O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

NEPLATÍTE VÍC, NEŽ BYSTE MUSELI? PDF Tisk E-mail
Středa, 16 červen 2010

Je to dva dny, co jsem si byla v chodovském centru vyzvednout nové brýle. A jak tak jdu kolem obchůdku UPC - tedy kabelové společnosti, viděla jsem nějaké cedule s novinkami - stejně tak jako plno letáčků. I vzala jsem si jeden, v metru cestou domů prostudovala - a zírala...

 

 

 

 

     Vážení přátelé, kteří máte také internet, televizi či telefon přes UPC

      a nemáte to teď, čerstvě v těchto dnech zavedeno:

 

 

 

     Fofrem se podívejte, co a jak máte placeno, respektive jaké tarify na co máte. Jak jsem se totiž právě dozvěděla, milá společnost cca před dvěma měsíci vyslala do světa nové tarify - za víceméně poloviční ceny - ale i stejného rozsahu. No, nejsem technický typ, takže to určitě nepopisuju technicky přesně, ale napíšu vám konkrétní věc:

 

     Dodnes jsem platila za internet tarif Classic - tedy cca 1250,- Kč měsíčně  (download: až 25 Mb/s a upload: až 1,5 Mb/s). Nu, a jak jsem právě zjistila, to samé se nyní jmenuje UPC Fiber Power 25 a je to za 599,- Kč... Když jsem se zeptala, proč nejsou všichni ti, co stale platí dvojnásobek, o změně informováni, dozvěděla jsem se, že to se jaksi nedělá, to si musí případně zjistit každý sám...

 

 

     Tak vám vřele doporučuji,

 

 

     abyste se podívali na svůj účet i na ostatní jejich tarify. Tedy telefon, televizi... Jsou jiné ceny ve všem a třebas objevíte, že i vy platíte víc, než by bylo záhodno. Jo, ale i to převedení na levnější cenu není zadarmo  - stojí to něco přes stovku, díkybohu jednorázově. A - platit to bude až za měsíc od ohlášení změny, tzn. od dalšího prvního ještě jeden měsíc postaru ... takže každopádně budete platit i následující měsíc - tu starou, dvojnásobnou částku...

 

 

d@niela

 

 

Komentáře (34)add feed
Mám satelitní TV : Rozmarýna
UPC direct. Dost mi vadilo, že když jsem si ji pořídila, nebyly žádné výhody, ale časem lákali nové zákazníky na nejrůznější slevy nebo několik měsíců zdarma. Na staré zákazníky kašlali. Když se tady objevila Digi TV, tak jsem napsala na UPC, že chci stejné programy jako má Digi TV za stejnou cenu jako u Digi. Když to zamítli, poslala jsem výpověď s tím, že přejdu k DIGI TV. Okamžitě mi vyhověli a dali mi to za 500, čímž jsem ušetřila víc než polovinu. Ale dali mi to jen na 1 rok. Tak jsem tam za rok opět napsala a situace se opakovala. Když jsem to udělala třetí rok, tak mi to dali opět na rok za 500, ale už mi to tak nechali a po roce nezdražili, asi věděli, co by je zase čekalo.
Takže je nutné fakt sledovat jejich ceníky a i ceníky konkurence a platí, že "líná huba = holé neštěstí".

