O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

LEGRACE NA PLACE - PĚKNĚ BLBÁ... PDF Tisk E-mail
Pátek, 18 červen 2010

To se nám toho v poslední době seběhlo....  Nejspíš jste to viděli ve večerních televizních novinách, případně četli na nějakém zpravodajském webu. Dva mládenci, jeden sotva patnáctiletý, druhý "už" osmnáctiletý, si vymysleli suprovou zábavu: stříleli ze samopalu kolem projíždějícím kamionům na čelní skla. Naštěstí samopal nebyl pravý, takže i náboje nebyly ostré, ale "jen" plastové kuličky...

 

 

 

 

     Kriminalisté jenedopadli hned, oba stačili utéct, ale protože jeden z nich na místě chytře zapomněl mobil a také tam nechali i zásobník, brzy oba mladíky, kteří ostřelovali kamioňáky (na 26. kilometru dálnice D1 směrem na Brno), chytli.  Jednomu řidiči způsobili pořádný šok a osmi ranami pěkně poničili přední sklo kabiny. Vzhledem k tomu že se takto bavili víc jak hodinu, bude těch, které takhle trefili, jistě víc...  Mj. kdo by nesl zodpovědnost za to, pokud by se některý z řidičů lekl a stala se nehoda?

 

 

     Ostatně, pár dnů předtím - jiní čtyři kluci, ve věku kolem patnácti let, stříleli (tuto sobotu odpoledne) ve Valašských Kloboukách na Zlínsku rovněž airsoftovou zbraní s umělohmotnými projektily na projíždějící osobní vlak. Střely vagon zasáhly na sedmi místech... Střelbu nahlásili policii sami cestující. Byli pěkně vyděšení, nevěděli, co se děje...  

 

 
(ilustrační foto)

     

      Víte, co mne nejvíce zarazilo? Že se v kvantu komentářů pod oběma zprávami (té dnešní i pod tou sobotní) všichni jen dohadovali, jak moc mohly ty kuličky poškodit vagon, případně ono sklo u kamionu (mj. to sklo, střelami poškozené, opravdu v televizi ukazovali.). Větsina diskutovala maximálně na téma,  jestli může nebo nemůže airsoftka někoho zranit, a když, tak jak moc, ale nikdo neviděl sám fakt, že je to skoro to samé obecné ohrožení, jako když například hážou školáci sněhové koule na okna projíždějících automobilů  (někdy i kameny), tedy jasné případy, kde se řidič může leknout a zpanikařit? Ostatně - lidi ve vlaku mohli mít otevřené okno; zcela určitě také neměli ochranné brýle...

 

 

Jaký je váš názor na tyhle nebezpečné "dětské hry"?

Jak je potrestat, jak jim dát najevo, že

tohle se prostě nedělá?

 

  

d@niela

 

 

Komentáře (44)add feed
no jelikož to byli chlapci : alena puntíkovaná
tak vysvětlování by se minulo účinkem. Nejlepší by bylo, sezvat všechny kamarády a slečkny /ty hlavně/ obou výtečníků, posadit je do auditorie - např. větši tělocvičny a pozvat dva policisty, kteří by po výše uvedených "hrdinech" stříleli plastové kuličky. Obecenstvo by pak mohlo uzavírat sázky o to, který z hrdinů bude více a šikovněji kličkovat.
červen 18, 2010 03:32
Vinu : Sidon
mají částečně i rodiče, takže by měli být patřičně potrestaní i oni s jejich "ratolestmi". Ten trest by měl být takový, aby na něj jen tak honem nezapomněli. Například nějaké veřejně-prospěšné práce.
červen 18, 2010 06:31
nebo postříkat jejích nejlepší oblečení : alena puntíkovaná
barvou z těch střel
červen 18, 2010 09:07
Alenko, to nestřílí barvu, tohle jsou takové "umělohmotné náboje"... : d@niela
Barva by nezničila čelní sklo u kamionu...

