O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

HRŮZNÝ SEN - OPRAVDU JEN SEN? PDF Tisk E-mail
Pátek, 03 září 2010

Zdál se mi na dnešek divný horor.  Že jsem kdesi, v cizí zemi, pracovala na státním úřadě. A tam se vám děly věci... Tak třeba tam všichni vedoucí měli reprezentační fondy. To vám byl úžasný vynález, tyhle repre fondy... Schválně - jen si to poslechněte, to například u nás určitě by možné nebylo, co říkáte?

 

 

 

     Zhruba tak z devadesáti procent sloužily na nákup nezbytných luxusnějších poživatin výhradně pro nositele těch fondů. Od kávy a čajů, přes chlebíčky, kaviáry, čokolády pro děti, a tak dál a tak dál. Převodem na naši měnu mi to vycházelo za rok kolem 500 tisíc korun za poživatiny, sloužící jen a jen pro vlastní spotřebu konkrétních jedinců.

 

      Potom tam, v tom cizím státním úřadu, v té cizí zemi, měli výjezdní pracovní porady. Tak se totiž nazývaly dvou až třídenní výlety do rekreačních zařízení, jak jinak, než v pracovní době. Tak jsem znovu počítala a převáděla na českou měnu, na kolik, v tom cizím úřadě v cizí zemi, asi vyšly tyhle výjezdní pracovní porady.

 

Třeba takový úplně běžný, obyčejný čtvrteční až páteční výlet, pardon - pracovní porada - 15 lidí:

 

  • - jde jim pochopitelně plat, denně cca průměr 3000 Kč, tj. 15 lidí za dva dny 90 tis. Ale když se to vezme jako superhrubá mzda (skutečný náklad zaměstnavatele), tak je z toho hned dvojnásobek, tzn. klidně 200 tis. za ty dva dny.
  • - cena pobytu 15 lidí, v solidním rekreačním zařízení činí cca 2000,- za jednoho denně, tj. 60 tis. za dva dny pro 15 lidí.
  • - ujeto tam a zpět, dejme tomu, cca 200 km x 15 aut (každý přeci jede sám ve služebním, ale  výhradně soukromě užívaným); kilometr se  v té cizí zemi (přepočteno na CZK) počítal cca 7 Kč, tj. 20 tis.
  • - jídlo a pití nejméně 600,- na den (ale asi mnohem, mnohem víc), vše samo sebou na účet porady, tj. cca 20 tis. Občas si objednali i pár "hostesek", abych mluvila slušně, to už je ale zanedbatelné (většinou jim ty jejich "pro hostesky důležité orgány" stejně nefungovaly, takže se spíš jen pilo).

 

  •      Celkem, za jeden dýchánek, to hodilo zcela soukromě využitých 300 tisíc.

 

     Ano, přátelé, úplně za nic - neudělala se tam nikdy ani čárka!  A podobných "výjezdních porad" bylo na tom cizím státním úřadě v cizí zemi odhadem do roka kolem padesáti... No, a to víte, žádný odbor, žádná sekce, se nechtěly před druhými nechat zahanbit.

 

     A - vždyť na to byly už určeny a vyhrazeny peníze, pak taky z cizího krev neteče, tak proč ne? Tak jsem si spočítala, že jenom takováto záležitost výjezdních pracovních porad představovala v jednom větším úřadě, v té cizí zemi, cca 15 mil. Kč za rok.