červen 16, 2010 23:44
banda : Sipik
My sme mali od upc kablovu TV. Platila som mesacne 500 korun za balik. Pritom raz za cas vylepovali plagatiky, ze to iste ponukaju za polovicu. Ked som sa nasrdila a vypovedala zmluvu, ponukli mi zrazu polovicnu cenu. Ale ja som si jednorazovo kupila antenu za 500, sice mam len 4 programy, ale to ma netrapi a nemusim sa kazdy mesiac rozculovat.
UPC je pre mna nepochopitelne, kym ostatni davaju zlavy vernym zakaznikom, tato banda novym.
A aby sa od nich odhlasovala vzdy ked chcem zlavu a potom znovu prihlasovala, no to mi pripada chore.
červen 17, 2010 07:19
Nejen UPC : Macesska
http://www.jakusetrit.ic.cz/ - stránka o smlouvání s mobilními operátory smilies/smiley.gif
červen 17, 2010 07:27
My máme UPC se sep-top-boxem za sníženou cenu na dobu určitou a protože : wendy
se nám taky moc nelíbí praktiky a ceny, budem zřejmě přecházet ke společnosti Magnalink.
Uvidíme. Řešení je taky satelit. Uvidíme.
smilies/wink.gif
červen 17, 2010 07:54
... : Mikin
Moje satelitni spolecnost Starchoice rovnez projevuje dojemnou peci o nove zakazniky, zatimco na stare kali.... Ale takove podrazy o jakych pise Daniela zaplat buh nedela.
červen 17, 2010 08:31
Oni spoléhají na to, : wendy
že se dnes musí starat každý sám a že to všichni úporně nesledují, tak se chovaji českotržně a trhnou co můžou. Je to proti zákonu ? není. Porušili něco ? asi ne - je ve smlouvě že nás budou informovat ? není. Jen na to můžou v konečném důsledku dojet. Ale jak tak čtu Mikina, nebude to 100% jenom naše spešl.
smilies/wink.gif
červen 17, 2010 09:30
a to musíte platit? : bb2
my platíme jen zákonný poplatek za televizi, a samozřejmě jsme platili satelit, v rámci pořízení jsme dostali kartu Skyline, všechny české a slovenské a milion zahraničních programů zdarma. HBO a podobné programy jsme zaplatili jen jednou, na rok dopředu, stálo to kolem 5000, ale nevyžili jsme to, tak jsme to další rok neobnovili.
Za net 250 Kč měsíčně, při platbě na rok dopředu, s třetinovou rychlostí co má Daniela, pro naše potřeby doma to stačí.

Takže doma televize a internet měsíčně 385 Kč.
červen 17, 2010 10:24
už se pracuje na tom, aby se tolik nemuselo : wendy
ale konkrétně my musíme počkat až uplyne doba určitá u současné smlouvy.
smilies/wink.gif
červen 17, 2010 10:38
My máme : Míša 2
časově neomezenou kartu CSlink, jak píše bb, všechny české a slovenské programy a spousta dalších zdarma, pokud bychom si chtěli nějaké programy připlatit, lze buď jednotlivé nebo různé balíčky cenově snesitelné. Ale připlácet za další programy mi připadá stejně zbytečné, to bych musela sedět u televize snad celý den, abych to využila. Jednorázová investice byla 2700,- Kč za přijímač, satelitní anténu a kartu.
Naši mají televizi přes UPC a platí měsíčně přes 800,-. Už jsem se je snažila přesvědčit, aby to odhlásili a pořídili si totéž co my. Vždyť by tu počáteční jednorázovou platbu měli za chvíli zpátky. Jenže se starými lidmi je to někdy těžké, něco vyřizovat a měnit je pro ně problém.
červen 17, 2010 10:53
... : bb2
ano, Míšo, na tu vstupní investici jsem zapomněla, byly to tuším 3 tisíce, satelit byl dražší, ale už si částku nepamatuju.

Wendy:-) moje otázka nesměřovala k někomu konkrétně, spíš se ptám obecně, zda jsou u nás lokality, kde je nutné si televizi takhle připlácet, abyste se mohli podívat na čt, novu, primu atd. Nesleduju to, tak mi možná něco uniká, doteď jsem žila v přesvědčení, že pokrytí signálem je v podstatě celostátní a každý si vystačí s tv přijímačem a buď anténou se set top boxem, nebo satelitem.