smilies/angry.gif
červen 18, 2010 09:25
no tak těm rodičům : alena puntíkovaná
"ostřílet" auťák - já myslela , že jsou to ty náboje, co se s ními střílí ty barvy
červen 18, 2010 09:36
Dani : mia
bohužel za nás pokud jsme udělali lumpárnu, museli jsme se tomu člověku omluvit a třeba i mu pomoci s nějakou prací. Odmalička jsme měli domácí povinnosti a až když jsme měli hotovo, směli jsme ven. Do autobusu první nastupovali staří lidé, pak až děti. I svoje děti jsem se snažila vést k tomu, aby když něco provedou, došli se omluvit. Dneska je jiná doba i s těmihle důsledky. Klukům co tohle provedli deset hodin zametat ulice nebo něco takovýho - když udrží samopal, udrží koště v ruce taky. smilies/wink.gif
červen 18, 2010 09:40
Přirozenou afinitu kluků k zbraním je třeba saturovat včas. : Milan
Když si kluk může pořádně zastřílet coby malé dítě, jako adolescenta ho to už nebaví.
Kluk musí být zhruba od 15 měsíců věku zásobován dostatečným počtem pistolek, nožů a mečů, aby si s tím pořádně vyhrál. Doba pro vzduchové zbraně s platovými projektily začíná tak v cca 4 letech, mezi 8-9 lety je čas přejít na olověné projektily.
Nejpozději ve 13 by si měl zkusit zastřílet s opravdovou puškou a pistolí, do 15 by měl mít i zkušenost ze střelby se samopalem (opravdovým). Tuto zkušenost se skutečnými střelnými zbraněmi lze i klukům z nemysliveckých rodin zajistit vysláním na dětský letní tábor, organizovaný paraarmádními a parapolicejními sdruženími: armáda i policie a hasiči tam dělávají různé instruktáže a ukázky a kluci si tam vážně zastřílejí a jejich touha je upokojena.
Podobně s bodnými a sečnými zbraněmi. Vlastní nožík by měl mít kluk asi tak od 3 let, kolem 6 let už může dostat malý vystřelovací. V 12-13 je čas na mačetu.
Kluk, který si takto od dětství zvykne na zbraně a jejich nebezpečnost, nevyvádí v adolescenci blbosti.
Hlavní je ten mechanismus výchovy: když s tím začíná malý klouček, začíná pod dozorem a průběžně jsou do něj otcem vštěpovány zásady bezpečného zacházení se zbraní. Postupně se učí o jejich nebezpečnosti. Zásady zacházení s nebezpečnými zbraněmi mu přejdou do krve, stanou se součástí jeho podvědomého chování.
Kluk, který nemá dostatečně zbraňové vyžití v dětství, blbne s nimi na prahu dospělosti a i v dospělosti, ale to již bez dozoru a bez zafixovaných zkušeností.

Lapidárně: když se ve 4 letech pořeže trochu o malý nožík, neusekne si v 17 mačetou ruku (ani nikomu jinému).

