O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

LEGRACE NA PLACE - LIDSKÁ ZHŮVĚŘILOST PDF Tisk E-mail
Úterý, 05 říjen 2010

To se nám toho v poslední době seběhlo.... Tak nevím, nedávno jsem četl, jak jedna rodina dostala od nějaké snad zásilkové společnosti balíček s výhrou. Mimo jiné tam byly i dvě vstupenky na velkou opulentní večeři pro dva, spolu s prohlášením, že se nejedná o žádnou prodejní akci, ale že byli opravdu vybráni a to jen a jen na onen dlabanec.

 

 

      Manželé tedy nahodili večernější oděv, od oběda nejedli a pak si v jedné hospůdce s ještě dalším párem užili dobré chutnání. Najedli se, popovídali spolu a kolem půlnoci byli spokojeně doma. Po návratu zjistili, že mezitím jim byl komplet vykraden byt. Vzhledem k tomu, že si s druhým párem vyměnili čísla, zavolali jim, aby si postěžovali - a zjistili, že druhá dvojice je na tom stejně. Mj. vůbec se nezjistilo, kdo jim to poslal, v té restauraci bylo jejich pohoštění objednáno a zaplaceno už měsíc předem a v podstatě si nikdo nepamatoval toho, kdo to zařizoval...

 

     Zaujalo mne v dnešních novinách, když jsem četl, že:

 

 

  • - Policisté z Jeseníku stíhají ženu, která sedm měsíců pobírala důchod a sociální dávky za mrtvého muže, o kterého se měla starat. Jeho mrtvolu přitom zastlala do postele.
  • .
  • Podvodnice si díky utajení jeho smrti přišla na více než jednaosmdesát tisíc korun. Za podvod jí teď hrozí až dva roky vězení.

 

x x x 

 

- U Okresního soudu v Ostravě stane sedmačtyřicetiletá žena, která čelí obžalobě, že nechala umřít hlady svou osmapadesátiletou známou.

.

Slíbila jí, že se o ni bude starat. Místo toho ale odnesla nepohyblivou ženu na půdu a tam ji nechala umřít hlady.  Položila ji na kamennou podlahu, oblečenou jen do roláku, kalhotek a ponožek, přikryla dekou a odešla...

 

. Umírání trvalo několik týdnů.   Obviněné ženě hrozí až pět let vězení.

 

 

Je to dost otřesné, což?

A - co říkáte té hrozící minimální době trestu?

 

Flori@n

 

 

Komentáře (26)add feed
... : Sandra.
Tak u té paní z Jeseníku mě ty 2 roky nějak nepobuřujou, pokud tomu pánovi na věčnost nepomohla, nýbrž jen využila příležitosti, která se jí naskytla. Předpokládám, že peníze bude muset vrátit a těch pár měsíců v chládku by mělo mít dostatečně odpuzující charakter, než aby byla v pokušení si to zopakovat. (Ostatně nejsme jediná země, kde se to děje, nedávno psali v tisku, že když začali v Japonsku kontrolovat zda všichni ti jejich početní stařečkové přes 100 let skutečně žijí, tak zjistili, že snad každý druhý z nich je po smrti a jeho rodina v klidu nadále po léta pobírala důchod a všelijaké dávky.)

Oproti tomu dostat 5 let za hnusnou promyšlenou a surovou vraždu je zoufale málo. Člověku, který tohle dokáže spáchat musí nutně chybět cit/soucit/empatie, což je pro soužití ve společnosti dost potřeba a silně pochybuji, že by se to krátkým pobytem ve vězení nějak změnilo. Tohle by podle mého měla být adeptka na trest smrti...
říjen 05, 2010 21:55
To jako doopravdy : Alena P-H
za vrazdu a takovym zpusobem(brrr) "az 5 let"? No neni to prilis ostre pro tu chuderu?
říjen 06, 2010 05:38
... : mia
k té rodině s večeří - připomnělo mi to hodně podobnou historku, která prý se stala v našem okresním městě. Na parkovišti u jednoho obchodního řetězce se ztratilo auto. Za pár dnů dostali manželé - majitelé auta - dopis i s dovětkem, že se lupič moc a moc omlouvá. Auto prý neodkladně potřeboval a tak si ho půjčil. Vrací ho - bude stát opět na parkovišti. Posílá dva lístky na divadelní představení do Prahy jako bolestné. Manželé své původně ztracené auto skutečně na parkovišti objevili. Za pár dnů odjeli na divadlo a když se vrátili domů, měli byt vykradený. Tak nevím, zda nejde o nějakou fámu i když dnes jsou podvodníci a zloději neobyčejně vynalézaví a jejich triky propracované do detailů. smilies/sad.gif
říjen 06, 2010 07:53
Fuj tajxl : wendy
to mi skutečně běžel mrazivec po zádech, když si to představím - jak tam chudák ležela. Nedivila bych se, kdyby ji příbuzní nebo přátelé té ženy za tohle lynčovali. Nechala bych ji zavřít až by zčernala doufala, že si od spoluvězenkyň užije oěkní peklíčko. To je přece úkladná vražda. A za to jen 5 let ?