červen 17, 2010 11:17
my jsme : mura1
leta nechytali v nasem udoli u vltavy primu. co mame set top box, tak uz jo
červen 17, 2010 11:36
Dokud jsme měli starou anténu, : Míša 2
taky jsme nechytali Primu, teda chytali, ale obraz byl tak děsný, že se na to nedalo koukat. Anténa byla roky na půdě, jenže loni jsme měnili krytinu - eternit za plech a prý (tvrdili odborníci) plech tlumí signál. Takže by se anténa musela umístit na střechu, do čehož se mému muži moc nechtělo a stejně bychom museli dokoupit set top box. Takže jsme to vyřešili tím satelitem a jsme spokojení.
Taky jsem žila v domnění, že si připlácejí jen ti, kteří chtějí k běžným programům něco navíc. Ale mám pocit, že u UPC se měsíčně platí i za tu základní nabídku. Nevím to jistě, musím rodiče ještě vyzpovídat. Oni jsou sportovní fandové, takže by si určitě chtěli připlácet Eurosport a Novasport, ale myslím, že i tak by je to přišlo mnohem levněji než teď.
červen 17, 2010 11:53
bb,. no vždyt tady každý píše JAK to konktétně má : wendy
a třeba já si i z toho tady vyberu informace.

Míšo ano - připlácejí si ti, co chtějí nadstandard, blázni jako já - Discovery, National Geo, Spektrum, Viasat History, Z1, Animal Planet. Je ale potřeba vydrbat s UPC a zařídit se jinak - ekonomičtěji.
Na chalupě máme taky anténu pohozenou na půdě - je jen na 4 základní programy, ale tam stejně moc nekoukáme tak je to fuk. A až tam budeme v důchodku, instalujeme satelit.

Takže tak. Zavřete oči - odcházím. Dobrou chuť k obědu.
smilies/wink.gif smilies/cheesy.gif
červen 17, 2010 12:14
ohledně televize: : d@niela
když mě ještě bavilo být v samosprávě, tak jsem zařídila, že platíme celej barák 45,- Kč měsíčně a je za to devět stanic - ČT 1 a 2, Nova, Prima, Sport, 24, Nova Cinema, Barrandov, a ještě něco, ani nevím co... :-).

Což, myslím, na zabití času zcela stačí. Stejně nestíhám téměř nic, jen si občas nahrávám nějaké ty detektýfky a pak si je, ve volných chvílích, pouštím :-).
červen 17, 2010 12:41
Danielo, : bb2
to je, předpokládám, kabelovka? takže nikdo nemusel mít vlastní anténu nebo satelit a za 45 Kč měsíčně má základní TV programy, ano? K tomu samozřejmě těch 135 Kč. A těch 1200 jsi tedy platila jen za internet, nebo za net plus nadstandardní tv programy?

My v naší samosprávě jsme na novém baráku měli od SBD společnou tv anténu, která stále funguje a většina lidí nemá satelit (kabelovka u nás není), takže tohle měli zcela zdarma. Ale po digitalizaci si museli pořídit set top boxy a společná anténa se upravila pro příjem digi vysílání, to se platilo z fondu oprav.