červen 18, 2010 09:42
Hm, : Míša 2
jelikož znám kluky, co si touhle airsoftovou etapou v pubertě prošli, nechce se mi moc věřit tomu poničenému sklu. Pokud bylo opravdu poničené, pak asi něčím jiným než plastovými kuličkami, řekla bych. Když po sobě kluci stříleli, (podotýkám, že na odlehlém, opuštěném místě), měli na sobě vojenské mundůry a oči si chránili brýlemi, víc nebylo třeba. Pokud se někomu z nich nechtělo v létě pařit v mundůru a vzal si kraťasy a triko, musel počítat s nějakými těmi štípanci. Toť vše.
Neříkám, že jsem je v téhle hře na vojáčky podporovala, vždycky potom museli jít a pokud možno všechny vystřelené kuličky posbírat, samozřejmostí bylo, že se nestřílí nikde na veřejnosti, ale jenom na místech k tomu určených. A stejně jsem ráda, že je tahle etapa už za nimi.
Airsoftka vypadá jako skutečná zbraň, nechtěla bych být v kůži toho kamioňáka.
Rodiče na tom nesou určitě velký díl viny. Neplnoletému by totiž airsoftku neprodali, rodiče s nákupem museli souhlasit. Takže pokud vím, že mám doma vypatlaného puberťáka, tak ten souhlas nedám.
červen 18, 2010 09:47
A osvojíce si dobře zacházení se zbraněmi : wendy
může tuto znalost dobře uplatnit u peněžních loupeží a neublížit si přitom.
smilies/wink.gif
červen 18, 2010 09:48
Bez křišťálové koule : Macesska
je těžko soudit, jestli kluci stříleli na kaminony proto, že jsou psychopati od narození, nebo že prostě v pubertálním zatmnění mozku nedomyslí důsledky, nebo jestli je to podvědomá pomsta otci, který často jezdí na služební cesty - nebo nějaké jiné důvody. Takže co konkrétně s nimi bych nechala na těch, kteří je znají líp.
Zato jak moc poškodí airsoft střela sklo se dá vyhodnotit celkem lehce.
Nechci kluky nijak omlouvat, nápad je to pitomý a nebezpečný, ale znám řidiče, kteří jsou pojišťovně ochotní tvrdit, že jim při bouračce leknutím zrezly prahy smilies/smiley.gif
červen 18, 2010 11:07
... : bb2
já bych v takových případech nahlédnutím do databáze ověřila, zda jsou svéprávní občané, nebo chovanci ústavu, ze kterého unikli při terapeutických pracích na zahradě.
A pokud jsou svéprávní, tak bych je oba bez pardonu seřezala na holou airsoftovým kulometem. V případě dopadení na místě činu tak bezodkladně, ušetřila bych peníze za procesy a procedury. To je podle mne v takto jednoznačných případech nejlepší a nejefektivnější trest. Obvykle se tím předejde i příštímu zatmění pubertálního mozku. Jako rodič bych k tomu dala souhlas, být požádána. Ale taky vím, že je to utopie. Že se jim nakonec stane prd.
červen 18, 2010 11:31
za mlada : vlk
jsem střílel prakem (na gumu i rotačním), dělal samostříly, pak vzduchovka a malorážka ve Svazarmu. Nyní flobertka a 9 mm Luger. Airsoft nemůže poškodit ani vlak ani sklo na kamionu. Ono ve zprávách TV N@ha je vše o 1500% horší a dramatičtější.
Kluci prostě udělali klukovinu, patří jim pár facek a zabavit kvér. Teď jsou z nich medYální hvězdy, achjo, kéž by někdo zrušil TV!!!
červen 18, 2010 11:31
Míšo2, nedělám si o prodejcích iluze, : bb2
na netu se určitě najde nějaký ochotný, který to prodá i předškolákovi.
červen 18, 2010 11:33
:-)))) : d@niela
to je sice fakt, s těma podrazama a fíglama na pojišťovně, to nikomu neberu,
ale tohle je prachsprostá klukovina, to se jednoznačně nedělá... I ty kamioňáci jsou jen lidi, může bejt utahanej, najednou ten pohled na samopal... a buch buch na okno, ono to asi v té rychlosti jistě nezní zrovna něžně...

je to stejné, jako ty sněhové koule, a v horším případě kameny.
červen 18, 2010 11:38
Nápady jsou různý : wendy
není to tak dávno, co nějaký fakani házeli z mostu igelitový pytlíky plný vody na projížděnící auta...seřezat a zabavit pytlíky, PC a kulomety.
smilies/wink.gif
červen 18, 2010 11:40
... : bb2
vlku, když jedu po dálnici 130 a vletí mi na sklo motýl, taky sebou cuknu, když mi na skle zabuší několik plastových míčků, asi sebou cuknu víc
červen 18, 2010 11:40
... : bb2
přesně, Wendy. Je úplně jedno, jakou to má sílu, teplotu, tlak, rosný bod...Nedělá se to, tečka, nařezat, tečka.
červen 18, 2010 11:41
jasně : vlk
je to blbý, sice nevime nic bližšího, ale máme jasno. Já se taky leknu, když mi včelička narazí na sklo, vždycky mne napadne, co jií asi v tom okamžiku projelo hlavičkou ....


(zadeček)
červen 18, 2010 11:46
vlku : mia
až se lekneš, dupneš na brzdy a za Tebou kamion nedobrzdí třeba změníš názor. Já bych Ti přála vidět takový pokoj na JIPu po bouračkách, lidi na přístrojích, přikrytí hliníkovými foliemi /kvůli udržení teploty/ není to pěknej pohled.
červen 18, 2010 11:53
... : bb2
co bližšího bys potřeboval znát k tomu, abys uznal, že chlapci udělali pitominu, na kterou někdo mohl škaredě doplatit?


