O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

BOJÍTE SE EXEKUCE? PDF Tisk E-mail
Pondělí, 11 říjen 2010
Přejít na obsah
BOJÍTE SE EXEKUCE?
Strana 2

 

 

 

5. Odveze věci do skladu a dá je do dražby


     Soudní vymahači přijedou většinou už rovnou s nákladním vozem, aby zabavený majetek hned odvezli. Zabavené věci exekutor vydraží. Většina úřadů má informační web, kde se dozvíte o všech dražbách, například http://www.exekuce.cz/. Existuje i Portál dražeb nemovitostí pod správou Exekutorské komory ČR http://www.portaldrazeb.cz/.

 

     Movité věci se prodávají v dražbě za třetinu odhadní ceny, nemovitosti pak za dvě třetiny odhadní ceny. Pokud se některé položky nepodaří vydražit, jdou do dražby opakovaně, přičemž se jejich cena snižuje. Pokud máte doma cenné věci (třeba nějakou sbírku), mohlo by se stát, že ve dražbě budou prodány hodně pod cenou. Můžete navrhnout, že prodáte svůj majetek sami, a tím uhradíte pohledávku i náklady exekutorovi. Souhlasit musí v tom případě i věřitel a na vás nesmí být zároveň nařízena další exekuce. Cena, za kterou se váš majetek bude prodávat, bude stanovena znaleckým posudkem (ten samozřejmě zaplatíte).

 

 

6. Vyžádá si odměnu a nebude malá


 

     Kolik zaplatíte kromě svého původního dluhu navíc, je přesně dané ve vyhlášce o odměnách exekutorovi. I když je původní dluh v řádech stokorun, kvůli nákladům na exekuci zaplatíte minimálně 7 800 korun. Protože však platíte za každý úkon, který exekutor udělá, tak zbytečné prodlužování, opakovaná hledání a zjišťování majetku, znalecké posudky výslednou částku ještě citelně prodraží.

Pokud si věřitel vezme ještě navíc advokáta, musíte zaplatit i jeho. Odměna advokáta je srovnatelná s odměnou exekutora.

 

 

 

 

 

Kolik zaplatíte exekutorovi

 

      Odměna za provedení exekuce je 15 procent z vymožené částky, minimálně tři tisíce korun. Paušální částka na výdaje 3 500 korun (když exekutor doloží výdaje vyšší, zaplatíte víc). Příklad: u dluhu 500 korun platíte tři tisíce korun jako odměnu exekutora + 3 500 korun za paušální náklady exekutora a k tomu ještě 20% DPH, celkem tedy 7 800 korun, při dluhu 100 tisíc korun pak náklady přesahují částku 22 tisíc korun (za předpokladu, že exekutor dosud neučinil žádné úkony, jinak se částka značně zvyšuje).

 

 

 

 

 

 Některé další částky za úkony

 

 Odměna za vyklizení .... je 10 tisíc korun za každou nemovitost, byt nebo místnost.

Náhrada za ztrátu času ..... ve výši 50 korun za každou započatou čtvrthodinu za cestu do místa exekuce. Náhrada za doručení písemnosti ..... pokud ji doručí exekutor sám, 50 korun.

 

Dlužník platí poplatky vždy podle vyhlášky.

Pokud si věřitel s exekutorem sjedná smluvní odměnu, platí případný rozdíl věřitel. 

 

  

  

Tak. Tady vidíte, jak je ten život těžkej,

zvláště, když si nedáváte pozor...

A to nemyslím jen na sebe, ale i na ty, co s vámi žijí...

 

Franta Bouška

 

 

Komentáře (4)add feed
No ja, : wendy
já jako věřitel taky zatím jen platím a platím a čekám už rok a čtvrt...úžasný.
smilies/cool.gif
říjen 12, 2010 08:51
Kdyby to postihovalo jen dlužníky... : Milan
Žel, až příliš často se stává, že postižen je nedlužník.
Upozorňuji proto, že žádným právním předpisem nemáme přikázáno mít na dveřích jmenovku a zvonek. A peníze nejsme povinni mít u banky s pobočkou v tuzemsku.
říjen 12, 2010 10:29
Všichni víme, : wendy
na koho si exekutoři troufají nejvíce... smilies/undecided.gif
**************************************
říjen 12, 2010 11:42
to s tou jmenovkou na dveřích : eva_2
mi připomělo, jak jeden exekutor v našem domě oblepil výzvou k exekuci průchod do vedlejšího vchodu. Ten byl skutečně na rozdíl od bytů (i toho exekutorem hledaného) neoznačený, bez zvonku. A nejvíc mě nahvezdičkovalo, když si exekutor vymýšlel, že mu ty dveře někdo schválně ukázal apod. (musela jsem to s ním řešit, protože jsem ve výboru našeho domu a navíc v průchodu do vedlejšího domu jsou i sklepy několika bytů). Přitom bylo jasné, že ho nenapadlo že ten byt může být o patro níž. Pro jistotu jsme pak na ty průchodové dveře napsali "průchod do vchodu XY" aby je zase někdo nechtěl zapečetit a zabavit nám kompoty.
říjen 12, 2010 15:55
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy

 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]