Ve vsi mají lidi antény a set top boxy, ti neplatí vůbec nic, nebo satelity, ti platí nic jako my za české, slovenské a cizí programy, nebo si připlácejí nadstandard, HBO apod.
červen 17, 2010 12:57
... : mia
nás teď kontaktovali dva dodavatelé elektřiny s různými nabídkami. Jedni obcházeli domy, někdo si dodavatele změnil, někdo ne. Zarazil nás dodavatel, který tvrdí, že garantuje nejnižší cenu ale není schopný říci jakým způsobem tuto cenu garantuje. Přitom sám elektřinu nevyrábí, ale nakupuje. Nechali jsme si dosavadního dodavatele, možná zaplatíme o stovku dvě víc, ale když se nám rozbije něco v elektroměru nebo rozvodné skříni, tak přijedou hned mechanici. Tihle co tu obcházeli zatím o servisu mluví nejasně, zastoupení mají až v Praze. jinak internet máme zadarmo, televizi 135 Kč, programy si některé na zimu připlácíme, máme satelit.
červen 17, 2010 14:36
... : Macesska
Mám net od UPC za pět stovek furt. K O2 cítím osobní averzi, do těch nejdu. Ještě bych asi mohla mít wifi, ale to jsem se bála kvality připojení. Máte někdo zkušenosti s wifi?
Zatím jsem ze všech netových potíží obviňovala PC, volným krokem (díky za to!) odcházející do věčných lovišť.
červen 17, 2010 17:19
Macessko : Alena P-H
po tvem nadhernem vstupu do diskuse o "osudove lasce" uz si ani nejsem jista jakpak te oslovit - ten, ta, nebo to? smilies/smiley.gif
A wifi je vynikajici, clovek neni omezeny prostorove a jinak vse jak bylo.
Zatim mame PC a laptopy - ale uz se tesim az se nam neco odporouci pac muj dalsi pocitacovy nakup bude Mac. Uz mam viru a podobnych radosti dost. Ani s "ochranou" to neni spolehlive smilies/smiley.gif
červen 17, 2010 18:06
302,- za 10MB : vlk
od UPC (je to dědicná cena po starém providerovi) tohle vám UPC veřejně nedá ...
WiFi za tuhle cenu nedostanete s takovou rychlostí asi nikde. WiFi není super je to z nouze cnost, neplést s WiFi signálem z routeru a switche po bytě (domácí síť). TV nemám, nepotřebuji, QIP, Skype, pořádný zesilovač a bedny, slušný monitor (min 24') a je o zábavu postaráno. Filmy bez reklam, hudba bez keců, kdykoli v jakémkoli množství smilies/smiley.gif
červen 17, 2010 20:29
Aleno, : Macesska
preferuji ženský rod, protože jsem zvyklá z reálu smilies/smiley.gif Ale nedělej si násilí, hlavně, abych pochopila, že mluvíš na mě. (Aneb neříkej miPépo smilies/wink.gif)
Z důvodů, proč Ty volíš Maca, koketuji s Linuxem. Zatím ho mám duálně a zjišťuji, že když se mi podaří něco podělat, aspoň je to originální smilies/cheesy.gif Teď mám například aktualizaci bez horního ovládacího panelu oken (minimalizace, maximalizace, zavření, pohyb oknem po ploše). A jsem líná to nějak zkoumat.
Vlku, dík, žes mě utvrdil v mé lenosti, dokud to funguje, tak asi měnit nebudu smilies/smiley.gif
červen 17, 2010 20:41
teda Macešsssko... : alena puntíkovaná
můžeš mi to říct ještě jednou a česky? Já vůbec nepochopila, o čem mluvíš....fakt jsem ti řekla Pépo?
červen 17, 2010 22:23
aleno puntikovana, : mura1
Já vůbec nepochopila, o čem mluvíš

s tim si hlavu nelam, to totiz nepatrilo tobe. nejsi tu jedina alena. napriklad je tu take alena p-h, a te patri macesscina reakce
červen 17, 2010 22:38
aleno puntíkovaná, : Macesska
promiň, ne, to bylo fakt na alenu P-H.
Ono to je takové poněkud chaoticky provázané s diskusemi pod článkem Střídavá péče a Zoufalství z lásky. Ovšem v zásadě nic podstatného smilies/smiley.gif
červen 17, 2010 22:42
Router jsme meli predtim vlku : Alena P-H
ale dost casto to "vypadavalo", stejne to ale bylo lepsi nez predtim.

Macesko, Pepo ti rikat nebudu. Jo, pripomnelo mi to jmeno Postriziny...
A taky uz uvazuju o zmene jmena pac to Alena PH fakt smeruje trosku k te nasi jedinecne Puntikate. Udelala jsem chybu na zacatku a jmeno v kudlancim dotazniku jsem vzala doslova jako jmeno. Mohla jsem si vymyslet neco jine a ne tak oficialni. Pak mi bylo trapne menit jmeno pac by to mohlo byt pokladane za schizofrenii ci pretvarku atd. Vzdyt sou tu lidi co maj par identit, jestli se nemylim.
Ale asi k te zmene pristoupim a dam to na znamost do celeho kralovstvi...smilies/smiley.gif
Puntikata, mohla bys me pokrtit - ty mas dobrou slovni fantazii.


