O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

POVODNĚ 2010 - JAK POMOCI PDF Tisk E-mail
Středa, 19 květen 2010

Lidem postiženým záplavami se snad v brzké době dostane potřebné pomoci. Lidé pomáhají zasíláním peněz, firmy přidávají výhody postiženým záplavami. Pomocí humanitarních organizací bylo vybráno již několik málo milionů korun na pomoc postiženým. Jak můžete přispět i vy najdete níže:

 

 

 

 

 

 

 

ADRA:

 

     Pomoc lidem v zaplavených oblastech: zasláním peněz na číslo účtu 4028 4028/0300, variabilní symbol 397, DMS ADRA na číslo 87777 Děkujeme!

Darovací smlouvu si můžete stáhnout zde. Doplněnou a podepsanou ve dvou kopiích zašlete na ADRA, Klikatá 90c, Praha 5, 158 00. Zašleme vám jednu potvrzenou obratem zpět, poté, prosíme, převeďte váš finanční dar.

 

     Chcete sami pomoci v postižených oblastech? Chcete poslat materiál postiženým povodněmi? Nabídku pomoci můžete posílat na Tato adresa je chráněna proti spamování, pro její zobrazení potřebujete mít Java scripty povoleny nebo na tel. číslo +420 739 105 080

 

 

 

 

ČLOVĚK V TÍSNI:

 

     Přispívat na pomoc organizovanou Člověkem v tísni lze přímo na konto povodňové sbírky 72027202/0300 nebo zasláním dárcovské SMS ve tvaru DMS SOSPOVODNE na číslo 87777.

 

      Cena DMS je 30,- Kč, na pomoc obětem povodní bude připsáno 27 Kč. Více informací na www.darcovskasms.cz.

 

     Své dary si můžete odečíst z daní i v tomto případě. Stačí vyplnit jednoduchý formulář, který je k dispozici zde.

 

 

 

 

Komentáře (18)add feed
No pochopitelně : wendy
že jsem poslala tvar povodeň MÍSTO POVODNĚ, TAK SE MI TO VRÁTILO S NAPOMENUTÍM...jinak u nás se včera a dnes shromaždují věci pro Moravu k odvozu - aby na víkend měli s čím uklízet...být mladší jedu na brigádu.
Já vím, je to těžký opustit to svoje místečko - ale postavit si domek znovu na tom samém záplavovém místě, to není dobrý.
Taky včera zaznělo, že poldr nemohl být reaslizován, protože cca 50 % vlastníkůi odmítlo pozemky prodat. To je taky těžký, vzdát se svého pole nebo louky ve prospěch celku. Jde taky o to, co jim nabídli.
smilies/wink.gif
květen 20, 2010 08:19
wendy : mamča
ano, co jim za ty pozemky nabídli ? Jestliže "stát" vykupuje m2 od soukromníka za zlomek ceny tržní, nemůže se divit, že nechtějí prodat. Zářným příkladem je též Markéta Regecová, co díky chybě úředníků vyšroubovala cenu svého pozemku do astronomické výše, nebo farmářka Havránková, kvůli které nepokračuje dálnice v Hradci.
Je ale vůle se s těmi lidmi rozumně dohodnout ? Nebo je to o tom, čí právník je mazanější ?
Zpravidla ti, jichž se to týká, nejsou vytopeni.
Taky se mi líbí názor V. Klause, že by si měli ti vytopení pošoupnout svůj barák o 10 metrů výš. To je rada vpravdě královská. Hlavně takové Troubky, které leží v totální rovině, a nejbližší kopec co stojí za povšimnutí, jsou Beskydy.
Tam jim ale zase můžou dům zničit sesuvy půdy. Tak kam sakra s tím barákem ? Na kopec nebo k řece ?
Snad jedině k potoku na kuří nožky. Ale pořádně vysoké.
květen 20, 2010 12:11
no mamčo, s tou paní Regecovou to bylo původně tak, : alena puntik
že jí prakticky nechtěli zaplatit vůbec, nebo opravdu jen minimum. Jenže ona si zjistila, za kolik se ta půda vykupuje jinde. No a oni jí to odmítli dát...tak holt zvedla ceny. Nakonec, já bych jí dala - být vládou cokoli - a nechala bych to zaplatit toho kámoše ve vládě, co tomu kámošovi, co staví ty silnice a takto získal úžasnej kšeft...a ten by měl přispět taky...zajistě si tím kšeftem vydělá dost. Jinak by si ty vytopené mohl vzít Klaus na Hrad - tam je to dost vysoko a povodně tam nehrozí.
květen 21, 2010 08:35
alena puntik : mamča
Já nikterak nezpochybňuju jednání paní Regecové. Udělala jen to, co jí zákon umožňuje.
Jen bych hnala k odpovědnosti toho, kdo na ten její pozemek "zapomněl". Buď je tak neschopný, a pak by měl jít dělat jinam, nebo to udělal schválně, a pak bych mu nechala ty "vícenáklady" zaplatit. Jestliže paní Regecová získala za poměrně malý pozemek mnohonásobek než ostatní, měl by ten rozdíl zaplatit ten, co to zavinil. Jistě je za svou zodpovědnost řádně honorován.

