... smilies/cheesy.gif
listopad 08, 2010 21:48
... : bb2
Macessko, ty mi otvíráš podprsenkové obzory smilies/smiley.gif doteď žiju a nakupuju s přesvědčením, že písmena značí velikost košíčků a číslo značí obvod pod prsy, tedy právě to žebroví.

Dospělé ženy jakého věku? Jde o celkový dojem, jakým na mě ta žena působí.
Většinou dospělá 25letá žena s hezkýma prsama mi bez podprsenky přijde pěkná. Dospělá 45letá žena většinou nemá tak pevná vysoko postavená prsa, aby bez podprsenky vypadala dobře. A když je má tak pevná a vysoko stojící, že to zmákne i bez opory, je jasné že to není zdarma a působí to na mě taky neesteticky...většinou, zase existují výjimky.

Když je to pěkná dospělá 45letá s pěknýma pevnýma prsama v hezkých šatech nebo topu, má i pěkný dekolt bez pigmentových skvrn, bez hlubokých vrásek, pevné paže - prostě ladí to kompletně - tak je to velmi estetická záležitost.
listopad 08, 2010 21:52
bb2, : Macesska
asi máš pravdu Ty a mám 80 místo 75... jsem podprsenkový ignorant a jak můžu, tak se těm kozím chlívkům vyhýbám.
On ten dotaz nebyl mířen na nějaké vystavování dekoltu, spíš na to, jestli okolí občas nepohoršuji svou pohodlností. Zatím doufám, že až mi prsa poklesnou pod únosnou míru, tak budou nepohodlně plandat a po podprsence sáhnu vděčně, čímž se to vyřeší samo. No, a jestli už pod mírou jsou a já to nevím, tak mi pobouření spoluobčané asi budou muset zaslat protestní nótu nebo tak něco.
listopad 08, 2010 22:05
... : bb2
Dej sem foto :-) a my, kudlankoví univerzální vojáci, posoudíme, zhodnotíme, výnos vyneseme:-))

Doma u rodičů mi od určitého věku byla podprda přidělena a basta, u nás panoval home dress code i za tuhého socialismu.
Doma u nás doma jsem svou pohodlností nepohoršovala, ale brzy začala otravovat mně, takže jsem bohužel ke svému zděšení musela dát mámě brzy zapravdu.
Tímto vycepována, překvapením pak pro mě bylo, že někteří ze sousedů považují za normální chodit otvírat mladé dámě ze sousedství v trenclích a tílku. Takže jejich pohodlnost mě velice obtěžovala. To by bylo něco do gender studies.
listopad 08, 2010 22:30
pán u astánku na tržišti prodává krásné podprsenky a vyvolává:: : alena puntík
"Trojky, čtyřky, pětky....troooojky čtyřky pětkyyyy!!!" i přitočí se k němu nějaká paní a ptá se ho, má-li i jedničky. Načež pán vyvolává:"S vyrážkou se obraťte na kožního lékaře....trooojky, čtyřky pětky!!!!"
listopad 09, 2010 02:08
Macesska : mamča
Kdesi jsem četla, že si máš změřit kolmou vzdálenost mezi klíční kostí a bradavkou, a když je to míň než 27 cm, tak můžeš chodit "nahoře šeřík". smilies/grin.gif
listopad 09, 2010 09:36
mamčo, : Macesska
díky, konečně jasná definice smilies/grin.gif
bb2, foto - to víš. tradičně se tu neshodnete a já budu liché týdny s a sudé bez smilies/wink.gif Ona i střídavá péče má své meze!
listopad 09, 2010 09:43
no já zase četla, : alena puntík
že když udržíš pod prsem tužku, tak že nahoře šeřík chodit nesmíš.
listopad 09, 2010 10:15
Macessko : erika
hlavně se řiď svým pocitem, obdivnými mužskými pohledy a kašli na názory konkurentek smilies/wink.gif
Osobně jsem radostně chodila nahoře bez až do druhého dítěte, pak to už bohužel dál nešlo, další dva roky kojení se podepsaly.
listopad 09, 2010 10:59
... : bb2
mamčo? 27 cm? to je celkem velká tolerance...to by snad splnila prababička, dejž jí vesmír lehké spočinutí
listopad 09, 2010 14:14
bb2 14:14 : mamča
Že Tys to zkoušela ? smilies/grin.gif
Záleží na tom, jestli se měří směrem dopředu nebo dolů... smilies/cheesy.gif
listopad 09, 2010 17:11
... : Sandra.
Co to prosimvás znamená (než si dojdu pro pravítko) "kolmá vzdálenost od klíční kosti k bradavce"? Nebyla jsem v matice žádný lumen, ale nějak si neumím představit, že začnu měřit kolmo od klíční kosti a dojdu k bradavce, to by mi ty prsa musely trčet hodně vzhůru. Nebo to má být jen od klíční kosti k bradavce? To je zas šíleně moc, to by splňovaly i kokršpanělí uši.
No nic, tak já raději zůstanu u té podprdysmilies/smiley.gif
listopad 09, 2010 18:15
Sandro., : mamča
Kolmá je myšleno tak, že nebudeš měřit třeba od ramene, ale svisle dolů (nebo šikmo vzhůru :-))) směr bradavka. Klíční kost jde od ramene až ke krčnímu důlku, tak to by mohlo zkreslovat měření. smilies/wink.gif smilies/cheesy.gif
Koukám, že si na to udělám disertační práci, nebo aspoň nějakej výzkumnej grant... smilies/grin.gif
listopad 09, 2010 20:13
... : Sandra.
Uff, tak to se mi ulevilo, až mi teď zkrouhnou ten rodičák, tak ušetřim na podprdách:-)
listopad 09, 2010 20:43
Jak si správně vybrat podprsenku: : Míša 2
listopad 10, 2010 09:53
... : bb2
mamčo, to jsem ani nemusela, čtvrt metru od klíční kosti k bradavce si umím představit :-) a není to tak hezká představa, abych ji nechala bez lešení :-)


listopad 10, 2010 19:09
Míša 2 : KáčaKáča
No...to je přesně ta pani!
listopad 11, 2010 14:25
Káča : Míša 2
S tou paní má osobní zkušenost moje kámoška. Při loňské návštěvě Prahy se rozhodla, že je načase, aby si dopřála nějaký luxus, a zavítala do jejího butiku. Paní majitelka jí nabízela různé krásné prádélko, ale kámošce všechno připadalo takové moc načančané, tak nesměle špitla, že by ráda něco jednoduššího, hladkého. Načež paní majitelka prý zařvala na jednu zaměstnankyni: "Přines tady pro madam nějaké to prádlo pro ženský bez fantazie !"
listopad 11, 2010 14:56
Míšo, : Macesska
my, co máme chlapy s fantazií, si můžem dovolit prádlo pro ženský bez fantazie smilies/cheesy.gif
Je fakt, že by mě paní prodavačka svým projevem poněkud iritovala, ale technicky má asi pravdu. Sice nevím, proč bych si brala pod rolák dekoltovou podprsenku a honila žlábek (jsem se svou meziprsní dálnicí spokojená), ale co už. Možná, až budu mít pár tisíc zbytečných, tak se tam stavím. Jen aby během těch 25 let nezkrachovala.
listopad 11, 2010 16:37
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]