červen 18, 2010 00:16
Vlku a další moudré hlavičky: : d@niela
"neplést s WiFi signálem z routeru a switche po bytě (domácí síť)."
Jestli to chápu dobře - to je "něco", co mi umožní nemít nohy zapletený v chapadlech kilometrů drátů? Tedy něco jako je bezdrátová myš a klovesnice? Takže bych se mohla zbavit tý hrůzy kabelůch? Vau, to by byla nádhera... Něco jsem o tom kdesi zaslechla a jaxi nepochopila - ale pokud je to ono.. Moc prosím za polopatické vysvětlení... smilies/wink.gif
červen 18, 2010 00:28
Macesko, Aleno : Ceskymo1
za prve: mam air card - cili asik wifi. Funguje to kdekoli, kde je nejakej signal (cili vetsinou). Je to rychly, spolehlivy, zkratka pri mym zpusobu zivota bych nemenila.
za druhy: mam maca uz rok a ani se neobtezuju sem nainstalovat antivirus, je totiz zbytecnej. Ten system sam o sobe je neprustrelnej, este porad se ho ucim, pac ma spoustu veci uplne jinych nez windows, ale docela urcite uz bych se k nim nevratila....
červen 18, 2010 06:18
s internetem je to asi tak ... : vlk
Od pantáty vedou dráty ku žárofce nadevraty ...
OK, vážně. Od poskytovatele (providera) je do domu (bytu) možno dostati internet asi tak třemi způsoby: kabelovka (na té krabce na zdi je pak dírka na TV, Radioa a Data, rychlost velká cca 8-10MB cena nízká cca 300-500), WiFi - to je někde anténa na kostele a z ní se vysílá do domu, bytu, podle síly signálu je pak u klienta anténa taky, větší, či menší, rychlost nic moc, řádově stovky kB, ceny cca stejné. Pak je ještě možno míti GSM modem, tedy krabku jako větší flash disk v usb portu PC a tím chytat signál od mobilních telefounistů. Rychlost bídná, hlavně v aglomeracích, cena dosti vysoká.
Pokud už je signál doma (nějaky výživný, třeba z kabelovky) je možné ho po bytě šířiti kabelem nebo WiFi signálem z routeru jenž je začasto také switchem. Takže se k internetu dá připojit jak drátem tak bezdrátem pokud třeba v noťasu je WiFi modem. Cena takové krabičky je celkem o ničem (od 500,-). Do krabičky se vetkne šňůra z kabelového modemu (vstup WAN) a má cca 4 výstupy na LAN místní sítě po bytě. Čouhá z něj také gumovka anténka a ta vysílá WiFi okolo. Síť WiFi je dobré si zabezpečit a zneviditelnit, aby si ji neužíval také soused a jejich mladý, toho času nudící se hacker smilies/grin.gif
Další dotazy sem, omluva za dlouhý pokec.
červen 18, 2010 07:54
cvrta moznost : mura1
kabelovka, WiFi, GSM modem a tím chytat signál od mobilních telefounistů

k nam domu proudi internet po telefonnim kabelu. o rychlosti nic rict nemuzu, neb je mi to sumak. o cene taky moc rict nemuzu, neb to neplatim. mam pocit, ze tak neco kolem 700 (vcetne pausalu za pevnou linku).

co se tyce kabelu, jsme vsichni zakabelovani vcetne slecen s notasem, neb "domaci wifi" z nejakyho duvodu nemaji rady. takze krome dratu ke vsem pc se tu v koute, tu na topeni, tu pod stolem staci hadi dalsich dratu, aby se slecny mohly pripojit kdekoli jim libo. s napetim ocekavam, kdy se nejaky had priplazi do koupelny ci na zachod.
červen 18, 2010 08:47
SUPER, Vlčku... : d@niela
tak virtuálně tlapkulíbám smilies/cheesy.gif Takže to by stálo za uvažování.
takže to bude funglovat v podstatě jen tak na jednu dvě šňůry...