červen 18, 2010 11:54
Že se musel leknout, : Míša 2
o tom žádná, jen to poškození skla fakt neberu.
Jo, bb, to máš pravdu, vždyť to kluci klidně mohli koupit třeba od staršího kámoše a rodiče o tom nemuseli mít vůbec tušení, mně to vůbec nedošlo.
červen 18, 2010 11:56
... : bb2
o airsoftu nic nevím, tak o poškození skla nemůžu povídat:-) jestli se poškodilo, je to pro mne ta nejmenší možná škoda, ke které mohlo dojít. Uhradit to jde z pojištění domácnosti, což by měl mít každý rodič a taky majitel zvířete :-)
Pro mě je podstatné to, že při současném provozu na silnicích ti kluci ohrozili spoustu lidí.
červen 18, 2010 12:03
... : bb2
i když, kdo ví, jak by to pojišťovna vzala, když asi šlo o jasný úmysl. no to je fuk.
červen 18, 2010 12:04
zprávu : vlk
jsem teď intenzivně hledal, ale ani pravednes.cz a záložka bulvár nic nemá. Jezdím skoro denně, zažil jsem kámen do předního skla z dvojmontáže přede mnou jedoucího náklaďáku, uhodil vedle mne blesk, chrstance vody, kdy člověk nic nevidí ani při stěračích naplno. Prostě, že něco můžu chytit je realita. Jipku taky znám. Ležel jsem už s autem na střeše. Dupat na brzdu je poukázka na průser (smyk, náraz ze zadu) Když vidím na dálnici někoho na mostě v mém pruhu, automaticky na poslední chvíli přejedu nebo, pokud to jde zpomalím. Nemám tušení, jestli se jen trefují flusancem, nebo mají šutr. Nedělám si iluze. Jestli jsem jokem o včeličce někoho urazil tak pardon.
červen 18, 2010 12:06
huh, : Macesska
mně ušlo, že tomu jednomu je 18. No tak to je dospělej - takže asi psycho vyšetření, jestli fakt není na hlavu, náhrada škody vč. psychické újmy řidičů, soud za ohrožování obyvatelstva (paragraf na to určitě je) a následně veřejné práce, v emerických filmech bývá i povinná terapie.

Já teda fakt nevím, jestli by se dospělost/plnoletost neměla posunout na okamžik, kdy končí vyživovací povinnost rodičů. Tak jako nějak sladit práva, povinnosti a zodpovědnost.

Nevím, jestli nařezat je samospasitelné, ale nějaká povinná omluva, peněžitý trest (z kapesného, ne z kapsy rodičů) a veřejné práce by se asi hodily i pro mladšího. Vědět, že příčiny mají následky se do života hodí.
červen 18, 2010 12:11
... : bb2
ale to mne mrzí, vážně jsem tě nechtěla nutit to výčtu šoférských zkušeností:-) chtěla jsem jen prosté chlapské slovo o tom, že pánové přestřelili a jednu za ucho by zasloužili. Jednoduše. Jenže co čekat od malých frajerů, když musí frajeřit i ti velcí:-)
červen 18, 2010 12:12
kudla : vlk
vždyť jsem napsal, že udělali klukovinu, patří jim nalískat a kvér zabavit. Taky bych je ohnul v pase a na holou jim vystřílel zásobník z toho sapiku, to by mohlo taky účinkovat...
červen 18, 2010 12:16
jinak vlku, : mura1
zprávu : vlk
jsem teď intenzivně hledal, ale ani pravednes.cz a záložka bulvár nic nemá.

ve volnych chvilich, kdy netrenujes strelbu z lugeru, trenuj vyhledavani na netu smilies/wink.gif