Lidí zasažených povodní je mi moc líto. Vadí mi, že i na té pomoci (např DMS) profitují i mobilní operátoři. Co kdyby si, jako humanitární čin, nebrali ty tři kačky z každé DMS ? Nebo kdyby "Člověk v nouzi" neplýtval prostředky na "Studentské volby", mohlo být teď víc pro ty vyplavené.
Ideální by bylo, vyhledat si jednu konkrétní rodinu, a té přispět.
Při minulých povodních u nás něco podobného zorganizovaly odbory. Máme pobočky po celé republice, takže se zjistilo, kdo z našich kolegů byl postižen povodní, a přispívalo se rovnou jim. Byly to tenkrát čtyři rodiny, takže od svých kolegů dostali dárek v podobě 2x100 tisíc (těm vyplaveným) a 2x50 tisíc těm (jenom) poškozeným.

květen 21, 2010 10:07
... : mia
něco málo jsem poslala. Jinak doufám, že Vodoměrka s rodinou je v pořádku. Pavlo, jestli to čteš, tak se ozvi.
květen 21, 2010 13:22
Posílala jsem ji mejlík : wendy
zatím se neozvala.
květen 21, 2010 13:27
Všimněte si, : alena puntik
že obětem povodní zásadně pomáhají jen obyčejný lidi, a to většinou takoví, kteří sami moc nemají. Je před volbama, a ani to nepohnulo s nikým z našich "představitelů", aby sáhl do kapsy. Co by to dělal, že, on je tam, aby si sám nakrad a ne, aby někomu pomáhal. Jenom, co je chudáky stála volební kampaň. Náš nejpravicovější ze všech pravicových, tolik milující neviditelnou ruku trhu jim ovšem dal dobrou radu. Měli se odstěhovat vejš.Já vím, teď mě zas napadnete, jakže to vím, že oni třeba pomohli...nepomohli, kdyby totiž poslali jen jednu jedinu pet láhev dobrý vody....už by to všude oznamovali a už by to viselo na všech billboardech. Aby nabrali body....ale ani ty jim nestojí za to, aby nedejbože museli sáhnout do vlastní kapsy. A počkejte, až se ty oběti dočkaj od státu pomoci v podobě pár korun, který jim budou na nic, jak budou všichni řvát o populismu a jak ty chudáci vyplavený zadlužujou stát. Takže, pokud jim někdo opravdu pomůže, tak to budou lidi, kteří mají sami prdlajs. Škoda, že zrušili ty nácky ...já bych je teď po těch povodních volila...když už musím volit pravici.
květen 21, 2010 17:40
Děvčátka moje zlatá, : Vodoměrka
nebojte se, tady u nás se povodně naštěstí nekonají, potok pod okny se sice docela zvednul, jako každé jaro několikrát, leč ven z koryta se nedostal ani náhodou... jen nějak nestíhám, to víte, ženská na mateřské smilies/wink.gif smilies/wink.gif smilies/grin.gif
Pořád mám málo času a aktivit hodně... a momentálně každou volnou chvilku, kterou netrávím s Gabčou, trávím se svou novou láskou, však Daniela ví... a určitě to tady na kudlanku brzo přihodím, ať to víte i vy ostatní... smilies/wink.gif
květen 21, 2010 20:27
Pavli : mia
dík, že jsi dala vědět. smilies/wink.gif
květen 22, 2010 07:50
nevím kdes puntíkatá přišla na to, že náckové je pravice : toulavej
náckové je odvozeno od německých národních SOCIALISTŮ a socialisté zajisté nebudou pravice . . . To jen bolševikovi se podařilo vnutit společnosti, že nacismus je pravicový, aby se tak od něho mohli distancovat, že bolševici jsou na té druhé, správné straně. A protože byli vlevo, musel být nacismus vpravo. Jenže, obě tyto krvavé ideologie jsou na stejné straně – levé.
Samozřejmě, že jenom blázen si postaví novej barák na místě, kde se to zatopí každejch pár let a nečinně přihlíží, že se ani za deset let nedokázala státní správa postarat o nějaké protipovodňové opatření, které ochrání jeho majetek. Ty lidi jsou tak hloupí, že si myslí, že už se jim nemůže nic takovýho nikdy stát a tak nejsou schopni se dát dohromady, sepsat petici, stanovat před úřadem, zorganizovat nátlakový akce, aby ten jejich problém začal někdo řešit. Kdyby desetina těch lidí posílala týdně jeden dopis na všechny úřady, stálo by je to míň, než jedna další povodeň. Lidi jsou nepoučitelní, pasivní i když jde o jejich zájmy. A pak se diví.
květen 24, 2010 15:04
... : bb2
Souhlas s toulavej. Po povodních 97 a 2002 a dalších, které byly sice rozsahem menší, ale způsobily škodu opět lidem v zátopových oblastech, jsem čekala jiný přístup. Že lidé postaví znovu dům tam, kde dřív, chápu. Pozemek v zátopce neprodají nebo výrazně pod cenou a kde vzít na nový stavební pozemek. Ale je spousta lidí, kteří ty domy ani nepojistili. Pojišťovny pojistí i v zátopce, jen za výrazně víc peněz. Ovšem v porovnání se škodami, nebo dokonce se zbouraným domem, je pětistovka měsíčně ušetřená na pojistném a vražená třeba do kafe, piva, novin, docela na nic. Nikdy samozřejmě nedostanou zpátky všechno, ale nemít nic a mít milion je rozdíl.