Podle § 219 TZ odst, 1 je za úmyslné usmrcení sazba 10 - 15 let.
Podle téhož paragrafu odst. 2 písm b/ zvláště trýznivý způsob je sazba 12 - 15 let, až výjimečný trest |! Jestli na ni brala nějaké dávky, pak ještě odst h/ majetkový prospěch.

Ten úžasný navrhovatel trestu 5 let to musel kvalifikovat jako zanedbání péče, a nic víc.
Jestli tohle nějaký soudce podle svého nejlepšího vědomí a svědomí takhle rozhodne, nebo sežere něco o pomatenosti pachatelky, pak si skutečně ty svoje platy zaslouží...
smilies/angry.gif
říjen 06, 2010 08:00
... : mia
jinak k té hyeně co nechala hlady umřít svou známou se snad ani nic říct resp. napsat nedá.
říjen 06, 2010 08:10
Tohle bych snad ani neměla číst. : mamča
Za podvod za 81 tis. Kč 2 roky, a za odpornou vraždu zvláště trýznivým způsobem 5 let ? To si justice dělá srandu, ne ?
Toho soudce co tenhle trest navrhnul, bych nechala svlíknout do spoďárů, spoutat aby se nemohl pohnout, a nechala bych ho na studené půdě o hladu přemýšlet aspoň tři dny (on by ovšem nevěděl, jak tam bude dlouho), aby takové směšné tresty už nikdy nenavrhoval.
Fuj, velebnosti, chce se mi blejt... smilies/angry.gif
říjen 06, 2010 09:18
wendy : mamča
Třeba mají páni soudci prémie za to, když si takové hyeny stát pěstuje. Ta "dobrá žena" přece zbavila stát zátěže invalidní neperspektivní osoby. smilies/angry.gif
říjen 06, 2010 09:20
No, asi tak....stát zase ušetřil : wendy
já vidím rudě když se mluví o právnících, obecně. Světlým výjimkách se hluboce omlouvám.
smilies/cool.gif
říjen 06, 2010 11:08
... : Sandra.
No tak ono než se začneme rozčilovat a kydat hnůj na právníky a soudce, tak by to chtělo vědět, jestli už nějaký soud proběhl a těch 5 let je něčím podložených, nebo jestli je to údaj, co si nějaký pisálek vycucal z prstu. Tipovala bych to spíš na ten druhý případ, člověk nesmí věřit všemu, co píšou v novinách:-)
říjen 06, 2010 12:20
No konečně! :-)) : Sinix
Sandro, děkuju; konečně jedna, která přemýšlí, a hned šmahem neodsuzuje. Já Flori@novy články vůbec moc nemusím, neb jsou velmi ploché a primitivní. Hrají právě na to, že o nich lidé nebudou přemýšlet a prostě je vezmou jako fakt.

Vyšetřování případů může trvat i víc než rok a trestní spisy mají i několik tisíc stran. To je Flori@n všechny prostudoval, že si osobuje právo napadat náš právní systém a soudce??? Je snad právník?? Velice pochybuji o obém...

Irituje mě, když se někdo vyjadřuje k něčemu, o čem neví ale vůbec nic. Z celého tisícistránkového trestního spisu vytrhl jednu větu (!) napsal tenhle canc.