Ale: od monitoru, od lampičky, od scaneru, od tiskárny, od telefounu.. (a to některým těm mrchám jedna šňůra nestačí)... Takže vlastně řešení nulový..

No, myslela jsem to dobře, ale technika mě ještě nedoběhla (respektive doběhla) smilies/wink.gif smilies/wink.gif smilies/wink.gif smilies/wink.gif smilies/wink.gif

červen 18, 2010 08:50
Dotaz na vlka: : Míša 2
Máme WiFi internet za 400,- měsíčně, rychlost 4 Mbit/s, ve skutečnosti jede ani ne poloviční rychlostí, hlavně večer je to otřesné. Mně je to celkem putna, stejně mě děcka večer k počítači nepustí, ale syn hraje to svoje WOWko a bývá doslova nepříčetný. Zkusili jsme změnit tarif, rychlost prý 8 Mbit/s, ale kromě vyšší platby se nic nezměnilo. Protože máme všichni tel. operátora T-Mobile, zažádali jsme o pevný internet, ale oznámili nám, že to není technicky možné. Pevnou linku jsme před časem odhlásili, ale krabička na zdi nám zůstala. Ráda bych to nějak vyřešila, ale nerada bych kvůli tomu přecházela k O2.
Tak nevím, máme nějakou jinou možnost?
červen 18, 2010 08:58
WiFi spojení : vlk
je problematické vždy, ten přenosový kanál je přepínaný mezi více uživatelů (volných frekvencí není neomezený počet) a díky této tzv. agregaci je reálná rychlost malá a někdy i nepoužitelná (Skype, WOWka etc..) Pokud kolem nevedou nějaké dráty (kabelovka TV, telefon) je každá rada drahá. Někdy existují tzv. privátní sítě (ve Šternberku je to StarHill) které provozuje občanské sdružení, rychlosti veliké platby minimální. Pokud mladej láteří nad Warkraftem, jistě by už našel alternativního poskytovatele, leč, kde nic není ani čert nebere smilies/sad.gif
červen 18, 2010 09:08
No jo, já to tušila, : Míša 2
asi budeme muset zvážit ten přechod k O2.
červen 18, 2010 09:15
miso, : mura1
kdysi jsme meli, tusim, radiokomunikace, ty ted (opet pouze tusim), koupil t-mobile. takze alespon u nas to technicky mozne je. ale mame i tu pevnou linku.
červen 18, 2010 10:37
muro, : bb2
u nás to možné není ani s pevnou linkou, nějaký uzel nebo co schází, takže adsl nemá šanci, zatímco obec o 10 km dál, s polovičním počtem obyvatel, adsl má a dělají na nás dlouhej nos.

Takže když čtu Wendy, Danielu a ostatní, jsem ráda, že jsem nepodlehla kabelovce do kanceláří. Až bude kabelovka u nás, tak doma taky nebude, mně by bylo líto platit i těch 45 Kč, za něco, co máme zdarma.

V kanclu to bylo do dubna tak: pevné linky telefony plus jedno číslo na fax, k tomu adsl, vše za 3000 měsíčně bez DPH.
Teď za 2500 měsíčně bez DPH pevné linky telefony plus jeden fax - neomezeně, takže můžu volat kamkoli třeba celý den a na účtu se to neprojeví, internet mnohem rychlejší, ale číslo nevím:-), a 1000 minut volání do mobilů zdarma - což využíváme když jsme v kanceláři a u 2 mobilů už snižujeme paušál.
Zatím jsem spokojená, uvidíme.
červen 18, 2010 11:15
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]