Lidí je mi líto, divím se, kde berou opakovaně tu sílu znovu vstát a jít, ale tím spíš...
DMS jsem samozřejmě poslala, to je to nejmenší.
květen 24, 2010 18:47
jo toulavej : alena bodka
a kde si ty baráky jako měli postavit? Tohle byly jediný pozemky, které měly...a byly neprodejný. Krom toho ty postavený baráky taky něco stákly a ty lidi nebyli žádný boháči, někde bydlet prostě museli. Všechny peníze, co měli, dali do těch baráků. HNěměli , krom dluhů, nic, za co by si koupili třčeba byty. Nebyli to cikáni, aby jim dal stát byty zadarmo. Nezbylo jim nic jiného. Bydlím ve Štěchovicích, který byly trotálně zničený.....ty - byť znovuvybudovaný - barákly jsou neprodejný a žádná pojišťovna je nepojistí - alesůoň na takovou částku, za kterou by se dalom pořídit jiné bydlení. Ty lidi nejsou hlopupí, jen zoufalí
květen 24, 2010 20:59
Někde obec nabízela náhradní pozemky, nepamatujete někdo ? : wendy
Češi jsou národ, který se nerad stěhuje, nerad opouští to, co si mmohdy svépomocně vybudoval, nebo se na to do konce života zadlužil, je to těžký. hápu ty lidi, ale osobně bych udělala všechno pro to, abych se dostala pryč ze zátopové oblasti.

Pamatuju Opatovice, kde bydlela babička, tam byla každoročně zatopená louka, takový polder to byl, hned vedle našich. V životě neměla vodu ani na slepičím dvorku. Pak tam postavili silnici, louku a ekosystém porušili - a jsou problémy. Lidi si to dělají sami, jenom že to odnesou jako vždycky většinou ti nepraví..

Jsou oblasti, kde pojišťovna nepojistí ani minimálně.
smilies/undecided.gif
******************************************************
květen 25, 2010 07:37
no a tečď by bylo zapotřebí, aby někdo z vás, kdo je tak chytrej a kdo tak všemu rozumí : alena bodka
poradil, co mají dělat kupříkladu Poláci. Celý Polsko je komplet pod vodouz. Polsko je placka, jediný kopce, co tam mají, jsou Krkonoše a Tatry. Tam se všichni Poláci nevejdou, i kdyby stáli jeden druhhýmu na hlavě. Co teda mají dělat, když teda nechtějí býřt hloupí a zůstat bydlet tam kde bydlej, povodně nepovodně.
květen 25, 2010 10:51
nerozumím v týhle zemi už skoro ničemu : wendy
ale poradila bych chaloupky na kuřích nožkách.
květen 25, 2010 10:57
kuří nožky čili Corbusier :) : bb2
domy na sloupech - za sucha dole zahrada, zeleň, za mokra přístav pro člun :-)
květen 25, 2010 11:54
Přesně tak ! : wendy
Domy na sloupech - jeden z pěti pilířů architektury. Mimochodem - víš, že Corby působil a stavěl i v Rusku ? Možná tam nabral myšlenky ke kolektivnímu bydlení.
Dům na sloupech by se mi ale líbil.
smilies/wink.gif
květen 25, 2010 12:12
nio tak ...Poláci si postavili komplet nový Polsko po válce, : alena bodka
když tam poté, co se přes něj dvakrát přehnala fronta, co by si ho nepostavili teď znovu, tentokrát pro změnu na kuřích nožkách
květen 25, 2010 12:57
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]