 

 

A  pokračuji dál:

 

     Služebních aut pro výhradně soukromé účely bylo na tom vyšším úřadu taky hafo - nejméně 100. Byla to ovšem "manažérská auta", takže nikdo  jiný, než ten, co ho měl přidělené, s ním jezdit nemohl. Ta auta sloužila hlavně jako odznak moci, a pak také k dopravě jejich držitelů do úřadu, z úřadu, na výjezdní pracovní porady a na cesty víkendové a dovolenkové s rodinou. Jiný smysl ta auta neměla. Vysocí úředníci přeci nemohli jezdit hromadnou dopravou... Životnost měla auta cca 3 roky (pak výměna za nové), cena jednoho auta s vybavením cca 500 tis., takže to máte - jestli dobře počítám - cca 2 mil. za rok - za auta výhradně pro soukromé účely! OK, takže jsem se dostala na cca 18 milionů ročně, VÝHRADNĚ spotřebovaných pro nepracovní, vyloženě soukromou, potřebu, nebo zábavu, několika desítek vyvolených pracovníků jediného státního úřadu (a že v té cizí zemi měli spoustu takových úřadů!).

 

Tak mě ještě - před probuzením - napadlo:

 

Zaprvé:      kdyby si to platili ze svého, tak nakonec, co je mi do toho?

Zadruhé:   kdyby to byli vedoucí zaměstnanci soukromé firmy, to by je akcionáři vynesli v zubech.

Zatřetí:      nepochopila jsem, jak takováhle blahobytná cizí země, která si tohle může dovolit bez sebemenších potíží,

                    jak takováhle blahobytná země může hospodařit s deficitem.

 

 

Naštěstí jsem se včas probudila a zjistila,

že ta hrůza byla skutečně jen sen... 

 

Bobina

 

 

Komentáře (15)add feed
Bobina : mamča
"Naštěstí jsem se včas probudila a zjistila,
že ta hrůza byla skutečně jen sen...

Máš velmi realistické sny. Bohužel.
září 03, 2010 07:50
To je ale náhodička : anonymity
že se vám zdá sen zrovna o naší bance. Za týden zrovna na jeden takový týmbilding jedeme.
A těch dárku pro pány novináře, aby o nás psali jen dobré zprávy. A každý rok nové koberce, nové počítače, nová auta, víc auditorů, PR specialistů, marketingových specialistů, úvěrových analytiků, reklamních předmětů a jiných hovadin. Kdyby to drobní střádalové tušili, nedaji si do banky ani korunu.
září 03, 2010 07:58
Jo a k těm hosteskám : : mamča
Slyšela jsem krásný výraz : "hostitutky" smilies/cheesy.gif smilies/cheesy.gif smilies/cheesy.gif
září 03, 2010 08:07
Tomu už se dá řikat "živej sen" : Máňa z Počernic (dolních)
A zrovna mi namátkou napadlo, co třeba třeba "dyzájnovej" nábytek (dyzájnovej = ukrutně předraženej)? Kerej se, včetně i lednic a kafevarů, mění uplně komplet při každý změně vosoby.
září 03, 2010 09:46
Máňa z Počernic (dolních) : mamča
Jo, nábytek taky, přičemž není známo, kam zmizel "dyzájnovej nábytek" po jeho předchůdci. Horší je, že při každé povolební změně dochází i k výměně lidí pracujících pro toho kterého obyvatele "dyzájnový" kanceláře.