http://zpravy.idnes.cz/mladici-se-schovali-u-dalnice-a-strileli-na-auta-airsoftovym-samopalem-1eh-/krimi.asp?c=A100617_195047_krimi_jba
červen 18, 2010 12:21
muro první : vlk
luger není zbraň :-)
Děkuji za link, v nadpisech na pravednes.cz uz zpráva této mimořádné důležitosti není, ale máslo mám na hlavě, jdu si sto× napsat "než se na něco zeptáš, zadej to do Goolu!"
červen 18, 2010 12:25
Ono je tolik nebezpečí na silnicích plynoucích z provozu samého : wendy
a ještě je zvyšovat je obecné ohrožení jako když vyšije...
smilies/wink.gif
červen 18, 2010 12:27
diky, : mura1
tez jsem se poucila. opravuji "strelbu z lugeru" na "strelbu z flobertky s lugerem uvnitr" (teda pokud se do flobertky strka. strycek google by mi to jiste prozradil, ale je patek a jsem liiiinaaa)
červen 18, 2010 12:33
zase : vlk
chybka, to by jsi strkala velký kolíček do malé dírky smilies/grin.gif
Ale to je na jiné fórum ...
červen 18, 2010 12:35
no, co se da delat :) : mura1
tak tam ten velky kolicek bude muset nekdo nacpat kladivem, ja nemam cas to hledat, ja musim hledat fakturu smilies/wink.gif
červen 18, 2010 13:09
Vlku : Milene
v amerických filmech přece střílejí pistolí Luger. Si teda myslim. smilies/grin.gif
červen 18, 2010 13:25
no, : mura1
on nas, zda se, vlk si z nas tak trochu strili...

pokud nekdo napise
jsem střílel prakem (na gumu i rotačním), dělal samostříly, pak vzduchovka a malorážka ve Svazarmu. Nyní flobertka a 9 mm Luger.

tak z toho celkem jasne vyplyva, ze z lugeru se strili, at uz to je co je smilies/wink.gif

http://cs.wikipedia.org/wiki/Luger_P.08
http://cs.wikipedia.org/wiki/9_mm_Luger

(faktura nalezena, tak uz zas cas mam smilies/smiley.gif )
červen 18, 2010 13:38
luger : vlk (v práci)
je náboj, střílet samotným nábojem je tak nějak trochu dost nemožné, flobertka revolver má ráži 6 mm, takže nacpat do takové dírky 9 mm je kumšt, kladívkem bych to nezkoušel smilies/wink.gif
Gratuluji k nálezu!
červen 18, 2010 14:43
vlku, : mura1
murphyho zakon rika, nepomuze-li kladivo, pomuze vetsi kladivo. kladivo resi kazdej problem
červen 18, 2010 15:04
no, kdyby po,licie rozstřílela rodičům : alena puntíkovaná
takto aktivních hlapců buď okna u auta nebo rovnou u bytu..možná, že by následoval rodičovský zásah tak účinný, že by chlapci do smrti nevystřelili.
červen 18, 2010 15:50
muro, : toulavej
já tě asi miluju :-)
červen 18, 2010 16:08
Vlku : Milene
já tě picnu za uši. Z lugeru. V tom odkazu je, že je to jedna z nejznámějších pistolí. Náboj je to teda taky. smilies/wink.gif
červen 18, 2010 16:18
... : mikin
Jo, snehove koule jsme na tramvaje hazeli taky. Mam pocit, ze na to byli ridici zvykli. A i kdyby zpanikarili, mohli slapnout leda na brzdu.
Luger je (pokud vim) pistole raze 9 mm, ktera ma i svou vlastni munici Luger 9mm.
Puberta je dle meho nazoru nemoc, s pubertaky je nutno jednat vlidne, opatrne, ale dat jim zaroven najevo, ze za zlocin muze nasledovat i trest.
červen 19, 2010 03:05
puberta je nemoc : holubinka
a na tu " PÁSKOVÝ KAPKY" zabíraj smilies/wink.gif
červen 20, 2010 23:10
puberta? : Petronila
ve zralém věku cirka osmadvaceti jar jsme s kamarádem jednou chytali auta na ulici na udici a stříleli po nich třešňovými peckami. Fakt je, že sapík to nebyl.

Naši zákonití partneři stáli opodál a tvářili se, že k nám nepatří.

Asi bychom taky zasloužili.
červen 21, 2010 11:07
trochu objasnéní.. : Střelec " tehdy 15ti léty "
Musím říct , že to byla ptákovina... Ale trochu to srovnám smilies/wink.gif Stříleli jsme na 25 km směrem na prahu . Neplatili jsme žádne odškodné a nakonec z toho vlastně nic nebylo. Nebo vyšlo na jevu že žádnou airoftkou nelze poškodit čelní sklo. A musím říct , že policii to trvalo nebo jsme tam byly téměř tři hodiny. No byly jsme pod vplivem omamních látek.. takže asi proto nás to napadlo a byly jsme tam tak dlouho...
srpen 02, 2011 20:17
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]