Narozdíl od něj a zdejšího fóra si nemyslím, že je náš právní systém tak špatný, jak se tu snaží prezentovat...
říjen 06, 2010 12:43
... : Sandra.
No tak ono záleží jestli se bavíme konkrétně, nebo obecně. Konkrétně se mi těch 5 let za vraždu, jak byla popsána přeci jen nějak nezdá. Buďto tam budou nějaké polehčující okolnosti, nebo to nakonec bude víc, nebo je to do nebe volající a pravděpodobně to není finální výsledek.
Obecně si ale myslím, že máme příliš nízké tresty ...
říjen 06, 2010 12:53
V článku se píše, že soud PROBĚHNE : wendy
a návrh na 5 let již asi předběžně padl, proč se jinak právě o této cifře zmiňovat,že.

Co se soudní stolice a podobných právních lidí dotýče, já i moje okolí, jakožto i to, co kolem sebe vidíme v kauzách prezentovaných v médiích (a nemyslím tím Blesk apod), mě opravňuje k mnou prezentovanému názoru, ať se tomu líbí nebo ne. Bohužel. A Ceplů a Křikavových je zoufale málo. Druhé bohužel.

Pak se divte, že se lidi rozčílej...
smilies/wink.gif smilies/cool.gif
říjen 06, 2010 13:04
No prosím.... : wendy
smilies/sad.gif
říjen 06, 2010 13:36
... : flori@n
Žena položila svou těžce nemocnou známou "na kamennou podlahu, na jednu vrstvu pestrobarevné textilie, oblečenou do roláku, kalhotek a ponožek, přikryla dekou a na tomto místě poškozenou bez dozoru jiné osoby po delší dobu zanechala," stojí dále v obžalobě.

Obžalovaná nechala svou známou na půdě několik měsíců. Podle obžaloby nemocná zemřela někdy na jaře 2009. "Žena zemřela s nejvyšší pravděpodobností na následky spojené s vyhladověním," píše se v obžalobě.
O smrti své známé žena nikomu neřekla a v bytě dále bydlela. Je obžalována z ublížení na zdraví a neoprávněného zásahu do práva k bytu.
"Ženě hrozí až pět let vězení," uvedl mluvčí Okresního soudu v Ostravě Alexandr Dadam.

Sinixi, nic jsem neprostudoval, pochopitelně. A opravdu čerpám jen z tisku, ale tím se nijak netajím. No, není to Blesk, je to ýdnes.
Jinak: osobně mne štve, že byla obžalováná jen z ublížení na zdraví a neoprávněného zásahu do práva k bytu. Protože podle mne je to fakt hnusná a zákeřná vražda. Ta chudák ženská tam bezmocně ležela a předlouho umírala...
říjen 06, 2010 13:47
dle clanku : mura1
ji zalobce obzaloval z ublizeni na zdravi a nikoli z vrazdy. kdyby ji mohl obzalovat z vrazdy, tak by tak jiste ucinil. takze k tomu byly, pocitam, nejaky duvody. bud ma dotycna "pecovatelka" iq houpaciho kone, nebo nemuze prokazat, ze umrela na ty pude, nebo nemuze prokazat skutecny duvod smrti, co ja vim. a pokud umirala nekolik tydnu, nejak se o ni "starat" musela, nebot by umrela daleko driv na dehydrataci nez hladem. a pokud lezela v unoru na kamenny podlaze na vytapeny pude, musela by driv umrit na podchlazeni nez hlady. sorry, ten clanek je divnej.
říjen 06, 2010 14:32
oprava : mura1
nevytapeny pude
říjen 06, 2010 14:36
jo a k lyncovani pribuznyma : mura1
to mi skutečně běžel mrazivec po zádech, když si to představím - jak tam chudák ležela. Nedivila bych se, kdyby ji příbuzní nebo přátelé té ženy za tohle lynčovali.

pokud tahle pani nejaky pribuzny nebo pratele mela, meli by lyncovat spis je
říjen 06, 2010 14:41
Flori@ne, : Sinix
jenže to je právě to, co byste měli dělat, když chcete o něčem psát. Nejdřív si to prostudovat. Není nic horšího, než když z článku čiší nevědomost (viz články o zabíjejícím napětí apod.). smilies/angry.gif smilies/angry.gif smilies/angry.gif

Ty jsi snad právník? Protože pokud ne, a (to hlavně) vzhledem k tomu, že trestní spis jsi též nestudoval, tak na základě čeho se pouštíš do právní kvalifikace??? Nevíš o tom případu vůbec nic a vyjadřuješ se i k výši trestu, cit.: "Je to dost otřesné, což? A - co říkáte té hrozící minimální době trestu? "

Na tohle jsem reagoval. Naprostý souhlas s murou.
říjen 06, 2010 14:50
dle článku - spíš je divnej zákon či jeho výklady : wendy
píše se tam, že ji nechala vyhladovět - to je ublížení na zdraví s následkem smrti, a kdyby jen trochu chtěli, tak jí to přišijou s úmyslem.