září 03, 2010 10:05
To kdysi Karel Štědrý: : Máňa z Počernic (dolních)
V naší kanceláři nejlepší se kafe vaří, to říká i sám soudruh ředitel.
S námi kafe pije, ať je zdráv a dlouho žije a píše nám prémie.
------------------------------------
Stejně to byla moc pěkná doba...............
září 03, 2010 10:28
no, zas budou nějaký volby, : alena puntík
připadá mi to, že furt volíme a ať volíme, koho volíme, tahle země jde volným pádem do hvězdiček. Teda, ne, že by komunisti nekradli....ale nikdy to nedělali takhle veřejně a v takovém množství. Jíst můžeš, ale nesmíš mlaskat, říkali. Něco na tom bylo. Teď jsem viděla na Smíchově billboard. ˇCSSD tam hlás: Zlikvidujeme herny, narkomany a bezdomovce. To by mě fakt zajímalo, jak to chtějí udělat. Dobře....narkomany můžou nahnat na léčení, herny můžou zavřít, ale co s těma bezdomovcema? T je jako pozabíjejí...nebo jim dají byty?
září 03, 2010 10:45
alena puntík : mamča
Aleno, volby budou, ale ti, co se ženou do funkcí (rozuměj, ke korytu) jsou všichni stejná sebranka, bez ohledu na to, jaký trikot zrovna nosí.
Slušný člověk, který tam omylem zabloudí, buď podlehne dle hesla "Kdo chce s vlky žíti, musí s nimi výti", nebo rychle vypadne z kola ven.
Na volby bych moc nespoléhala, a na demokracii ještě míň.
září 03, 2010 11:01
Jj, šetřit se bude zase jen někde : wendy
a vsadím se, že když se bude třeba u nás propouštět, tak z našeho odd. Je nás 12 na celý okres nezaměstnaných - ale těch pomocných a svépomocných provozů kancelářských kolem ! A kde se začalo šetřit ? Na úklidu na osvětlení. Máme tu od té doby děsný hnojník, ale v zimě to není moc vidět, protože na chodbách je tma.... Jsem zvědavá jak to bude vypadat v zimě, úklid jednou týdně...mohli bychom úřadovat z okna.
smilies/wink.gif smilies/cheesy.gif
září 03, 2010 11:07
wendy : mamča
Když si budeš chtít zachovat pracovní místo, a nepracovat v "hnojníku", přineseš si z domova kýbl, koště a hadr, a každý den po konci pracovní doby tu chodbu přelízneš... smilies/grin.gif
září 03, 2010 11:14
Už si poklízíme v kanclu, jasně, : wendy
a na chodby bude možná rozpis na rajony...nářadí na to tady je. Vezmeme to podle abecedy q bude.
smilies/wink.gif
září 03, 2010 13:12
pro Wendy : ladybird
Nestahuj kalhoty, když brod je ještě daleko aneb, jak říká jeden můj kamarád, zajíci se sčítají až po honu. Jarda (rozuměj Drábek), psal o reorganizaci úřadů, ve smyslu, že vedoucí pravomoci získá jeden centrální úřad. Žádné vlastní penízky pro vedení všech ostatních úřadů a rozhodování o nich, ale lidi, co pracují s klienty budou vždy třeba. Čímž všichni tví vedoucí mají nervy v kýblu a platí tak zákon padajícího trusu. Hlavu vzhůru, určitě to pro tebe dobře dopadne! Ať se ti vždy vede jen dobře a průsery neřeš dříve, než přijdou.
Konec konců, jestli už v životě nějaké přišly, určitě jsi je ustála a ustojíš vždy. Přeji krásný víkend všem.........
září 03, 2010 18:05
Díky za povzbudivá slova : wendy
a podobenství o brodu. Copa já, už to mám za pár takže na háku, a kromě toho si taky myslím, že na smutky je čas, až přijdou, ne dřve. Možná můj příspěvek vyzněl katastroficky - to je ten diskutovaný rozdíl mezi psaným a mluveným slovem - ale je to od tebe hezké, ladybird.

Přidávám se k přání krááásného víkendu.
smilies/wink.gif smilies/cheesy.gif
září 03, 2010 20:11
Aleno P. : Mikin
alena puntík
Teda, ne, že by komunisti nekradli....ale nikdy to nedělali takhle veřejně ........


Nebude to tim, Puntikovana, ze ti komunisti vlastnili vsechna media a ta o jejich zlodejnach psat nesmela?
Svata prostoto........
září 12, 2010 18:52
Nepsalo se, byla cenzura, : wendy
ale lid obecný se stejně skoro o všem nakonec dozvěděl. Kromě toho po revoluci toho bylo k rozkradení víc. Takže to nesvědčí o než o tom, že v Čechách se krade stále, jen vnější podmínky se mění...
smilies/wink.gif
září 13, 2010 07:28
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]