Neznáme rodinné poměry oběti - jestli se ale takhle dohodli s tou hodnou paní - ty do každého vidíš ?
smilies/wink.gif
říjen 06, 2010 14:56
Je ale pravdou, že když tam tak dlouho mohla být : wendy
je divné, že se na ni nikdo nepřišel podívat, to ano.

V každém případku je vidět, že vyjadřovat se k něčemu a rozhorlit se je ošemetné. Stejně nikdy nebudeme vědět všechno, to někdy nevědí ani po prostudování spisu ti studovaní...
smilies/wink.gif
říjen 06, 2010 15:21
... : bb2
Kdyby se s tou paní příbuzní dohodli na péči, tak by se během několika týdnů snad alespoň přišli podívat poté, co jim nezvedla mobil, neodepsala na sms. Pokud za svou invalidní příbuznou nezajdou jak je rok dlouhej, nepíšou, nevolají, nemají co lynčovat.


říjen 06, 2010 15:28
Ano, : wendy
vždyť uznávám, že jsem tohle přepískla. Zvítězily v té chvíli emoce, neboť jsem podobného případu byla nechtěným svědkem, a myslela jsem jen na situaci oběti.
smilies/wink.gif
říjen 06, 2010 15:37
Nikde jsem nečetla, že ta mrtvá měla příbuzné... : d@niela
Vy jo?
Jestli byla ta chudák ženská sama, tak je opravdu možný, že ji našli až při náhodné návštěvě půdy.
A ta dotyčná měla zadara bydlení. I kdyby tam "živá" ležela týden, dva, muselo to být hrozné. Bylo to prý v únoru... Nejspíš byla větší část doby v bezvědomí, ale jen si to zkuste představit. I jeden den, v zimě, hladu, žízni, ve vlastních výkalech...

Zažila jsem před rokem dobu, kdy jsem byla taky skoro nemohoucí a v bolestech, a vím, jak dlouho pak trvá třebas jen půlhodina.
Jsem opravdu zvědavá, jak to nakonec bude "ohodnoceno".


říjen 06, 2010 16:03
my jsme četly wendy:) : bb2
to mi skutečně běžel mrazivec po zádech, když si to představím - jak tam chudák ležela. Nedivila bych se, kdyby ji příbuzní nebo přátelé té ženy za tohle lynčovali...Neznáme rodinné poměry oběti - jestli se ale takhle dohodli s tou hodnou paní - ty do každého vidíš ?

a na to jsme psaly s Murou, že kdyby takoví lynčující příbuzní byli, a s tou paní se dohodli na péči o jejich invalidní příbuznou, tak by si sami zasloužili zlynčovat za to, že svou invalidní příbuznou ani kontrolní smskou nebo telefonátem neobeslali, aby věděli, zda je nebo není všechno ok.

Nikdo ani písmenkem nezpochybnil utrpení té ženy. Zpochybněna byla spolehlivost fiktivních příbuzných :-)
říjen 06, 2010 16:25
Vydělávej chytře : lidatr
smilies/smiley.gifRychle začněte a budete v pohodě!!!
Nabízíme web, ovladatelný dítětem připravený k výdělkům. Hodina denně a nelze neuspět.Vaše příjmy se budou jen zvyšovat. Začnete stokorunami za den. Do roka při hodině práce, to budou tisícikoruny. Peníze budou chodit z celé Evropy weby máte přeloženy i do jiných jazyků .Neokrádejte se. Začněte vydělávat peníze. Zaregistrujte se hned , to je správná volba. Nebojte se pomůžeme vám. www.nakupujavydelavej.eu

říjen 23, 2010 07:02
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]